HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#991 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 31. 20:46

Ha 50k alatt akarsz akkor probald meg a "Vizhutes rejtelmei V." topikban ki mennyiert tudna blokkokat csinalni, egyeb gyari cuccok arairol pl. itt tajekozodhatsz: www.watercooling.de, www.watercool.at

#992 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 20:57

Nem feltétlenül kötelező ez az 50e ez csak egy lélektani határ!
A lényeg jó lenne valami jobb pumpa lehetőleg olyan amit nem nagyon kell cserélni én valami eheimre gondoltam bár nem tom ez a legjobb-e ár/teljesítményben! Egy cpu blokkra meg egy radira is szükség lenne ennyiért!
Radi lehet valami régi autóból is addig és max nem szerelem föl véglegesen de a pumpa meg a cpu blokk jó lenne ha a lehető legjobb ár/teljesítményű lenne!
Ehez kérnék segítséget meg mondom tippek hogy lenne célszerű beépíteni!

Üdv

#993 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 21:23

Idézet: Xero - Dátum: 2004. máj. 31., hétfő - 21:57

Nem feltétlenül kötelező ez az 50e ez csak egy lélektani határ!
A lényeg jó lenne valami jobb pumpa lehetőleg olyan amit nem nagyon kell cserélni én valami eheimre gondoltam bár nem tom ez a legjobb-e ár/teljesítményben! Egy cpu blokkra meg egy radira is szükség lenne ennyiért!
Radi lehet valami régi autóból is addig és max nem szerelem föl véglegesen de a pumpa meg a cpu blokk jó lenne ha a lehető legjobb ár/teljesítményű lenne!
Ehez kérnék segítséget meg mondom tippek hogy lenne célszerű beépíteni!

Üdv

Gyartok site-jain erdemes nezelodni, hogy ok mit ajanlanak komplett set-kent, ott ugy valogatjak ossze a pumpa/blokk/radi - kat, amik osszepasszolnak. Amiket irtam linkeken vannak ilyen komplex set-ek. De peldaul:

Pumpa: Eheim 1048
CPU Blokk: CPU Alphacool NexXxoS SP
Radiator: Watercool HTF2

Jo link meg: www.alphacool.de

#994 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 22:01

Idézet: csosz - Dátum: 2004. máj. 31., hétfő - 21:02

Zollka: a pumpad mennyire zajos (ugye AP1500 ad van?), mert amig az Eheim 1048 nak nem kezd el zorogni a rotorja, addig 0 a hangja.

Hát nem tudom de nekem volt Eheim 1046-om és az azért nem volt hangtalan,max. zárt házból nem hallatszott ki a hangja igazán :D Ez az AP 1500 igazából egy AP 900 feszültségátalakítóval.Szóval van egy modul ami 12-15-18-21-24V-ot tud leadni a táp 12 voltos ágára kötve! Szóval 12 volton AP 900-nak hívják a pumpát ami kissé fura mert ez egy 24 voltos pumpa amit gyakorlatilag úgy vehetünk mint egy leszabályozott AP1500 12 voltra!18V-ig szinte hangtalan (hacsak nem rakod 5 centire a füledtől) , 21 Volton már van egy kis brummogása ami mondjuk a gépház földre helyezésével és a pumpa megfelelő elhelyezésével még hangtalanná tehető! 24 Volton is van hangja ami már csak egy jó hangszigetelő házból nem hallatszik ki!Na jó persze én olyan hangerőre gondolok most éppenséggel (csak a léghűtéshez szokott fülek végett írom ezt) ,hogy a monitorom "sercegése" mellett éppen hallhatóvá válik...Szóval mondjuk egy 1800RPM-es 8centis venti  hangjához tudnám erősségben hsonlítani de annál mélyebb hang...De most akarok én is Casetek 1020-at venni ami elég jól elnyeli a zajt és azt a földre le tudom rakni!Most kb. 1 méterre van a gépház a fülemtől és a ház is kevés ahhoz anyagban ,hogy komolyabb rezgéseket elnyeljen!...No szerintem a Casetek 1020-ban már 24 volton sem lesz hallható a pumpa...Egyébként 21Volton már minden a piacon levő más pumpát üt még az Eheim 1250-et is! 24 Volton meg brutális! Látszik a kiegyenlítőben a víz iszonyat erős fodrozódása kb 1,5-2 cm mélyre! :D A 24 Voltos mód csak nagyon sok blokkos és tripla vagy egyéb  erősen nyomáscsökkentő radiátor mellé javasolt!Én 12 volton használom mindig :) Ha esetleg nagyobb teljesítményt akarok a jövőben felrakom 18 v. 21 Voltra :D

#995 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 23:34

Pár cuccot összeszedtem érdeklődnék kinek mennyire tetszik! És továbbra is érdekel 5let hogyan lehet legszebben beépíteni a cuccot a gépembe! Arn gépe nagyon tetszik bár az igaz "egy számmal nagyobb" de nagyon izlésesnek találom!
Nah amiket kinéztem:
Cpu blokk: Zalman ZM-WB2 - 12375.-
              innovatek XX-flow - 17500.-
              Plex-O-Matic - 13000.-

GPU:      Graph-O-Matic Rev2.0 - 11250.- (sajna csak ezt láttam mo-on)

Pumpa:  Eheim 1048 - 14375.- (ha van jobb olcsóbban ne tartsátok magatokban)

Radi:        innovaRADI singel 120mm - 19375.-

Tartály:    Tank-O-Matic Eheim 1048-hoz(rövid) - 12500.-
            Vagy sima Alumínium tartály Eheim pumpához - 6000.- (ha ez is elég akkor jó ez nem? :) )

Kiegészítő:Flow-O-Matic - 5000.-

Ez így kb 70-80e egy kiindulásnak írtam!
Ha bárki ugyan ezt olcsóbban tudja az szóljon illetve ha van jobb és olcsóbb cucc az is kell! A többi alkatrészt sme felejtem ki de majd megoldom! Nos? Valami 5let? Mit tudok magam megcsinálni? Mit lehet olcsóbban jobban?
De leginkább hogy célszerű beépíteni?

Üdv

#996 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 00:08

Néztem egy akvarisztikai pumpát ami leírás szerint "szárazon" is használható és teljesítménye sem rossz! Gondolom számotokra ismert de azért leírom a neve: Seltz L20 vagy L30 Nem tom de ha jól láttam egy helyen 5726 illetve 11726 pénzbe kerül ami ugye jóval arátságosabb egy eheim áránál!:) És ki tudja... lehet van olyan csendes is!
A tapasztalatokat várom!

Üdv

#997 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 00:26

A Seltz (vagy Steltz? nem tom) pumpat felejtsd el..
Ahogy elneztem a vizhutes.com-rol gyujtottel, de azt is lehet, hogy kulfoldrol (pl. watercooling.de-rol rendelsz es postan kuldik, meg az is lehet az az olcsobb)

CPU (az XX flow a legjobb amiket irtal azok kozul), GPU cuccok jok, CPU-nal ne felejts el a lefogot. Pumpa Eheim 1048 ok, (akvariumos boltban is kb ilyen arban). A radinak mindenkeppen dualt valasszal, a kis single nem fog elbirni ennyivel vagy teljes fordulaton fog forogni a ventije, amit gondolom nem akarsz. Tank szinten barmilyen jo, arra figyelj Eheim-hez valo legyen (ne vmi Hydor tartaly)

Beepites: a radi nem szelesebb mint egy nagy hely, altalaban nagy hazba beepitheto jol kis barkacs munkaval (lehet ki kell vagni a tetejet), pumpat a haz aljaba szokas tenni gumibakokon (par furat)

Legolcsobban komplett szettel jarnal szerintem, es ahhoz vehetsz pl meg GPU hutot. Kell meg: korrozio vedo es csovek.

#998 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 00:37

Idézet: Xero - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 0:34

Pár cuccot összeszedtem érdeklődnék kinek mennyire tetszik! És továbbra is érdekel 5let hogyan lehet legszebben beépíteni a cuccot a gépembe! Arn gépe nagyon tetszik bár az igaz "egy számmal nagyobb" de nagyon izlésesnek találom!
Nah amiket kinéztem:
Cpu blokk: Zalman ZM-WB2 - 12375.-
                 innovatek XX-flow - 17500.-
                 Plex-O-Matic - 13000.-

GPU:         Graph-O-Matic Rev2.0 - 11250.- (sajna csak ezt láttam mo-on)

Pumpa:     Eheim 1048 - 14375.- (ha van jobb olcsóbban ne tartsátok magatokban)

Radi:        innovaRADI singel 120mm - 19375.-

Tartály:    Tank-O-Matic Eheim 1048-hoz(rövid) - 12500.-
               Vagy sima Alumínium tartály Eheim pumpához - 6000.- (ha ez is elég akkor jó ez nem? :) )

Kiegészítő:Flow-O-Matic - 5000.-

Ez így kb 70-80e egy kiindulásnak írtam!
Ha bárki ugyan ezt olcsóbban tudja az szóljon illetve ha van jobb és olcsóbb cucc az is kell! A többi alkatrészt sme felejtem ki de majd megoldom! Nos? Valami 5let? Mit tudok magam megcsinálni? Mit lehet olcsóbban jobban?
De leginkább hogy célszerű beépíteni?

Üdv

Blokk: Alphacool NexXxos SP - 39 Euro
Radiátor: Black Ice Pro II - 50 Euro
Tartály:Alphacool AGB1 (Eheim 1048-hoz) 23 Euro
VGA blokk:Alphacool GP Ati v. Nvidia lefogatással 37 Euro
Pumpa:Eheim 1048 - 40 Euro
+védőadalék:  AntiCorro-Fluid 50ml - 5 Euro
(csöveket lehet itthon jót kapni olcsón ,szilikont azt nem kell külföldről)

Ez így összesen:194 Euro + kb. 20 euro a póstaköltség ami mondjuk 260-nal számolva=kb. 55500Ft.

Plusszban opcionálisan ideírom:Ventillátor a radiátorhoz:120x120x25 Noiseblocker SX1 OEM 2 darab 33 Euro ami plusszba még 8500Ft...Így 64000 Forintba lennél...Az általad vázoltaktól lényegesen többet kapnál mert a CPU blokk erősebb mint bármelyik általad felsorolt, a dual balck ice pro radiátor jóval erősebb mint az innovatek single ,a VGA blokk gyakorlatilag kb. egyenlő erős az általad felhozottal ám olcsóbb,illetve a tartály is olcsóbb meg a pumpa is a németektől rendelve...
Jah illetve a Te áradban a ventik nem is voltak benn :)

Az árakat a www.alphacool.de-ről írtam ahonnan minden gond nélkül megrendelheted így egyben ezek akár azonnal kedved szerint...

A beépítés nem nagy ördöngősség majd meglátod :) Ezt akkor fogod tudni majd pontosan megytélni mint pontosan hogyan ha ott lesz a cucc a kezedben!Addig csak Kb. tudsz adni helyet a dolgoknak!

Azt hiszem ennyi :) Gyári cuccból olcsóbban és jobbat / minőségibbet nem fogsz kapni nekem elhiheted :)

Szerkesztette: Zollka 2004. 06. 01. 00:45 -kor

#999 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 12:52

Nos hallgatok a jószóra így a következő módosítás marad:
Blokk:Alphacool NexXxos SP
Radiátor: Black Ice Pro II
Tartály ?
VGA blokk:Alphacool GP  Bár ebből van XN meg 2N Ezek között mi a difi?
Pumpa: Nah ezen is agyalok még mert lebeszéltetek az L30-ról de láttam már configokban és teljesítményben jobb mint egy eheim!
A többi meg relatív részletkérdés!

Várom a segítségeket illetve linkeket hogy hogyan is célszerű elrakni a cuccot a gépben!
PS: Én kitaláltam egy olyat hogy a mostani két hátsó 8 centis venti helyére kívülről fogatom meg bár akkor nem igazán megoldható a venti cska 8 centivel! Vagy gondoltma arra is hogy a felső 2 helyre be tudnám rakni valahogy csak ugye a felső panel zavarna be picit bár azt le tudom fűrészelni! Ilyenkor vágok 2 12 centis lyukat a cuccnak és a szellőzés is ok lesz! Bár a ház fölött csak olyan 5-8 centi hely van az asztalig nem tudom elég-e ennyi? Vagy akkorm ár rakjam kívülre?

Üdv

#1000 Felhasználó inaktív   Ottava 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 01. 13:49

Idézet: Xero - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 13:52

Nézz be erre az oldalra. Hátha érdekel valami.
bővebben

#1001 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 14:31

Idézet: Ottava - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 14:49

Nézz be erre az oldalra. Hátha érdekel valami.
bővebben

Ez itt a reklám helye!  :D

#1002 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 15:09

Pumpa L döntve Seltz L30!
Sokfelé láttam HOC hűtésben az L20 muzsikál szal valszeg L30 nekem jo lesz!
A blokknak néztem valami érdekeset: Íme
Nem tudom ez ugyan az-e amit ti ajánlottatok de kisértetéjesen hasonlít! Kérem véleményezni!:)

Üdv

#1003 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 15:17

Idézet: Xero - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 16:09

Pumpa L döntve Seltz L30!
Sokfelé láttam HOC hűtésben az L20 muzsikál szal valszeg L30 nekem jo lesz!
A blokknak néztem valami érdekeset: Íme
Nem tudom ez ugyan az-e amit ti ajánlottatok de kisértetéjesen hasonlít! Kérem véleményezni!:)

Üdv

Kb. ugyanazt tudja ez a blokk is mint amit ajánlottam...Én az Alphacool-t venném mert ahhoz könnyen kapsz a gyártótól a későbbiekben is leszorítót és mégiscsak jobban csengő név...

#1004 Felhasználó inaktív   b0unCe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 16:20

ha erdekel vkit egy selz l20-as (6000ft) az irjon.

#1005 Felhasználó inaktív   alltech 66 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 16:25

Összeállt a vízhűtésem márcsak vmi tartályt kéne intéznem,(Most vödörrel tolom)de nemtudom,hogy milyet vegyek Innovateket meg 8-10k ért nemakarok venni,van vmi ötlete vkinek?
Conroe 3,8ghz + R2900XT + 4giga ram + 22" Tft + Watercooling

#1006 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 16:44

Idézet: b0unCe - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 17:20

ha erdekel vkit egy selz l20-as (6000ft) az irjon.

Ne haragudj meg de újonnan olcsóbb szal nem a bolt rontás miatt de ennyiért nem hiszem hogy el fog menni!

Üdv

#1007 Felhasználó inaktív   b0unCe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 16:48

Idézet: Xero - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 15:44

Ne haragudj meg de újonnan olcsóbb

neto 5800Ft koss belem :reklamacio:

#1008 Felhasználó inaktív   Kalebris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 17:00

Idézet: b0unCe - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 15:48

neto 5800Ft koss belem :reklamacio:

http://www.aquapet.hu/aquapet.php áruház/Technikai felszerelesek/(akvarium/terrarium)/6.oldal Seltz l20:5726HUF

Es ez brutto ha jol tudom!
En nem vagyok programozo;

#1009 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 17:01

62xx forintert hozta nekem is legutobb a postas... a mai napig nem ertem, pestrol hogy lehet csak 700 huf a szallitasi kolseg (a pumpa 5500 brutto!). osszel meg tobb mint ezervalahanyszaz volt.  :confused:

azota meg ugy tudom, megdragult. bocs, hogy rontom a "boltodat", de a kolleganak igaza van.

#1010 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 17:02

Idézet: Kalebris - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 18:00

http://www.aquapet.hu/aquapet.php áruház/Technikai felszerelesek/(akvarium/terrarium)/6.oldal Seltz l20:5726HUF

Es ez brutto ha jol tudom!

jol tudod: es minusz 5%, ha neten rendelsz...

egy rotor meg vmi 600 huf :D az eheimbe mennyi is?

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.