Idézet: matternoster - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 14:56
Sziasztok!
Annyit csorgatom a nyálamat itt a vízhűtésen, hogy lassan ott tartok, hogy én is átalakítom a rendszeremet
Sokat olvasgattam, szívesen csinálnám magam is, de inkább először rászánok némi pénzt, valamilyen szetten gondolkodom. Ha nyugdíjas leszek, akkor majd tervezek-építek magam.
Szóval: adott egy amd barton 2800+-os rendszer, amit nem húzok, nem is szeretnék húzni, nf7-es lap, ventis chipsethűtővel, és egy 9600XT-s video.
Viszonylag jó légáram van a házban, lévén, chieftec

Viszont csökkenteném a zajt, mert alacsonyabb fordulaton azért melegegszik a vincsi, főleg nyáron.
Szettek közül max. 50k-ig gondolkozom, illetve két gyártót szúrtam ki (szóljatok, ha még más is számításba jöhetne), szóval:
thermaltake Bigwater, nagyon olcsó 25.000, és radiátor, csövek, tartály, pumpa és CPU-hűtő van benne, nyilván a többit hozzávenném. Kezdésnek talán nem lenne rossz.
Innovateknek láttam rengeteg komplett cuccát, de őszintén, nem tudom, melyik van az ár-érték arányban a legjobb helyen, ahogy olvastam, általában nem rajong érte senki.
Szóval, komplett szettek tekintetében kérnék tanácsot, egy kezdő vizesnek, aki egyelőre inkább élvezné a vizes hűtés halkságát, és nem húzná végletekig a rendszert, max. 50k és bővíthetőség előnyben.
Köszönettel várom a válaszokat:
Üdv.
Ha bigwatert veszel nem árt néhány dologra figyelni:
1:pumpáját ki kell dobni ha jó ha nem(ha jó akkor úgyis beszarik

), venni helyette hydor seltz L II-t,ami jó,olcsó (5-6K),sokáig birja és halk.
2:blokkot nem árt felpolírozni, mert gyárilag nem valami "fínyes"!
3:Hozzá lehet csapni más cuccot is ha a csonkokat lecseréled, mivel a BW-re 6mm csövek mennek(belsö átmérő), ellentétben szinte minden mással(gyártóra gondolok) amire vagy 8mm-es vagy 10mm.
4:Víztartályát is ki kell dobni mert a csonkok rajta ugyan 6mm-esek kivülről(ami ugye BW szabvány és nem sok),de ami rettenet hogy belülröl a csonk kb 2mm-es és ezen már egyszerüen nem tud olyan gyorsan átpréselödni a víz,és a hydor meg szenved.... ez tapasztalat.
5: Ventit se árt kidobni mert ha vízhütés akkor legyen halk,és a Tt venti még alapon is hangos(szernitem).Ajánlott márkák ventiben:Papst,Noiseblocker,stb, lényeg hogy nem olcsó legyen hanem olyan 4-5K azok már jók általában.
6:Ha mást is akarsz hüteni akkor szerintem kell venni plusz egy radit,és sorba kötni a többi cuccal és felszerelni a ház tetejére/oldalára.
7:Állítólag a gyári zöld uv-s lötyi egy idö után sötétzöld masszává válik, ajánlott helyette a alkohol-desztillált víz elegye 2:10 arányban kb.
Azért van néhány pozitívuma is: -Kompakt:Radit fel lehet szerelni 12cm-es ventihelyre (pár centit azért túllóg-erre figyelni kell).
-Szép nagy a CPU blokk,nagy felülettel és Ledes,faxán kéken világít.
-Csövek uv-s világítósak,csakhát a már emlitett problem hogy 6mm-
esek.
-használttan, rossz pumpával nagyon olcsó( Én 8K-ért vettem)
Egyenlöre talán ennyi.Kis hozzáértéssel és plusz pénzzel(de még mindig sokkal olcsóbban mint egy mindenre kiterjedő gyári) egész jó kis vízhűtést lehet összerakni,és azután fasza hűvös lesz az össze cuccunk,és csendben dolgozhatunk, játszhatunk.