idézet:
Ezt írta csosz:
watercoolplanet.de-n mit ertenek "Differenztemperatur"-on? En ugy gondolnam, minel nagyobb ez az ertek annal jobb, de ahogy latom nem igy van..[/quote]
A víz és a processzormag közötti hőmérsékletkülönbség...A C/W érték pedig ha kisebb az a jobb mert akkor adott watt hatására kevesebb celsius-szal nő meg a procimag hőmérséklete!
Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?
Elküldve: 2004. 01. 11. 12:57
Elküldve: 2004. 01. 12. 00:01
Elküldve: 2004. 01. 12. 00:40
"G1/8" Anschlüsse."
Azaz kompatibilis, mert ennek a csonkjai is 8x10mm-esek.
Már ha erre gondoltok:
Elküldve: 2004. 01. 12. 09:22
Elküldve: 2004. 01. 12. 17:10
idézet:
Ezt írta arn:
zollka: es mit is fogsz nyerni a cserevel?[/quote]
???? Mit is cserélek??? Bocs, de nem értem a kérdést...
Elküldve: 2004. 01. 13. 15:21
idézet:
Ezt írta Zollka:
Én Alphacool Nexxxos HP-t veszek majd a napokban Ausztriában a watercool.at -nél! Ez kb. 1,5 fokkal gyengébb 100 watt terhelésnél mint a fentt említett CF1, viszont 43 euroért fogok hozzájutni ami egy ilyen blokkért nem éppen sokEgyébként a watercoolplanet.de -nél megtalálod a listában az Alphacool Nxxxos HP-t a második helyen szóval jó kis blokk ez
Ne zavarjon meg ,hogy "csak" 0,15 C/W körül van mert ez egy Eheim 1046-os pumpával van, a kuehlertest.de -nél viszont 1048-as pumpával vannak az eredmények azért sokkal jobbak az ottani blokkok C/W értékei![/quote]
erre gondoltam... nem blokkot akarsz cserelni?
gondolkodom rajta hogy lehetne ilyen mikrostrukturasat az elerheto modszerekkel. mert ebben sokkal tobb lehetoseg lenne, mint ahogy ennel a kialakitasnal lehet latni.
Elküldve: 2004. 01. 13. 18:58
idézet:
Ezt írta arn:
erre gondoltam... nem blokkot akarsz cserelni?
gondolkodom rajta hogy lehetne ilyen mikrostrukturasat az elerheto modszerekkel. mert ebben sokkal tobb lehetoseg lenne, mint ahogy ennel a kialakitasnal lehet latni.[/quote]
Nem cserélek hanem szimplán veszek, ugyanis kb. 3 hónapja eladtam a vízhűtésem Csirkének (kellett a pénz hirtelen) és most megint anyagilag úgy vagyok ,hogy beruházok egyre...
Visszatérve egyébként szerintem lézerrel vágják ki mert a CF1-ben 321 "mikrotű" van. Ezt szerintem mással nem lehet megodani...Egyébként elég durva egy blokk! A kuehlertest.de tesztjében 90 watt hatására a proci szimulátornak a hőmérséklete 5 fokkal ment csak feljebb!!! Ez igen durva eredmény! Bár mondjuk egy eheim 1048-as volt rajta és az csak a blokknak nyomta a vizet ,tehát tisztán átment az a 600 liter amit a pumpa tud mert nem lassítja az áramlás 2-3 radiátor meg VGA+chipset blokk stb...Ha van valami fejlemény ,hogy tudnál ilyen blokkot gyártani engem érdekelne![]()
Elküldve: 2004. 01. 13. 22:15
idézet:
Ezt írta Zollka:
Nem cserélek hanem szimplán veszek, ugyanis kb. 3 hónapja eladtam a vízhűtésem Csirkének (kellett a pénz hirtelen) és most megint anyagilag úgy vagyok ,hogy beruházok egyre...
Visszatérve egyébként szerintem lézerrel vágják ki mert a CF1-ben 321 "mikrotű" van. Ezt szerintem mással nem lehet megodani...Egyébként elég durva egy blokk! A kuehlertest.de tesztjében 90 watt hatására a proci szimulátornak a hőmérséklete 5 fokkal ment csak feljebb!!! Ez igen durva eredmény! Bár mondjuk egy eheim 1048-as volt rajta és az csak a blokknak nyomta a vizet ,tehát tisztán átment az a 600 liter amit a pumpa tud mert nem lassítja az áramlás 2-3 radiátor meg VGA+chipset blokk stb...Ha van valami fejlemény ,hogy tudnál ilyen blokkot gyártani engem érdekelne[/quote]
Itt vagyok! (emlegetett szamár![]()
)
Jól működik a rendszer!
A proci hőmérséklete alig magasabb (1-2 fok), mint az előző rendszeremmel!
Az pedig nem rossz.
2 Lada fűtőradiátor helyett egy Dualradi, a Nova szivattyú helyett egy szerényebb teljesítményű Eheim 1046-os, és ebbe a rendszerbe még beletettem a chipsethűtőt!
A másik dualradi pedig pihen (még mindig nem döntöttem el, hogy eladom-e).
És igen, jól látod, még mindig nem vettem Eheim 1048-at. Pedig jó lenne, csak nem tudom, mennyivel nagyobb a hangja a 1046-osénál (bár ennek is van egy kis hangja, szerintem egy kicsit csapágyas).
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2004. 01. 13. 23:38
idézet:
Ezt írta Csirke:
Itt vagyok! (emlegetett szamár![]()
)
Jól működik a rendszer!
A proci hőmérséklete alig magasabb (1-2 fok), mint az előző rendszeremmel!
Az pedig nem rossz.
2 Lada fűtőradiátor helyett egy Dualradi, a Nova szivattyú helyett egy szerényebb teljesítményű Eheim 1046-os, és ebbe a rendszerbe még beletettem a chipsethűtőt!
A másik dualradi pedig pihen (még mindig nem döntöttem el, hogy eladom-e).
És igen, jól látod, még mindig nem vettem Eheim 1048-at. Pedig jó lenne, csak nem tudom, mennyivel nagyobb a hangja a 1046-osénál (bár ennek is van egy kis hangja, szerintem egy kicsit csapágyas).[/quote]
Eheim 1048 + a másik dual radi és kb. 6-7 fokot esne a hőmérséklet! De Te tudod ,végülis így is bőven elég![]()
Elküldve: 2004. 01. 14. 00:38
idézet:
Ezt írta Etele:
Hát, nulla némettudással is megtaláltam.
"G1/8" Anschlüsse."
Azaz kompatibilis, mert ennek a csonkjai is 8x10mm-esek.
[/quote]
Nem mintha holnap ilyet vennek, de erdekelne, mert nem ertem:
A watercoolingrol: a rev3 as (1/4 "); ez mi, coll? Es az 8/10mm re jo?
Szinten most mar a watercoolingon: 1A-HV2: (1/8")
Es a ket blokk elmegy egy rendszerben 8/10 es csovekkel?
Elküldve: 2004. 01. 14. 11:29
idézet:
Ezt írta csosz:
Nem mintha holnap ilyet vennek, de erdekelne, mert nem ertem:
A watercoolingrol: a rev3 as (1/4 "); ez mi, coll? Es az 8/10mm re jo?
Szinten most mar a watercoolingon: 1A-HV2: (1/8")
Es a ket blokk elmegy egy rendszerben 8/10 es csovekkel?[/quote]
Az 1/4 és az 1/8 a csatlakozó csavaros részére vonatkozik, annak a szélességét jelöli!Tehát a csavarmenet szélessége!Ettől független a másik vége a csatlakozónak ahova a cső jön! Általában 8*1-esnek jelölik a 8mm-es belsővel és 10 mm-es külsővel rendelkező cső fogadására képes csatlakozót! Mivel ugye 8mm a belső és 1 cm a falvastagsága...
Szerk: persze ,hogy milire gondoltam nem centi!
[ 2004. január 14.: Zollka szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2004. január 14.: Zollka szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 14. 14:55
idézet:
Ezt írta Zollka:
Az 1/4 és az 1/8 a csatlakozó csavaros részére vonatkozik, annak a szélességét jelöli!Tehát a csavarmenet szélessége!Ettől független a másik vége a csatlakozónak ahova a cső jön! Általában 8*1-esnek jelölik a 8cm-es belsővel és 10 cm-es külsővel rendelkező cső fogadására képes csatlakozót! Mivel ugye 8cm a belső és 1 cm a falvastagsága...
[ 2004. január 14.: Zollka szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Úr Isten, ti ilyen vastag csöveket használtok?-honnan szerzitek, a tűzoltóktól?
![]()
Bicska
oké, most már jobb, de a falvastagság még mindig nincs 1 cm
[ 2004. január 14.: bicska szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 15. 12:01
idézet:
Ezt írta Zollka:
Visszatérve egyébként szerintem lézerrel vágják ki mert a CF1-ben 321 "mikrotű" van. Ezt szerintem mással nem lehet megodani...Egyébként elég durva egy blokk! A kuehlertest.de tesztjében 90 watt hatására a proci szimulátornak a hőmérséklete 5 fokkal ment csak feljebb!!! Ez igen durva eredmény! Bár mondjuk egy eheim 1048-as volt rajta és az csak a blokknak nyomta a vizet ,tehát tisztán átment az a 600 liter amit a pumpa tud mert nem lassítja az áramlás 2-3 radiátor meg VGA+chipset blokk stb...Ha van valami fejlemény ,hogy tudnál ilyen blokkot gyártani engem érdekelne[/quote]
majd konzulatlok az ugybenbar a hazhoz szukseges lemezeket szinten lezerrel vagjak, de nem adok ra sok eselyt, hogy ilyet megerje eloallitani (marmint ekkora tetelben).
egyenlore marad a bevalt kialakitas, es most inkabb a rendszer tobbi reszenek csinositasa kot le.
Elküldve: 2004. 01. 24. 11:37
Ha jól látom ebből csak 1 van, ergo a vidkari egyik felét hűti, (a gpu felőli oldalát). Ez mind szép de mi van a másik oldallal? Ott is vannak memók
Elküldve: 2004. 01. 24. 11:45
Elküldve: 2004. 01. 24. 11:56
idézet:
Ezt írta arn:
hat ha ez tenyleg igy van: kicsit felmegoldas. meg szerintem ennyiert hutot venni egyfele kartyara...[/quote]
Jah szvsz nem éri meg az árát, pláne hogy csak félmegoldás!
Elküldve: 2004. 01. 24. 17:46
idézet:
Ezt írta Lufinyul:
Egy kérdés:
Ha jól látom ebből csak 1 van, ergo a vidkari egyik felét hűti, (a gpu felőli oldalát). Ez mind szép de mi van a másik oldallal? Ott is vannak memókNem találtam semmi infot hogy lenne egy másik fele is amit a másik odalra lehet szerelni. Jól látom?
[/quote]
Az eredeti gyari hutes sem huti a masik oldalt.
Elküldve: 2004. 01. 24. 22:38
idézet:
Ezt írta csosz:
Az eredeti gyari hutes sem huti a masik oldalt.[/quote]
Jó akkor nézz meg egy 9800XT hűtést! A másik oldalon a memókon is van egy réz lap!
Elküldve: 2004. 01. 24. 23:07
idézet:
Ezt írta Lufinyul:
Jó akkor nézz meg egy 9800XT hűtést! A másik oldalon a memókon is van egy réz lap![/quote]
Igazad lehet, ragasztani kell ra bordat.
Van itt egy jo kep (ehhez is) [url="http://"http://www.swiftnets.com/welcome.asp#"]http://www.swiftnets.com/welcome.asp#[/url]

Súgó
A téma zárva.