Idézet: tts - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 14:25
Vedd úgy, "ezuttal kevesebb erzelmi toltessel...", hogy nem is szóltam hozzád.
Mar megbocsass, de mindezek utan nem uszod meg, hogy tiszta vizet ontsunk a poharba.
Idézet
De nem leszek partner - játszd a hülyét, de ne nekem.
A masik sertegetese az egyik leglatvanyosabb jele a nem kivanatos erzelmi toltesnek.
Idézet
Ha még itt jársz - nem sokat fogtál fel az egészből.
Tovabbra is 'itt jarok', mert megkerdojelezted a hozzaszolasom anelkul, hogy vele kapcsolatban barmi fele ervet is felsorakoztattal volna. Mentsegedre(?) szolgaljon, hogy nem ertettel meg, s uj temaba kezdtel. Azonban azt tovabbra sem ertem, hogy rajtad kivul ki beszelt meg "klipszrol", azaz kivel szemben biznyogatod az igazad, amit nem kerdojelezett meg senki? Mindegy, ez utobbi jelen esetben lenyegtelen.
Idézet
Bocs - de hogy lenne már nagyobb a hiba lehetőség - Orbano szerintem helyesen döntött - az általa választott lefogatás sokkal korrektebb mint a középen átmenő klipsz - ez tapasztalat is, de minden komolyabb hűtő, még a léghőtők is, csavaros rögzítésűek, ha ez lehetséges.
Kenytelen vagyok ujfent felhivni a figyelmed az alabbi mondatra, mert szemmel lathatolag prekoncepciod vannak a lefogatasi modszerekkel kapcsolatban (a fontos resz vastagon):
"Az abrak lenyege a kozeppontos, illetve a ket szelen torteno leszoritas kozti kulonbseg a fellepo erok ebredesenek szempontjabol.
Ugyanugy lehet az alaplap nyakjara rogzulo csavaros, mint a foglalat karmaiba kapaszkodo, csavart mellozo leszoritast kesziteni mind a ket esetben."
Az altalad emlitett 'klipszes' csupan egy konkret variacio a temara, mig 'csavaros' tobb fele is lehet.
Idézet
Hogy ki minek adta tanúbizonyságát, ezt ne részletezzük, előző épületes hozzászólásaid, pl.
Hol a masodik? "
Termeszetesen eszervekkel meg tudsz gyozni az igazadrol, ezert kerlek fejtsd ki, hogy szerinted mitol ketkoros a szoban forgo rendszer!
A tovabbi nemkivanatos felreerteseket elkerulendo elarulom, hogy szerintem miert nem:
- Az epuletek vizvezetekeinek eseteben pl. akkor beszelunk ketkoros rendszerrol, ha melegvizes (tehat a boiler-t tartalmazo) ag fuggetlen (parhuzamos) a hideg vizestol. Mas szavakkal: batran megnyithatod a hideg vizes csapot anelkul, hogy a meleg vizes agban folyadekaramlast ideznel elo.
- Autok fekeinek eseteben akkor beszelunk ketkoros rendszerrol, ha az egyik ag serulese (fekolajnyomas jelentos merteku csokkenese) nincs kihatassal a masik ag funkcionalitasara.
A ket peldabol jol latszik, hogy a lenyeges kriterium a folyadekkorok fuggetlen mivoltanak meglete, mely fuggetlenseg az aramlas szempontjabol onmagaba zarodo rendszerek (az autok fekrendszere nem ilyen) eseten csak parhuzamositassal johet letre.
Velemenyem szerint attol, hogy ket radiatort is beiktatsz a rendszerbe, az meg nem lesz ketkoros.
Vegezetul nyomatekosan (ismet) megkerlek, hogy amennyiben velemenyed barmely tekintetben is kulonbozik az enyemtol, azt ervekkel kifejtve tamaszd ala! Sajnalatos modon eddig ennek nyomat sem lattam, igy tovabbra is fenntartom, hogy 'szarnyalsz' ahelyett, hogy a foldon jarva
velem beszelgetnel...
Szerkesztette: HookR 2004. 08. 15. 20:05 -kor