HWSW Informatikai Kerekasztal: Zalman hűtők - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Zalman hűtők

#841 Felhasználó inaktív   Klampfer 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 02. 20:12

Sajna a Pixelesek mindig mast mondanak a ZM80D érkezésével kapcsolatban.
Legutobb azt mondta a srac, hogy még nem gyártják, és legalabb egy honap, hogy itthon is kapni lehesen. :mad:

Nem tudja valaki, hogy ki a hivatalos disztije a Zalman hutoknek?

Vagy van valakinek biztatobb infoja a beszerezhetoséggel kapcsolatban?

#842 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 18:28

Idézet: Klampfer - Dátum: 2004. április 2, péntek - 19:16

Sajna a Pixelesek mindig mast mondanak a ZM80D érkezésével kapcsolatban.
Legutobb azt mondta a srac, hogy még nem gyártják, és legalabb egy honap, hogy itthon is kapni lehesen.   :mad:

Nem tudja valaki, hogy ki a hivatalos disztije a Zalman hutoknek?

Vagy van valakinek biztatobb infoja a beszerezhetoséggel kapcsolatban?

Szia!

Tudtommal a hivatalos disztributor maga a Pixel!

Szerkesztette: Miki 2004. 04. 03. 18:29 -kor

#843 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 18:33

Szerintetek NF7-re érdemes a kék Zalman NB hűtőt feltenni, vagy a gyári erősebb?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#844 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 19:09

ha nem zavar a hangja, akkor nem, ellenkezo esetben...  :sandor:

#845 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 19:10

Szal a gyári jobb :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#846 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 19:39

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 3, szombat - 20:14

Szal a gyári jobb :)

NF7 topicban bezzeg azt irjak, hogy az NB47J-vel kisebb az alaplap homerseklete.

Mondjuk a gyari hutoborda meretenel legalabb 20x nagyobb az NB47J felulete.

#847 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 19:40

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 3, szombat - 20:43

NF7 topicban bezzeg azt irjak, hogy az NB47J-vel kisebb az alaplap homerseklete.

Mondjuk a gyari hutoborda meretenel legalabb 20x nagyobb az NB47J felulete.

De passive...

#848 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 08:41

Most először P4-hez vettem 7000-es Zalmant, és mivel nem tudtam merre hány méter (eléggé AMD-s vagyok) ezért lekaptam a hűtő tartókeretet és besétáltam a Pixelhez, hogy adjanak egy hűtőt és tegyék rá. Rápróbálják, közlik nem fér rá. Elszomorodtam, visszatettem a keretet, és átsétáltam a Usershez (aki ismerős a környékén, az tudja hogy ez 2 percre van) hogy adjanak valami jobb hűtőt, de ne 7000-est, mert erre a P4C800 -ra a Pixel szerint nem megy rá. Néztek mint a moziban, fél perc alatt rádobták. A Pixel 90 fokkal elforgatva próbálgatta -- mentségükre legyen mondva, hogy nem volt rajta támpontnak a keret. Ja, és nagyon szidták az alaplapot, ami szintén eléggé fura...

De azért mindig nagyon segítőkészek a Pixelnél, már többször is dicsértem őket e topicban is. Most viszont nagy bakot lőttek...

#849 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 14:46

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 3, szombat - 20:44

De passive...

Én lecseréltem a gyárit egy ilyen nb47j-re.
Halkabb lett a gép. :cool:
A gyári borda alatt össze vissza van a trutyi a fele nem érintkezik így nem csoda hogy jobban hűt nálam a zalman. Amúgy én zajcsökkentés miatt cseréltem, máskülönben azért a 2-3C hőmérséklet csökkenés miatt nem érdemes vacakolni vele.
My photos

#850 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 20:40

Tapasztalt Zalmanosok véleményére lennék kíváncsi:
A következő konfigot szeretném Zalmanosítani:
Abit IC7, P4 3.0/800, Abit GF4 Ti4200/128 Mb
A Zalman oldalán azt írják 7000-AlCu-ról, hogy Silent módban csak 3 gigáig elég, tehát ha húzva is lenne a proci, akkor inkább 7000-Cu lenne az ideális?
Erre a VGA-ra gond nélkül rámegy-e a ZM80C? Elég passzívban, vagy kell a ZM-OP1 is rá? És a fő kérdés: ha a ZM80C rajta van a VGA-n, nem akad-e össze a chipset hűtővel? Elég közel van az AGP-hez :(
A gyári chipset hűtőt is szeretném likvidálni, NB47J-re gondoltam, ez a Zalman szerint nem rakható fel erre az alaplapra, mert nincsenek rögzítőlyukak az NB körül :( kis fém hurkok vannak az alaplapba forrasztva, és a chipsethűtőn átlósan keresztüldugott két végén kampós drótdarab rögzíti a gyári hűtőt. Ilyen drótdarabot  barkácsolnék az NB47J-hez, szóval a felrakás nem hinném gond lenne, az a kérdés, hogy elférne-e a kicserélt chipset hűtő mellett a proci ill. a VGA hűtő?
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#851 Felhasználó inaktív   ZsilBi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 21:25

Idézet: Zoz - Dátum: 2004. április 7, szerda - 19:45

Tapasztalt Zalmanosok véleményére lennék kíváncsi:
A következő konfigot szeretném Zalmanosítani:
Abit IC7, P4 3.0/800, Abit GF4 Ti4200/128 Mb
A Zalman oldalán azt írják 7000-AlCu-ról, hogy Silent módban csak 3 gigáig elég, tehát ha húzva is lenne a proci, akkor inkább 7000-Cu lenne az ideális?
Erre a VGA-ra gond nélkül rámegy-e a ZM80C? Elég passzívban, vagy kell a ZM-OP1 is rá? És a fő kérdés: ha a ZM80C rajta van a VGA-n, nem akad-e össze a chipset hűtővel? Elég közel van az AGP-hez :(
A gyári chipset hűtőt is szeretném likvidálni, NB47J-re gondoltam, ez a Zalman szerint nem rakható fel erre az alaplapra, mert nincsenek rögzítőlyukak az NB körül :( kis fém hurkok vannak az alaplapba forrasztva, és a chipsethűtőn átlósan keresztüldugott két végén kampós drótdarab rögzíti a gyári hűtőt. Ilyen drótdarabot  barkácsolnék az NB47J-hez, szóval a felrakás nem hinném gond lenne, az a kérdés, hogy elférne-e a kicserélt chipset hűtő mellett a proci ill. a VGA hűtő?

Akkor kezdjuk: Procira megeri a 7000Cu en teszteltem mind2ot, silentben 3.25 ben mar fagyott az alcu, normalban ment. VGA: ha latsz 2 lyukat akkor semmi akadalya a passziv mukodesnek. Chipset: csak hovezeto ragasztoval lehet felrakni és valakinek lattam mar igy ezt a combot es ment neki.

Szerkesztette: ZsilBi 2004. 04. 07. 21:26 -kor

#852 Felhasználó inaktív   kicsi en 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 14. 16:43

Hi
Végigolvastam mind a 18 oldalt ;) de egy vmit elb@sztam mégis :reklamacio: a felső bordára nem ragasztottam rá az a vékony szigetelő csíkot, szerintetek ebből lehet vmi probléma? zárlat, a súly miatt törés vagy feleslegesen zizgek és nem lehet semmi probléma :cool:
Ahogy nézem kicsit hozzáér azokhoz a "bizb@szokhoz" a felső borda :think:
Mint az ügyvéded, azt javaslom bérelj egy szupergyors nyitott kocsit.

#853 Felhasználó inaktív   Repiv 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 18:58

Idézet: kicsi en - Dátum: 2004. április 14, szerda - 17:48

Hi
Végigolvastam mind a 18 oldalt ;) de egy vmit elb@sztam mégis :reklamacio: a felső bordára nem ragasztottam rá az a vékony szigetelő csíkot, szerintetek ebből lehet vmi probléma? zárlat, a súly miatt törés vagy feleslegesen zizgek és nem lehet semmi probléma :cool:

szerintem az gáz ha fém fémmel érintkezik és még áram is van benne... legalábbis olyan helyen ahol nemkéne.

nem véletlenül adták azt a müanyag lapot hogy szigeteljen.

#854 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 19:21

Idézet: kicsi en - Dátum: 2004. április 14, szerda - 17:48

Hi

es most milesz? nincs szabad 3 perced, hogy leszedd, raragaszd, es visszatedd?  :rolleyes:

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 04. 14. 19:56

Még jó hogy Zalman...

#856 Felhasználó inaktív   kicsi en 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 19:59

nem is az a 3 perc :smoker: csak éppen már kidobtam :eek:
most mehetek az ápiszba szigszallagé' :omg:

Szerkesztette: kicsi en 2004. 04. 14. 20:11 -kor

#857 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 20:24

Vagjal WC papirbol par csikot, az biztos van keznel. :)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#858 Felhasználó inaktív   kicsi en 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 20:37

Hát az lenne csak félek utána a budin nem lesz "papír ami elérhető" :down:

#859 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 06:28

Idézet: ZsilBi - Dátum: 2004. április 7, szerda - 20:30

Akkor kezdjuk: Procira megeri a 7000Cu en teszteltem mind2ot, silentben 3.25 ben mar fagyott az alcu, normalban ment. VGA: ha latsz 2 lyukat akkor semmi akadalya a passziv mukodesnek. Chipset: csak hovezeto ragasztoval lehet felrakni és valakinek lattam mar igy ezt a combot es ment neki.

Hmmm ... de jó hogy ezeket írtad :)

Nekem AI7-esben van egy 2,6C-s proci ami kb 240-ig betonstabil alapfeszen, de utánna hiába emelem a feszt 250-en a Prime általában előbb utóbb kidob :( Minden más megy ,még a komolyabb dolgok pl: FarCry is, de a Prime az zavar, hogy nem :(

Lehet azért mert 7000A-AlCu hűti ráadásul Silentben?
Mivel a hőmérséklet nem nagyon emelkedik ezért a FanEQ sem növeli a hűtő fordulatszámát!
Érdemes lecserélni egy sima CU-ra?

Másik kérdés: A Zalman oldala alapján a 7000-es széria nem megy fel A7N8X-re a Power Supply rész miatt .. de NF7-re se, mégis rá lehet barkácsolni!

Valamilyen módszerrel ráészerelhető A7N8X-re a 7000A-AlCu? (Csak azért érdekel, mert akkor már azt is tudom kinek adom el a hűtőmet :) )

Nem veszélyes a több mint 700g-os súly? Igaz hogy én csak 2 havonta  járok Lanparty-zni, de nem sok kedvem van leszedegetni a procihűtőt ...

Előre is kösz! (Láma kveszcsön ... hogyan tudok adott témán belül keresni? :)
"Live Fast! Die Young!"

#860 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 08:51

Amennyiben egy alaplap hat ponton rögzítve van, a 7000-est pedig négy csavar fogja, nem gondolom, hogy olyan könnyen lepottyanna. :think:

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.