HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#711 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 08. 21:01

..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#712 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 21:16

idézet:
Ezt írta Etele:

Mégis, milyen ellenérveket vársz?

Egyszerűen nem igaz amit írtál. Bár ez így hülyén hangzik... :) :) Kifejtem inkább. :)

Mert az 100%-ig rendben van, hogy olcsóbb rendszert lehet építeni házilag, na de hogy "hatékonyabbat" is "mintha az ember megveszi a készen a bolban", már nem helytálló.

Elég elolvasni pár blokktesztet.

Ajánlom a nagyobb OC oldalakat - nagyon sok olyan teszt van, ahol gyári blokkokat eresztenek össze home-made cumókkal. (És nem XY által, "rezsón heggesztett" sufnibarkács blokkokról van szó.)

Most had ne keressek helyetted - a gugli remekül bevált többeknek is. :)

Esetleg kérdezd meg HokkR-ot, vagy Yam-Sheet, akik eléggé sokat izzadtak hogy a lehető legjobb blokkot legyártsák, vajon hatékonyabb-e az övék mondjuk mint egy komolyabb innovatek blokk...

Szélsőséges esetek vannak a házi cumóknál is (mint például ezüst blokk, etc.) de ekkor meg ugye nem beszélhetünk olcsóságról, ergo az olcsóbb+hatékonyabb megállapítás máris nem igaz.

És akkor még csak a blokkokról beszéltem.

A radiátoroknál szvsz még inkább kijön (az extrém esetektől megint tekintsünk el, ld. Brian radiátora és annak elkészítési költsége) a gyári, speciálisan vízhűtéssel foglalkozó cégek termékeinek előnye.

Mondjuk pumpát nem tudsz csinálni általában, úgyhogy azt hagyjuk. :)

Még egyszer leszögezném: abban maximálisan igazad van, hogy a házi megoldások árban barátibbak (hiszen a gyári termékeknél a névért, csomagolásért, etc. is fizetsz), és tényleg nagyon jók is tudnak lenni (feltételes mód nem véletlen...), de hatékonyságban azért (az extrém drága megoldásoktól eltekintve) még nem győzik le a normális gyári rendszereket, alkatrészeket.
[/quote]
tehát akkor mindjárt nem írtam teljesen hülyeségeket mint ahogy mondtad, hiszen a olcsóságban 100%-ig igazam van!

mellesleg akkor sem tartom semmivel jobbnak a a kész rendszereket, egy tudatosan megtervezett és megépített rendszernél(amit ugye ma már nem olyan nehéz megcsinálni),de hát ízlések és pofonok különböznek :)
Panorámák

#713 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 22:49

idézet:
Ezt írta sityak:

tehát akkor mindjárt nem írtam teljesen hülyeségeket mint ahogy mondtad, hiszen a olcsóságban 100%-ig igazam van!
...
[/quote]

Szerinted én állítottam olyat, hogy teljesen hülyeséget írtál?
Ez valami tréfa? :confused: Vagy tényleg nem érted miről van szó...? :confused:

#714 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 23:03

idézet:
Ezt írta Etele:

Szerinted én állítottam olyat, hogy teljesen hülyeséget írtál?
Ez valami tréfa? :confused: Vagy tényleg nem érted miről van szó...? :confused:
[/quote]

nem, te azt mondtad, hogy nem igaz amit mondtam.
de most már csak a szavakon lovagolunk és nem a témával foglalkozunk. :) ami nem helyes
Panorámák

#715 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 23:13

idézet:
Ezt írta sityak:

de most már csak a szavakon lovagolunk és nem a témával foglalkozunk. :) ami nem helyes
[/quote]

Szóval mindenkinek igaza van és ez így van jól. :D :D Vagy nem? :confused:

Bicska

#716 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 23:14

idézet:
Ezt írta sityak:

...
[/quote]

Nem is, mert... de olvasd el mit írtam, nem ismétlem magam. :)

De tényleg offolásba megy el a dolog... úgyhogy
ON.

#717 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 00:09

idézet:
Ezt írta Etele:
Esetleg kérdezd meg HookR-t, vagy Yam-Sheet, akik eléggé sokat izzadtak hogy a lehető legjobb blokkot legyártsák, vajon hatékonyabb-e az övék mondjuk mint egy komolyabb innovatek blokk...
Szélsőséges esetek vannak a házi cumóknál is (mint például ezüst blokk, etc.) de ekkor meg ugye nem beszélhetünk olcsóságról, ergo az olcsóbb+hatékonyabb megállapítás máris nem igaz.
[/quote]

A felreerteseket tisztazando ket dolgot fuznek hozza:
- Az 'izzadtsagot' maganak a megvalositasnak a nehezsegei okozzak, azaz olyan hazai kivitelezo ceget talalni, amely kepes a tomegtermeles kivanalmainak eleget tevo minoseget es arat egyszerre produkalni - viszonylag kis darabszam (50-100) eseten is.
- Az allitas, miszerint az ember sajat eroforrasait felhasznalva ne keszithetne hatekonyabb es olcsobb blokkokat (irhatnek akar rendszert is) velemenyem szerint egyedul a mikrocsatornas valtozat miatt allja meg a helyet. A hetkoznapi ember szamara is hozzaferheto megmunkalassal (forgacsolas) barki szamara adott a lehetoseg, hogy - peldanak okaert - az Innovatek blokkjainal hatekonyabbat keszit(tes)sen. A szoban forgo ceg termekeinek elonyet szemely szerint a megmunkalas minosegeben es a szeles, igenyekhez szabhato termekpalettaban latom.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#718 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 09:07

egyetertek :)

aki mar kicsit tapogatozott olyan tekintetben, hogy minek mennyibe kerul a legyartasa, az ne csodalkozzon a kis tetelszamban eladhato vizhutessel kapcsolatban minden sokba kerul.

ettol fuggetlenul az innovatek arat igy is elrugaszkodottnak tartom. sorozatgyartassal azokon a cuccokon bizony jokora haszon van. legtobbszor az a problema, hogy olyan technologiak elerese (froccsentes, eloxalas stb) csak tobb (tiz)ezer darabos tetel eseten lehetseges. "hagyomanyos" forgacsolasi munkaknal sem nagyon allnak szoba az emberrel par tizdb kedveert. vagy olyan arat mondanak, hogy behidalsz. lehetseges arkepzesnel pl ilyen "aprosagokat" figyelembe se veszunk, hogy fejlesztesi koltseg, raforditott munkaorak, elhasznalt nyersanyag, programozasok, elbaltazott dontesek, tervek stb...

#719 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 12:15

Hello

Háttal nem illik mondatot kezdeni, de.. :D

<---Hát ez az, ezt próbáltam fejtegetni

Na most már tényleg abbahogyom a semmiről való beszélést, mert Etele megfenyít.

Bicska

[ 2004. január 09.: bicska szerkesztette a hozzászólást ]

#720 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 12:46

idézet:
Ezt írta HookR:

A felreerteseket tisztazando ket dolgot fuznek hozza:
- Az 'izzadtsagot' maganak a megvalositasnak a nehezsegei okozzak, azaz olyan hazai kivitelezo ceget talalni, amely kepes a tomegtermeles kivanalmainak eleget tevo [qb]minoseget es arat egyszerre
produkalni - viszonylag kis darabszam (50-100) eseten is.
- Az allitas, miszerint az ember sajat eroforrasait felhasznalva ne keszithetne hatekonyabb es olcsobb blokkokat (irhatnek akar rendszert is) velemenyem szerint egyedul a mikrocsatornas valtozat miatt allja meg a helyet. A hetkoznapi ember szamara is hozzaferheto megmunkalassal (forgacsolas) barki szamara adott a lehetoseg, hogy - peldanak okaert - az Innovatek blokkjainal hatekonyabbat keszit(tes)sen. A szoban forgo ceg termekeinek elonyet szemely szerint a megmunkalas minosegeben es a szeles, igenyekhez szabhato termekpalettaban latom.[/QB][/quote]

Pontosan ezt írtam én is...A mikrocsatornás blokkok nem érhetők el egy otthoni házibarkács erejéből innéttől kezdve pedig a gyári rendszereknek megmarad olyan 4-5 fokos előnyük (100 watt terhelésnél) a legprofibb otthoni barkáccsal szemben is ami tuningnál nem elhanyagolható (főleg mivel ebben a szekcióban vagyunk :) ...Igazából sok esetben csak azt tudom elképzelni a mikrocsatornás blokkoknál ,hogy lézerrel vagy egyéb iszonyat drága cuccal vágják ki őket/alakítják ki...De ezt HookR biztos pontosan tudja mivel készítik őket mert ő a szakértő a témában! Azért ez nem kis fejlesztés és befektetés ha egy mikrocsatornás blokkot gyártat egy cég... Ezt keményen meg kell fizetni... Példának legyen itt ő:
[url="http://"http://www.watercooling.de/catalog/popup_image2.php?pID=433"]http://www.watercool...ge2.php?pID=433[/url]

Ez a jelenleg általam ismert legjobban teljesítő mikrostruktúrás blokk... Kb. 19 ezer forint (+vám stb...), viszont nincs párja a teljesítményben...

#721 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 12:48

en is szoktam.

meg par eve (mondjuk :D) az altalanos suliban epp ezert cseszett le a kemiatanar. a kovetkezo mentegetozo mondatom is igy kezdodott.

#722 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 09. 20:01

idézet:
Ezt írta Zollka:

Pontosan ezt írtam én is...A mikrocsatornás blokkok nem érhetők el egy otthoni házibarkács erejéből innéttől kezdve pedig a gyári rendszereknek megmarad olyan 4-5 fokos előnyük (100 watt terhelésnél) a legprofibb otthoni barkáccsal szemben is ami tuningnál nem elhanyagolható (főleg mivel ebben a szekcióban vagyunk :) ...Igazából sok esetben csak azt tudom elképzelni a mikrocsatornás blokkoknál ,hogy lézerrel vagy egyéb iszonyat drága cuccal vágják ki őket/alakítják ki...De ezt HookR biztos pontosan tudja mivel készítik őket mert ő a szakértő a témában! Azért ez nem kis fejlesztés és befektetés ha egy mikrocsatornás blokkot gyártat egy cég... Ezt keményen meg kell fizetni... Példának legyen itt ő:
[url="http://"http://www.watercooling.de/catalog/popup_image2.php?pID=433"]http://www.watercool...ge2.php?pID=433[/url]

Ez a jelenleg általam ismert legjobban teljesítő mikrostruktúrás blokk... Kb. 19 ezer forint (+vám stb...), viszont nincs párja a teljesítményben...
[/quote]

Te ilyet veszel? Vagy van meg valami, ami majdnem ilyen jo, de konnyebben be lehet szerezni?

#723 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 12:18

Hello

-Lehet lézerrel vágatni, ahogy vízzel is lehet, ráadásul olcsón. A vízre vonatkozik-->ezt most olvastam a modding szekcióban. Bár a lézerről is hallottam már 1-2 dolgot
- Egyébként: CSINÁLJUNK MI IS LEGALÁBB ILYEN JÓ BLOKKOT!!

Bicska

#724 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 12:36

Én gondoltam olyasmire is, hogy vizzel kéne a blokkot kimarni, ugy mint a cilinderest, csak furatok helyett 1mm*5mm vágatokkal. ilyen vastagság(mert ugye oldalára állitva a blokk mi. 4.5cm) mellett lehet még vizzel vágni?
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#725 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 12:37

nem

#726 Felhasználó inaktív   Kalebris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 13:10

En arra gondoltam, habar ez nem annyira mikrostruktura mint a megcelzott blokk de talaaan meg kivitelezheto(?):
kicsi 4x4x4mm-es kockakba furunk 3 lyukat Y formaban! Ebbol mozaik szeruen osszerakjuk a blokkot! Kell termeszetesen valami keret feleseg de egesz nagy felulet lesz asszem.
En nem vagyok programozo;

#727 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 13:17

Ha p4, még talán. de baromi nehéz lesz sikba összehozni öket. athlonra meg szinte lehetetlen, arról nem is beszélve, hogy a kockák illesztésénél rossz lesz a höátadás. szerintem.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#728 Felhasználó inaktív   Kalebris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 14:10

idézet:
Ezt írta freeone:
Ha p4, még talán. de baromi nehéz lesz sikba összehozni öket. athlonra meg szinte lehetetlen, arról nem is beszélve, hogy a kockák illesztésénél rossz lesz a höátadás. szerintem.[/quote]

En ugy gondoltam, hogy lenne neki egy "tok" olyan 60x60-as vorosrez, amibe van marva, egy kocka 2-3mm-es falvastagsaggal tehat olyan 55,9mm*55,9mm-es (es akkor csak 14*14 kocka kell) ebbe raknank be a kis kockakat. Es ha el tudjuk erni a 100C fokos kulonbseget a keret es a kockak kozott akkor mar pont bele mennenek es kihules utan majdhogynem nulla lenne a tavolsag a kockak kozott!

Remelem ertheto!
En nem vagyok programozo;

#729 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 14:11

idézet:
Ezt írta UnConnecteD:

Te ilyet veszel? Vagy van meg valami, ami majdnem ilyen jo, de konnyebben be lehet szerezni?
[/quote]

Én Alphacool Nexxxos HP-t veszek majd a napokban Ausztriában a watercool.at -nél! Ez kb. 1,5 fokkal gyengébb 100 watt terhelésnél mint a fentt említett CF1, viszont 43 euroért fogok hozzájutni ami egy ilyen blokkért nem éppen sok :) Egyébként a watercoolplanet.de -nél megtalálod a listában az Alphacool Nxxxos HP-t a második helyen szóval jó kis blokk ez :) Ne zavarjon meg ,hogy "csak" 0,15 C/W körül van mert ez egy Eheim 1046-os pumpával van, a kuehlertest.de -nél viszont 1048-as pumpával vannak az eredmények azért sokkal jobbak az ottani blokkok C/W értékei!

#730 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 19:07

watercoolplanet.de-n mit ertenek "Differenztemperatur"-on? En ugy gondolnam, minel nagyobb ez az ertek annal jobb, de ahogy latom nem igy van..

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.