HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#1631 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 25. 11:17

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 12:04

Kevés :D Üzenem ,hogy nagyon ütős géphez min. 1,5 milla kell...De ha igazán jót akar akkor elkel a 2 milla is :) Igazából szerintem azért szar egy gép amit eddig összeraktunk mert nem dual procis Opteron 4 giga RAM-mal , két darab GF6800 Ultra Extreme SLI módban , az egész passzív vízhűtéssel felszerelve és 21"-os TFT-vel, Lian-Li alumínium szerver házban (csak ez 450 euro :D ) és egy 15K RPM-es SCSI rendszer kiépítése is egy komolyabb vezérlőkártyával már illlik ebbe a gépbe min. 4 vinyóval! :D Szóval várnék egy picit a dologgal mert most nem lehet olyat kapni ami 2 milla felett van ,pedig én tudom ,hogy a jó gép 2 millától kezdődik :D

Nem, maradtunk emberi hatarok kozott. Nem kell TFT, neki jatekra kell. 22-es iiyama CRT boven eleg oda. Nem kell SCSI, mi a fenenek? Nem hasznalja ki. Nem kell dual cpu, meg 4 giga ram. Eleg oda 3 -3.2-es P4, meg 5x512 Kingmax PC4000 ram, vagy A-Data. vga az x800 lesz, az egyertelmu. Nem kell 450 euros haz, egy nagy Dragonba boven elfer neki a cucc.
En csak a vizhutesre gondoltam, hogy legjobbat irjatok. Irtam neki alphacool blokkokat, pumpat, inno ultra radiatort. Csak kellene egy cim, ahol minden beszerezheto.

#1632 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 11:25

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 12:17

Nem, maradtunk emberi hatarok kozott. Nem kell TFT, neki jatekra kell. 22-es iiyama CRT boven eleg oda. Nem kell SCSI, mi a fenenek? Nem hasznalja ki. Nem kell dual cpu, meg 4 giga ram. Eleg oda 3 -3.2-es P4, meg 5x512 Kingmax PC4000 ram, vagy A-Data. vga az x800 lesz, az egyertelmu. Nem kell 450 euros haz, egy nagy Dragonba boven elfer neki a cucc.
En csak a vizhutesre gondoltam, hogy legjobbat irjatok. Irtam neki alphacool blokkokat, pumpat, inno ultra radiatort. Csak kellene egy cim, ahol minden beszerezheto.

Ezeket egy cím alatt nem tudod beszerezni...Ha mindet külföldről akarod(máshonnan nem is tudod) és egy X800-at és komoly procit és NB-t, vinyót akarsz hűteni vízzel és mindezt passzív radiátorokkal akkor az a vízhűtés 200 alatt nem fog megállni :) Csak arra vigyázz ,hogy hozzá nem értő ember képes lesz összebalhézni veled ,hogy mi a szar kerül ebben ennyibe... Szerintem előtte vázold neki a dolgot ,hogy ez olyan 200 rugó minimum!

#1633 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 11:26

tts elég sokmindent meg tudna hozni, beszélj vele!

#1634 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 11:30

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 12:17

Egyébként pedig ha van pénzed akkor a lehető legrosszabb választás a P4...Közel sincs sebességre a komolyabb Athlon64-ekhez, nincs benne 64 bit és egy halott socket mert már nem hoznak terveznek bele semmi új procit...SZVSZ ahogy Lufi is írta vagy socket 940 vagy 939...Én socket 939-re szavaznék egy 3500+-os procival...Ez is szarrá veri már a 3,2-es P4-et...Főleg gondolom játszani akar, na ott meg az AMD előnye még nagyobb mint más alkalmazásoknál...

#1635 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 11:46

Zollka épp most számolgatom, hogy már el sem bírna a 2 maxi radi egy vízhűtéses tápot.
Az alaplapot még nem is kötöttem be a rendszerbe. Nem is beszélve egy jó videókártyáról!
Terveim közt van egy 6800Ultra innovatek blokkal.
Akkor ha komplett lesz a rendszer, lesz benne: vidkari,proci, alaplap, meg a két winyó.
Ugye van 2x125W ami 250 ennyire képes a két radi.

Számoljunk:

Proci húzva: 90-95W
Videókártya húzva: 80-100W (nemtom mennyi lehet)
Alaplap: 5-10W
2 winyó együtt: 15W kb.
Együtt: 200-220W szal már nem férne be egy táp, vagy ha igen akkor elég magas lenne a vízhőmérséklet sztem.
Mit gondolsz?

#1636 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 11:56

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 12:30

Egyébként pedig ha van pénzed akkor a lehető legrosszabb választás a P4...Közel sincs sebességre a komolyabb Athlon64-ekhez, nincs benne 64 bit és egy halott socket mert már nem hoznak terveznek bele semmi új procit...SZVSZ ahogy Lufi is írta vagy socket 940 vagy 939...Én socket 939-re szavaznék egy 3500+-os procival...Ez is szarrá veri már a 3,2-es P4-et...Főleg gondolom játszani akar, na ott meg az AMD előnye még nagyobb mint más alkalmazásoknál...

mondj egy pesti boltot, ahol van 3500+, meg hozza alaplap. CSak 1-et , plzzzz

#1637 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 11:59

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 12:56

mondj egy pesti boltot, ahol van 3500+, meg hozza alaplap. CSak 1-et , plzzzz

Én nagykert tudok mondani az nemjó? :)

#1638 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 12:00

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 12:59

Én nagykert tudok mondani az nemjó? :)

dehogynem !

#1639 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 12:05

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 12:46

Zollka épp most számolgatom, hogy már el sem bírna a 2 maxi radi egy vízhűtéses tápot.
Az alaplapot még nem is kötöttem be a rendszerbe. Nem is beszélve egy jó videókártyáról!
Terveim közt van egy 6800Ultra innovatek blokkal.
Akkor ha komplett lesz a rendszer, lesz benne: vidkari,proci, alaplap, meg a két winyó.
Ugye van 2x125W ami 250 ennyire képes a két radi.

Számoljunk:

Proci húzva: 90-95W
Videókártya húzva: 80-100W (nemtom mennyi lehet)
Alaplap: 5-10W
2 winyó együtt: 15W kb.
Együtt: 200-220W szal már nem férne be egy táp, vagy ha igen akkor elég magas lenne a vízhőmérséklet sztem.
Mit gondolsz?

Vegyél egy radiátort a 12 centis ventire ami van a gépedbe és ne kifele fújjon a venti hanem befele! A hangszint nem nő viszont jóval alacsonyabb lesz a vízhőmérséklet!A GF6800 Ultra innova blokkal 120 watt ,mert mindent hűt még a fesz. stabokat is! Ha tuningolsz akkor felmehet simán 150 wattra...Az Ultra extreme 140 watt alapból :)

Szerkesztette: Zollka 2004. 07. 25. 12:06 -kor

#1640 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 12:06

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 13:00

dehogynem !

Expert! Igaz hogy 3800+ van és nem 3500+. Alaplapjuk is volt 939-es K8T MSI Neo2 Platinum.
Azt nemtom jelenleg van-e.

#1641 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 12:09

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 13:05

Vegyél egy radiátort a 12 centis ventire ami van a gépedbe és ne kifele fújjon a venti hanem befele! A hangszint nem nő viszont jóval alacsonyabb lesz a vízhőmérséklet!A GF6800 Ultra innova blokkal 120 watt ,mert mindent hűt még a fesz. stabokat is! Ha tuningolsz akkor felmehet simán 150 wattra...Az Ultra extreme 140 watt alapból :)

De miért befele fújjon?

#1642 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 12:15

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 13:09

De miért befele fújjon?

Mert ha kifele fúj akkor csak a ház meleg levegőjével tudod a radiátort hűteni így viszont hideg levegővel ami a házon kívűlről jön!

#1643 Felhasználó inaktív   kacsa7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 12:17

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 10:30

Összerak neki egy P4-et, majd amikor kijön a 64bites win, akkor mondja neki, hogy ez egy elég elavult gép kéne egy 64bites proci, akkor már kell alaplap és másik ram is.
Így kétszer lehet megfejni. :D
ABIT IC7 | P4C 3.0@3.75(WATERCOOLED) | 2*512MB ST 466DDR@500MHz(2.5-3-2-5) | SAPPHIRE 9800XT 128MB(470/820) | CHIEFTEC 420W |
3dMark2k3 Aquamark3 3dMark2k5 PcMark2k4

#1644 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 12:49

Idézet: kacsa7 - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 13:17

Összerak neki egy P4-et, majd amikor kijön a 64bites win, akkor mondja neki, hogy ez egy elég elavult gép kéne egy 64bites proci, akkor már kell alaplap és másik ram is.
Így kétszer lehet megfejni. :D

Tudtam én mindig ,hogy ilyen gonosz emberek járnak erre a fórumra :D

#1645 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 13:07

Lufi: Nem jó megoldás lenne ez? Végülis vehetsz még passzív radiátort is mert elférne a házadon de akkor az előzőnek a lyukai megmaradnak, nem tudom mennyire tudod eltüntetni...Egy sima KOM még elférne a maxi mellett és már egy is elég lenne a táphoz és 6800-hoz...Olyan 300 wattra nőne az a teljesítmény amivel elbánna a rendszered!Ez már bőven elég bármilyen cucchoz! De megcsinálhatod azt is ,hogy mindkét oldalra raksz még egy sima KOM-ot így legalább szimmetrikus lenne! El kell férnie a házadon nekik mert elég hosszú ház! Min. 58 centi kell hozzá!

Egyébként nem lineáris a passzív radiátoroknál a teljesítménynövekedés a felülettel...Szóval 2 maxi nem 2*125 wattal bír el! Ez azért van mert magasabb hőmérsékletű víznél a konvektor jobb hatásfokkal működik és a másik radiátor ami utána következik már nem ilyen meleg vizet kap így ő nem tud ugyan azzal a hatásfokkal működni! A "gyorsszabály" a konvektorok teljesítményének számításához az ,hogy ha van egy radiátor és annak duplázod a felületét akkor csak 50%-kal nő meg a teljesítmény! 4-szeres felületnél nő meg a duplájára! Persze azt is figyelembe kell venni ,hogy az Innovatek ahogy számította a KOM radik teljesítményét ott 3 dolognál előnyt lehet szerezni! Ők az értékeket úgy számolták ,hogy alúl megy be a víz a radiátorba és felül ki! Ezen lehet változtatni és jobb lesz a hatásfok ha felül megy be...Másrészt a fekete színű KOM radiátorok lényegesen jobb hőleadók mert a fekete szín a legelőnyösebb! Harmadrészt ha mondjuk 2 maxi mellé veszel 2 sima KOM radit akkor az ugyan akkora felület mint 2 ultra ,viszont ezek különálló felületek így "külön légtérrel" gazdálkodnak míg az ultránál ugye egy tömb az egész, egy "légtérrel" a lamellák között aminél ugye jobban meg van a lehetőség ,hogy a felszálló meleg levegő felmelegíti a radiátor többi részét is...

#1646 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 17:51

Ez nekem kicsit sántít. Tehát azt mondod, hogy ha van egy 125wattos radiátorom, ami a rendszer által leadott 125wattnyi hőt képes közvetíteni a külvilág felé, akkor két darab ilyen radiátor nem fog tudni elbánni egy 250 wattos rendszerrel?
Amúgy meg nem logikusabb párhuzamosan kötni a két radiátort?  :confused: Akkor ugyanazt a vizet kapja mindkettő, és a hatásfok is nő a lasabb áramlás miatt (több ideig van a víz a radiátorban).
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#1647 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 18:04

Idézet: orbano - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 18:51

Ez nekem kicsit sántít. Tehát azt mondod, hogy ha van egy 125wattos radiátorom, ami a rendszer által leadott 125wattnyi hőt képes közvetíteni a külvilág felé, akkor két darab ilyen radiátor nem fog tudni elbánni egy 250 wattos rendszerrel?
Amúgy meg nem logikusabb párhuzamosan kötni a két radiátort?  :confused: Akkor ugyanazt a vizet kapja mindkettő, és a hatásfok is nő a lasabb áramlás miatt (több ideig van a víz a radiátorban).

Egyértelmű hogy párhuzamosan kell kötni, mert úgy jobb a hatásfok! Nekem most az egyik radi csak a winyókat hűti egyelőre. A másik meg a procit, és a videókártyát! Érezhetően melegebb is az!

Zollka elgondolkoztató amit mondtál hogy kössek még be két kisebb radiátort..... :)

#1648 Felhasználó inaktív   defiant9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 19:00

Teljesen egyértelmű hogy a radiátor hőleadó képessége nem abszolút hanem hőmérsékletkülönbség függő, tehát bármelyik általunk használt radi le tud adni 500 watt-ot is csak melegebb lesz a folyadék (forráspontig).
Párhuzamos kapcsolásnál ugyan fele olyan lassú lesz az áramlás, de fele annyi folyadék is áramlik át.(persze párhuzamosnál valamivel több  mert csökken a rendszer ellenálása a pumpa szempontjából)
Nem rossz a párhuzamos kapcsolás, de két radi a hőtermelőkkel vegyes soros kapcsolásban lesz a leghatékonyabb (hőtermelő,radi,hőtermelő,radi), mivel így lesz a legmagasabb az átlagos deltaT.

Szerkesztette: defiant9 2004. 07. 25. 19:02 -kor

#1649 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 19:00

Egyébként miért nem elég nektek egy daran normálisabb méretű radiátor? Vagy maximum kettő? Inkább vegyetek rá halkabb ventiket, exponenciálisan nőni fog a rendszer hatásfoka. És két jó minőségű leszabályzott venti senkit sem zavar, főleg nem amikor használod a gépet...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#1650 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 19:40

Hmm...Pedig ez logikus...Illetve nem logikus olyan szempontból ,hogy kissé megtévesztő,hogy 2 radiátor nem bír el kétszer akkora hővel de a konvektorok így működnek! Totál más mint az aktív radiátoroknál ahol lineárisan skálázódik a dolog...Egyébként nézd meg a Watercoolplanet-en van teszt az Innovatek KOM Maxi-ról és a simáról is! A sima tud 17 fok deltaT-t míg a maxi a kétszer akkora felületével tud 13,4 fok deltaT-t mindezt 100 wattnál! Itt is látszik igazolódni ,hogy kétszer akkora felület csak közel 50%-os teljesítménynövekedés...

Egyébként pedig a párhuzamos kötésről nem igaz amit írtatok! Az átáramlás lassulása egyben rosszabb hőleadást is vonz magával mind a radiátorban mind pedig a blokkokban! Tommy the Old(aki nem ismerné ő tervezi a Murks nevű blokkokat ami magasan ver mindent) a Kaltmacher fórumán éppen ezt magyarázta ,hogy a nagyobb vízáramlás a radiátorban is sokkal jobb hőleadással jár! Abszolut elitélte ő is a párhuzamosítást! És egyébként az ,hogy több ideig van a radiátorban a víz az nem jelent semmit mert a víz hővezetőképessége nagyon rossz így a felületi vízmolekulák valóban lehűlnek de az alsóbb rétegekben lévők kevéssé mintha egy erős áramlás jobban "felkeveri" a vizet és áthatóbb lesz a hűlés azáltal ,hogy több molekula találkozhat a radiátor falával az áramlási réteg mély részéről! Persze ennél még bonyolúltabb a totál magyarázat de így a legyegyszerűbb szemléltetni...

Tehát a nagyobb áramlási sebesség csakis jól jöhet!

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.