HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#1241 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 09. 14:56

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 15:24

innova HPPS pumpával kapcsolatban lenne kérdésem.

én most vettem, pár nap múlva kell valakinek a gépébe beépítenem....

régebben valaki itt a fórumon ajánlotta, és azt mondta, hogy az auto beállítással a legjobb.

most nézem, rá van írva, hogy a 3 jumpert hogy kéne állítani, ott a 3 jumper helye, de nincs ott a 3 jumper.

érdemes összekötögetni, a 3-3 pontot, hogy "auto" legyen?
egyáltalán az elektronika az ugyanaz, és csak a jumper maradt le, vagy vajon más változás is történt?

Én mondtam :) Egyébként attól függ mikből áll a rendszer! Milyen radiátor ,milyen blokkok? 

#1242 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 15:01

konvekt-o-matic ultra radiátor
8as belsejű csövek
2 HookR által gyártott blokk, 10es belsővel (vagy 8as, nem is tudom)

blokkok sorosan lesznek egymás után, mert sajnos csodás innova rendszer belső átmérője 6 mm, és ha párhuzamosan lennének akkor nagyon lelassulna bennük a víz.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1243 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 15:20

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 16:01

8as belsejű csövek

blokkok sorosan lesznek egymás után, mert sajnos csodás innova rendszer belső átmérője 6 mm, és ha párhuzamosan lennének akkor nagyon lelassulna bennük a víz.

A 6 mm-es belső nem véletlen egyébként,de ha látnád ,hogy a black ice és sok másik radiárokon milyen "réseken" megy át a víz a radiátorban akkor Te is azt mondanád mint én ,hogy messze az egyik legkisebb ellenállású radiátor a KOM!Ezért is kérdeztem milyen radiátor mert egy innovatek dualradi mellé bizony kell erős pumpa, főleg ha több nagy ellenállású blokk van a rendszerben! SZVSZ ha sima "csatornás vagy bordás" kialakítású a blokk akkor simán maradhat normál módban a pumpa! Elég erős az a pumpa így normálban is és a radiátor ellenállása nagyon kicsi!  A régi rendszeremben 2 darab dualradi volt és eheim 1046...Na ott kb. volt 40l/óra az vízhozam egy kis ellenállású CPU blokkal...Erősen vissza is vetette a teljesítményét a rendszernek az ,hogy nem volt elég erős a 2 dualradiátorhoz a pumpa! A mostani cuccban 3 blokk van és a CPU blokkom elég nagy ellánállású (Nexxxos HP Pro) és még egy vinyó hűtő is van a GPU/chipset blokk mellett jah és persze a 2 darab KOM Maxi...A pumpám(AP1500) 12 volton egy eheim 1046-nál kicsit gyengébb és mégis jóval nagyobb a vízáramlás mint az előző rendszeremben! Egy black ice típúsú radiátor kialakítás nagyon hatékony a hőelvonásabn de sokat elvesz a pumpa nyomásából!A mai blokkok még ha nagy ellenállásúak sem számítanak közel sem annyit mint a radiátor belső kialakítása!

#1244 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 21:45

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 16:01

8as belsejű csövek

Egyébként semmi gond a soros blokkbekötéssel...Minde több blokkos rendszerben sorosan van kötve...A párhuzamos kötéssel nem érdemes szenvedni...Nagyon max. 1 fokkal kap melegebbet a második chip! Nálam a sorrend pl. VGA,NB,CPU...És így is viccesen alacsony hőmérsékletek uralkodnak a rendszerben!

#1245 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 08:11

Zollka, azt mondod felesleges úgy kötögetni a dolgokat ahogy én akarom? Hogy pl. Cpu, Chipset egyik hőleadóba, majd onnan videókártya, hdd majd másik hőleadó. Menjen inkább sorba és a végén mindkét hőleadóba?

#1246 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 11:53

A kereső szerint nem volt még róla szó, úgyhogy megkérdezném, mit szóltok ehhez: young year vízhűtés .

Az ára elég barátinak tűnik.
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#1247 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 11:58

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 9:11

Zollka, azt mondod felesleges úgy kötögetni a dolgokat ahogy én akarom? Hogy pl. Cpu, Chipset egyik hőleadóba, majd onnan videókártya, hdd majd másik hőleadó. Menjen inkább sorba és a végén mindkét hőleadóba?

Figyelj Einstein szerint miden relatív :) Szóval max. 1-1,5 fokot nyersz vele ha visszavezted a radiátorba! Ha Neked az az 1-1,5 fok sokat számít akkor megéri ha nem akkor nem éri meg bonyolítani a rendszert :) Minden relatív kinek mit ér meg :)

#1248 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 12:31

szerintem akkor lehet értelme párhuzamos összekötésnek, ha így lehet fenntartani egy minimális keresztmetszetet.

tehát ha 10es belsejű a cpu blokk, radiátor, pumpa, és csövek, akkor ezt nem szabad 6os belsejű vga, chipset hűtéssel elrontani, viszont ha vga+chipset párhuzamosan van, akkor már nincs akkora átmérő csökkenés
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1249 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 12:34

Idézet: BBalázs - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 12:53

A kereső szerint nem volt még róla szó, úgyhogy megkérdezném, mit szóltok ehhez: young year vízhűtés .

http://www.ice-tec.n...ex.php?page=100

Ezt nézd meg :)

Na ismerős? :D
Jah ,hogy ugyan az a kettő? :D Valszeg a tajvani cég aki legyártotta a Levicom-nak nem írt alá kizárólagos szerződést arra vonatkozóan,hogy ő neárulhatná...Egyébként a levicom hűtője kb. 45 ezer forint...Szóval 37,5-ért nem olyan rossz vétel...De azt ne várd tőle ,hogy a high-end léghűtőknél sokkal jobb lesz!
Külföldi tesztekben dícsérik egyébként, formás kis darab szerintem is!Ettől függetlenül megvan az a hátránya ,hogy csak CPU-t hűt és nem bővíthető!

#1250 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 12:50

Tényleg ugyan az!
Thx a linket, még kicsit agyalok a cuccon.
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#1251 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 23:26

Idézet: BBalázs - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 12:53

Szerintem ez egy rohadt nagy gyíkság!
50fokot ventivel is el lehet érni nem ám vízzel.
- Kis radi, kis hűtőteljesítmény.
- CPU hűtésénél is 50 fok körüli hőmérséklet, tehát nem nagyon bővíthető.
A blokk mintha sárgaréz lenne :think: Vagy a gprs rosszúl tölti le a képeket?
Szvsz ennyiért nem éri meg.
SPM fokozat pajti!!!

#1252 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 23:36

Hali arcocskák!

Szerintetek normális dolog, h kb 2 hetente utána kell tölteni a rendszert, mert párolog, v mert szökik valahol a víz? :eek:
Légnél nem volt így... :reklamacio:
:respect:
1ébk egy HOC 2.0 a renccer...
kösszee előre is.

#1253 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 23:44

Idézet: carr - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 0:36

Pedig azt is illett volna néha elársztani vízzel :D
Egyébgyéként teljesen normális. Másoknál is volt ilyen probléma. 
-Zárt a rendszered?
-Nem ereszt sehol, esetleg minimálisan.Lehet hogy csak annyira, hogy nem csöppen le hanem elpárolog.
-Ha mostanában volt feltöltve, lehet, hogy levegős.
SPM fokozat pajti!!!

#1254 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 00:08

Szerintetek normális dolog, h kb 2 hetente utána kell tölteni a rendszert, mert párolog, v mert szökik valahol a víz? :eek:

Nekem több, mint egy éve ugyanannyi van benne.

Milyen szivattyút használsz :confused:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#1255 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 01:35

Hali arcocskák!

:respect:
1ébk egy HOC 2.0 a renccer...
kösszee előre is.

Lehet levegős a cucc ha nincs jól összerakva illetve próbáld ki ,hogy olyan helyeken ahol megragadhat levegő azokat elmozdítani úgy ,hogy kimenjen belőlük...Normál esetben egy rendesen összerakott cuccnál elvileg sehol sem akadhatna meg levegő ,de én is mivel úgy kötöttem be a radiátort ,hogy felül megy be a víz és alúl ki ,ezért az első radiátor mindig "gyűjti" a kis légbuborékokat! Vicces kissé...Szóval 2 hetente összeszed kb. 5-10cm3 levegőt...Mondjuk ez az én hibám...Siettem az összeszerelésnél és nem légtelenítettem rendesen illetve sok cucc nem túl szerencsés elhelyezése sem kedvez a légtelenítésnek nálam!

#1256 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 10:18

Üdv!

Erősen fontolgatom egy InnovaSET XXS szett beszerzését az aláírásomban szereplő konfigba (a prociban további tartalékok vannak, a melegedés azonban már így is problémát okoz).

Mivel egyáltalán nem vagyok jártas vízhűtésben, lenne pár banális kérdésem :)

Kezdetnek: Graph-O-Matic rev2-t is szeretnék a rendszerbe építeni, gondolkozom az átlátszó plexivel borított változaton, kérdésem az, hogy idővel nem romlik-e a látvány a blokkon belül lerakódott dolgoktól?  :think:  Ha ilyesmi fennáll, akkor inkább kék lesz.

#1257 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 10:49

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 11:18

Üdv!

Erősen fontolgatom egy InnovaSET XXS szett beszerzését az aláírásomban szereplő konfigba (a prociban további tartalékok vannak, a melegedés azonban már így is problémát okoz).

Kezdetnek: Graph-O-Matic rev2-t is szeretnék a rendszerbe építeni, gondolkozom az átlátszó plexivel borított változaton, kérdésem az, hogy idővel nem romlik-e a látvány a blokkon belül lerakódott dolgoktól?  :think:  Ha ilyesmi fennáll, akkor inkább kék lesz.

Lehet a vízbe tenni korroziógátlót és algásodás gátlót, akkor azért egész hosszú távon "tiszta" lesz.
Nekem pl. az Innovaprotekt nagyon jó mert fél éve volt a rendszerben s szép tiszta volt amikor leengedtem!

#1258 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 11:14

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 11:18

Üdv!

en vettem a shell-nel ioncserelt vizet, meg a patikaba 96%-os alkoholt, azzal jol elvan. Meg rendeltem hozza ilyet , de az csak flancnak van. Tenyleg tiszta a folyadek leengedes utan.

Szerkesztette: UnConnecteD 2004. 07. 11. 11:15 -kor

#1259 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:14

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 12:14

en vettem a shell-nel ioncserelt vizet, meg a patikaba 96%-os alkoholt, azzal jol elvan. Meg rendeltem hozza ilyet , de az csak flancnak van. Tenyleg tiszta a folyadek leengedes utan.

Az Innovatek kimondottan tíltja az eatonnal kevert víz használatát! Ez az ő álláspontjuk! Én nem tudom mi kárt okozhatna benne de szerintük káros! Egyébként ha már van Innovaprotected akkor mért nem használod?

#1260 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:19

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 13:14

Az Innovatek kimondottan tíltja az eatonnal kevert víz használatát! Ez az ő álláspontjuk! Én nem tudom mi kárt okozhatna benne de szerintük káros! Egyébként ha már van Innovaprotected akkor mért nem használod?

mi karos lehet abban.

hogyne hasznalnam?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerinted az alkolholnak van ilyen szine ?  ;)

Szerkesztette: UnConnecteD 2004. 07. 11. 12:20 -kor

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.