Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 14:19
Én elhiszem, ezek után csupán csak arra lennék kiváncsi, milyen gépre terveznek akkor egy ilyen szettet, közel 100 ezer forintért? 2GHz-es P4-re, vagy ennek megfelelő Athlon XP-re?
Meghallgatnám mások véleményét is.
Figyelj! Nem beszélek hülyeséget...DE egykédésem volna:
Mi célból akarsz Te 100 ezret kidobni???Mondom a lehetőségeket:
1. Halkabb legyen a géped...
2. Jobban hűtsön...
3. Mindent lehessen vele hűteni az elkövetkezendőkben...
Gondolom ezek...
Namost egy Innovatek singleradi 100 watt terhelésre 5 Volton járatott ventivel (ahol tényleg halk,mert a 7 volton járatott is hangos szerintem) 10-11 fokkal magasabb vízhőmérsékletet fog produkálni mint a szobahőmérséklet...Nálad a proci sokkal több mint 100 watt!!! Kb. 125 watt a procid!És ezt még tvább akarod húzni! Namost akkor számoljunk tuninggal min. 130 wattot a procira és a GPU-ra pedig tuningoltam 40 wattot! Ez 170 watt...Kb. 18 fokkal lesz magasabb a vízhőmérséklet mint a szobahőmérséklet...Az Innovatek amit ír az 12 volton járatott ventire érvényes ,hogy ott bírna mondjuk kb. 10-11 fokot ugyanebben a rendszerben...Ez sem túl jó érték egyébként...A 12 volton járatott 12 centis venti pedig idegölően hangos!!! Ezért nem érdemes vízhűtést venni ,hogy 2 volton járatott ventivel küzködj! Komoly tuninghoz amit akarsz oda +10 fok fölé semmiképp nem mehet a vízhőmérséklet! Nekem 2 darab Innova dualradim volt...Ezeket az értékeket én kimértem...Szóval bárki bármit mondhat ez ennyi...Arról már nem is beszélek ,hogy az XX-Flow blokk sincs már közel sem a legjobbak között...Egy Nexxxos XP 5 fokot ver rá...Szóval egy ilyen blokk mellett méginkább javasolt lenne az alacsony vízhőmérséklet...Az Innovatek CPU blokjai csak középkategóriásak mostanság ezt is tudatosítani kell...Most jön ki majd egyébként egy totál új blokkjuk(erről is van szó a fórumon) ,hogy behozzák a lemaradást...Egyébként ha 12 volton járatod a ventit a rendszerben akkor kb. 4-5 fokkal fogsz jobb értékeket kapni ettől a szettől mint a jelenlegi léghűtőddel egy 9,2 centis ventivel kb. 3000RPM-en...Szerintem ez a set nem ér meg ennyit ha nem akarod kiegészíteni még valamivel...ásrészt én Innovatektől csak radiátort vettem mert azok a jó cuccaik igazán...CPU blokkból csakis Alphacool...
Jah és mellesleg hogy Te nem találtál Intel chipsetre blokkot attól még van... Csak tudni kell ,hogy hol keresd : www.alphacool.de