idézet:
Ezt írta Mono:
OBI :confused:
Vagy sikerült már?[/quote]
Még nemSajnos amit Hoy tudott volna az túl vastag volt, nekem 8/10-es kellene. Az Obiban van szilikon alapanyagú cső? Mert a PVC nem igazán jött be, de lehet hogy az én cuccaim voltak szar minőségűek...
[ 2002. december 28.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]
Vízhűtés Alapanyagai # I.
Elküldve: 2002. 12. 28. 22:32
Elküldve: 2002. 12. 28. 22:50
Elküldve: 2002. 12. 28. 23:10

Elküldve: 2002. 12. 28. 23:13
idézet:
Ezt írta Mono:
Hát én nem tudom, lehet, hogy szerencsém van, de nekem sosem voltak gondjaim a csövekkel. Három v. négy alkalommal vásároltam az OBI-ban (asszem ami a Váci úton van, abban). Vettem már csövet a Vámház krt.-on lévő borászati boltban is, ha a metrótól a Duna felé megyünk, akkor jobb oldalán van a krt.-nak, metrótól kb. 3-4 háztömbnyire. Vettem már müanyag boltban is, szemre mindíg "ugyanazt" adták, átlátszó volt, megvettem, használtam, jó volt... nem tudom tényleg, hogy mi lehet nálad a gond, de ezek nekem mindíg beváltak.[/quote]
Ilyen műanyag bolt hol van (esetleg Zuglóban...)? Mert egyről olvastam valahol a Blaha környékén, de pontos címet nem találtam. Szilikon csövet lehet kapni ott? Borászati szaküzlet meg szerintem nincsen nyitva már decemberben...
Elküldve: 2002. 12. 29. 00:03
idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
Borászati szaküzlet meg szerintem nincsen nyitva már decemberben...[/quote]
Nem hinném, hogy vasárnap nyitva lenne, meg így szilveszter előtt, de a Blaha és Rákóczi között van 1 borászati bolt. Talán, úgyis a lepényhalmegutoljára![]()
Elküldve: 2002. 12. 29. 08:58
Az Orczi-térhez közeli végén a villamos remíz mögötti kis utca a Dobozi út(egyirányú). Ott van egy gumis nagy/kiskereskedés.
Ott lehet kapni szilikoncsövet (általában 5-6 méretben) 2m 12-es szilikoncsövet fél éve 4000 Ft-ért vettem.
Elküldve: 2002. 12. 29. 19:27

Elküldve: 2002. 12. 29. 21:36
idézet:
Ezt írta skywalkman:
Nem hinném, hogy vasárnap nyitva lenne, meg így szilveszter előtt, de a Blaha és Rákóczi között van 1 borászati bolt. Talán, úgyis a lepényhalmegutoljára[/quote]
Ma már bármi elképzelhető. Nekem ma, VASÁRNAP délelőtt telefonáltak, hogy holnap jönnek ADSL-t bekötni......????
Holnap viszont szerintem már nyitva lesz minden. Decemberben is isznak bort az emberek.
Elküldve: 2002. 12. 30. 00:34
idézet:
Ezt írta Robicica:
Decemberben is isznak bort az emberek.[/quote]
Nem egészen ilyen "témájú" az üzlet, ők ugyanis a bor termeléséhez használatos dolgokat forgalmazzák.![]()
Elküldve: 2002. 12. 30. 00:40
idézet:
Ilyen műanyag bolt hol van (esetleg Zuglóban...)? Mert egyről olvastam valahol a Blaha környékén, de pontos címet nem találtam. Szilikon csövet lehet kapni ott? Borászati szaküzlet meg szerintem nincsen nyitva már decemberben...[/quote]
Nem tudom, hogy nyitva van-e ilyenkor, de ahol én vettem, az a müanyag bolt a Podmaniczky és a Bajcsy Zs. u. találkozásánál van (kb.). 72-es trolival mész e találkozás felé, akkor a körúton áthaladva az első megállónál érdemes leszállni. (Nyugatitól mész a Blaha felé a krt.-on, akkor jobbra mész a Podin (az első lehetőség a Nyugatitól, ahol jobbra fordulhatsz)).
Elküldve: 2002. 12. 30. 13:55
idézet:
Ezt írta Mono:
Nem egészen ilyen "témájú" az üzlet, ők ugyanis a bor termeléséhez használatos dolgokat forgalmazzák.[/quote]
No ennyit azért én is tudok a borról....
Azért én is futottam ma néhány boltba, (mikronika, pentacomp) mire végre találtam nyitvatartó üzletet, és 20 m-es LAN kábelt. Gondolom a szilikoncső is meglett....
Mivel itthon nincs műszaki táblázat könyvem, valaki tudna nekem egy linket adni ahol gázmenet mérettáblázatokat találhatnék????
Elküldve: 2002. 12. 30. 21:27
Mérgemben elmentem az Obiba, és találtam (elvileg) 8/10-es csövet, sajnos csak PVC, de a régihez képest király, nem törik meg, már be is csöveztem a rendszert, 3 blokk, jéghideg és csönd újra... huh. A cső egy kicsit vastagabb ugyan a leírtnál, de melegítéssel mindenhova fel tudtam nyomni, bár kicsit szenvedtem vele, de most úgy tart, hogy csak na.
Ja, és átlátszó ZÖLD a cső, iszonyat jól néz ki!!!!
Halleluja!

Mindenesetre mindenkinek köszönöm a segítséget.
Elküldve: 2002. 12. 30. 21:52
idézet:
Sehol semmi nem volt nyitva, pedig egész nap a várost jártam, a tököm kivolt már...
Mérgemben elmentem az Obiba, és találtam (elvileg) 8/10-es csövet, sajnos csak PVC, de a régihez képest király, nem törik meg, már be is csöveztem a rendszert, 3 blokk, jéghideg és csönd újra... huh. A cső egy kicsit vastagabb ugyan a leírtnál, de melegítéssel mindenhova fel tudtam nyomni, bár kicsit szenvedtem vele, de most úgy tart, hogy csak na.
Ja, és átlátszó ZÖLD a cső, iszonyat jól néz ki!!!!
Halleluja!
![]()
Mindenesetre mindenkinek köszönöm a segítséget.[/quote]
Mennyibe került???
Elküldve: 2002. 12. 30. 22:47
idézet:
Ezt írta Robicica:
Mennyibe került???[/quote]
Nevetni fogsz: 219 Ft/méter!!! Nevetségesen olcsó volt SZVSZ. Vettem is gyorsan 5 métert.... Tényleg korrekt minőség, nem törik meg, tesztelgetem az újra összerakott rendszert, nem rossz...
Most már lenne értelme venni egy ablakos oldallapot a csíftekkk nagytornyomhoz, ezek a zöld csövek überállatok!!! Tényleg nagyon kafán néz ki, és annyira átlátszó amennyire kell. Ajánlom mindenkinek.
Elküldve: 2002. 12. 31. 12:06
1. Valahol lehet már kapni kis hazánkban olyan igényesebb fajta blokkokat ill. kiegészítőket mint pl a THG videoban vagy hasonlókat?Gondolok itt a rádugom(esetleg egy anyacsavar) és kész, nemcsöpögnemfolyikmindennagyonszuperkirály cuccokra.Nem azé' mert béna vagyok, már lassan 2 éve barkácsolt vizhűtesem van, csak mert olyan tutin néz ki.
2.Tud-e nekem mondaki valaki olyan helyet ahol csinálnak nekem (mindegy miből,a lényeg,hogy ne rozsdásodjon) olyan osztót aminek bemenete 1db 10-es átmérőjű csonk a kimenete pedig 2 db 6-os csonk. Ebböl kéne 2db mert ugye vissza is kell alakítani 10-esre.
előre is köszi és B.U.É.K.!
Elküldve: 2002. 12. 31. 13:32
idézet:
Ezt írta ma-Zo:
Hi All!
1. Valahol lehet már kapni kis hazánkban olyan igényesebb fajta blokkokat ill. kiegészítőket mint pl a THG videoban vagy hasonlókat?Gondolok itt a rádugom(esetleg egy anyacsavar) és kész, nemcsöpögnemfolyikmindennagyonszuperkirály cuccokra.Nem azé' mert béna vagyok, már lassan 2 éve barkácsolt vizhűtesem van, csak mert olyan tutin néz ki.
2.Tud-e nekem mondaki valaki olyan helyet ahol csinálnak nekem (mindegy miből,a lényeg,hogy ne rozsdásodjon) olyan osztót aminek bemenete 1db 10-es átmérőjű csonk a kimenete pedig 2 db 6-os csonk. Ebböl kéne 2db mert ugye vissza is kell alakítani 10-esre.
előre is köszi és B.U.É.K.![/quote]
Ha te magad megforrasztod akkor itt mindent megkapsz hozzá: [url="http://"http://www.cu-technik.hu/"]http://www.cu-technik.hu/[/url]
Szerintem sima T elosztóból és szűkítőből tökéletes kinézetűt csinálhatsz...
Ha ez nem jó, akkor bármegyik víz-gáz-fűtésszerelő. De így is ugyanannyiba fog kerülni, és a végén nem marad egy forrasztó készleted.
![]()
Elküldve: 2002. 12. 31. 15:10
Milyen forraszanyagok kellenek,mert a sima cin(gyantás) az ugye nem jó?
Elküldve: 2002. 12. 31. 16:26
idézet:
Ezt írta ma-Zo:
Milyen forrasztóval érdemes ennek nekiállni?
Milyen forraszanyagok kellenek,mert a sima cin(gyantás) az ugye nem jó?[/quote]
![]()
Kell egy kis gázpatronos forrasztó, folyasztószer, csiszolószivacs, ón. mindez kb. 4000 Ft. Ennyit kifizetnél a szakinak is. + esetleg egy csődaraboló szerszám ha kell neked. Ennyi. Nagyon kedvesek, elmagyarázzák, és adnak egy fénymásolt tanácsadót is.![]()
Elküldve: 2002. 12. 31. 16:29

Elküldve: 2002. 12. 31. 16:38
Úgy 800x600-ig
A linkelt képedet konvertáld át és visszaáll a rend.