HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#1281 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 11. 14:11

Alphacool blokkok, HPPS pumpa, Innovatek (esetleg Black Ice?) radiátor, Innovatek csövek és kiegészítők?  :think:

#1282 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 14:13

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 14:53

Ennek az első felét nem értem, a második fele meg hülyeség, 70 fok alatt nem vesz vissza.

Figyelj! Azok az értékek mondom ,hogy nem jók! Egyszerűen lehetetlenek! Szóval ha 25 fok a szobahő és arra rászámolsz 24 fokot akkor az 49...Namost számold vissza...140 watt esetén 7 Volton olyan 9 fokkal magasabb a vízhőmérséklet...Akkor kb. 34 fok a vízhőmérséklet...Namost 11 fok deltaT blokk(víz) és CPU között 140 wattnál új világrekord lenne...Ez a blokk tud kb. 0,19 C/W-ot (watercoolplanet szerint is) amit ha beszorzol 140*0,19=26,6!!! És ez egy elméleti érték! Ezt soha nem közelíted meg valós rendszerben egy blokknál sem!!! Szóval a reális kb. 30-32 deltaT a blokk(víz) és a CPU között...Az pedig 25+9+31(kb.)=65 fok... Ez 7 volton járatva a ventit (ami nem halk kicsit sem) és GPU blokk nélkül...És még optimistán számoltam...Valós rendszerben egy Nexxxos XP tud 0,2C/W-ot és az XX-Flow blokk és az XP között ég és föld a különbség! Szóval hidd el tényleg nagyon optimistán számoltam...Na jó részemről ez a téma lezárva ,ha ennyivel nem győztelek meg akkor nincs mit tenni, vedd azt amit jónak látsz...:)

#1283 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 14:15

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 15:13

Figyelj! Azok az értékek mondom ,hogy nem jók! Egyszerűen lehetetlenek! Szóval ha 25 fok a szobahő és arra rászámolsz 24 fokot akkor az 49...Namost számold vissza...140 watt esetén 7 Volton olyan 9 fokkal magasabb a vízhőmérséklet...Akkor kb. 34 fok a vízhőmérséklet...Namost 11 fok deltaT blokk(víz) és CPU között 140 wattnál új világrekord lenne...Ez a blokk tud kb. 0,19 C/W-ot (watercoolplanet szerint is) amit ha beszorzol 140*0,19=26,6!!! És ez egy elméleti érték! Ezt soha nem közelíted meg valós rendszerben egy blokknál sem!!! Szóval a reális kb. 30-32 deltaT a blokk(víz) és a CPU között...Az pedig 25+9+31(kb.)=65 fok... Ez 7 volton járatva a ventit (ami nem halk kicsit sem) és GPU blokk nélkül...És még optimistán számoltam...Valós rendszerben egy Nexxxos XP tud 0,2C/W-ot és az XX-Flow blokk és az XP között ég és föld a különbség! Szóval hidd el tényleg nagyon optimistán számoltam...Na jó részemről ez a téma lezárva ,ha ennyivel nem győztelek meg akkor nincs mit tenni, vedd azt amit jónak látsz...:)

Hiszek Neked  :respect:  :D

#1284 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 14:19

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 15:11

Alphacool blokkok, HPPS pumpa, Innovatek (esetleg Black Ice?) radiátor, Innovatek csövek és kiegészítők?  :think:

Szerintem...Ha nekem kellene egy rendszert számodra összerakni és nem akarsz 100-nál többet rádobni passzív radiátorokkal...Akkor vennék egy Black Ice Extreme 2 radiátort, egy Innovatek HPPS pumpát, egy Nexxxos XP blokkot és Nexxxos GPU/NB blokkot...Kiegyenlítőt ami Eheim 1046-ra jó olyat vegyél és közvetlen pumpára csatolhatót, ez az Alphacoolnál olcsóbban van mint az Innovateknél...Az Alphacoolnál csak arra vigyázz ,hogy 8/6-os csövezéssel is árusítanak blokkokat illetve csatlakozókat...10/8-ast vegyél mindenből!

Jah és 5 voltnál többre sosem raknám a helyedben a ventiket :) Ez olyan 360 euro...Póstaköltséggel is 100 alatt van! És lényegesen jobb mint az Innovatek rendszere...Jah és GPU és NB blokk is va benne! Az Innovatek rendszerek kissé túl vannak árazva...Csak a passzív radiátoraik érik meg igazán!

Szerkesztette: Zollka 2004. 07. 11. 14:23 -kor

#1285 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 14:25

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 15:19

Szerintem...Ha nekem kellene egy rendszert számodra összerakni és nem akarsz 100-nál többet rádobni passzív radiátorokkal...Akkor vennék egy Black Ice Extreme 2 radiátort, egy Innovatek HPPS pumpát, egy Nexxxos XP blokkot és Nexxxos GPU/NB blokkot...Kiegyenlítőt ami Eheim 1046-ra jó olyat vegyél és közvetlen pumpára csatolhatót, ez az Alphacoolnál olcsóbban van mint az Innovateknél...Az Alphacoolnál csak arra vigyázz ,hogy 8/6-os csövezéssel is árusítanak blokkokat illetve csatlakozókat...10/8-ast vegyél mindenből!

Jah és 5 voltnál többre sosem raknám a helyedben a ventiket :) Ez olyan 360 euro...Póstaköltséggel is 100 alatt van! És lényegesen jobb mint az Innovatek rendszere...Jah és GPU és NB blokk is va benne! Az Innovatek rendszerek kissé túl vannak árazva...Csak a passzív radiátoraik érik meg igazán!

Nagyszerű, VGA blokk tekintetében is jobb választás az Alphacool, mint a Graph-O-Matic?

Ez a Black Ice hogy rögzíthető a házon belül? Tetszenek pl azok a megoldások, amiket a hátsó 8cm-s ventihelyre lehet szerelni, de lehet, hogy az butaság :) A házam Chieftec Dragon alapú...

#1286 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 14:30

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 15:25

Nagyszerű, VGA blokk tekintetében is jobb választás az Alphacool, mint a Graph-O-Matic?

Ez a Black Ice hogy rögzíthető a házon belül? Tetszenek pl azok a megoldások, amiket a hátsó 8cm-s ventihelyre lehet szerelni, de lehet, hogy az butaság :) A házam Chieftec Dragon alapú...

Black Ice-hoz moddolni kell a házat ,hogy a 2 darab 12 centis venti szívni tudja kívülről a levegőt! De megoldható könnyedén! És vannak rácsok amiket lehet kapni és szépen elfedik a kivágott részt! Ne gondolkodj más radiátorban! Ez a legjobb ha nem akarsz passzív radiátort és csak alacsony fordulatú ventikkel akarod a rendszert használni! Nincs jobb radiátor ebben a kategóriában nála! Hidd el! Sokkal jobbak a Nexxxos GPU és NB blokkok is! Én csak azért vettem Innovateket mert nem tudtam szerezni Alphacoolt annyiért amennyiért akartam! A 8 centis radiátorok megintcsak gyengék halk üzemmódhoz! FElejtsd el őket!

#1287 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 14:36

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 15:30

Black Ice-hoz moddolni kell a házat ,hogy a 2 darab 12 centis venti szívni tudja kívülről a levegőt! De megoldható könnyedén! És vannak rácsok amiket lehet kapni és szépen elfedik a kivágott részt! Ne gondolkodj más radiátorban! Ez a legjobb ha nem akarsz passzív radiátort és csak alacsony fordulatú ventikkel akarod a rendszert használni! Nincs jobb radiátor ebben a kategóriában nála! Hidd el! Sokkal jobbak a Nexxxos GPU és NB blokkok is! Én csak azért vettem Innovateket mert nem tudtam szerezni Alphacoolt annyiért amennyiért akartam! A 8 centis radiátorok megintcsak gyengék halk üzemmódhoz! FElejtsd el őket!

Miért 2db?  :confused:

#1288 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 14:39

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 15:36

Miért 2db?  :confused:

Mert a Black Ice extreme 2 az egy dual radiátor :)

#1289 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 14:43

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 15:39

Mert a Black Ice extreme 2 az egy dual radiátor :)

Ja, nem láttam a kettest. Ellenben elképzelésem sincs, hogy tudnám ezt elhelyezni a házon belül. VGA blokkból melyiket ajánlod? Van választék...

#1290 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 15:03

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 15:43

Ja, nem láttam a kettest. Ellenben elképzelésem sincs, hogy tudnám ezt elhelyezni a házon belül. VGA blokkból melyiket ajánlod? Van választék...

GFX Alphacool NexXxoS GPX, ez a legjobb jelenleg létező GPU blokk :)
A ház tetejére szokták raknia a dual radiátort ,többen is csinálták már így itt a fórumon is! Ha valami segítség kell még szólj!

#1291 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 16:06

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 16:03

A ház tetejére szokták raknia a dual radiátort ,többen is csinálták már így itt a fórumon is! Ha valami segítség kell még szólj!

Mármint kívülre?

Belülre biztos nem fér el, egy nagytoronyra meg megint csak azt mondom, hogy nem szeretnék még arra is költeni :)

#1292 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 16:26

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 16:03

es  a  GFX Alphacool NexXxoS GPX-A  ?

az ramegy X800-ra, es en pont olyat keresek most...

nem tul kis keresztmetszetu az a cso ?

#1293 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 16:47

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 17:06

Mármint kívülre?

Belülre biztos nem fér el, egy nagytoronyra meg megint csak azt mondom, hogy nem szeretnék még arra is költeni :)

Kívülre is elhelyezheted...Nincs azzal sem semmi gond!

UnConnecteD:Dobj nekik egy mailt, én nem tudom de valszeg rámegy!

#1294 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 17:26

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 12:14

en vettem a shell-nel ioncserelt vizet, meg a patikaba 96%-os alkoholt, azzal jol elvan. Meg rendeltem hozza ilyet , de az csak flancnak van. Tenyleg tiszta a folyadek leengedes utan.

Abban nincs korroziogatlo. Nalam kb fel ev utan szepen kezdett kirakodni a feloldodott rez a kiegyenlito tartaly falara, ezert kell innovaprotect.

#1295 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 17:48

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 17:47

nem az a kerdes, hogy jo-e ra, azt irjak, hogy igen. Csak, ha a masik a legjobb, akkor ez se lehet rossz, meg dragabb is. Csak azert kerdeztem, mert te vagy a nagy AC user, hatha lattal valami tesztet rola  ;)

csosz :  This additive was specially developed for the use in cooling systems. It prevents corrosion that is likely to happen if for instance aluminium and copper are combined.

ez a benne levo PowerFluid leirasaban van, ez szerinted mit jelent ?  :confused:

Szerkesztette: UnConnecteD 2004. 07. 11. 17:50 -kor

#1296 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 17:52

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 18:48

nem az a kerdes, hogy jo-e ra, azt irjak, hogy igen. Csak, ha a masik a legjobb, akkor ez se lehet rossz, meg dragabb is. Csak azert kerdeztem, mert te vagy a nagy AC user, hatha lattal valami tesztet rola  ;)

csosz :  This additive was specially developed for the use in cooling systems. It prevents corrosion that is likely to happen if for instance aluminium and copper are combined.

ez a benne levo PowerFluid leirasaban van, ez szerinted mit jelent ?  :confused:

www.watercoolplanet.de  , itt vannak VGA blokk tesztek is csak nézz körül! Ott is az első helyen van! Volt még valahol teszt de nem emléxem...A felépítése alapján is egyébként olyan mint a Nexxxos CPU blokkok amik meg nagyon ott vannak! Mivel a többi GPU blokk közel sem ilyen jó felépítésű én biztos nem vennék mást ha most kellene vennem!

#1297 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 17:52

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 17:47

Csak hangosabb lesz, mert nem a gépen belül dolgozik a 2db 120mm-es venti... vagy, mivel mindkettő 5V-on megy, nem sok hangja lesz így-se úgy-se? :)

#1298 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 18:27

ebbe szerintem minden rez-rez, megis van hozza protekt
http://www.alphacool.../high/10101.jpg

valszeg a csatik miatt..?

#1299 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 18:41

Idézet: csosz - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 19:27

ebbe szerintem minden rez-rez, megis van hozza protekt
http://www.alphacool.../high/10101.jpg

valszeg a csatik miatt..?

Jaja, én is a csonkokra gondolok ;)

#1300 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 19:08

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 18:52

Csak hangosabb lesz, mert nem a gépen belül dolgozik a 2db 120mm-es venti... vagy, mivel mindkettő 5V-on megy, nem sok hangja lesz így-se úgy-se? :)

5 Volton már elviselhető hangjuk van!

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.