HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés Alapanyagai # I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés Alapanyagai # I.

#701 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 16. 13:13

idézet:
Ezt írta boho:
Ha nekem drága gépem, vagy nagyon fontos szerverem lenne,...[/quote]

...abban mar jo esellyel van egy homersekleti hatarertek, amely atlepesenel leall a rendszer, megovva a processzort.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#702 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 16. 13:42

szvsz ez nem a legmeggyozobb erv a vizhutes mellett. egy tuningolt rendszer (mert ugye a csend mellett ez a fo szempont) altalaban elegge csucsra van jaratva, ahol a keriges hianyara visszavezetheto homersekletemelkedes ugyanugy karosodast okozhat (fagyast mindenkepp). ezzel gyakorlatilag csak a rendszer terhelhetoseget huztuk feljebb, amit ha ki is hasznalunk... tulmelegedes szempontjabol ugyanolyan veszelyeknek vagyunk kiteve mint leghutessel. max lassabban melegszik at a rendszer (de atmelegszik elobb vagy utobb)... de ezzel egyutt lassabban is hul le mint leghutesnel. mongy ha tulmelegedesrol beszelunk ez utobbi nem szempont.

#703 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 16. 18:35

Hello
Szeretném megtudni, hogy kb milyen teljesítményt lehet elérni a vízhűtéssel konkrétan. Akinek van ilyen beépítve az mondja meg, hogy hány fokos a procija. Ha lehet írjátok le, hogy milyen az alaplapotok és, hogy milyen a radiátorotok/ kicsi-nagy, ventivel vagy anélkül/
Előre is kösssz
Bicska :cool:

[ 2003. május 16.: bicska szerkesztette a hozzászólást ]

#704 Felhasználó inaktív   XPA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 16. 20:20

Szóval senki nem tud olyan embert, aki képes kivitelezni az elképzeléseimet (blokk ügyben) ?
Csak hibák léteznek. Ha valami működik, akkor hibás a hiba!

#705 Felhasználó inaktív   ten155 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 17. 07:02

Ide is beirom bar tudom, hogy nem ide valo, de hatha ezt tobben olvassak mint a bolhapiacot.
Elado egy komplett Ordasi-fele vizhutes!
Reszleteket emailben!
ten155@freemail.hu

#706 Felhasználó inaktív   zorro 2 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 05. 18. 12:23

idézet:
Ezt írta bicska:
Hello
Szeretném megtudni, hogy kb milyen teljesítményt lehet elérni a vízhűtéssel konkrétan. Akinek van ilyen beépítve az mondja meg, hogy hány fokos a procija. Ha lehet írjátok le, hogy milyen az alaplapotok és, hogy milyen a radiátorotok/ kicsi-nagy, ventivel vagy anélkül/
Előre is kösssz
Bicska :cool:

[ 2003. május 16.: bicska szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

szeva nekem egy thermaltake II rendszerem van msi alaplap, amd xp2100+ proci es ugy 40-46C fok korul dolgozik meg hajtva is alllitolag ez jo.

#707 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 18. 17:42

Hello
Kössz a választ zorro 2 !!!!!

idézet:
Ezt írta XPA:
Szóval senki nem tud olyan embert, aki képes kivitelezni az elképzeléseimet (blokk ügyben) ?[/quote]

Elolvastam az előző oldalt újra, de bocsi, nem találom a problémádat...Mondd el újra, ha lehet.. ;)
Bicska

#708 Felhasználó inaktív   XPA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 18. 18:41

idézet:
Ezt írta bicska:
Hello
Kössz a választ zorro 2 !!!!!

Elolvastam az előző oldalt újra, de bocsi, nem találom a problémádat...Mondd el újra, ha lehet.. ;)
Bicska
[/quote]

Szóval csak annyi, hogy kéne valaki aki rendelkezik megfelelő gépeggel (maró, fúró, stb) ahoz, hogy egy (két-három) hűtőblokkot (CPU, VGA, NBSB, stb) elkészítsen...
ennyi lenne csupán :)

#709 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 18. 18:54

Hello
Ja ja, azt hittem vmi extra hőkapcsoló kell, mert a túlmelegedésről beszéltetek..
Bicska

#710 Felhasználó inaktív   tu_chi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 18. 22:00

a tema nagy oregjeit kerdezem: el tudna magyarazni valaki egy nem muszaki embernek is ezt az ujfajta mikrolemezes hutot? Szoval hogy miert lehet jo ha nem lehet jo ? Koszi :rolleyes:

#711 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 19. 09:29

roviden: nagyon nagy a felulete.... :D

egyebkent ott a link...

#712 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 19. 09:35

A mikrostruktúrájú hűtő azért hűt jól, mert az adott térfogatra eső felület (ami a hűtésnél nagyon lényeges) nagyobb, mint bármelyik fúrt vagy mart blokk felülete.

Ezt úgy érik el, hogy a blokk anyagának a szerkezete leginkább a szivacshoz hasonlítható. A belsejében teljesen szabálytalanul helyezkednek el rések, melyeken keresztül áramlik a víz. Mivel a rések nemcsak vízszintesen, hanem függőlegesen is elhelyezkednek, így a víz áramlása gyakorlatilag a teljes keresztmetszeten történik.
Nem tudom hogy csinálják, lehet hogy porkohászattal vagy szinterezéssel állítják elő a blokkot.

Nagyobb az ellenállása mint egy fúrt vagy mart blokknak, ebből kifolyólag a szivattyúnak nagyobb nyomást kell produkálnia. De egy Eheim 1046 vagy 1048 bőven elég neki.

Hátránya az lehet, hogy kicsi a tömege, így szivattyú leállás esetén hamar felmelegszik , mivel a benne tárolt víz hőkapacitása minimális. A nagyobb ellenállása miatt nem hinném hogy álló szivattyú mellett beindul az a folyamat, ami egy jól kiszámolt mart rendszerben (mármint a meleg víz magától elkezd áramlani a hidegebb rész fele (radiátor), így ha nincs az alaplapban védelem a hőmegfutás ellen, akkor a proci megfőhet.

#713 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 19. 17:17

idézet:
Ezt írta Szenky:

DE megéri mert profi lett a cucc. Cserébe a rézcső baromi drága és könyököket kell használni, hajlítani is lehet, de az nem esztétikus, és túl nagy lesz a rádiusza.
[/quote]
Csovet elegge normalisan lehet hajlirtani, ha a veget lezarod, megtoltod vmi finom porral (szaraz homok, surolopor, stb), tomorited az 'anyagot' (utogeted kozbena csovet), majdf lezarod a masik vegen is. Az igy hajlitott cso nem horpad be, stb.
A muvelet utan a port ofkorsz ki kell szorni...:)

#714 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 20. 09:01

hmmm... jo otlet, mar csak muanyag csovekre kell vmi hasonloan epkezlab dolog. bar amit korabban felvetettem meg nem probaltam.

[ 2003. május 20.: arn szerkesztette a hozzászólást ]

#715 Felhasználó inaktív   hepaly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 20. 17:17

Hali!
Szeretnék CPU blokkot csináltatni, és eddig a spirálisan mart -ra gondoltam. Tudna valaki adni egy linket, vagy rajzot, ahol konkrét méretezést találnék? Amiket találtam, azok inkább elméleti dolgokat irnak. A megmunkálás nem okozna gondot.
THX
ASUS A7N8X, (TB)XP2100+@13*180 +GlobalWin CAK4-88T, ELIXIR 256M PC2700, Abit SILURO GF4 Ti4200 (316/626), WinXP prof+SP1 ENG detonator: 43.45

#716 Felhasználó inaktív   XPA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 20. 18:46

idézet:
Ezt írta hepaly:
Hali!
A megmunkálás nem okozna gondot.
THX
[/quote]

Szabadna +kérdeznem, hogy hogyan oldod meg?

#717 Felhasználó inaktív   hepaly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 20. 22:51

A melóhelyemen van rá technikai háttér. Présgépek szerszámait eszkábálják a kollégák. Azért is kéne valami konkrét rajz, hogy megcsinálnák hozzá a megmunkáló progit.De még nemtom hogy konkrétan hogy is nézzen ki a blokk. Lehet marad a cilinderes fúrt, ami Mono honlapján található alul. De hogy mi lesz a chipseten és a GPU-n ...
ASUS A7N8X, (TB)XP2100+@13*180 +GlobalWin CAK4-88T, ELIXIR 256M PC2700, Abit SILURO GF4 Ti4200 (316/626), WinXP prof+SP1 ENG detonator: 43.45

#718 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 21. 08:32

hm.. csak furcsa, hogy egy blokkot le tudsz gyartani, de egy rajzot meg nem tudsz elkesziteni. ;)

#719 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 21. 09:41

idézet:
Ezt írta arn:
hm.. csak furcsa, hogy egy blokkot le tudsz gyartani, de egy rajzot meg nem tudsz elkesziteni. ;)[/quote]

Gondolom nem gyártani, hanem gyártatni. Nem mind1 :) Így is írta: Présgépek szerszámait eszkábálják a kollégák

Én is íg indultam, hogy majd én. Aztán kicsit jobban utánajárva oda jutottam, hogy majd legyártatom. Aztán vettem készet. :) Ami nem megy, azt ne erőltessük.

ZooLee

#720 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 21. 11:20

Hello
Sztem inkább adjatok neki tanácsot: Ha már mázlija van és olyat csinál(tat) magának, amit akar, akkor jót csináljon, ne sz*rt. Asszem még régebben megdumáltuk, hogy a spirális nem a legjobb megoldás. Persze, ha plexi teteje van a blokknak, akkor ez néz ki a legjobban.... ;)
Bicska

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.