HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#971 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 25. 23:29

Idézet: arn - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 18:24

ha a lanra gondolsz, nem lesz egyszeru menet. altalaban eleg nagy a helyigenyuk.

Mire gondolsz minek lesz nagy helyigenyuk? Mit ertesz "lan" on?

#972 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 10:28

Gondolom Arn a lanprty-ra gondolt, ha sokat hurcolod a gépet! Jól mondom kedves barátaim? :think:

#973 Felhasználó inaktív   Kalebris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 10:32

A lan-os csati ha jol tudom egy gyorscsati! Szerintem erre gondolt arn, mert az eddigi vizhuteseiben is ilyen csatik vannak szinte minden fele!
En nem vagyok programozo;

#974 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 10:50

Lanos csatinak hívják ami beledugós. Tehát nem az Innovatek rendszeren lévő csati, amire ráhuzod a csövet és egy csavarral rászorítod. A helyigény meg a méretből adódik.Mivel az egész csövet magába foglalja, ezért még arra rá kell számolni a csati anyagát is. Pl.8mm külsős cső + a csati anyaga kétoldalon 3mm akkor az már 14mm.
SPM fokozat pajti!!!

#975 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 17:35

lanos csatira gondoltam :)

a raszoritashoz szukseges hatlap feju resz nagy altalaban. illetve, hogy meglegyen a szuk keresztmetszet, ott kezdodik, hogy 3/8os menetes resz. az innovatek nem 1/4eset hasznal? beepitesi melysege 5.5mm arra is erdemes figyelni. en ugy terveztem a blokkokat, hogy 24mm atmeroju csonk is elferjen - 14es csovet is fogadni a rendszer (persze kisebbet is ha az kell).

egyebirant a neten levo bosch katalogus rajzokat is tartalmaz, pontosan valaszt kapsz mindenre.

#976 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 17:40

errol beszelek. a legujabbon egyebkent mar eggyel nagyobb lesz (14es).

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#977 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 17:48

Idézet: arn - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 18:35

lanos csatira gondoltam :)

a raszoritashoz szukseges hatlap feju resz nagy altalaban. illetve, hogy meglegyen a szuk keresztmetszet, ott kezdodik, hogy 3/8os menetes resz. az innovatek nem 1/4eset hasznal? beepitesi melysege 5.5mm arra is erdemes figyelni. en ugy terveztem a blokkokat, hogy 24mm atmeroju csonk is elferjen - 14es csovet is fogadni a rendszer (persze kisebbet is ha az kell).

egyebirant a neten levo bosch katalogus rajzokat is tartalmaz, pontosan valaszt kapsz mindenre.

Festo 1/4-est vettem: nikkelezett, gumigyurus, a menetes resze egesz kicsit rovidebb mint az innovatek csatlakozoke, meretileg(kiterjedeseben) nem nagyobb mint az innovatek. At tudtam mindent alakitani problemamentesen (radi, pumpa, cpu blokk). A cso 7/10-es.

#978 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 17:52

Idézet: csosz - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 18:48

Festo 1/4-est vettem: nikkelezett, gumigyurus, a menetes resze egesz kicsit rovidebb mint az innovatek csatlakozoke, meretileg(kiterjedeseben) nem nagyobb mint az innovatek. At tudtam mindent alakitani problemamentesen (radi, pumpa, cpu blokk). A cso 7/10-es.

mennyire kemeny a cso? mert azert arra figyelj, hogy ezek az olcso (ps stb) csovek melegedeskor fellagyulnak, a lanos csatlakozoknal meg "kovetelmeny" a merevebb fal.

probald kitepni... egyszeruen megy vagy nem lehet kihuzni?

#979 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 18:11

Idézet: arn - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 18:52

mennyire kemeny a cso? mert azert arra figyelj, hogy ezek az olcso (ps stb) csovek melegedeskor fellagyulnak, a lanos csatlakozoknal meg "kovetelmeny" a merevebb fal.

probald kitepni... egyszeruen megy vagy nem lehet kihuzni?

Egy Festo uzletben vettem itt Szekesfehervaron, segitettek osszevalogatni, kozben en is utana neztem mi kell hozza; igen: merev falu cso es nem tudom kihuzni a csatlakozobol. Ami most fenn van az raadasul eredeti Festo atlatszo, merevfalu cso (ra van irva a csore), meg van egy adag ronda kek, de azt nem tettem fel.
Egyebkent mitol lan-os? Ez vmi rovidites?

#980 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 18:33

es az rendesen hajlik is?  :eek:

mert en meg nem talaltam olyat ami merev, es konnyen (mittomen 5cmes korben) hajlithato eroltetes nelkul.

#981 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 18:39

Idézet: arn - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 19:33

es az rendesen hajlik is?  :eek:

mert en meg nem talaltam olyat ami merev, es konnyen (mittomen 5cmes korben) hajlithato eroltetes nelkul.

igen, hatarozottan jobb mint a ronda kek, az 5cm azert itt se konnyu.

#982 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 16:21

Idézet: csosz - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 19:39

igen, hatarozottan jobb mint a ronda kek, az 5cm azert itt se konnyu.

akkor meg mindig jo a csovezesunk  :smoker:

#983 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 19:19

Mi a velemenyetek arrol ha egy rendszerben kulonbozo furatu blokkok vannak? (arn?)
Pl ami nekem szimpatikus lenne: CPU Alphacool NexXxoS HP Pro S. 478, ez 1/8-os viszont amik nekem vannak (radi, egyebek az 1/4).

#984 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 01:37

Idézet: csosz - Dátum: 2004. máj. 27, csütörtök - 20:19

Mi a velemenyetek arrol ha egy rendszerben kulonbozo furatu blokkok vannak? (arn?)
Pl ami nekem szimpatikus lenne: CPU Alphacool NexXxoS HP Pro S. 478, ez 1/8-os viszont amik nekem vannak (radi, egyebek az 1/4).

Hi!

Nekem is AP Nexxxos HP Pro-m van és a többi cucc a rendszerben mindegyik nagyobb csonkokkal van ellátva...Semmi gond nincs a rendszeremmel :D  :up:  Tökéletesen meg vagyok vele elégedve,bár ennyi pénzért :)  :think: Az előző aktív radiátoros rendszeremnél kb. 5 fokkal alacsonyabb a procihőmérséklet, úgy hogy az előző rendszerben csak CPU blokk volt itt meg a GPU és NB blokk után van kötve a CPU blokk (a HDD a CPU és után van) és így hoz 5 fokot...Jah az előző egy Innovatek Rev. 3 volt...No comment  :respect:
Látogass el az Alphacool oldalára ahol épp most van egy teszt kirakva a főoldalra ahol HP Pro-t nézték az amcsik és az 1/2" csonkokkal bíró monstrum amcsi blokkoknál  (ott ugye ez az elterjedt) egy AP700-as pumpával mérve 3 fokkal volt gyengébb a HP Pro ezeknél a monstrumoknál...Egy AP 1500-zal még el is verte volna őket főleg ,hogy azok Eheim 1250-nel voltak szerelve :) Ennyit az amcsikról :D

Amit ajánlok ,hogy erős pumpát vegyél ehhez a blokkhoz mert eléggé nagy pofont ad a vízáramlásnak  a rendszerben egy ilyen blokk...Egy AP900 mellett kb. 55l/óra ha csak a blokk van egy radiátorral a rendszerben! Szóval AP1500 vagy Innovatek HPPS (autó módban szigorúan) ajánlott!
Nálam pl. ha alapon megy a pumpa (AP900 12V és ugye ehhez van fesszabályzó ami AP 1500-zá alakítja illetve 12voltból 24-et gyárt neki) akkor is tökéletes az átáramlás mértéke de max. teljesítményen hoz 10% csökkenést a hőfokban!

#985 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 13:26

nem igazan fogsz negativ hatast tapasztalni. ez az ataramlo vizmennyiseg dolog kicsit tul van misztifikalva - nem linearisan valtozik a hutesi teljesitmeny, inkabb konvergal egy a blokk altal kepviselt maximalis hutesi ertekhez.

az elozo radiatoromra rossz csonkokat csinaltak eloszor (5os!, amugy 8as a rendszer) - semmi difit nem tapasztaltam.

#986 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 14:53

Idézet: arn - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 14:26

nem igazan fogsz negativ hatast tapasztalni. ez az ataramlo vizmennyiseg dolog kicsit tul van misztifikalva - nem linearisan valtozik a hutesi teljesitmeny, inkabb konvergal egy a blokk altal kepviselt maximalis hutesi ertekhez.

az elozo radiatoromra rossz csonkokat csinaltak eloszor (5os!, amugy 8as a rendszer) - semmi difit nem tapasztaltam.

Inkább azt mondanám ,hogy egy bizonyos szint felett nincs értelme tovább növelni...Több teszt is van egyébként ezzel a blokkal ahol az átáramló víz mennyisége és a hűtési hatásfokot vizsgálják és az 50l/óra és a 200l/óra között 6 fok különbség jött ki pl. egy CF1-es blokkra...Véleményem szerint ami még el is érhető ilyen blokknál mint a HP Pro az a 100-110l/óra környéke (persze azért csak ennyi mert ez a pumpa még nem olyan hangos ami erre képes) és ez is 3 fok különbség az 50-55l/órához képest...Egyébként ha nálam a külső CPU szenzor 2-3 fokos difit érzékel min. és max. pumpateljesítmény között akkor ott biztos van lényeges eltérés!

Egyébként pedig szerintem blokkfüggő is ez a dolog...Nomeg rendszerfüggő! Amitől tartózkodom nagyon mostanság azok a dualradiátorok és a triple radiátorok amiknek iszonyat vékony csövezése van a lamellák között és jóval inkább visszafogják a vízáramlást mint bármelyik blokk...A régi rendszeremben 2 darab dualradi volt egy eheim 1046 mellett és a rendszer 3-4 fokkal jobb volt egy radiátorral mint kettővel!!! Egyébként a prohardwaren is volt egy innovatek dualradi meg egyéb cuccok tesztje és ott is hasonló véleményen voltak! Viszont több oldalon is írják ,hogy ehhez meg ahhoz a radiátorhoz min. milyen pumpa kell! NAgy vitát kavartak egyébként a megjelenésükkor az A1 coolin blokkjai ,hogy a mikrostruktúrás szerkezet kiválóan működik de egy eheim 1048 mellett tudnak 50-60l/órás vízátáramlást elérni rajtuk!Ezért szeretem a Konvekt-o-matic kialakítását mert ott nincsenek ilyen "elvékonyított kis csövecskék"!

Egyébként szerintem a legjobb blokkialakítás jelenleg a HP Pro és a CF1 általi tervezés,de ezeknek nyilvánvaló hátránya az nagyon erős pumpa használata!Ezeknél a blokkoknál tapasztalataim szerint is és sok írás szerint is sokat számít az átáramlás mértéke...A többi blokknál is de kevésbé lényegesen!

#987 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 19:45

Idézet: csosz - Dátum: 2004. máj. 27, csütörtök - 20:19

Nekem is a cpu, vga, hdd huto valamit a pumpa es radiator eltero, de remekul mukodik.

#988 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 19:33

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. máj. 28., péntek - 15:53

Egyébként szerintem a legjobb blokkialakítás jelenleg a HP Pro és a CF1 általi tervezés,de ezeknek nyilvánvaló hátránya az nagyon erős pumpa használata!Ezeknél a blokkoknál tapasztalataim szerint is és sok írás szerint is sokat számít az átáramlás mértéke...A többi blokknál is de kevésbé lényegesen!

akkor EZ a parositas szerinted igy jo ?

idle 36-39 fok a cpu alapon

#989 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 20:02

Zollka: a pumpad mennyire zajos (ugye AP1500 ad van?), mert amig az Eheim 1048 nak nem kezd el zorogni a rotorja, addig 0 a hangja.

#990 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 20:05

Srácok!
Lenne pár apró kérdésem!
Olvasgattam sok topicot cikket meg mindent vízhűtés ügyben és most jutottam oda hogy saját magamnak is szeretnék egyet!
Nos először is az aláírásomban találjátok a konfigomat amihez igazítani kellene a cuccot!
Amire szükségem lenne egy komplett hűtés akár különbőző gyártók cuccaiból is ha kell barkácsolok bár ez most korlátozott de nyáron megoldható minden! A prockót a videókártya gpu-ját illetve a NB-et kellene hűteni! Gondolom ez átlagos bár ha soakt számít NB-t nem hűteném mert most is passzív gyári hűtő van rajta és hibátlanul megy!
A házam mivel midi így nem tom belemenne-e a cucc de jó lenne megoldani, hogy benne legyen ezzel is kevesebb helyet fogva!
Azt szeretném még ha lehet a teljes ár ne lépje túl az 50e-t! Szal esetleg az is megoldható lenne hogy most nem lenne még NB cooler de a pumpa meg a rad már bírná és így később bővíthető lenne!
Hirtelen most csak ennyi lenne!
Jha és még valami. Nem gáz az sem ha kint van a házból a radi mivel ahogy a képek is mutatják a konfról a lábamnál van egy kb 1.2x 80-as üres fal amire sztem föl lehetne rakni a radiátort! Erre azt gondoltam hogy nem kéne már venti de ha házba kerülne akkor max 2x12cm-es lassu ventit szeretnék mivel a vízel az igazi célom a hangtalanság elérése jó tuning értékek mellett!
Örülnék ha tudnátok típusokat blokkokra pumpákra és egyéb alkatrészekre esetleg cikkeket elérhetőségeket. Jó lenne online bolt de nyáron ez sem lesz létfontosság mert pestről is emg fogom tudni oldani!
Ami még jó lenne pár kép chieftech vagy tt házak (midi) beépítéseinek a képei hogy mégis hogy tudnám elrakni a radit meg a többi cuccot!
Előre is köszi a válaszokat!

Üdv

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »