HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés Alapanyagai # I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés Alapanyagai # I.

#121 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 11. 18. 20:41

idézet:
Ezt írta Etele:

Ha vízhűtésre gondolsz nem, most is van, csak egy "megahiperultrabrutálnagyonjót" csinálok most.
Ha arra gondolsz, hogy az első Eheim pumpám, akkor igen. Szerintem hívd fel őket mielőtt elmész a pumpáért, így nem érhet kellemetlen meglepetés... :D
[/quote]

Ja vízhűtésre gondoltam, hogy az első lesz-e. Én is most hajtok végre egy "újratelepítést" :D - bár ezt HookR tudja majd nagyon elősegíteni :) Mikor megépítettem AZ elsőt, akkor nem ismertem még ezt a fórumot. Aztán olvasgattam-olvasgattam, atzán elkezdtem írogatni is (lehet, hogy itt rontottam el :D ), aztán amit tudtam átalakítottam a mostani rendszeren, de eljutottam arra a szintre, hogy így kb. 1-1,5 év alatt felgyülemlett tudást optimalizáljam az én rendszeremre is. Viszont itt már én sem akarom "elaprózni" a dolgokat, végsősoron a hűtésemnek illene "kibírnia" 1-2 konfigurációt, amiket azért min. 1,5-2 évente fogok cserélni.

Emiatt főként az EHEIM is, ami nekem is szintén az első (ezt tudtam a kérdéseidből, hogy Neked is az első EHEIM-ed lesz).
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#122 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 20. 12:11

idézet:
Ezt írta Mono:
- tudtok-e olyan helyet, ahol lehet kapni olyan "Y" idomot, mely "szára" 10-es belső átm., a két "ága" pedig 8-as belső átm.?[/quote]

Lehet, hogy felreerthetoen fogalmaztam a levelemben, de:
1.: 10, 8 es 6 mm-eseknek kell lenniuk a csonkoknak (8-as es 6-os keresztmetszetenek osszege adja ki a 10-eset)
2.: A blokkok mellett ezeket az Y elagazasokat is el tudom keszittetni.

idézet:
- tudtok-e olyan helyet, ahol lehet kapni réz (esetleg vörösréz) csövet és kész idomokat, melyek relatíve vékonyak, azaz belső 6-os, 8-as, 10-es és ekörüli méretek?[/quote]

Ha jol tudom, 7/10-es es 9/12-es csovek vannak sarga- es vorosrezbol. Ezeket utolag kell felfurni 8, illetve 10 mm-es furoval.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#123 Felhasználó inaktív   Szeni 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 11. 20. 12:38

idézet:
Ezt írta Mono:
Uraim!
Lenne egy-két kérdésem Önökhöz:
- tudtok-e olyan helyet, ahol lehet kapni olyan "Y" idomot, mely "szára" 10-es belső átm., a két "ága" pedig 8-as belső átm.?
- tudtok-e olyan helyet, ahol lehet kapni réz (esetleg vörösréz) csövet és kész idomokat, melyek relatíve vékonyak, azaz belső 6-os, 8-as, 10-es és ekörüli méretek? Fűtésszerelő boltban leginkább a 12-es és e feletti méretű csövek, idomok vannak, szóval ennél kisebbek kellenének.

Minden ötletet, tanácsot szívesen várnék! Ja az első kérdésben szereplő Y idom lehet akár müanyag is.

Etele: van már EHEIM pumpád?
[/quote]

Fűtésszerelésnél a csövek külső átmérőjét adják meg, a falvastagság 1mm, tehát a 12-es cső 10 mm-es belső átmérőjű. Van egyébként 10-es külsőjű is. Valamint kapható hozzájuk idom is.
Ja, és ezek vörösrézből vannak.

#124 Felhasználó inaktív   Freezer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 20. 16:47

Ja tényleg, ha valaki gyorscsatlakozót vesz az overclock.hu-ról, akkor azt vegye számításba, hogy amit megatak 8mm átmérő, az nem azt jelenti, hogy 8-as cső kell hozzá, hanem azt, hogy a gyorscsatlakozó belső átmérője 8mm. Tehát ahhoz jóesetben is csak egy 6/8-as (belső/külső) cső passzol, a csatlakozó alsó része pedog, ha ráfogjuk, hogy kör km-ű (amúgy 6szög), akkor sincs meg a 6mm átmérő.
Freezer

#125 Felhasználó inaktív   JiM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 20. 19:07

idézet:
Ezt írta mekmester:
Tipp: Elviszed egy esztergályoshoz a pumpát és a csövet és ő majd csinál egy közbenső darabot. Nem tudok pontos méretet adni mert a haveromnak csináltattam. Igy szukitővel oránként kb. 120L vezet nyomott. Azota is királyul megy a rendszere. Csaka radiátora nem fért el a házban.
[/quote]

Nah, vegre talaltam megoldast szukitesre, rezcsobol...
Sex, fagyi, rock & roll ! :)

MSI K8N Neo4-Fi 939Dual @245 | AMD A64 3500+ E6 @2700 | 2x512MB DDR500 Kingmax Hardcore @245 | Sapphire X1800GTO 256MB @700/680 | Samsung 200GB - 8MB (SATA2) | Seagate 120GB | Pioneer DVR-110D | Samsung 700IFT | Coolink AP400DX | wótörkúling ;)

#126 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 21. 09:25

Sziasztok,

Én is első rendszeremet építem, és az anyagoknál éppen a csőcsatlakozókat keresem. Szeretnék gyorscsatlakozókat szerezni, de sajnos nem találtam.
Amik a kerti rendszerekhez vannak réz v. műanyag csatlakozók (Gardena) azok sajna túl nagyok.
A préslégszerszámokhoz valók már jobbak (pl. Festo) ott lehet találni megfelelő méretűeket, de azok nagyon drágák, (ill. ez már egyéni probléma, de mivel én aluból csinálom a hűtőrendszer többi részét, és ezek az elemek rézből vannak, nem szeretném ha megennék egymást)
Az overclocking.hu-n van gyorscsatlakozo, de az a típus a Freezer által említett 6 mm-es belső átmérővel bírm, ami elég kevés. Egy [url="http://"http://217.172.178.216/cgi-bin/YaBB/YaBB.pl?board=1;action=display;num=1014494221"]német srác által épített rendszerben[/url] is hasonló csatlakozók vannak, de azok nagyobb méretűnek tűnnek.
Esetleg tud-e valaki arról, hogy ezek a csatlakozók milyen rendszer elemei, és hol lehet kapni más méretben?
Illetve más típusú gyorscsatlakozókat a mi méreteinkben? (pl. a gyári blokkokon látható csavaros szorítós csatikat?

[ 2002. november 21.: ZooLee szerkesztette a hozzászólást ]

#127 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 21. 10:30

Srácok, lehet hogy hülye a kérdés de hol lehet 8/10-es PVC csőhöz bilincset kapni? Nem a bordás hanem a "sima" fajtára gondolok itt. Help plz.

#128 Felhasználó inaktív   Freezer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 21. 16:21

OBI, kertészeti részleg.
Freezer

#129 Felhasználó inaktív   Tessier 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 21. 17:48

idézet:
Ezt írta Freezer:
OBI, kertészeti részleg.[/quote]

THX, mondjuk nem egy kunszt kitalálni, csak a lustaság... az ember lassan gondolkodni sem szeret :) ;)

#130 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 21. 18:03

idézet:
Ezt írta Tessier:

THX, mondjuk nem egy kunszt kitalálni, csak a lustaság... az ember lassan gondolkodni sem szeret :) ;)
[/quote]

Akorom mondani THX, bocsi, az előbbi hozzászólást a tesóm gépéről írtam, és elfelejtettem megnézni hogy ő van-e bejelentkezve... sebaj, azért még lusta vagyok :)

#131 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 21. 21:05

idézet:
Ezt írta Etele:
Akorom mondani THX, bocsi, az előbbi hozzászólást a tesóm gépéről írtam, és elfelejtettem megnézni hogy ő van-e bejelentkezve... sebaj, azért még lusta vagyok :)[/quote]

Lassan letjogosultta valik egy kifogasgyujtemeny arra az esetre, mikor veletlenul az egyik alternativ regisztracionkkal gepeljuk be a valaszt. Ez a masik szamitogep mar unalmas :D :cool:

[ 2002. november 21.: HookR szerkesztette a hozzászólást ]
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#132 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 22. 01:23

idézet:
Ezt írta HookR:

Lassan letjogosultta valik egy kifogasgyujtemeny arra az esetre, mikor veletlenul az egyik alternativ regisztracionkkal gepeljuk be a valaszt. Ez a masik szamitogep mar unalmas :D :cool:

[ 2002. november 21.: HookR szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Itt rohadjak meg ha kamuztam, télleg a tesóm gépéről írtam azt az üzenetet. Most parázok nehogy észrevegye, mert kummantok... :)
De lustának még mindig lusta vagyok, ez ma már nem is fog változni ;)

#133 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 22. 23:26

idézet:
Ezt írta ZooLee:
Sziasztok,

...

Szeretnék gyorscsatlakozókat szerezni, de sajnos nem találtam.

...

A préslégszerszámokhoz valók már jobbak (pl. Festo) ott lehet találni megfelelő méretűeket, de azok nagyon drágák, (ill. ez már egyéni probléma, de mivel én aluból csinálom a hűtőrendszer többi részét, és ezek az elemek rézből vannak, nem szeretném ha megennék egymást)

...

[/quote]

A Festo cuccok tényleg drágák (most nagy az arcom: nekem ingyen volt minden), de érdekes módon nem rézből vannak a gyorscsatlakozók, hanem kékre eloxált alumíniumból. Ill. az elforgatható könyökcsatlakozók műanyagból.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#134 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 25. 08:52

idézet:
Ezt írta *Iguana*:

A Festo cuccok tényleg drágák (most nagy az arcom: nekem ingyen volt minden), de érdekes módon nem rézből vannak a gyorscsatlakozók, hanem kékre eloxált alumíniumból. Ill. az elforgatható könyökcsatlakozók műanyagból.
[/quote]

Akkorn én nem (csak) Festot láttam (Obi, Praktiker préslégszerszámok) De ha már a beszerzésnél tartunk, akkor van kisker forgalmazója ezen termékeknek? Én eddig nem találtam... :(

#135 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 25. 20:29

Közeleg az EHEIM 1048-as beszerzési ideje :)
Felmerült bennem egy alapvető kérdés: a gyártó honlapján levő adatlapban szereplő csonkátmérő (13mm) külső, avagy belső csonkátmérőt jelent?
...belsőre tippelnék,de hátha mégsem. Szerintetek?

#136 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 25. 20:39

idézet:
Ezt írta ZooLee:

Akkorn én nem (csak) Festot láttam (Obi, Praktiker préslégszerszámok) De ha már a beszerzésnél tartunk, akkor van kisker forgalmazója ezen termékeknek? Én eddig nem találtam... :(
[/quote]

[url="http://"http://www.festo.com/hungary/shortcut2.html"]Egy telefont megér.[/url]

De előtte nézz szét [url="http://"http://catalog.festo.com/enu/asp/default3.asp"]ITT.[/url]

[ 2002. november 25.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#137 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 25. 20:45

idézet:
Ezt írta Mono:
Közeleg az EHEIM 1048-as beszerzési ideje :)
Felmerült bennem egy alapvető kérdés: a gyártó honlapján levő adatlapban szereplő csonkátmérő (13mm) külső, avagy belső csonkátmérőt jelent?
...belsőre tippelnék,de hátha mégsem. Szerintetek?
[/quote]

Szerintem mindegy. Egy esztergályost kell csak kell keresned. Nem nagy munka megcsinálni egy esetleges szűkítőt.

#138 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 25. 21:05

idézet:
Ezt írta *Iguana*:

Szerintem mindegy. Egy esztergályost kell csak kell keresned. Nem nagy munka megcsinálni egy esetleges szűkítőt.
[/quote]

Na ja, ezzel tisztában is vagyok, de mit mondjak az esztergályosnak, mekkorát csináljon? Ugyanis nincs meg a szivattyú még, de gondoltam több taszk is futhat egyszerre. Ha megvan a szivattyú, akkor csak össze kelljen szerelni.
Leginkább olyan válasz lenne kielégítő, ami tuti, mondjuk ha van valakinek otthon és tényleg meg tudja mondani. Mert ugye, ha csak "megérzés", aztán az alapján gyártja le az esztergályos, lehet, hogy kétszer fárad :)

#139 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 25. 21:36

idézet:
Ezt írta Mono:

Na ja, ezzel tisztában is vagyok...
[/quote]

Az EuroParkban van egy kisállatkereskedés (Galapagos - az emeleten, a mozgólépcsőn fel, majd balra). Ott mintha láttam volna Eheim szivattyút (asszem, a kisebbiket). Lehet, hogy olcsóbb is, mint a te forrásod (?). Ha nem az, akkor is a kezedbe veheted, és megnézheted.

#140 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 26. 10:05

idézet:
Ezt írta *Iguana*:

Az EuroParkban van egy kisállatkereskedés (Galapagos - az emeleten, a mozgólépcsőn fel, majd balra). Ott mintha láttam volna Eheim szivattyút (asszem, a kisebbiket). Lehet, hogy olcsóbb is, mint a te forrásod (?). Ha nem az, akkor is a kezedbe veheted, és megnézheted.
[/quote]

Köszi!

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9