HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Xp hiba! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Xp hiba! Windows Xp ben hibák Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Cyrus012 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2013. 01. 11. 22:29

Sziasztok..

A Segítségeteket szeretném kérni..

Van egy gépem, amin Windows Xp van feltelepítve.. friss 2-3 napos a telepítés, és "irql not less or equal" hibával kékhalált kap...

Utánna jártam a microsoft tudástárában, és azt írja, hogy egy vírus okozza a hibát.. ESS 5 mellet nem hinném, hogy vírusos a gép.

Más hiba nincs, csak ennyi. Ezt is akkor dobja be, mikor elkezdek játszani a gépen, és már 3-4 órája játszom...

A gép:
MSI k9n sli platinum alaplap
Amd atthlon X2 64 6000+
Nvidia Geeforce 250gtx
Cmedia hangkártya az alaplapi hangkártya kikapcsolva, mert nem működik jól... Összezúg a mikrofon, és a hangszóró.
2*1 giga ram DCH-ban DDR2/800 1024 mb-os maodulok.
1*2GB DDR2/667 1024mb-os modul...

Tudom hogy a 2 memória nem megy egy órajelen, de le van fogva a biosban 667mhz-re a 800-as memória.

tudnátok segíteni? Én már kifogytam az ötletekből sajnos.

#2 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 11. 23:08

Emlékeim szerint ezt a hibaüzenetet nemcsak vírusfertőzés, hanem elavult/nem megfelelő driverek is okozhatják. Célszerű mindenhez friss drivert keresni.

Egyébként miért ragaszkodsz az XP-hez? Ezen a vason már egy komolyabb oprendszer is elfutna (pl. Windows 7).

ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#3 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 12. 00:07

Első körben kivenném, vagy másik slotban próbálnám ki a hangkártyát.
Valamint a ramokat egyenként, kettesével, és hármasban is tesztelném Memtesttel, vagy hasonlóval.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#4 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 12. 10:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Cyrus012 - Dátum: 2013. 01. 11. 22:29

Sziasztok..

A Segítségeteket szeretném kérni..

Van egy gépem, amin Windows Xp van feltelepítve.. friss 2-3 napos a telepítés, és "irql not less or equal" hibával kékhalált kap...

Utánna jártam a microsoft tudástárában, és azt írja, hogy egy vírus okozza a hibát.. ESS 5 mellet nem hinném, hogy vírusos a gép.

Más hiba nincs, csak ennyi. Ezt is akkor dobja be, mikor elkezdek játszani a gépen, és már 3-4 órája játszom...

A gép:
MSI k9n sli platinum alaplap
Amd atthlon X2 64 6000+
Nvidia Geeforce 250gtx
Cmedia hangkártya az alaplapi hangkártya kikapcsolva, mert nem működik jól... Összezúg a mikrofon, és a hangszóró.
2*1 giga ram DCH-ban DDR2/800 1024 mb-os maodulok.
1*2GB DDR2/667 1024mb-os modul...

Tudom hogy a 2 memória nem megy egy órajelen, de le van fogva a biosban 667mhz-re a 800-as memória.

tudnátok segíteni? Én már kifogytam az ötletekből sajnos.

Eset Smart Security-t kidobni a francba. (Uninstall...)

WinXP SP2/3 tűzfalat bekapcsolni, Avast menjen víruskergetőnek.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 12. 16:23

Itt jól beszéltek előttem. Szerintem is rossz driver vagy eszközhiba lesz ez, nem vírus.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 13. 08:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 01. 12. 10:44

Eset Smart Security-t kidobni a francba. (Uninstall...)

WinXP SP2/3 tűzfalat bekapcsolni, Avast menjen víruskergetőnek.

Avast uninstall, XP tűzfal maradhat bekapcsolva, ESET Nod32 menjen víruskergetőnek - ez meg az én véleményem volt.
Ne zavarjuk már össze Cyrus012 újoncot, nem azt kérdezte melyik a jobb vírusírtó.
A leírás alapján Rayneshez csatlakozom.

#7 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 13. 09:27

Üzenet megtekintéseIdézet: KoLaMan - Dátum: 2013. 01. 13. 08:21

ESET Nod32 menjen víruskergetőnek - ez meg az én véleményem volt.
Ne zavarjuk már össze Cyrus012 újoncot, nem azt kérdezte melyik a jobb vírusírtó.
A leírás alapján Rayneshez csatlakozom.

A NOD32 lehet, hogy hatékony vírusirtó (nem tudom, nem követem a teszteket), de borzalmasan eszi a gépet. Ez és a Norton Antivírus nagyon erőforrásfalók. Emiatt én mindig Avastot teszek fel. Ingyenes, hatékonyság tekintetében is megfogja, amit kell, kezelőfelülete normális, és ami a legfőbb: ez eszi a legkevesebb erőforrást. Ha valaki nem akar Avastot, akkor Microsoft Security Essentials. Ez a két kergető éri be legkevesebbel. Nem azért veszünk gépet, hogy legyen mit megegyen reggelire a retkes vírusirtó.

Tűzfalat sem szoktam feltenni, Windows beépítettjét is kikapcsolom, ha a gép routerhez vagy más olyan eszközhöz kapcsolódik, amin van tűzfal. Persze azt tudom, hogy a sw-es vírusirtó annyiban indokoltabb, hogy a gyanús, kifelé szivárgó csomagokat is megfogja (a router csak a befelé jövőt szűri). Viszont ez átlag felhasználónak nem olyan nagy biztonsági kockázat, ha egyébként nincs fent nála vírus vagy más kártevő, amiket meg az antivírusprogram fog meg elvileg. Ha a gép egyenesben csatlakozik a netre, akkor kell tűzfal, de akkor meg elég a Windows beépítettje.

Tudom, hogy a topikindító nem erre volt kíváncsi, de az ő problémáját már megoldottuk, ilyen kevés információból nem tudjuk helyette pontosan detektálni, hogy melyik driver (tett fel új drivert vagy frissítést mostanában?) vagy hardverelem (fizikai tünetek?) rossz.

Szerkesztette: Raynes 2013. 01. 13. 09:28 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#8 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 13. 20:55

Szerintem a CMedia csodahangkeltője lesz a ludas nagy valószínűséggel. Én kivenném és használnám egy darabig az alaplapi hangkártyát. Ha nem jelentkezik a hibaüzenet, akkor egyértelműen a hangkártya a bűnös, lehet beszerezni mondjuk egy Sound Blaster Audigy-t használtan 2000 Ft-ért...
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#9 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 01. 14. 07:40

Az összezúgó mikrofon+hangszóró egyszerű beállítási hiba, nem hibás működés. Sehol nem mondta neked senki, hogy ez gerjedés, amit egyszerűen az érzékenységgel, elhelyezéssel ki lehet küszöbölni, illetve illesztőprgram is lehetőséget ad rá beállítások révén?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#10 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 15. 11:04

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 01. 14. 07:40

Az összezúgó mikrofon+hangszóró egyszerű beállítási hiba, nem hibás működés. Sehol nem mondta neked senki, hogy ez gerjedés, amit egyszerűen az érzékenységgel, elhelyezéssel ki lehet küszöbölni, illetve illesztőprgram is lehetőséget ad rá beállítások révén?

mester, biztos, h ezt jó topikba írtad? eszel te rendesen?

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#11 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 19. 22:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 01. 13. 09:27

Tűzfalat sem szoktam feltenni, Windows beépítettjét is kikapcsolom, ha a gép routerhez vagy más olyan eszközhöz kapcsolódik, amin van tűzfal. Persze azt tudom, hogy a sw-es vírusirtó annyiban indokoltabb, hogy a gyanús, kifelé szivárgó csomagokat is megfogja (a router csak a befelé jövőt szűri).

Azért csak tegyél fel olyan SW tűzfalat (nem vírusirtót erre a célra) ami loggol, a tűzfalas router mögötti gépre, és időnként nézegesd a logját. Meg fogsz lepődni!

#12 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 19. 22:21

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2013. 01. 19. 22:17

Azért csak tegyél fel olyan SW tűzfalat (nem vírusirtót erre a célra) ami loggol, a tűzfalas router mögötti gépre, és időnként nézegesd a logját. Meg fogsz lepődni!

Merthogy mit fogok látni? Gotózást? :Đ Spórold meg az időmet légyszi!

#13 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 12. 20:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 01. 19. 23:21

Merthogy mit fogok látni? Gotózást? :Đ Spórold meg az időmet légyszi!

Bocs a késői válaszért. Megspórolom a drága idődet, nézzél képet, tűzfalas router mögött készült, több típus mögött is látni ilyent.
Csatolt fájl  Vágólap01.jpg (132,18K)
Letöltések:: 21

#14 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 14. 08:59

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2013. 04. 12. 21:43

Bocs a késői válaszért. Megspórolom a drága idődet, nézzél képet, tűzfalas router mögött készült, több típus mögött is látni ilyent.
Csatolmány Vágólap01.jpg

Akkor szar a router. NAT-ot a kintről jövő spontán kapcsolatok nem tudják kijátszani. Ezek a befelé jövő csomagok választ képeznek kimenő csomagokra. Pont ezt mondtam én is, hogy bentről mehetnek ki gyanús dolgok, amelyek utat nyitnak kintről. Szóval nem mondtam, hogy teljesen fal elképzelés a tűzfal egy router mögötti gépre, de ha valaki nem kattintgat mindenféle malware-re, meg pussy free linkre, meg nem okézik le mindent ész nélkül, akkor meg lehet lenni nélküle NAT mögött.

#15 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 14. 19:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 04. 14. 09:59

Akkor szar a router.

Erről nekem sincs kétségem. Csakhogy beleuntam a jó router keresgélésébe (mármint a házi kategóriások között). SMC, Netgear, TP-link, Asus, AEG, noname márkájúakkal (konkrét típusokat most hadd ne soroljak) mind jelentkeznek ezek. Azzal vágom a gordiuszi csomót, hogy szoft tűzfal fel, és csókolom.

#16 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 15. 10:44

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2013. 04. 14. 20:13

Netgear, TP-link

Pedig ezeket csak ajánlani tudom, de nem az alsó kategóriás termékeiket, hanem a közép-felső kategóriájúakat. 20 fölött, de inkább 30 környékén azért már elég jó routereket kapni. Rájuk hegesztesz egy OpenWrt-t, és az iptalbes beállításait testre is szabhatod, nem kell gyári hülyeségekkel szopni, sem tovább keresgetni.

#17 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 15. 16:40

Üzenet megtekintéseIdézet: KoLaMan - Dátum: 2013. 01. 13. 09:21

... nem azt kérdezte melyik a jobb vírusírtó.
...

:offtopic: Nincs olyan, hogy "jobb". Vagy ha mégis, az változhat. Amúgy fentiekhez: az Avast! még jobban eszi a gépet.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 15. 16:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 01. 13. 10:27

A NOD32 lehet, hogy hatékony vírusirtó (nem tudom, nem követem a teszteket), de borzalmasan eszi a gépet. Ez és a Norton Antivírus nagyon erőforrásfalók. Emiatt én mindig Avastot teszek fel. Ingyenes, hatékonyság tekintetében is megfogja, amit kell, kezelőfelülete normális, és ami a legfőbb: ez eszi a legkevesebb erőforrást. Ha valaki nem akar Avastot, akkor Microsoft Security Essentials. Ez a két kergető éri be legkevesebbel. Nem azért veszünk gépet, hogy legyen mit megegyen reggelire a retkes vírusirtó.
...

:offtopic: Érdekes, mert én meg egyre több gépen rakok "vissza" nod-ot (igaz, csak a 4-eset), az meg nem esz annyit mint az avast.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#19 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 15. 20:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2013. 04. 15. 17:58

:offtopic: Érdekes, mert én meg egyre több gépen rakok "vissza" nod-ot (igaz, csak a 4-eset), az meg nem esz annyit mint az avast.

Nem tudom, én egy csomó gépen az ellenkezőjét tapasztaltam. Még akkor is, amikor beállítottam a NOD-ban a prioritást, hogy ne egye annyira a gépet. Mindegy mit csinál az ember, mindenképp rohadtul eszi.

Én a megoldást fehér listás irtók használatában látnám, de olyan nincs.

#20 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 08:52

Szerintem meg AKÁRMILYEN irtó lehet a gépen, ha a user adminként használja a gépet (nyilván nem telepítésre, hanem napi feladatokra).
Erről kellene először leszoktatni a ms felhasználók kb. 90 %-át (ezt valami felmérésből vettem).
Csak utána jön a "szoftverből milyet" kérdés.
Röhögnétek, ha leírnám, hogy milyennel nem kaptam meg azt a vírust, amit ismerős ua-on az oldalon egy nagy nevűvel beszippantott, csak mert "nehogy már ne legyek rg a saját gépemen" filozófiát vallja.
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó