HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#1221 Felhasználó inaktív   zeroo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 02. 13:20

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 12:19

Mennyi idős?

1-2 honap
qw

#1222 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 13:59

Idézet: zeroo - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 14:20

1-2 honap

Nem sokáig bírta....

#1223 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 14:15

no igen... es a gar utan mi lesz? :)

nem ketforintos alkatresz.

#1224 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 14:40

Idézet: arn - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 15:15

Tesz bele egy Eheim pumpát  :D

#1225 Felhasználó inaktív   zeroo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 14:48

Idézet: arn - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 13:15

gari vege elott eladom :p
qw

#1226 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 19:10

Idézet: zeroo - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 15:48

gari vege elott eladom :p

Le lehet cserélni a pumpát külsőre is...A zalman le is írja ,hogy lehet...

#1227 Felhasználó inaktív   zeroo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 22:08

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 18:10

jahh... tudok rola. lattam a leirasban.
qw

#1228 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 21:01

Ezek meg mit talaltak mar ki ?

Erdekes otlet, de az a 40.9 + 22 dBA az eleg  :lol:

#1229 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 00:30

Sziasztok!

Erről tudtok valalmit?

1a Cooling

Elég szimpi!

Van 99 ojrós szettjük is! Ráadásul a CPU blokk nem szerepel rosszul a Watercooling.de-n!
"Live Fast! Die Young!"

#1230 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 00:49

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 1:30

Sziasztok!

Erről tudtok valalmit?

1a Cooling

Elég szimpi!

Van 99 ojrós szettjük is! Ráadásul a CPU blokk nem szerepel rosszul a Watercooling.de-n!

szettben radi kicsi, ha meg kulon vasarolgatsz alphacool.de osszeszedettebb

#1231 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 01:32

Radi nekem nem kellene, én csak sokallom az 50 ojrós VGA blokkot (Alphacool) ... náluk meg találtam szimpit :)

125 euróból meglenne a komplett szettem, ebből eladom a radit, valakinek majd csak kell, és elég olcsón megúsztam, komplett, minden bennevan ...

Eddig azt vadásztam honnan tudok olcsó radit szerezni, erre haveromnak van egy 0 kilométeres de kőkori légkondija, és úgy döntött mégsem rakja össze, és nekemadja belőle a hőleadókat :)

Először kinéztem Orbano-ék blokkjait, aztán Zalman, aztán Alphacool, most meg láttam ezt ...

Kiváncsi leszek mi lesz mire megjön a lóvém ... :)

Szerkesztette: DummyBoy 2004. 07. 05. 01:47 -kor

"Live Fast! Die Young!"

#1232 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 10:53

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 2:32

Radi nekem nem kellene, én csak sokallom az 50 ojrós VGA blokkot (Alphacool) ... náluk meg találtam szimpit :)

125 euróból meglenne a komplett szettem, ebből eladom a radit, valakinek majd csak kell, és elég olcsón megúsztam, komplett, minden bennevan ...

Eddig azt vadásztam honnan tudok olcsó radit szerezni, erre haveromnak van egy 0 kilométeres de kőkori légkondija, és úgy döntött mégsem rakja össze, és nekemadja belőle a hőleadókat :)

Először kinéztem Orbano-ék blokkjait, aztán Zalman, aztán Alphacool, most meg láttam ezt ...

Kiváncsi leszek mi lesz mire megjön a lóvém ... :)

Ha 1a cooling blokkot akarsz venni akkor csakis az 1a HV3-ról lehet beszélni...Az 1a HV2 iszonyatosan visszafogja az átáramlást, nem ajánlanám...Az 1a HV3 elég jó blokk de egy árban van az Alphacool Nexxxos XP-vel...Akkor meg már inkább alphacool...Az 1a cooling GPU/NB blokkjairól nem tudok nyilatkozni mert még nem láttam őlet tesztben de a kaltmacher fórumán senkinek nem tetszett a kialakításuk...Jelenleg alphacool a legjobb mindent figyelembe véve...

#1233 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 11:57

Akkor mégiscsak megy az ímél az Alphacoolnak ... nekik is van 99 ojrós szettjük ... de!

Abban SP van nem HP Pro ... 8/6 nem pedig 10/8 csövezés ... Ha ezeket lehet cserélni akkor lehet rászánom a zsét ...

De nekem nagyon bejött a 1a-cooling pumpa-tartály megoldása :)

Össze kell szednem minden angoltudásomat :( Pedig az nem sok ...
"Live Fast! Die Young!"

#1234 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 13:27

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 12:57

Akkor mégiscsak megy az ímél az Alphacoolnak ... nekik is van 99 ojrós szettjük ... de!

Abban SP van nem HP Pro ... 8/6 nem pedig 10/8 csövezés ... Ha ezeket lehet cserélni akkor lehet rászánom a zsét ...

De nekem nagyon bejött a 1a-cooling pumpa-tartály megoldása :)

Össze kell szednem minden angoltudásomat :( Pedig az nem sok ...

mindenképpen 10/8-as csövezést vegyél! Az 1a-coolingtól az egyetlen dolog ami nekem tetszik az a dupla 5,25"-ös helyre rakható radiátoruk...Az elejébe légszűrő van építve ,ez néz a ház eleje felé, míg belül 2 darab 8 centis ventinek van hely és az egész ha 5 volton járatod a 8 centis ventiket akkor néma mivel az egységnek a falai lefogják a ventik zaját! Másrészt megoldja egy szinten a házad szellőzését...Gondolkodtam egy ilyen radin, mivel úgy van a házam szellőzése ,hogy csakis szemből jöhet befele levegő a házba és elég nagy áramlási sebességet értem így el a beáramló levegőnél! Lehet veszek egy ilyen radiátort és ventik nélkül beépítem és a hátsó ventik "áthúzzák" rajta a levegőt! Csak annyira nincs időm a gépet/hűtést szétszedni ,hogy amiket a jövőben rendelek alkatrészeket azok csak fél év múlva kerülnek majd beszerelésre...Másrészt a rendszerben levő védőfolyadék mennyisége sem kevés...A rendszerem elnyel vagy 2 liter folyadékot és a későbbiekben ez csak még dúrvább lesz plusz radiátor beépítésével és egyéb cuccokkal...Szóval 2,5 litert el fog nyelni az biztos...Ehhez pedig 3 doboz innovaprotekt kell...Ami több mint 5K... :(

#1235 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 15:46

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 20:10

jah meg kulso radiatorra es tartalyra is :D

#1236 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 15:48

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 14:27

mindenképpen 10/8-as csövezést vegyél! Az 1a-coolingtól az egyetlen dolog ami nekem tetszik az a dupla 5,25"-ös helyre rakható radiátoruk...Az elejébe légszűrő van építve ,ez néz a ház eleje felé, míg belül 2 darab 8 centis ventinek van hely és az egész ha 5 volton járatod a 8 centis ventiket akkor néma mivel az egységnek a falai lefogják a ventik zaját! Másrészt megoldja egy szinten a házad szellőzését...Gondolkodtam egy ilyen radin, mivel úgy van a házam szellőzése ,hogy csakis szemből jöhet befele levegő a házba és elég nagy áramlási sebességet értem így el a beáramló levegőnél! Lehet veszek egy ilyen radiátort és ventik nélkül beépítem és a hátsó ventik "áthúzzák" rajta a levegőt! Csak annyira nincs időm a gépet/hűtést szétszedni ,hogy amiket a jövőben rendelek alkatrészeket azok csak fél év múlva kerülnek majd beszerelésre...Másrészt a rendszerben levő védőfolyadék mennyisége sem kevés...A rendszerem elnyel vagy 2 liter folyadékot és a későbbiekben ez csak még dúrvább lesz plusz radiátor beépítésével és egyéb cuccokkal...Szóval 2,5 litert el fog nyelni az biztos...Ehhez pedig 3 doboz innovaprotekt kell...Ami több mint 5K... :(

vagy inkabb 12/8ast :)

a pumpa megoldas nekem is tetszik... ugy latszik ez sem nekem jutott eszembe eloszor.

#1237 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 17:36

:offtopic:

Tudom, ez inkább a rejtelmek/alapanyagokba kellene ...

12/8? Nem túl vastag az? Bár gondolom kevésbé törik ...

Abszolut nem tudom ...

ON...

Amelyik teszteket én láttam az 1A-HV2 egyforma vagy jobb is mint a Nexxos HP Pro ...

ÁÁÁ ... ebből megint hetekig tartó dilemma lesz :(
"Live Fast! Die Young!"

#1238 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 20:32

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 18:36

Abszolut nem tudom ...

ON...

Amelyik teszteket én láttam az 1A-HV2 egyforma vagy jobb is mint a Nexxos HP Pro ...

Az 1a-HV2 picivel gyengébb mint a HP Pro...Ajánlom figyelmedbe a watercoolplanet protálját...És mellesleg jóval jobban visszafogja az áramlást is!Használható link még a www.bastelfred.de is! Ezek elég komoly és korrekt tesztplatformmal rendelkeznek...A többi lap mérőberendezéseiról sem info se semmi így ezek viccszámba mennek...Főleg a hartware.net cikkei viccesek nagyon...Gondolom itt olvasta az 1a-HV2-ről a dícsérő dolgokat...

Legutóbbi tesztük amit elérhetsz az oldalon olyan röhögést váltott ki belőlem ,hogy azt hittem meghalok...7 db CPU blokkot hasonlítottak össze mindegyiket ugyanazon radiátorral és pumpával felszerelve...A radiátor egy Xice passzív radiátor ami kb. fele akkora hatékonyságú mint egy sima konvekt-o-matic...100 watt terhelésre kb. 25 fokkal emelkedik a víz hőmérséklete...Tehát abszolút alkalmatlan egy komoly vízhűtés építéséhez...A másik vicc a pumpa volt...Egy kis teljesítményű szintén Xice pumpa...Végülis összehozták a tesztet és kijött nekik ,hogy 70 fokos procihőmérsékletet tudott a legjobb blokk...50 fokos vízhőmérséklet mellett és alacsony átáramlással...Vicc...Nade a következő vicc ,hogy mellévágta a léghűtők tesztjét ,hogy 60 fokos procihőmérsékletet tudott a léghűtő (persze házon kívűl, asztalra felépített alaplappal,totál irreális viszonyok egy léghűtéshez) míg a vízhűtés csak 70-et...Aki ezt a cikket írta annyi esze volt mint egy galambnak...

Szóval a vízhűtés egyik lényege számomra éppen ott van ,hogy míg a léghűtő befűti a házat addig a vízzel ki lehet hozni a hőt a házon kívülre...A másik ,hogy a hőátadó felület jóval nagyobb mint a léghűtésnél ezért mehet passzívban a cucc...Harmadsorban a víz hatékonyabb hőszállító és hővezető közeg mint a levegő, de ha nagyon alacsony az áramlás akkor ez sem ér semmit...Pont ezeket cseszték el ebben a tesztben, magyarul semmit sem értenek a témához...

#1239 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 16:19

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 18:36

Abszolut nem tudom ...

ON...

pontosan - kevesbe torik.

#1240 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 14:24

innova HPPS pumpával kapcsolatban lenne kérdésem.

én most vettem, pár nap múlva kell valakinek a gépébe beépítenem....

régebben valaki itt a fórumon ajánlotta, és azt mondta, hogy az auto beállítással a legjobb.

most nézem, rá van írva, hogy a 3 jumpert hogy kéne állítani, ott a 3 jumper helye, de nincs ott a 3 jumper.

érdemes összekötögetni, a 3-3 pontot, hogy "auto" legyen?
egyáltalán az elektronika az ugyanaz, és csak a jumper maradt le, vagy vajon más változás is történt?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.