idézet:
Ezt írta Mono:
Ja, asztalon összerakva működik, nem folyik sehol, berakja a gépbe, ott még ugyanúgy folyhat. SZVSZ semmi értelme először szárazon kipróbálni
Egyből be a helyére mindent, aztán szivattyú bekapcs. Gépet persze egy darabig ne.[/quote]
Ez igaz, de azért így látod ,hogy nem szivárog a blokk, a hőleadó stb.
Vízhűtés Alapanyagai # I.
Elküldve: 2003. 01. 03. 17:20
Elküldve: 2003. 01. 03. 17:25
idézet:
Ezt írta hoy:
Tudsz te ha akarsz
Egyébként én a sajátomat beleraktam a kádba (persze víz is volt bene) a pumpa kivételével, a szabad cső egyik végét befogtam a másikba meg jól belefujtam, s közben néztem a légbuborékokat. Szerintem jobban lehet látni mint ha csak lesed, hogy hol gyöngyözik a víz!
Hali[/quote]
Persze hogy tudok
De a szárazon-t még mindig nem értem... amit te most itt leírtál az még "vizesebb" mint amit én írtam... :confused:
Elküldve: 2003. 01. 03. 18:40
idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
Persze hogy tudok
De a szárazon-t még mindig nem értem... amit te most itt leírtál az még "vizesebb" mint amit én írtam... :confused:[/quote]
Hmmm....
Öszerakod a rendszert, kihagyod a szivatyút, a kádat feltöltöd vizzel. A cuccot belelerakod a kádba a két üresen álló csonk közül az egyiket befogod a másikba meg belefujsz tüdőböl, s nézed hogy nem jön e levegő valahol a rendszerből ( légboborék).
Maga a rendszered belül száraz.Bocs ha nem voltam érthető, de éjszakás voltam
Hali
Elküldve: 2003. 01. 03. 19:51
idézet:
Ezt írta hoy:
Szia! Ordasi Gábor? Ő tudtommal árul még komplett vízhűtésü házat is! Ha a blokk nem szimpi akkor meg megkörnyékezném Hookr-tDe egyre vigyázz! Bárhol veszel, vagy akár te csinálsz egy rendszert, szárazon próbáld ki![/quote]
Köszi. Nem akarok megbántani senkit. De. A minőség és szépség számomra valahol az Eheim pumpáknál, és a gyorscsatlakozós plexifedlapos blokkoknál kezdődik (pl. overclock.hu, csak nem 6-os átmérővel és kapható státusszal)Elég komoly gépem van ahhoz, hogy megérdemeljen egy tuti kis hűtést, mert a csend a végcél!!!
Elküldve: 2003. 01. 03. 20:12
idézet:
Ezt írta hoy:
Hmmm....
Öszerakod a rendszert, kihagyod a szivatyút, a kádat feltöltöd vizzel. A cuccot belelerakod a kádba a két üresen álló csonk közül az egyiket befogod a másikba meg belefujsz tüdőböl, s nézed hogy nem jön e levegő valahol a rendszerből ( légboborék).
Maga a rendszered belül száraz.Bocs ha nem voltam érthető, de éjszakás voltam
Hali[/quote]
Na így már vili, köszi a magyarázatot.
Elküldve: 2003. 01. 05. 21:27

Elküldve: 2003. 01. 05. 22:11
idézet:
Ezt írta ma-Zo:
Na akkó' van valahol blokk vagy összefogunk és nekállunk faragni?[/quote]
Nem vagyok ma-Zo ista, de én már nekiálltam....![]()
Elküldve: 2003. 01. 06. 08:11
.......
.......
És az enyém is ugyan ilyen lesz?

Elküldve: 2003. 01. 06. 09:08
idézet:
Ezt írta Piri:
és hogyért méred??[/quote]
6000-ért elviheted!
A Plexi baromi drága mulatság!A ár kb. felét a plexi teszi ki!
Még annyit, hogy a rögzítőfuratok S478-hoz vannak elkészítve, de természetesen ez átalakítható. Ha viszont van más ötleted a rögzítésre akkor ez mellékes!
[ 2003. január 06.: CDman szerkesztette a hozzászólást ]
Douglas Adams
Elküldve: 2003. 01. 06. 09:15
idézet:
Ezt írta ma-Zo:
A hőt sima forrasztópákával is meg lehet oldani nem?[/quote]
Az biztos kevés, de némi ügyeskedéssel gázrezsón megvalósítható a dolog! Én is féltem a dologtól egy kicsit, aztán meglepően könnyen ment!![]()
Douglas Adams
Elküldve: 2003. 01. 06. 09:38
idézet:
Ezt írta ma-Zo:
Milyen paraméterekkel csinálod?
.......
.......
És az enyém is ugyan ilyen lesz?[/quote]
Vettem egy eheim1048-as pumpát, a héten veszek egy enermax 430W-os tápot átalakítani vizesre. A többi még teljesen nyitott dolog. Még csak tapogatózom a szimpatikus blokktervek tervek között.....
Azt sem tudom, hogy szép gyorscsatlakozós, vagy egyszerűbb sima csonkos legyen.
Vajon P4T533C/850-es chip-re kell-e blokk, ha megszűnik a légáramlás???? Van valakinek tapasztalata? (még csak a 8. oldal olvasásánál tartok)
Azért szólj te is ha előrébb jutottál.
![]()
Elküldve: 2003. 01. 06. 12:52
Gondoltam arra,hogy a két 6-ost meghagyom párhuzamosan a vga-ra és a chipset-re,de ehhez valami elosztó kellene ami a 10-esből csinál két hatos csonkot és mégegy ami visszaalakítja 10-esre.
Párhuzamosan a keresztmetszet összeadódik,vagy tévedek?
A tápot hogy lehet vízzel hűteni?
Csak az enermaxot lehet? Nekem DTK van ezzel is megoldható?
Elküldve: 2003. 01. 06. 13:37
Elküldve: 2003. 01. 06. 13:41
idézet:
Ezt írta ma-Zo:
....
A tápot hogy lehet vízzel hűteni?
[/quote]
Az aláírásomban levő linken találsz a tápegységről, annak halkításáról megoldást, a vízzel való hűtését viszont nem javaslom.
Elküldve: 2003. 01. 06. 15:34
idézet:
Ezt írta Robicica:
...Vajon P4T533C/850-es chip-re kell-e blokk, ha megszűnik a légáramlás???? Van valakinek tapasztalata?...
[/quote]
Nem kell rá semmi, az én Abit TH7II-esemen is csak a borda volt és nem volt gond, pedig extrém FSB-ket nyomtam rá
Mondjuk ettől függetlenül az ASUS melegedhet![]()
Elküldve: 2003. 01. 06. 15:43
amd
p4
54mmes (ha jol emlexem) standard gpu rogzitesre
nalam gf4re spec 80mmes kell..
Elküldve: 2003. 01. 06. 22:21
Tudnátok segíteni hol vehetek vörösréz tömböt a blokkoknak, ill. 0,5-1mm körüli lemezt. A gép oldalára magam akarok 12-es rézcsőből radiátort kreálni és a lemez a lamelláknak kell. Csinált már valaki ilyet. Gondolom semmi ördöngősség nincs benne:
Lemezt kilyukasztom, csövet átdugom, és némi forrasztás a hőátadás miatt. (persze vékony lemeznél nem fúrhatok, ott esetleg lyukasztóval tudom szépen, megfelelő távolságokra elkészíteni az átmenő csőnek megfelelő lyukakat)
Másik kérdésem: érdemes erőltetni a rendszerben a 10-es belső átmérőt mindenhol, vagy megfelel a 8-as is. Most P4 2,4-em van, de amint megfizethető lesz váltok 3G-re. Vízhűtést meg azért nem akarok negyedévente kreálni.
Elküldve: 2003. 01. 06. 22:40
Elküldve: 2003. 01. 07. 23:43
Mi a véleményed a keresztmetszet összeadódásról?
Elküldve: 2003. 01. 08. 06:42
idézet:
Ezt írta ma-Zo:
Robi !
Mi a véleményed a keresztmetszet összeadódásról?[/quote]
Mire gondolsz pontosan?