HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés Alapanyagai # I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés Alapanyagai # I.

#141 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 11. 26. 20:46

idézet:
Ezt írta Mono:

Köszi!
[/quote]

Pénteken megyek arra kajáért, megnézhetem.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#142 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 26. 21:55

idézet:
Ezt írta *Iguana*:

Pénteken megyek arra kajáért, megnézhetem.
[/quote]

Addig nem is eszel :confused: :D

De megköszönném nagyon, amennyiben lehetőséged van, kérlek még pénteken írd meg az eredményt, mert hét végén nincs netem.

Köszi!
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#143 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 26. 22:06

idézet:
Ezt írta Mono:

Addig nem is eszel :confused: :D

De megköszönném nagyon, amennyiben lehetőséged van, kérlek még pénteken írd meg az eredményt, mert hét végén nincs netem.

Köszi!
[/quote]

Az állatnak veszek kaját, te! :D

Pénteken 6-ig jelentkezem a fejleményekkel.

PS: egyébként van 3 db eladó blokkom, amik lendület hiányában nem jutottak el a tesztelési fázishoz (nem kaptam Eheim szivattyút, amikor meg kaptam volna, elfogyott a zsé. :( )
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#144 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 04. 11:57

Nah, hát akkor válaszolok magamnak:

Szóval a Overclock.hu-n láthathó csatlakozók valóban Festo cuccok. (Nem kellett messzire menni, jóatyám kezembe nyomott egy kb. 1000 oldalas katalógust, hogy keressem meg, ami kell.) Szóval van mindenfele méretű, típusú gyorscsatlakozó egészen 12-es belső átméroig (egyes darabok még nagyobbak is)
Ha valakit érdekel, a számunkra szóba jöhető elemek beszkennelt adatait szívesen elküldöm (kb. 1,5 MB). (Aki kéri egy e-mailben jelezze)
Az árakat egyelőre nem tudom, de hamarosan lesz infó arról is.

#145 Felhasználó inaktív   hoy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 07. 15:25

Sziasztok!

Talán tudok segíteni annak aki kocsiba való radiátort szeretné átalakítani.
Leltem egy műhelyt ahol ezt megcsinálták nekem számlára is!!
XIII.ker Fáy utca 16
tel: 06-3491322
sok sikert!
Egy gond van csak a nyitvatartási idejük :(
07-15-ig
sziasztok

#146 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 09. 14:40

idézet:
Ezt írta ZooLee:
Az árakat egyelőre nem tudom, de hamarosan lesz infó arról is.[/quote]

Nah, megjött az árajánlat... Hát most már értem, miért csak a 8/6-os méretű elemek vannak ott kint.
Én 12/10-es elemekre kértem, és egy egyszerű rendszerhez az elemek
- 2 db csatl. a hűtőtömböz,
- 2 db csatl. a szivattyúhoz vagy a tartályhoz
- 2 db csatl. a radiátorhoz
- 2 m cső

nagyjából 7-8e forintba kerülnek. Egy Y v. T csatlakozó ~2e Ft...

Szóval jól meg kell gondolni/tervezni, mielőtt ilyenbe vág az ember. De nagyon igényes rendszert lehet építeni vele.

#147 Felhasználó inaktív   real Waffen 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 09. 14:48

idézet:
Ezt írta ZooLee:

Nah, megjött az árajánlat... Hát most már értem, miért csak a 8/6-os méretű elemek vannak ott kint.
- 2 m cső

Szóval jól meg kell gondolni/tervezni, mielőtt ilyenbe vág az ember. De nagyon igényes rendszert lehet építeni vele.
[/quote]

Akkor marad a csonk meg a bilincs ...
Sínen fekvő ember mosolya nem mindíg őszinte.

#148 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 10. 13:24

Épp egy fél orája vettem egy szivattyut, ami állitolag ugyanolyan mint a Nova,csak más a neve(noname). 2800-ft volt és most probáltam, hát mit mondjak, nagyon meg vagyok vele elégedve. Ráadásul még olcso is volt mert fele annyi mint a Nova vagy hasonlok. Ha vkit érdekel a uzlet, meg a cime az irjon mailt. corel@kgb.hu

#149 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 10. 13:34

Szerintem leírhatnád ide is, lássa mindenki!

#150 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 12. 14:22

idézet:
Ezt írta Waffen:

Akkor marad a csonk meg a bilincs ...
[/quote]

Jó az! Nem is értem hogy mi ez a nagy "felhajtás" a gyorscsatik körül, jó hogy gyorsabb levenni meg fölrakni de hát úgysem kapod szét a hűtést naponta. Ja és persze jobban is néz ki mint a bilincses megoldás, ez igaz, de sokszor-sokszor annyiba kerül :(

#151 Felhasználó inaktív   JiM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 12. 15:01

idézet:
Ezt írta CoREL_iNC:
Épp egy fél orája vettem egy szivattyut, ami állitolag ugyanolyan mint a Nova,csak más a neve(noname). 2800-ft volt és most probáltam, hát mit mondjak, nagyon meg vagyok vele elégedve. Ráadásul még olcso is volt mert fele annyi mint a Nova vagy hasonlok. Ha vkit érdekel a uzlet, meg a cime az irjon mailt. corel@kgb.hu [/quote]

Hat kivanom, hogy jol mukodjon, bar majd 1-2 honap utan nyilatkozz. En a noname-et csereltem Novara, 1 honap utan sokkal jobban meg vagyok elegedve, mint a noname-mel :D
Sex, fagyi, rock & roll ! :)

MSI K8N Neo4-Fi 939Dual @245 | AMD A64 3500+ E6 @2700 | 2x512MB DDR500 Kingmax Hardcore @245 | Sapphire X1800GTO 256MB @700/680 | Samsung 200GB - 8MB (SATA2) | Seagate 120GB | Pioneer DVR-110D | Samsung 700IFT | Coolink AP400DX | wótörkúling ;)

#152 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 12. 19:04

A pincében találtam egy fiat lancia fütöradiátort, és a csokjai sajna elég nagyok, túl nagyok. Amit a többi cucchoz vettem csövet azok kicsik ahhoz hogy melegitéssel ilyen nagyra lehessen tágitani. Mit ajánlotok mit használjak a probléma megoldására???

#153 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 12. 20:11

Több megoldásod van, de ez anno nekem is rengeteg bosszúságot, fejtörést okozott.
Szóval: megméred, hogy mekkorák a jelenlegi csonkjaid külső átmérői, majd elcsattogsz az OBI-ba és veszel egy méter olyan méretű, de belső átmérőjű locsolóslagból. Majd keresel egy sztergályost és készíttetsz vele egy olyan átalakítót, ami egy henger, nagyobbik átmérője legyen akkora, mint a mostani csonk, a kisebbik pedig olan, hogy a többi, már meglévő vékony csövedet rá lehessen húzni és kifúratod hosszában a lehető legkevesebb keresztmetszet vesztéssel. Ebből kérsz kettő darabot, csinálhatja műanyagból is, ez olcsóbb, jobban megmunkálható, mintha rézből lenne.

Másik megoldás: keresel egy központi fűtés szerelőt, vagy esetleg veszel ilyen lángos forrasztó bigyót (ez a drágábbik megoldás) és megcsinálod magad a következőt. Fogod a meglévő csonkokat egy fogóval, felmelegíted a pákával, leszeded. Elmész egy ilyen névtáblakészítőhöz, ált. kulcsmásolókban csinálnak ilyesmit ajtóra, postaládára. Veszel tőle egy nyers névtáblát, levágsz belőle két akkora darabot, hogy foltként tudod használni a régi csonkok helyére. Befoltozod (foltoztatod a fűtésszerelővel), majd a hűtőt kifúrod, ahova az új, immáron vékonyabb csonkok kerülnének, beforrasztod az új csonkokat (ehhez kell kb. 2x4cm hosszú rézcső, ízlés szerinti átmérővel), nem kell, hogy vörösréz legyen, jó a sárgaréz is.

Ha más ötlete van valakinek, engem is érdekelne.

#154 Felhasználó inaktív   yam-shee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 13. 02:45

Kép

Kép

#155 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 14. 23:38

idézet:
Ezt írta ZooLee:

- 2 m cső

[/quote]

Hol vehetem meg a 12/10-es csatlakozókat + csövet hozzá?
Elmentem az Overclock-hoz, de beszüntették a vízhűtés alkatrészek forgalmazását. Mint mondták nem volt kereslet a minőségi (értsd szép) alkatrészekre. Így számomra is marad a barkácsolás + Ordasi. Közben meg nyálcsorgatva nézem a német srác kulturált CPU blokkjait.

#156 Felhasználó inaktív   yam-shee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 15. 01:48

idézet:
Ezt írta yam-shee:
Kép

Kép
[/quote]

félreértések elkerülése végett, ezt én csináltam. :D :D :D

#157 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 15. 18:14

Szép-szép. De ez egy egszerű esztergályos munka, ilyet egy gép mellett talán még én is megcsinálnék, vagy rajz alapján bármelyik tanonc. (Sárgarezet szépen lehet esztergálni, különösebb tűrés mincs, talán csak az "O" gyűrűnél. Inkább kíváncsi lennék milyen CPU blokkot csinálnál. Ami nem csak jó, de szép is!!! Lásd OCPORTAL vs. OVERCLOCK.HU Kár hogy mindkét helyen csak kép van róla!

#158 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 15. 20:00

Yam-Shee, miért mostad el az Eheim pumpa feliratát? :confused:
Hogy ne csinálj ingyenreklámot? ;)

[ 2002. december 15.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]

#159 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 15. 20:41

Yam-Shee. Most vettem észre, hogy nem csinálhatta csak egy esztergályos az eihem pumpádra a csatlakozót. Az egyik oldalán a belső hatszöget csak 2 megmunkálási módszerrel (akit érdekel elmondom)lehet elkészíteni. Tehát vagy így készen megvásároltad, vagy megfelelő háttérgép és szaktudás kellett az esztergályos munka után!?

#160 Felhasználó inaktív   yam-shee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 15. 20:43

idézet:
Ezt írta Robicica:
Yam-Shee. Most vettem észre, hogy nem csinálhatta csak egy esztergályos az eihem pumpádra a csatlakozót. Az egyik oldalán a belső hatszöget csak 2 megmunkálási módszerrel (akit érdekel elmondom)lehet elkészíteni. Tehát vagy így készen megvásároltad, vagy megfelelő háttérgép és szaktudás kellett az esztergályos munka után!?[/quote]

Mértne csinálhatta volna? van egy szerszám amit ugy hívnak hatszöt beütő, a nyers rudba az esztergályos nyom egy 8mm-es járatot , abba a 8-as beütővel egy hatlapot, majd megmunkálja.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.