tenyleg - egy l20hoz valo forgoresz mennyi penz? illetve be lehet egyaltalan kulon szerezni?
Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Elküldve: 2004. 03. 19. 10:40
Elküldve: 2004. 03. 19. 11:36
idézet:
Ezt írta arn:
valamicsket lattam rola... de nem eppen viztartalynak terveztek
tenyleg - egy l20hoz valo forgoresz mennyi penz? illetve be lehet egyaltalan kulon szerezni?[/quote]
L20-as pont nincs, de ezek vannak [url="http://"http://www.tropus-szeged.hu/k_arlista.html"]itt[/url]:
HYDOR forgórész Duo/K20 1125
HYDOR forgórész Duo/R05 1732
HYDOR forgórész Duo/R10 1732
HYDOR forgórész Duo/R20 1732
HYDOR forgórész Prime 10 1800
SELTZ forgórész M30 2100
Elküldve: 2004. 03. 19. 18:19
Elküldve: 2004. 03. 20. 13:10
Elküldve: 2004. 03. 20. 21:39
Elküldve: 2004. 03. 20. 22:59
idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:
Ez a pumpád?????????
Bazzeg ez akkora mint a fél gép.Nem nagy egy kicsit? Ennyi erővel akár búvárszivattyút is használhatnál[/quote]
yah, elég nagy.
Ez igazábol egy tartály (3 liter) aminek a tetelyébe belevan épitve egy L20-as hydor szivatlyú.
hát nem féne bella gépbe az egyszer biztos. Talány az egyel kisseb (1.5 literes), csak szerintem annak kevés letvona a vizforgatási sebessége. Ez csak kisérlet, mint az egész tuning dolog. Ki kellet probálnom.
Tapasztalatok:
Pro:
Igényes külső
Zárt rendszer, légtelenitő/feltöltő tartályal
2 év gari
Nagyon könyű feltöltés.
Nagyon könyű le erresztés, ami nem egy hanyagolandó szempont, hisz egy zárt rendszert nagyon nehéz le ereszteni, ugy hogy tényleg minden ki folyon.
Con:
Ár (amugy ha veszel egy eheim pumpát+egy innotek tartály akkor ugya ott vagy)
Hang, ellenben a sima L20, L30 pumpákal (amit hangtalanok, ha megfelelöen vannak beszerelve), ennek van hangja. Emiat nem is javaslom, senkinek akinek nagyon csendes a gépe. Semmi komoly, annyi, mint egy 7 voltos ventilátor, de az is hang. A sok fáradozá után megint el értem azt, hogy eddig nem lehetet meg mondani, hang alapján hogy be van e kapcsolva a gép vagy sem, most pedig igen.
Még nem döntötem el, hogy meg tartom e igy, a következő gépemig (arn model 2004), vagy veszek mellé egy aquáriumot
mivel igazáboll arra van ki találva.
Elküldve: 2004. 03. 22. 12:12
idézet:
Ezt írta Picur:
L20-as pont nincs, de ezek vannak [url="http://"http://www.tropus-szeged.hu/k_arlista.html"]itt[/url]:
HYDOR forgórész Duo/K20 1125
HYDOR forgórész Duo/R05 1732
HYDOR forgórész Duo/R10 1732
HYDOR forgórész Duo/R20 1732
HYDOR forgórész Prime 10 1800
SELTZ forgórész M30 2100[/quote]
nah frankopedig lehet kellene... mert hiaba legtelenitek, zorog. a magnesmagon szep karcolasok vannak... szerintem vmi belekerult, es megragta kicsit.
Elküldve: 2004. 03. 22. 12:16
idézet:
Ezt írta oalex:
yah, elég nagy.
Ez igazábol egy tartály (3 liter) aminek a tetelyébe belevan épitve egy L20-as hydor szivatlyú.
hát nem féne bella gépbe az egyszer biztos. Talány az egyel kisseb (1.5 literes), csak szerintem annak kevés letvona a vizforgatási sebessége. Ez csak kisérlet, mint az egész tuning dolog. Ki kellet probálnom.
Tapasztalatok:
Pro:
Igényes külső
Zárt rendszer, légtelenitő/feltöltő tartályal
2 év gari
Nagyon könyű feltöltés.
Nagyon könyű le erresztés, ami nem egy hanyagolandó szempont, hisz egy zárt rendszert nagyon nehéz le ereszteni, ugy hogy tényleg minden ki folyon.
Con:
Ár (amugy ha veszel egy eheim pumpát+egy innotek tartály akkor ugya ott vagy)
Hang, ellenben a sima L20, L30 pumpákal (amit hangtalanok, ha megfelelöen vannak beszerelve), ennek van hangja. Emiat nem is javaslom, senkinek akinek nagyon csendes a gépe. Semmi komoly, annyi, mint egy 7 voltos ventilátor, de az is hang. A sok fáradozá után megint el értem azt, hogy eddig nem lehetet meg mondani, hang alapján hogy be van e kapcsolva a gép vagy sem, most pedig igen.
Még nem döntötem el, hogy meg tartom e igy, a következő gépemig (arn model 2004), vagy veszek mellé egy aquáriumot
mivel igazáboll arra van ki találva.[/quote]
vegsosoron nem olyan nagy... az l20 a csovek hajlitasi sugaraval sem eppen apro. a nova utan majdnem leestem a szekrol, amikor meghozta a postas. hetekis azzal szarakodtam, hova tegyem.
ha nem ennyibe kerulne: megfontolnam, mert kompakt megoldas. nekem tetszik.
Elküldve: 2004. 03. 22. 18:20
idézet:
Ezt írta arn:
ha nem ennyibe kerulne: megfontolnam, mert kompakt megoldas. nekem tetszik.[/quote]
Hát nézd meg a L10-es az fele ekora. Illetve a csonkokat simán átalakitod kissebre, amire jó a kisseb szilikon cső.
Elküldve: 2004. 03. 23. 17:13
Elküldve: 2004. 03. 24. 00:47
Elküldve: 2004. 03. 24. 06:01
idézet:
Ezt írta orbano:
mert ugye az Eheim csak annyival tud többet hogy drágább mi? :o Inkább kifizetem a 16 ezret az Emheimért, de legalább nyugodtan alszom.
Na arn ha már itt vagy! Segíts nekem! Plexi lesz a blokkom teteje, de fingom sincs hogyan rakjak rá csonkot és milyet. Vagyis elképzelésem van, csak fogalmam sincs hol kapni menetes végű 8/10-es csonkot. Gondoltam rá hogy esetleg veszek sima rézcsövet és vájok rá menetet, a plexibe is osz csókolom, de nem túl szimpu megoldás. Gondolkodtam a ragasztásban is, de ... pliz help![/quote]
A réz csőre mente az bisztos nem jó, tul vékony a 1mm, aba menetet vágsz és akkor marad 0.2mm, egyszer komolyabban rá csavarod és letörik.
[ 2004. március 24.: oalex szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 25. 17:15
idézet:
Ezt írta orbano:
mert ugye az Eheim csak annyival tud többet hogy drágább mi? :o Inkább kifizetem a 16 ezret az Emheimért, de legalább nyugodtan alszom.
Na arn ha már itt vagy! Segíts nekem! Plexi lesz a blokkom teteje, de fingom sincs hogyan rakjak rá csonkot és milyet. Vagyis elképzelésem van, csak fogalmam sincs hol kapni menetes végű 8/10-es csonkot. Gondoltam rá hogy esetleg veszek sima rézcsövet és vájok rá menetet, a plexibe is osz csókolom, de nem túl szimpu megoldás. Gondolkodtam a ragasztásban is, de ... pliz help![/quote]
masik helyen valaszoltamegyebkent kiszabast altalaban vallaljak a "plexikeszitok", de pl colos meneteket mar nem nagyon... valassz egy szabvanyos menetet - g3/8, g1/4 stb... ehhez tuti kapsz csatlakozot. a bosche kis beepitesi melysegu, nem kell kulon tomiteni - ogyurus megoldas.
egyebkent lesz a hydorba rotor - vmi kemeny 500 huf. a gaz, hogy majd csak pestrol tudnak csak hozni. az aquapetek nagyon korrektek, beszeltem veluk telefonon.
Elküldve: 2004. 03. 26. 00:21
Elküldve: 2004. 03. 26. 15:00
Elküldve: 2004. 03. 26. 15:01
Elküldve: 2004. 03. 26. 15:16
idézet:
Ezt írta orbano:
könyörgöm valaki aki tud szerezni plexit, szerezzen nekem! bejártam a fél várost érte, de egyelőre semmiÉs addig nem tudok elmenni a maróshoz sem amír gen tudom pontosan milyen tetőm lesz... csúszik az egész project. utálom
![]()
holnap még nekiugrok egyszer, jó kis móka lesz.
Ezt a bosh csonkot hol lehet kapni?[/quote]
Szia!
A plexinél jobb anyag is van (nem hajlamos repedésreCserébe enyhe lila árnyalata van!
[url="http://"http://www.teraglobus.hu/ceginformacio.html"]teraglobusz[/url]
Remélem segítettem (ja itt darabolnak is.
Elküldve: 2004. 04. 01. 21:46