Idézet: csosz - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 21:28
Az Innovakonvekt legkisebb darabja csak egy proci hutesere alkalmas, a tobbi (maxi, meg ultra) eleg dragak. Es egy triple radi? Nem kell ra 3 venti, 1 vagy 2 is eleg. Ha a ventiket elolapi panelen minimalisra allitod gyakorlatilag nincs hangjuk.
Na ja...A passzív radiátoros vízhűtés közel duplájába kerül mint egy aktív radiátoros...Egy komoly rendszer passzívban olyan 700 és 800 euro között van ha totál csendet akar az ember, de akkor már minden kussol!!!
Egyébként! Szerintem aki használt már aktív radiátoros vízhűtést és passzívat az 5 dolog fog szembetűnni:
1. A zajszint ég és föld még ha levett fordulatú 12 centis ventivel használod is!
2.A passzív radiátor (pl. az én 2 maxim vs. egy dual radi 5 Volton) azonos rendszerben kb. 3-4 fokos vízhőmérséklet emelkedést jelent,viszont ha az aktív radiátoros házon belülről szívja a levegőt akkor ez nincs!
3.Jóval kisebb a nyomáscsökkentő hatása a passzív radiátoroknak,ezzel hoz 1-2 fokot a rendszernek...
4.Rohadt nagy helyigényűek a passzív radiátorok, kis háznál nagyon nehéz bárhova rakni
5.Jobban kiürül az ember pénztárcája a passzí radiátoros vízhűtés után
Lufinyul:Ezt már régóta akartam kérdezni,hogy neked van-e a rendszerben átáramlásmérő vagy vízhőmérsékletmérő???
Szerkesztette: Zollka 2004. 06. 01. 21:39 -kor