HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés Alapanyagai # III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés Alapanyagai # III.

#1341 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 16. 14:07

Idézet: Tano - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 23:10

Üdv!

Gépcsere volt nemrég, és az újra is ugyanazt a vízhűtést raktam.
Viszont most a pumpám nagyon zörgős hangokat ad, mintha kavitálna, vagy rezegne. Pedig a csere előtt nem csinálta.
Lecseréltem a folyadékot, és 2:1 arányban raktam bele vizet:fagyállót.

2:1 az elegge durva arany. milyen viz van benne?

#1342 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 17:57

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 16:22

ITT ?

No megjött a válasz, elég korrektek, és van nekik rúd is, cső is. Aszem csövet veszek(90%-al olcsóbb..).
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1343 Felhasználó inaktív   Tano 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 16. 18:54

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 13:07

2:1 az elegge durva arany. milyen viz van benne?

Ioncserélt.

Azért raktam bele több fagyállót,mert a hűtő az ablakon kívül van,és nem akarom hogy befagyjon.
Milyen keverési arány lenne elegendő hogy kibírja a téli hidegeket is?
DFI NF4 Infinity;AMD Athlon64 3200+@4100+ (2620MHz,262x10);HardwareOC vízhűtés;1GB Samsung PC3200@PC3500;HIS X800GTO core400@573 mem490@621;Samsung Sata 120GB;Maxtor 20GByte;LG GSA-4081b DVD-RW;Delux MG760 case

#1344 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 07:45

Idézet: Tano - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 18:54

Ioncserélt.

Azért raktam bele több fagyállót,mert a hűtő az ablakon kívül van,és nem akarom hogy befagyjon.

-70 C-os koncentrátum volt a fagyálló? vagy előre bekevert minusz valahány C-os? ki tudod Te is számolni,csak azt kell kitalálnod,hogy milyen hideg lesz télen :) szvsz -25-től nem lesz hidegebb...

#1345 Felhasználó inaktív   Tano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 08:36

Idézet: ABnormal - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 6:45

-70 C-os koncentrátum volt a fagyálló? vagy előre bekevert minusz valahány C-os? ki tudod Te is számolni,csak azt kell kitalálnod,hogy milyen hideg lesz télen :) szvsz -25-től nem lesz hidegebb...

Koncentrátum volt, azért kevertem hozzá 2:1 arányban a vizet, mert így -30 környékéig jó.

Most az a kérdés, hogy sűríteni kellene vagy hígítani, hogy ne zörögjön? A foyladékok kavitálásához ennyire nem értek, más a szakmám:)
DFI NF4 Infinity;AMD Athlon64 3200+@4100+ (2620MHz,262x10);HardwareOC vízhűtés;1GB Samsung PC3200@PC3500;HIS X800GTO core400@573 mem490@621;Samsung Sata 120GB;Maxtor 20GByte;LG GSA-4081b DVD-RW;Delux MG760 case

#1346 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 20:22

Idézet: Tano - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 19:54

Ha nagyon tutira akrsz menni, tegyél pár cseppet egy kis üvegbe, és az első benzinkútnál méresd meg, hány fokos.
"Asszony kell a házba!" -Kőműves Kelemen-
Szerintem is, csak nem pont úgy, wazze.

#1347 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 14:56

Sziasztok!

Annyit csorgatom a nyálamat itt a vízhűtésen, hogy lassan ott tartok, hogy én is átalakítom a rendszeremet :)

Sokat olvasgattam, szívesen csinálnám magam is, de inkább először rászánok némi pénzt, valamilyen szetten gondolkodom. Ha nyugdíjas leszek, akkor majd tervezek-építek magam.

Szóval: adott egy amd barton 2800+-os rendszer, amit nem húzok, nem is szeretnék húzni, nf7-es lap, ventis chipsethűtővel, és egy 9600XT-s video.

Viszonylag jó légáram van a házban, lévén, chieftec :) Viszont csökkenteném a zajt, mert alacsonyabb fordulaton azért melegegszik a vincsi, főleg nyáron.

Szettek közül max. 50k-ig gondolkozom, illetve két gyártót szúrtam ki (szóljatok, ha még más is számításba jöhetne), szóval:

thermaltake Bigwater, nagyon olcsó 25.000, és radiátor, csövek, tartály, pumpa és CPU-hűtő van benne, nyilván a többit hozzávenném. Kezdésnek talán nem lenne rossz.

Innovateknek láttam rengeteg komplett cuccát, de őszintén, nem tudom, melyik van az ár-érték arányban a legjobb helyen, ahogy olvastam, általában nem rajong érte senki.

Szóval, komplett szettek tekintetében kérnék tanácsot, egy kezdő vizesnek, aki egyelőre inkább élvezné a vizes hűtés halkságát, és nem húzná végletekig a rendszert, max. 50k és bővíthetőség előnyben.

Köszönettel várom a válaszokat:

Üdv.
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#1348 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 15:29

Vakegér vagyok, most látom, hogy külön komplett vízhűtés topik is van :)  :omg:
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#1349 Felhasználó inaktív   Chosen1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:12

220-as pumpa/egyép perifériák ki/be kapcsolási lehetősége:
Kép
Gembird SIS-MS
Én annyit moddolok rajta hogy ne az USB port vezérelje hanem a Power LED.
4000 pénz.

#1350 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:47

Hagy pofátlankodjak már be ide, csak azért mert mostanában kellene a segítség. :)

Nekem lenne egy örök etalon kérdésem, vagyis az előlapi USB összekötés/alaplap témában.
Adott az alaplap és a leírása, vagyis:

Pin                        Signal Name Function
1 VREG_FP_USBPWR0      Front Panel USB Power
2 VREG_FP_USBPWR0      Front Panel USB Power
3 USB_FP_P0-                  USB Port 0 Negative Signal
4 USB_FP_P1-              USB Port 1 Negative Signal
5 USB_FP_P0+                USB Port 0 Positive Signal
6 USB_FP_P1+                USB Port 1 Positive Signal
7 GND                        Ground
8 GND                        Ground
9 KEY                          No pin
10 NC                            Not connected

És adott a ház előlapi usb csatlakozója ami a következő:
Data -1
Data +1
VCC 1
GND 1

és mivel két csatis az előlap van mellé még 1:

Data -2
Data +2
VCC 2
GND 2

Ez összesen 8 láb, tehát elképzelhető - mivel az alaplapon 2 darab 8 tűs USB bővítő van- , hogy ezt csak egyre kell rádugni, vagyis egy usb-ről menne a 2 kivezetés?

Az alaplap ECS 755-A2.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#1351 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 14:53

Hello

Ha  esetleg érdekel valakit, van olcsón eladó radiátorom, nézzetek be a bolhapiac-ra.

Üdv: Bicska

#1352 Felhasználó inaktív   BandiTar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 12:27

Idézet: matternoster - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 14:56

Sziasztok!

Annyit csorgatom a nyálamat itt a vízhűtésen, hogy lassan ott tartok, hogy én is átalakítom a rendszeremet :)

Sokat olvasgattam, szívesen csinálnám magam is, de inkább először rászánok némi pénzt, valamilyen szetten gondolkodom. Ha nyugdíjas leszek, akkor majd tervezek-építek magam.

Szóval: adott egy amd barton 2800+-os rendszer, amit nem húzok, nem is szeretnék húzni, nf7-es lap, ventis chipsethűtővel, és egy 9600XT-s video.

Viszonylag jó légáram van a házban, lévén, chieftec :) Viszont csökkenteném a zajt, mert alacsonyabb fordulaton azért melegegszik a vincsi, főleg nyáron.

Szettek közül max. 50k-ig gondolkozom, illetve két gyártót szúrtam ki (szóljatok, ha még más is számításba jöhetne), szóval:

thermaltake Bigwater, nagyon olcsó 25.000, és radiátor, csövek, tartály, pumpa és CPU-hűtő van benne, nyilván a többit hozzávenném. Kezdésnek talán nem lenne rossz.

Innovateknek láttam rengeteg komplett cuccát, de őszintén, nem tudom, melyik van az ár-érték arányban a legjobb helyen, ahogy olvastam, általában nem rajong érte senki.

Szóval, komplett szettek tekintetében kérnék tanácsot, egy kezdő vizesnek, aki egyelőre inkább élvezné a vizes hűtés halkságát, és nem húzná végletekig a rendszert, max. 50k és bővíthetőség előnyben.

Köszönettel várom a válaszokat:

Üdv.

Ha bigwatert veszel nem árt néhány dologra  figyelni:

1:pumpáját ki kell dobni ha jó ha nem(ha jó akkor úgyis beszarik  ;) ), venni helyette hydor seltz L II-t,ami jó,olcsó (5-6K),sokáig birja és halk.

2:blokkot nem árt felpolírozni, mert gyárilag nem valami "fínyes"! :D

3:Hozzá lehet csapni más cuccot is ha a csonkokat lecseréled, mivel a BW-re 6mm csövek mennek(belsö átmérő), ellentétben szinte minden mással(gyártóra gondolok) amire vagy 8mm-es vagy 10mm.

4:Víztartályát is ki kell dobni mert a csonkok rajta ugyan 6mm-esek kivülről(ami ugye BW szabvány és nem sok),de ami rettenet hogy belülröl a csonk kb 2mm-es és ezen már egyszerüen nem tud olyan gyorsan átpréselödni a víz,és a hydor meg szenved.... ez tapasztalat.

5: Ventit se árt kidobni mert ha vízhütés akkor legyen halk,és a Tt venti még alapon is hangos(szernitem).Ajánlott márkák ventiben:Papst,Noiseblocker,stb,  lényeg hogy nem olcsó legyen hanem olyan 4-5K azok már jók általában.

6:Ha mást is akarsz hüteni akkor szerintem kell venni plusz egy radit,és sorba kötni a többi cuccal és felszerelni a ház tetejére/oldalára.

7:Állítólag a gyári zöld uv-s lötyi egy idö után sötétzöld masszává válik, ajánlott helyette a alkohol-desztillált víz elegye 2:10 arányban kb.

Azért van néhány pozitívuma is: -Kompakt:Radit fel lehet szerelni 12cm-es ventihelyre (pár centit azért túllóg-erre figyelni kell).
                                            -Szép nagy a CPU blokk,nagy felülettel és Ledes,faxán kéken világít.

-Csövek uv-s világítósak,csakhát a már emlitett problem hogy 6mm-
                                                esek.

-használttan, rossz pumpával nagyon olcsó( Én 8K-ért vettem)

Egyenlöre talán ennyi.Kis hozzáértéssel és plusz pénzzel(de még mindig sokkal olcsóbban mint egy mindenre kiterjedő gyári) egész jó kis vízhűtést lehet összerakni,és azután fasza hűvös lesz az össze cuccunk,és csendben dolgozhatunk, játszhatunk. :D
KONFIG: Asus A8N-E, X2 4200+, ASUS 1950Pro, 2 GB A-Data, Maxtor 300Gb,WD 320Gb, Hyundai Imagequest L72D, Logitech Mx 518, Genius Slim Star Pro, Audigy2, Genius SW-5.1 Home Theatre, FSP Bluestorm 500, Vízhűtés(Alphacool+házibarkács)

#1353 Felhasználó inaktív   witi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 22:27

Idézet: Socket - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 13:47

Hagy pofátlankodjak már be ide, csak azért mert mostanában kellene a segítség. :)

Nekem lenne egy örök etalon kérdésem, vagyis az előlapi USB összekötés/alaplap témában.
Adott az alaplap és a leírása, vagyis:

Pin                           Signal Name Function
1 VREG_FP_USBPWR0      Front Panel USB Power
2 VREG_FP_USBPWR0      Front Panel USB Power
3 USB_FP_P0-                  USB Port 0 Negative Signal
4 USB_FP_P1-                 USB Port 1 Negative Signal
5 USB_FP_P0+                USB Port 0 Positive Signal
6 USB_FP_P1+                USB Port 1 Positive Signal
7 GND                           Ground
8 GND                           Ground
9 KEY                             No pin
10 NC                            Not connected

És adott a ház előlapi usb csatlakozója ami a következő:
Data -1
Data +1
VCC 1
GND 1

és mivel két csatis az előlap van mellé még 1:

Data -2
Data +2
VCC 2
GND 2

Ez összesen 8 láb, tehát elképzelhető - mivel az alaplapon 2 darab 8 tűs USB bővítő van- , hogy ezt csak egyre kell rádugni, vagyis egy usb-ről menne a 2 kivezetés?

Az alaplap ECS 755-A2.

Üdv!
Az alaplapi front panel USB 2db  csatit rejt.
Segítek a fordításban:
PIN
1: VCC1,  3:DATA 1-,  5:DATA1+,  7:GND1
2: VCC2,  4:DATA 2-,  6:DATA2+,  8:GND2

A kábelen elő szokott fordulni árnyékolás is azt nem muszáj bekötni

#1354 Felhasználó inaktív   L@Jani 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 19:57

Helló nem tud valaki olcsón vízfolyásmérőt?
Vagy esetleg valami ötlet. :)

#1355 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 10:51

Idézet: freeone - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 17:57

No megjött a válasz, elég korrektek, és van nekik rúd is, cső is. Aszem csövet veszek(90%-al olcsóbb..).

hmm, hát sajnos darabot nem adnak semmiből, 2m-es csőszál meg kell a nyavalyának. Olcsóbbra jön ki ha forrasztok egyet rézből. :(
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1356 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 03:11

Sziasztok!

Elérkezett az idő, hogy valamennyire átdolgozzam a vízhűtésemet. Egy Ordasi féle CPU blokk van benne, egy T.I.P pumpa (egész jól nyomja a vizet) és egy AUDI A4 fűtőradi. Előkotortam egy, az előbb említett fűtőradival ugyanabbol az AUDI a fűtőrendszerből kiszedett légkondi radiátor.

A kérdés az lenne, hogy utóbbi megfelelő lenne-e a vízhűtéshez, tekintve azt, hogy alumíniumból van. A fűtőradi is abból van és gyakorlatilag jól szolgálta a rendszert, bár a légáramlás eléggé el volt cseszerintve. Ráadásul az a házon belülre van építve. Ha javítanék a légáramláson, akkor biztosan hűtene sokkal jobban is, de szerintem nem eléggé. Ezért akarom a légkondi radiátort a ház oldalára kívülről felrakni.

A másik probléma még az, hogy hogyan oldjam meg a csőcsatlakozásokat? Valamint olvastam, hogy az alu nem jön ki jól a rézzel. Tehát, hogy réz blokk és alu radi.

Tehát a kérdés nem az, hogy elbírja-e látni a feladatát hőleadás tekintetében, hanem az, hogy hogyan köthetem a rendszerbe, vagy egyáltalán van-e valami komolyabb háránya.

Képek a radiátorról:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#1357 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 12:20

Amikor én gyűjtögettem a vízhűtésem komponenseit szintén szembetaláltam magam a réz-alu párosítás gondolatával. Egyszerűbb lett volna alu radit beszerezni. Azonban ragaszkodtam ahhoz, hogy mindenütt csak rezet használjak.

Utólag már más a véleményem. Tisztában vagyok vele, hogy egy alumínium radiátor és vörösréz blokkok együttes használata nem jár semmilyen káros hatással. Az ioncserélt víz áramvezető képessége ugyanis majdnem a nullával egyenlő!

Vélményem szerint nyugodtan használhatod az alu radit, Mumtaz.

#1358 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 12:52

Idézet: <Euro> - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 12:20

Amikor én gyűjtögettem a vízhűtésem komponenseit szintén szembetaláltam magam a réz-alu párosítás gondolatával. Egyszerűbb lett volna alu radit beszerezni. Azonban ragaszkodtam ahhoz, hogy mindenütt csak rezet használjak.

Utólag már más a véleményem. Tisztában vagyok vele, hogy egy alumínium radiátor és vörösréz blokkok együttes használata nem jár semmilyen káros hatással. Az ioncserélt víz áramvezető képessége ugyanis majdnem a nullával egyenlő!

Vélményem szerint nyugodtan használhatod az alu radit, Mumtaz.

Volt egy sanda gyanúm. Egyébként a rendszer benne van a házban, fel is van töltve, de már fél éve nem használtam. Az a fura, hogy fagyálló van benne, de mégis bealgásodott egy kissé.

#1359 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 19:42

Az én rendszerem 15 hónapja lett feltöltve tiszta ioncserélt vízzel. Azóta is kristálytiszta.

#1360 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 22:44

Idézet: <Euro> - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 19:42

Az én rendszerem 15 hónapja lett feltöltve tiszta ioncserélt vízzel. Azóta is kristálytiszta.

Én nem tudok rájönni, hogy mitől. Mellesleg arra sem nagyon jövök rá, hogy mivel takarítsam ki. Próbálkoztam pár dologgal, de nem sok sikerrel. Mi a tuti recept? :)

Update: Elfelejtettem megkérdezni, hogy erre az alu radiátorra milyen megoldással csináljam meg a csőcsonkokat. két cső van rajta, amiből az egyik pont jó 8mm-es. de a másik cirka 15mm átmérőjű. Ide kellene valami szűkebb csőcsonkot buherálni, de nemtom, hogyan.

OFF u.i.: Gratulálok a hűtőblokkjaidhoz. Néztem az oldaladon, le is töltöttem a (terv)rajzokat. :)

Szerkesztette: Mumtaz 2006. 03. 10. 23:07 -kor

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.