HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#691 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 07. 19:32

Lassan en is tervezem, hogy a zalmanokat kiveszem a gepbol, mert ezen meg mindig van mit halkitani. Szoval nezegettem a cuccokat, es kb. igy kepzelnem el a majdani hutest :

P4 2.8-as procira ezt:

Kép

9800 PRO- hoz:

Kép

es a holeadashoz pedig mondjuk :

Kép

hozza egy Eheim 1048-as pumpa, meg a szukseges cuccok meg.

De az a kerdes, hogy 2 ekkora hotermelot, mint ez a cpu, meg vga elbir-e egy ilyen passziv radiator, vagy felejtsem el ezt az egeszet.

#692 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 20:41

A radi-bol valaszd a maxi-t. Probald a watercooling.de n van erre speci forum. Nalam a maxi most van folyamatban, de csak jan 15-re igerik a szallitast.

#693 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 21:48

igen, a Maxi. De az is csak 45x32 cm, es aluminiumbol van. Eleg ennyi?

#694 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 21:50

idézet:
Ezt írta sityak:
[QB...[/QB][/quote]

Nem tudom, hogy kiderült már a fórumból, hogy, de én is az otthoni vízhűtésnek vagyok a "híve". Csupán arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ha ide benéz egy idegen, akkor ezt olvashatja.:

"Tök könnyű csinálni jó VH-t, 20 rugóból megvalósítható, mit nekünk innovatek, zalman stb.."( egyéni vélemény: a dizájnt én is utálom-->ezt kell megfizetni) [B]Sok kutatómunka van gondolom a fejlesztések mögött. 1 szó, mint 100 nem lenne jó, ha kis hazánkban agyoncsapna az áram pár lelkes embert a VH miatt, mert olyan könnyű csinálni és sokkal olcsóbb mint a gyári..

Nem kötekszem, sok sikert mindenkinek. :) :)

Bicska

#695 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 22:18

idézet:
Ezt írta UnConnecteD:
igen, a Maxi. De az is csak 45x32 cm, es aluminiumbol van. Eleg ennyi?[/quote]

Szerintem eleg lesz.

Ez a simara vonatkozo nemi info: [url="http://"http://www.pc-forum.de/viewtopic.php?t=1970&start=0"]http://www.pc-forum....?t=1970&start=0[/url] [url="http://"http://www.mhzpower.com/index.php?site=kuehlertests/wasserkuehlung/innovakonvekt-o-matik/innovakonvekt-o-matik_1"]http://www.mhzpower....nvekt-o-matik_1[/url]

#696 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 09:31

idézet:
Ezt írta UnConnecteD:
Lassan en is tervezem, hogy a zalmanokat kiveszem a gepbol, mert ezen meg mindig van mit halkitani. Szoval nezegettem a cuccokat, es kb. igy kepzelnem el a majdani hutest :

P4 2.8-as procira ezt:

Kép

9800 PRO- hoz:

Kép

Kép

De az a kerdes, hogy 2 ekkora hotermelot, mint ez a cpu, meg vga elbir-e egy ilyen passziv radiator, vagy felejtsem el ezt az egeszet.
[/quote]

szvsz nem lesz olyan jo hatasfoku (a radiator miatt), es a gatyadat is rafizeted, de mukodni fog.

#697 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 09:40

Én nem gondolkoznék passzív radiban, drága, és bár lehet hogy hatásfokban megközelíti az 5V-ról (=csönd) járatott sima radik hőleadóteljesítményét, a magasabb árat ez sem kompenzálja, szvsz. :)

#698 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 10:51

idézet:
Ezt írta Etele:
Én nem gondolkoznék passzív radiban, drága, és bár lehet hogy hatásfokban megközelíti az 5V-ról (=csönd) járatott sima radik hőleadóteljesítményét, a magasabb árat ez sem kompenzálja, szvsz. :)[/quote]

<--De ezt mér nem hiszi el senki??????? :) :( Ezt javaslom mindenkinek,.. a meghajtók úgyis hangosabbak. (ha már paszív tápja van) :)

Bicska

#699 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 12:12

idézet:
Ezt írta bicska:

Nem tudom, hogy kiderült már a fórumból, hogy, de én is az otthoni vízhűtésnek vagyok a "híve". Csupán arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ha ide benéz egy idegen, akkor ezt olvashatja.:

"Tök könnyű csinálni jó VH-t, 20 rugóból megvalósítható, mit nekünk innovatek, zalman stb.."( egyéni vélemény: a dizájnt én is utálom-->ezt kell megfizetni) [B]Sok kutatómunka van gondolom a fejlesztések mögött. 1 szó, mint 100 nem lenne jó, ha kis hazánkban agyoncsapna az áram pár lelkes embert a VH miatt, mert olyan könnyű csinálni és sokkal olcsóbb mint a gyári..

Nem kötekszem, sok sikert mindenkinek. :) :)

Bicska
[/quote]

szó sem volt itt kötekedésről, de ha már tanácsot adunk akkor ne vezzessük félre az embereket, hiszen tényleg(sokkal) olcsóbb és hatékonyabb hütést lehet építeni otthon alaktrészekből mintha az ember megveszi a készen a bolban.

Az meg hogy agyonvágja az áram meg elázik a gépe az legyen az ö gondja, szerintem ez mindenknek a maga dolga hogy felmérje mekkor tudása és müszaki érzéke van a dolgokhoz, ha úgy érzi hogy nincs semmi akkor ne fogjon neki és kész.
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#700 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 12:33

idézet:
Ezt írta Zer0:
Lehet hogy tudok tőlük rendelni.., de még meg kell dumálnom a kapcsolatommal :)[/quote]

Ez jó hír! :)
Van már azóta valami fejlemény?

Nagyon Köszönet!

carr

#701 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 14:07

idézet:
Ezt írta sityak:
...hiszen tényleg(sokkal) olcsóbb és hatékonyabb hütést lehet építeni otthon alaktrészekből mintha az ember megveszi a készen a bolban.
...[/quote]

"...de ha már tanácsot adunk akkor ne vezzessük félre az embereket..."

[ 2004. január 08.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]

#702 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 18:23

idézet:
Ezt írta UnConnecteD:

P4 2.8-as procira ezt:

Kép

9800 PRO- hoz:

Kép

Kép

[/quote]

Hi!

Az Innovacool Rev.4-et felejtsd el inkább, azt gondolná az ember ,hogy Rev.3 szinten van legalább hűtésben, pedig aztán 3 fokkal gyengébb! Ilyen árért egy CF1 mikrostruktúrás blokkot kapsz már ami kb. 10 fokkal!!! jobban hűt mint a Rev.4!

Itt nézzél szét a blokkok tekintetében: [url="http://"http://www.watercoolplanet.de"]www.watercoolplanet.de[/url] (kühlercharts-nál találod meg a listát)

vagy pedig: [url="http://"http://www.kuehlertest.de"]www.kuehlertest.de[/url]

A Radeon9800Pro-ra szánt blokk nagyon jó...A kérdés csak az ,hogy megéri-e ilyet venni mivel nem szabványos a rögzítése ,tehát amint más kártyád lesz dobhatod ki a blokkot nagy valószínűséggel...

A radiátorról annyit ,hogy ha tuningolni akarsz jó hatásfokkal akkor bizony 2 MAXI kell belőle, feltéve ha ragaszkodsz a passzív üzemhez! A 2 Maxi radi 200 watt terhelésnél úgy kb. 7 fokkal tartja a szobahő felett a vizet...Ez eléggé elfogadható szerintem...Ha azt nézzük erre nekem a múltban 2 darab innovaradi dual volt képes 4 darab 5 volton járatott 12 centis ventivel...Árban sok a két MAXI radi, viszont én hallottam már 12 centis ventit 5 volton, csendes de közel sem nevezhető hangtalannak úgy mint a passzív...

[ 2004. január 08.: Zollka szerkesztette a hozzászólást ]

#703 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 19:00

idézet:
Ezt írta Etele:

"...de ha már tanácsot adunk akkor ne vezzessük félre az embereket..."

[/quote]

Hallgatom az ellenérveket...
Panorámák

#704 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 19:21

idézet:
Ezt írta sityak:

[/quote]

Kétlem ,hogy otthon olyan blokkot dobsz össze ami versenybe száll egy mikrocsatornás blokkal...A radiátor még rendben abból csinálhatsz olyat mint a gyáriak...Ettől függetlenül Brian is épített nagyon komoly vízhűtést de ha jól tudom akkor van "egy kevés" képzettsége a dolgokhoz és neki sem 5 perc volt és a célszerszámok beszerzése sem kutya...SZVSZ otthon egy komoly rendszert ami a gyárival versenyképes csak olyan tud építeni akinek van ideje,hozzáértése,kézügyessége és nagyon drága célszerszámai hozzá! És mint az elején írtam , a rendkívűl nehezen kialakítható mikrocsatornás blokkok szintjét akkor sem érheted el...Árban pedig hagyjuk hova el nem tud jutni a házibarkács is...

Ettől függetlenül abban igazad van ,hogy az Innovatek és sok vízhűtés gyártó nagyon drágán kínálja a termékeiket, de ez csupán azért van mert ha megnézel egy Innovatek radiátort akkor láthatod ,hogy tökéletes minőség/megmunkálás és ehhez nagyon komoly gépek/ szakértelem kell...Mivel nem tömegtermékeket gyártanak ezért a darabár jóval magasabb mintha milliós nagyságrendekben adnának el ezekből a termékekből...Ha a vízhűtés mindennapi velejárója lenne a gépeknek akkor ezek a termékek jóval olcsóbbak lennének...

#705 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 19:27

idézet:
Ezt írta sityak:

[/quote]

Mégis, milyen ellenérveket vársz?

Egyszerűen nem igaz amit írtál. Bár ez így hülyén hangzik... :) :) Kifejtem inkább. :)

Mert az 100%-ig rendben van, hogy olcsóbb rendszert lehet építeni házilag, na de hogy "hatékonyabbat" is "mintha az ember megveszi a készen a bolban", már nem helytálló.

Elég elolvasni pár blokktesztet.

Ajánlom a nagyobb OC oldalakat - nagyon sok olyan teszt van, ahol gyári blokkokat eresztenek össze home-made cumókkal. (És nem XY által, "rezsón heggesztett" sufnibarkács blokkokról van szó.)

Most had ne keressek helyetted - a gugli remekül bevált többeknek is. :)

Esetleg kérdezd meg HokkR-ot, vagy Yam-Sheet, akik eléggé sokat izzadtak hogy a lehető legjobb blokkot legyártsák, vajon hatékonyabb-e az övék mondjuk mint egy komolyabb innovatek blokk...

Szélsőséges esetek vannak a házi cumóknál is (mint például ezüst blokk, etc.) de ekkor meg ugye nem beszélhetünk olcsóságról, ergo az olcsóbb+hatékonyabb megállapítás máris nem igaz.

És akkor még csak a blokkokról beszéltem.

A radiátoroknál szvsz még inkább kijön (az extrém esetektől megint tekintsünk el, ld. Brian radiátora és annak elkészítési költsége) a gyári, speciálisan vízhűtéssel foglalkozó cégek termékeinek előnye.

Mondjuk pumpát nem tudsz csinálni általában, úgyhogy azt hagyjuk. :)

Még egyszer leszögezném: abban maximálisan igazad van, hogy a házi megoldások árban barátibbak (hiszen a gyári termékeknél a névért, csomagolásért, etc. is fizetsz), és tényleg nagyon jók is tudnak lenni (feltételes mód nem véletlen...), de hatékonyságban azért (az extrém drága megoldásoktól eltekintve) még nem győzik le a normális gyári rendszereket, alkatrészeket.

#706 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 19:30

idézet:
Ezt írta Etele:

Mégis, milyen ellenérveket vársz?

Egyszerűen nem igaz amit írtál. Bár ez így hülyén hangzik... :) :) Kifejtem inkább. :)

Mert az 100%-ig rendben van, hogy olcsóbb rendszert lehet építeni házilag, na de hogy "hatékonyabbat" is "mintha az ember megveszi a készen a bolban", már nem helytálló.

Elég elolvasni pár blokktesztet.

Ajánlom a nagyobb OC oldalakat - nagyon sok olyan teszt van, ahol gyári blokkokat eresztenek össze home-made cumókkal. (És nem XY által, "rezsón heggesztett" sufnibarkács blokkokról van szó.)

Most had ne keressek helyetted - a gugli remekül bevált többeknek is. :)

Esetleg kérdezd meg HokkR-ot, vagy Yam-Sheet, akik eléggé sokat izzadtak hogy a lehető legjobb blokkot legyártsák, vajon hatékonyabb-e az övék mondjuk mint egy komolyabb innovatek blokk...

Szélsőséges esetek vannak a házi cumóknál is (mint például ezüst blokk, etc.) de ekkor meg ugye nem beszélhetünk olcsóságról, ergo az olcsóbb+hatékonyabb megállapítás máris nem igaz.

És akkor még csak a blokkokról beszéltem.

A radiátoroknál szvsz még inkább kijön (az extrém esetektől megint tekintsünk el, ld. Brian radiátora és annak elkészítési költsége) a gyári, speciálisan vízhűtéssel foglalkozó cégek termékeinek előnye.

Mondjuk pumpát nem tudsz csinálni általában, úgyhogy azt hagyjuk. :)

Még egyszer leszögezném: abban maximálisan igazad van, hogy a házi megoldások árban barátibbak (hiszen a gyári termékeknél a névért, csomagolásért, etc. is fizetsz), és tényleg nagyon jók is tudnak lenni (feltételes mód nem véletlen...), de hatékonyságban azért (az extrém drága megoldásoktól eltekintve) még nem győzik le a normális gyári rendszereket, alkatrészeket.
[/quote]

Egyetértek, valami hasonlót próbáltam én is fentebb megmagyarázni :)

#707 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 19:47

Párhuzamosan írtunk hasonlót, csak a tiéd előbb készült el. :D ;)

#708 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 19:54

idézet:
Ezt írta Zollka:

Ettől függetlenül abban igazad van ,hogy az Innovatek és sok vízhűtés gyártó nagyon drágán kínálja a termékeiket, de ez csupán azért van mert ha megnézel egy Innovatek radiátort akkor láthatod ,hogy tökéletes minőség/megmunkálás és ehhez nagyon komoly gépek/ szakértelem kell...Mivel nem tömegtermékeket gyártanak ezért a darabár jóval magasabb mintha milliós nagyságrendekben adnának el ezekből a termékekből...Ha a vízhűtés mindennapi velejárója lenne a gépeknek akkor ezek a termékek jóval olcsóbbak lennének...
[/quote]

Ehhez már csak annyit fűznék hozzá, hogy: Eléggé utánaérdeklődtem a dolgoknak, hogy mi-mennyibe kerül. Szóval a lényeg: az Innovatek már tömegterméket gyárt a maga nemében. Ha százasával gyártasz blokkokat, akkor már itthon is elérhető az eloxálás, krómozás olcsón.

Bicska

#709 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 20:57

[ 2004. január 08.: sityak szerkesztette a hozzászólást ]
Panorámák

#710 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 20:58

[ 2004. január 08.: sityak szerkesztette a hozzászólást ]
Panorámák

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »