idézet:
Ezt írta Mono:
Köszi![/quote]
Pénteken megyek arra kajáért, megnézhetem.
Vízhűtés Alapanyagai # I.
Elküldve: 2002. 11. 26. 20:46
Elküldve: 2002. 11. 26. 21:55
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Pénteken megyek arra kajáért, megnézhetem.[/quote]
Addig nem is eszel :confused:![]()
De megköszönném nagyon, amennyiben lehetőséged van, kérlek még pénteken írd meg az eredményt, mert hét végén nincs netem.
Köszi!
Elküldve: 2002. 11. 26. 22:06
idézet:
Ezt írta Mono:
Addig nem is eszel :confused:![]()
De megköszönném nagyon, amennyiben lehetőséged van, kérlek még pénteken írd meg az eredményt, mert hét végén nincs netem.
Köszi![/quote]
Az állatnak veszek kaját, te!
Pénteken 6-ig jelentkezem a fejleményekkel.
PS: egyébként van 3 db eladó blokkom, amik lendület hiányában nem jutottak el a tesztelési fázishoz (nem kaptam Eheim szivattyút, amikor meg kaptam volna, elfogyott a zsé.)
Elküldve: 2002. 12. 04. 11:57
Szóval a Overclock.hu-n láthathó csatlakozók valóban Festo cuccok. (Nem kellett messzire menni, jóatyám kezembe nyomott egy kb. 1000 oldalas katalógust, hogy keressem meg, ami kell.) Szóval van mindenfele méretű, típusú gyorscsatlakozó egészen 12-es belső átméroig (egyes darabok még nagyobbak is)
Ha valakit érdekel, a számunkra szóba jöhető elemek beszkennelt adatait szívesen elküldöm (kb. 1,5 MB). (Aki kéri egy e-mailben jelezze)
Az árakat egyelőre nem tudom, de hamarosan lesz infó arról is.
Elküldve: 2002. 12. 07. 15:25
Talán tudok segíteni annak aki kocsiba való radiátort szeretné átalakítani.
Leltem egy műhelyt ahol ezt megcsinálták nekem számlára is!!
XIII.ker Fáy utca 16
tel: 06-3491322
sok sikert!
Egy gond van csak a nyitvatartási idejük

07-15-ig
sziasztok
Elküldve: 2002. 12. 09. 14:40
idézet:
Ezt írta ZooLee:
Az árakat egyelőre nem tudom, de hamarosan lesz infó arról is.[/quote]
Nah, megjött az árajánlat... Hát most már értem, miért csak a 8/6-os méretű elemek vannak ott kint.
Én 12/10-es elemekre kértem, és egy egyszerű rendszerhez az elemek
- 2 db csatl. a hűtőtömböz,
- 2 db csatl. a szivattyúhoz vagy a tartályhoz
- 2 db csatl. a radiátorhoz
- 2 m cső
nagyjából 7-8e forintba kerülnek. Egy Y v. T csatlakozó ~2e Ft...
Szóval jól meg kell gondolni/tervezni, mielőtt ilyenbe vág az ember. De nagyon igényes rendszert lehet építeni vele.
Elküldve: 2002. 12. 09. 14:48
idézet:
Ezt írta ZooLee:
Nah, megjött az árajánlat... Hát most már értem, miért csak a 8/6-os méretű elemek vannak ott kint.
- 2 m cső
Szóval jól meg kell gondolni/tervezni, mielőtt ilyenbe vág az ember. De nagyon igényes rendszert lehet építeni vele.[/quote]
Akkor marad a csonk meg a bilincs ...
Elküldve: 2002. 12. 10. 13:24
Elküldve: 2002. 12. 10. 13:34
Elküldve: 2002. 12. 12. 14:22
idézet:
Ezt írta Waffen:
Akkor marad a csonk meg a bilincs ...[/quote]
Jó az! Nem is értem hogy mi ez a nagy "felhajtás" a gyorscsatik körül, jó hogy gyorsabb levenni meg fölrakni de hát úgysem kapod szét a hűtést naponta. Ja és persze jobban is néz ki mint a bilincses megoldás, ez igaz, de sokszor-sokszor annyiba kerül![]()
Elküldve: 2002. 12. 12. 15:01
idézet:
Ezt írta CoREL_iNC:
Épp egy fél orája vettem egy szivattyut, ami állitolag ugyanolyan mint a Nova,csak más a neve(noname). 2800-ft volt és most probáltam, hát mit mondjak, nagyon meg vagyok vele elégedve. Ráadásul még olcso is volt mert fele annyi mint a Nova vagy hasonlok. Ha vkit érdekel a uzlet, meg a cime az irjon mailt. corel@kgb.hu [/quote]
Hat kivanom, hogy jol mukodjon, bar majd 1-2 honap utan nyilatkozz. En a noname-et csereltem Novara, 1 honap utan sokkal jobban meg vagyok elegedve, mint a noname-mel![]()
MSI K8N Neo4-Fi 939Dual @245 | AMD A64 3500+ E6 @2700 | 2x512MB DDR500 Kingmax Hardcore @245 | Sapphire X1800GTO 256MB @700/680 | Samsung 200GB - 8MB (SATA2) | Seagate 120GB | Pioneer DVR-110D | Samsung 700IFT | Coolink AP400DX | wótörkúling ;)
Elküldve: 2002. 12. 12. 19:04
Elküldve: 2002. 12. 12. 20:11
Szóval: megméred, hogy mekkorák a jelenlegi csonkjaid külső átmérői, majd elcsattogsz az OBI-ba és veszel egy méter olyan méretű, de belső átmérőjű locsolóslagból. Majd keresel egy sztergályost és készíttetsz vele egy olyan átalakítót, ami egy henger, nagyobbik átmérője legyen akkora, mint a mostani csonk, a kisebbik pedig olan, hogy a többi, már meglévő vékony csövedet rá lehessen húzni és kifúratod hosszában a lehető legkevesebb keresztmetszet vesztéssel. Ebből kérsz kettő darabot, csinálhatja műanyagból is, ez olcsóbb, jobban megmunkálható, mintha rézből lenne.
Másik megoldás: keresel egy központi fűtés szerelőt, vagy esetleg veszel ilyen lángos forrasztó bigyót (ez a drágábbik megoldás) és megcsinálod magad a következőt. Fogod a meglévő csonkokat egy fogóval, felmelegíted a pákával, leszeded. Elmész egy ilyen névtáblakészítőhöz, ált. kulcsmásolókban csinálnak ilyesmit ajtóra, postaládára. Veszel tőle egy nyers névtáblát, levágsz belőle két akkora darabot, hogy foltként tudod használni a régi csonkok helyére. Befoltozod (foltoztatod a fűtésszerelővel), majd a hűtőt kifúrod, ahova az új, immáron vékonyabb csonkok kerülnének, beforrasztod az új csonkokat (ehhez kell kb. 2x4cm hosszú rézcső, ízlés szerinti átmérővel), nem kell, hogy vörösréz legyen, jó a sárgaréz is.
Ha más ötlete van valakinek, engem is érdekelne.
Elküldve: 2002. 12. 14. 23:38
idézet:
Ezt írta ZooLee:
- 2 m cső
Szóval jól meg kell gondolni/tervezni, mielőtt ilyenbe vág az ember. De nagyon igényes rendszert lehet építeni vele.[/quote]
Hol vehetem meg a 12/10-es csatlakozókat + csövet hozzá?
Elmentem az Overclock-hoz, de beszüntették a vízhűtés alkatrészek forgalmazását. Mint mondták nem volt kereslet a minőségi (értsd szép) alkatrészekre. Így számomra is marad a barkácsolás + Ordasi. Közben meg nyálcsorgatva nézem a német srác kulturált CPU blokkjait.
Elküldve: 2002. 12. 15. 01:48
idézet:
Ezt írta yam-shee:
![]()
[/quote]
félreértések elkerülése végett, ezt én csináltam.![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2002. 12. 15. 18:14
Elküldve: 2002. 12. 15. 20:00
Hogy ne csinálj ingyenreklámot?

[ 2002. december 15.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 12. 15. 20:41
Elküldve: 2002. 12. 15. 20:43
idézet:
Ezt írta Robicica:
Yam-Shee. Most vettem észre, hogy nem csinálhatta csak egy esztergályos az eihem pumpádra a csatlakozót. Az egyik oldalán a belső hatszöget csak 2 megmunkálási módszerrel (akit érdekel elmondom)lehet elkészíteni. Tehát vagy így készen megvásároltad, vagy megfelelő háttérgép és szaktudás kellett az esztergályos munka után!?[/quote]
Mértne csinálhatta volna? van egy szerszám amit ugy hívnak hatszöt beütő, a nyers rudba az esztergályos nyom egy 8mm-es járatot , abba a 8-as beütővel egy hatlapot, majd megmunkálja.