HWSW Informatikai Kerekasztal: AZ ÉN HÁZAM!!!MINDENKI NEZZEN BE IDE!!! # IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AZ ÉN HÁZAM!!!MINDENKI NEZZEN BE IDE!!! # IV. Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#1221 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 06. 12:24

Idézet: lkadar - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 9:51

Szerinted nem probaltam mar? De azt mondtak, hogy ez teljesen normalis...  :bolond: Rabeszeltem oket, hogy rendeljenek be hozza egy invertert, mert az zug. Most epp arra varok, hogy megerkezzen (mar 4 honapja)...  :reklamacio:

Porszivózni nem szoktam a gepet, mert felek, hogy valamit elrontok benne :D

Nyugodtan porszívózd nem lessz semmi baja a gépnek,én havonta kiporszívózom a házat,ahova nem fér a porszívó egy ecset is megteszi,a venti szűrők is eldugulnak a portól,és szarabbúl hűtenek.

Szerkesztette: zsombor22 2005. 06. 06. 12:26 -kor

Asus P8z68-VPro,2600K + Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4 GB,Nec AD7261S DVD,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,Sound Blaster X-Fi Platinum,Logitech Z5300 5.1 THX,LG W2600H-PF,Cooler Master Haf-X 942 Ház,Corsair TX 850,Logitech G15,Logitech Mx1000

#1222 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 12:55

Idézet: zsombor22 - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 12:24

Nyugodtan porszívózd nem lessz semmi baja a gépnek,én havonta kiporszívózom a házat,ahova nem fér a porszívó egy ecset is megteszi,a venti szűrők is eldugulnak a portól,és szarabbúl hűtenek.

Hehe.  :D
Én könnyebb helyzetben vagyok nálatok, de azért 5letet adhatok.
Nálam ez úgy zajlik, hogy reggel be a gép a kocsiba majd munka után levegővel kifújom belöle a port, ennél jobb megoldás nincs.
Talán találtok a közelben egy olyan gumist, ahol a kompresszor és a pisztoly közé tettek vízleválasztót, igy nem fogja kondenzvizzel meglocsolni a gépet.
Persze a nyomásra ügyeljetek!!!
Egy komolyabb pisztoly tőből kiszakítja a kondikat! :rolleyes:

Üdv
Gumik Felnik  Adás-Vétel.
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
Műszaki vizsga, vizsgára felkészítés.
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#1223 Felhasználó inaktív   lkadar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 13:06

Zsombor!

Koszi a nyugtatast... majd megprobalom (egyszer)... Amugy igen szepen rendezett a geped, most neztem meg az oldalad  :eek: gratula hozza.

Gumis!

Ugy konnyu :D... A tiedben egyedul az UV giccsparadet kifogasolnam, de ezt csak en utalom :)

Amugy a gepnel igyekeztem kerulni a fenyt, de sajnos a kedvenc tapomban 14 cm-es kek ledes xar venti van... Utalom az ilyen fenyt araszto megoldasokat. Azt hiszem, hogy majd kifogom kotni a ledeket.

#1224 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 13:16

Idézet: lkadar - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 13:06

Zsombor!

Koszi a nyugtatast... majd megprobalom (egyszer)... Amugy igen szepen rendezett a geped, most neztem meg az oldalad  :eek: gratula hozza.

Gumis!

Ugy konnyu :D... A tiedben egyedul az UV giccsparadet kifogasolnam, de ezt csak en utalom :)

Amugy a gepnel igyekeztem kerulni a fenyt, de sajnos a kedvenc tapomban 14 cm-es kek ledes xar venti van... Utalom az ilyen fenyt araszto megoldasokat. Azt hiszem, hogy majd kifogom kotni a ledeket.

Próbálok takarékosan élni.
Ha már megy a gép, adjon némi olcsó energiát is.
Olyan fényt produkál este, hogy nincs szükség más világításra a szobában.
:D

Ami a tápodnál lévő kék fényt illeti, meg ne szüntesd!!!
Ugyanis japán tudósok kikisérletezték, hogy vannak a levegőnek un "gyengénlátó részecskéi",, akik a fényt követve érkeznek el a tápventidhez.
Namármost ha nincs vezetőfény, a levegő ezen részecskéi elkerülik a tápodat, ami a táp gyenge hűtéséhez vezethet.Kevesebb levegő gyengébb porlasztás, ez már az autóknál is beigazolódott, miért ne lenne itt is helytálló???
:eek:
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#1225 Felhasználó inaktív   lkadar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 13:24

Idézet: Der,Die,Das Gumis - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 13:16

Ugyanis japán tudósok kikisérletezték, hogy vannak a levegőnek un "gyengénlátó részecskéi",, akik a fényt követve érkeznek el a tápventidhez.
Namármost ha nincs vezetőfény, a levegő ezen részecskéi elkerülik a tápodat, ami a táp gyenge hűtéséhez vezethet.Kevesebb levegő gyengébb porlasztás, ez már az autóknál is beigazolódott, miért ne lenne itt is helytálló???
:eek:

:nevet2: ezek a japanok :bolond:-ok

#1226 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 13:36

Szegény japánok, ezért a poénomért megszüntetnek mindenféle gazdasági kapcsolatot  ...
Marad a 3 ajtós orosz számítógép..:-)
Bár most már inkább china taiwan a vezető pc beszállító..
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#1227 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 13:31

Idézet

Ne bassz akkor én beszerelek pár ledet a Zalmanomba hátha jobban hűt majd. :D
Asus P8z68-VPro,2600K + Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4 GB,Nec AD7261S DVD,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,Sound Blaster X-Fi Platinum,Logitech Z5300 5.1 THX,LG W2600H-PF,Cooler Master Haf-X 942 Ház,Corsair TX 850,Logitech G15,Logitech Mx1000

#1228 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 13:33

Idézet: zsombor22 - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 13:24

Én pont azt olvsatam, hogy nem szabad porszívózni a gépet, mert káros EMI cumok bezavarnak, és behalhat a gép. Persze én is porszívóztam már, és nem lett különösebb baja, de havi rendszerességgel nem merem, sőt mostmár egyátalán nem...
Ehelyett havernál kompreszorral fujjuk ki, és az is teljesen OK, kivéve hogy cipelni kellene stb., szoval nem túl gyakran, most is kicsit (nagyon...) poros a gép

#1229 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 17:18

Porszívózás akkor okoz gondot ha a böszme porszívót sikerül valahogyan beletuszkolnod a házba.Csak úgy tudna valamit mahinálni a motor mágneses tere.A por elektroszatikusan feltud töltődni ha mozgatják,lehet erre gondoltak mikor kiszívatod,de a ház mindig földelve van az összes alkatrésszel együtt.Szerintem ez egy technoblabla riogatás,Szeintem!

A fényhűtés,hmmm. Létezik,de ott lézerrel hűtenek.Amúgy a mikrogrammos porszemekre hatással van a fény,egyszerú oknál fogva mert a fotonoknak van fénynyomásuk.Négyjegyű függvénytáblában megtalálható/kiszámolható az értéke,de az erő iránya MINDIG megyegyezik a sugárzási iránnyal.Magyarán ha a tápegységed világiít inkább eltaszíítja a port/levegőt mintsem vonzaná.Amúgy ez az érték olyan kicsi hogy minden venti leküzdi ezt az ellenerőt.
Hank

Szerkesztette: Hank 2005. 06. 10. 17:25 -kor

#1230 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 18:13

Idézet: Hank - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 17:18

A fényhűtés,hmmm. Létezik,de ott lézerrel hűtenek.Amúgy a mikrogrammos porszemekre hatással van a fény,egyszerú oknál fogva mert a fotonoknak van fénynyomásuk.Négyjegyű függvénytáblában megtalálható/kiszámolható az értéke,de az erő iránya MINDIG megyegyezik a sugárzási iránnyal.Magyarán ha a tápegységed világiít inkább eltaszíítja a port/levegőt mintsem vonzaná.Amúgy ez az érték olyan kicsi hogy minden venti leküzdi ezt az ellenerőt.
Hank

Hali.

Spontán baromságból irtam, de már látom, hogy ennek is van valamiféle alapja.
Szal akkor mégsem találtam fel a spanyol viaszt... :D

Szerkesztette: Der,Die,Das Gumis 2005. 06. 10. 18:14 -kor

Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#1231 Felhasználó inaktív   tdzs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 10. 21:23

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 12:33

Én pont azt olvsatam, hogy nem szabad porszívózni a gépet, mert káros EMI cumok bezavarnak, és behalhat a gép. Persze én is porszívóztam már, és nem lett különösebb baja, de havi rendszerességgel nem merem, sőt mostmár egyátalán nem...
Ehelyett havernál kompreszorral fujjuk ki, és az is teljesen OK, kivéve hogy cipelni kellene stb., szoval nem túl gyakran, most is kicsit (nagyon...) poros a gép

Én két éve porszívózom a gépem és semmi baja sincs,de mondjuk nem úgy kell érteni hogy bedugom a csövet és mindent kiszívok főleg a ventiket szoktam.A gépből egy ecsettel szoktam kisöpörni a port.

#1232 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 19:09

Idézet

Idézet

Spontán baromságból irtam, de már látom, hogy ennek is van valamiféle alapja.
Szal akkor mégsem találtam fel a spanyol viaszt... biggrin_2.gif

:lol: :lol: :lol: :lol:

#1233 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 19:19

Idézet: tdzs - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 22:23

Én két éve porszívózom a gépem és semmi baja sincs,de mondjuk nem úgy kell érteni hogy bedugom a csövet és mindent kiszívok főleg a ventiket szoktam.A gépből egy ecsettel szoktam kisöpörni a port.

hát igen. 1 kicsit durva lenne ha csak úgy kiporszívóznád a gépet.
mi valami gázzal(fater dolgozik ilyenn gázokkal) azt menyitjuk és baromi erősen nyomja a gázt és ez rendesen kinyomja a port a gépből, de van hogy sürített levegővel szoktuk..
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#1234 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 19:57

Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 18:19

hát igen. 1 kicsit durva lenne ha csak úgy kiporszívóznád a gépet.
mi valami gázzal(fater dolgozik ilyenn gázokkal) azt menyitjuk és baromi erősen nyomja a gázt és ez rendesen kinyomja a port a gépből, de van hogy sürített levegővel szoktuk..

Miért lenne gáz a porszívó,nem kell ennyire parázni.Én a zalman 7000-esemet is rendszeresen pórszívózom.

#1235 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 20:11

Idézet: zsombor22 - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 19:57

Miért lenne gáz a porszívó,nem kell ennyire parázni.Én a zalman 7000-esemet is rendszeresen pórszívózom.

én is kb félévente kiszoktam porszívózni a gépem... nincs és nem is lesz semmi baja... SZVSZ! :)
>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

#1236 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 10:05

Na végre bekerült a hátsó venti is a helyére.:-)

Kép

Lassan kész lesz...

Szerkesztette: Der,Die,Das Gumis 2005. 06. 13. 10:06 -kor

Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#1237 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 23:39

Idézet: lkadar - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 15:00

A gep be vam kapcsolva, csak a fenykepezo gep allo allapotukban kapta le a ventillatorokat :D

Udv.: lkadar.

Pontosabban nem álló állapotukban kapta le, csak a zársebesség olyan kicsi volt, hogy állónak látszik. :)

Milyen procid van? Az a hűtő ami rajta van mennyire vált be?

Szerkesztette: Lipton 2005. 06. 13. 23:40 -kor

#1238 Felhasználó inaktív   lkadar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 06:49

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 23:39

Pontosabban nem álló állapotukban kapta le, csak a zársebesség olyan kicsi volt, hogy állónak látszik. :)

Milyen procid van? Az a hűtő ami rajta van mennyire vált be?

Hali!

Ne tessek mar kotekedni :)...

Egy P4 2.6 HT proci van a huto alatt. Ezzel (TR-XP-120) a hutovel alap allapotban kb. 2-3 fokkal van a szobahomerseklet, illetve a gep belso homerseklete felett. Eddig a legmagasabb homerseklet, amit el tudtam erni 46 °C volt... Ez nem rossz, azt hiszem. A gepben talalhato osszes ventillator kb. 1200 rpm-tel porog, de a 14 cm-es tapventinek ekkor mar akkora a szelzaja, hogy csak na, igen jol szallitja a levegot. Egyebkent a tapegyseg nalam a legmelegebb, idonkent eleri a majd 70 °C-ot (ez mar kb. 3-4 ora jatek utan van igy, de nem megy feljebb, de ehhez az kell, hogy a tapventillator mar 1500 rpm-tel forogjon).

#1239 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 08:11

Idézet: lkadar - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 7:49

Hali!

Ne tessek mar kotekedni :)...

Egy P4 2.6 HT proci van a huto alatt. Ezzel (TR-XP-120) a hutovel alap allapotban kb. 2-3 fokkal van a szobahomerseklet, illetve a gep belso homerseklete felett. Eddig a legmagasabb homerseklet, amit el tudtam erni 46 °C volt... Ez nem rossz, azt hiszem. A gepben talalhato osszes ventillator kb. 1200 rpm-tel porog, de a 14 cm-es tapventinek ekkor mar akkora a szelzaja, hogy csak na, igen jol szallitja a levegot. Egyebkent a tapegyseg nalam a legmelegebb, idonkent eleri a majd 70 °C-ot (ez mar kb. 3-4 ora jatek utan van igy, de nem megy feljebb, de ehhez az kell, hogy a tapventillator mar 1500 rpm-tel forogjon).

Nem kötekedik csak igaza van...
macbook air 2014

#1240 Felhasználó inaktív   lkadar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 11:54

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 8:11

Nem kötekedik csak igaza van...

Nem veletlenul van ott a mosolypofa ... ;)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.