HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#751 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 06. 02:52

idézet:
Ezt írta Zollka:

De ezt HookR biztos pontosan tudja mivel készítik őket mert ő a szakértő a témában! Azért ez nem kis fejlesztés és befektetés ha egy mikrocsatornás blokkot gyártat egy cég... Ezt keményen meg kell fizetni... Példának legyen itt ő:
[url="http://"http://www.watercooling.de/catalog/popup_image2.php?pID=433"]http://www.watercool...ge2.php?pID=433[/url]

Ez a jelenleg általam ismert legjobban teljesítő mikrostruktúrás blokk... Kb. 19 ezer forint (+vám stb...), viszont nincs párja a teljesítményben...
[/quote]

Tömbszikraforgácsolással készült. Ha van hozzáférésed tömbös szakihoz, az se csinálja meg ennél olcsóbban. Ez tényleg nem házibarkács...

[ 2004. február 06.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#752 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 02:57

idézet:
Ezt írta Zollka:

Az 1/4 és az 1/8 a csatlakozó csavaros részére vonatkozik, annak a szélességét jelöli!Tehát a csavarmenet szélessége!
[/quote]

Az 1/4 és az 1/8 a csatlakozó menetes részére vonatkozik, annak az átmérőjét jelöli.

Bocs, hogy kijavítottalak, de baromira szúrta a szemem.

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#753 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 20:35

idézet:
Ezt írta *Iguana*:

Az 1/4 és az 1/8 a csatlakozó menetes részére vonatkozik, annak az átmérőjét jelöli.

Bocs, hogy kijavítottalak, de baromira szúrta a szemem.

[/quote]

Pontosan ugyanezt írtam le én is csak más szavakkal...
:rolleyes: :confused: :mad:

#754 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 21:22

Meg az elso reszben Zollka ajanlotta a CF-1 jelu blokkot. Egy jo ismeros hoz nekem egyet, szombatra ideer.  Megneztem par oldalt, es azt szeretnem tudni, mit jelent ez a ket kep :

http://www.kuehlerte...m90watt-cf1.jpgKép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

http://www.kuehlerte...150watt-cf1.jpg

Meg meg azt, hogy egy ilyen blokkal max mennyi feszt lehet adni egy 800-as fsb-s cpunak. Eheim pumpa lesz hozza, a radiator viszont meg mindig kerdeses. :think:

#755 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 00:11

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 20:26

Meg az elso reszben Zollka ajanlotta a CF-1 jelu blokkot. Egy jo ismeros hoz nekem egyet, szombatra ideer.  Megneztem par oldalt, es azt szeretnem tudni, mit jelent ez a ket kep :

Meg meg azt, hogy egy ilyen blokkal max mennyi feszt lehet adni egy 800-as fsb-s cpunak. Eheim pumpa lesz hozza, a radiator viszont meg mindig kerdeses. :think:

http://www.watercoolplanet.de/gfx/charts/d...iagramm-155.gif

Azaz a proci es a viz homersekletenek kulonbsege, a kisebb ertek a jobb. A kis ertek jo hovezetest jelent.
Radinak a htf2-triple-t ajanlanam (nekem ez van), egy venti forog rajta nalam min fordulaton (max 3-at tehetsz ra), bar ha penz nem szamit gondolom 2 alumax az halkabb.

#756 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 10:29

[quote name='cybercarrion' date='2004. március 16, kedd - 8:40'] <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">idézet:<HR>Ezt írta Etele:
<STRONG>

Igen, azért komplett rendszer, mert minden benne van.  :) De szigorúan csak deszt.vizet használj az adalék mellé.

RE: na most olvasom a site-ját:

"Pre-installed and filled with patented non-conductive liquid"

Tehát elvileg készre szerelve kapod, csak rá kell pattintani a blokkokat a rendszerre.

Azért a szivárgásellenőrzést ne hagyd ki, biztos ami biztos.

Te nem olvasol utána, hogy mit veszel?    :D  ;)

[ 2004. március 11.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]</STRONG>[/quote]

Bahhhh.....pedig már örültem, hogy picit szerelhetek is... :)

...annyira nem merültem(!) bele...
  :)Bár inkább csak teszteket olvastam róla, és ott nem írták, hogy fel van töltve, stb...
1ébként úgy néz ki e 7en csüt.ön jön. szombaton megyek érte,--> jövő 7 teszt!  ;)

csocsesz a helpért majd írok, h mennyire trabi ez a watercooling kit.

x

[ 2004. március 16.: carr szerkesztette a hozzászólást ] [/quote]
Sajna már április van, és a srác aki hozta volna ezt a trabis wóterkúlingot, azt mondta,h a w*ntiltech nem hoz már többet... :reklamacio:  :box2:
ezért Ő sem tud hozni!
:(Teljesen szomorú vagyok.... :banghead: 

:matrix:

#757 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 17:23

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 20:27

Ez a kép azt jelenti ,hogy 90 wattos procimag "szimulátor" hatására ennyit emelkedik a szimulátor hőmérséklete!Azért írtam szimulátort mert azért hiába olyan mint egy procimag azért mégsem teljesen ugyanaz! :)

MÁS:
Megvan az új vízhűtésem! Rohadt sokat szenvedtem vele mire mindent be tudtam hozzá szerezni olyan áron amin még elfogadható számomra de végül meglett!Ezekből lett összeállítva:

Radiátor:2 db Innovatek Konvekt-o-matik MAXI
CPU blokk:Alphacool Nexxxos HP Pro
VGA/MB blokk:Innovatek Graph-o-matik
HDD blokk:Silentstar HDD Box Dual
Pumpa:Alphacool AP1500 12V
kiegyenlítő palack:Cape AB10

Képeket majd rakok fel jövő héten ha teljesen kész a cucc és természetesen leírom a tapasztalataimat is!

#758 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 17:27

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. április 9, péntek - 18:28

...
Radiátor:2 db Innovatek Konvekt-o-matik MAXI
CPU blokk:Alphacool Nexxxos HP Pro
VGA/MB blokk:Innovatek Graph-o-matik
HDD blokk:Silentstar HDD Box Dual
Pumpa:Alphacool AP1500 12V
kiegyenlítő palack:Cape AB10
...

Na pl. számomra már elfogadhatatlan az az ár, amibe ez a kis csomag kerül. :(

De kinek a pap, kinek a paplan. :)

#759 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 21:03

Idézet: Etele - Dátum: 2004. április 9, péntek - 16:32

Na pl. számomra már elfogadhatatlan az az ár, amibe ez a kis csomag kerül. :(

De kinek a pap, kinek a paplan. :)

Annyi volt kb. mint egy full extrás Radeon 9800XT...Azt cserélheted 2 év múlva ,ezt nem kell majd...Így is meg lehet közelíteni :)

#760 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 21:09

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. április 9, péntek - 20:08

Annyi volt kb. mint egy full extrás Radeon 9800XT...Azt cserélheted 2 év múlva ,ezt nem kell majd...Így is meg lehet közelíteni :)

Es hogy szerzed be? Posta?

#761 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 21:21

Ja es Zollka vagy vki mas: mar a masodik Eheim pumpat probalom, mert az elso eleg rendesen zorog mar. Lattam a watercoolingom vmi modosito propellert, ez segithet vmit a dolgon? Vagy lattam az innovatek hp-jen altaluk modositott pumpat vajon ezt kijavithattak? Vagy esetleg az alphacool os pumpa-nal fel sem merul ez a kerdes?(AP700), illetve ez vajon mennyire csendes az eredeti Eheim 1048-as hoz kepest es kell e vmi plusz csatlakozo.

#762 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 10:09

Hova szerelted fel a 2 db Innovatek Konvekt-o-matik MAXI-t? És hogyan kötötted be őket? :)
Mikor lesznek képek?  ;)

#763 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 14:53

Idézet: csosz - Dátum: 2004. április 9, péntek - 20:14

Es hogy szerzed be? Posta?

Nem.Kizárt volt ,hogy postán rendelek...Akkor nagyon sok a többlet költség,ezekbe nem akartam belemenni!Egyébként az Alphacool cuccokat innen vettem:

www.watercool.at

Az innovatek cuccokat pedig innen:

www.compushop.at

Mindkét bolt Bécs belvárosában van.Én is  kocsival ugrottam ki a cuccokért!

#764 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 15:08

Idézet: csosz - Dátum: 2004. április 9, péntek - 20:26

Ja es Zollka vagy vki mas: mar a masodik Eheim pumpat probalom, mert az elso eleg rendesen zorog mar. Lattam a watercoolingom vmi modosito propellert, ez segithet vmit a dolgon? Vagy lattam az innovatek hp-jen altaluk modositott pumpat vajon ezt kijavithattak? Vagy esetleg az alphacool os pumpa-nal fel sem merul ez a kerdes?(AP700), illetve ez vajon mennyire csendes az eredeti Eheim 1048-as hoz kepest es kell e vmi plusz csatlakozo.

Így mivel láttam már egy Alphacool pumpát és Eheimet is, azt tudom mondani,hogy ég és föld a különbség a kettő között...Az Eheim mindig ad ki magából egy kis "morgó" hangot még új korában is.Az eheim moddal kapcsolatban nem tudok szólni semmit mert nem próbáltam,viszont Az AP900/1500 pumpa hangtalan.Sok teszt van róla egyébként nézd meg a www.alphacool.de honlapon a pumpa leírásánál a teszteket! Egyébként az AP900 és az 1500-as típus ugyan az a pumpa csak adnak az 1500-hoz egy feszültség átalakító/stabilizáló modult amit a PC tápja és a pumpa közé tudsz bekötni és 12 voltbó 15-18-21-24 voltot képes előállítani! 24 Voltnál érvényes az 1500l/h.Egyébként ez a teljesítmény a tápra köthető pumpák között magasan a legerősebb! Viszont azt is megg kell ,hagyni ,hogy 900l/h-nál amikor 12 volton megy a pumpa akkor nyitott háznál is hangtalan viszont 1500l/h-nál azaz 24 volton már zárt háznál is hallatszik egy kis morgás, kb. mint egy Eheim 1046-os...Viszont 24 Volton kb. 2-szer erősebb egy Eheim 1048-nál!!! Ennek mondjuk értelme akkor van ha triple radiátort alkalmazol vagy 2 darab dual-t és 3-4 blokkot! Egyéb esetben akár egy konvekt-matic radiátornál sincs értelme 15 volt fölé menni...Ekkor még hangtalan a pumpa4 De majd írok róla részletesen és képeket is rakok fel!

#765 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 15:21

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. április 10, szombat - 9:14

Hova szerelted fel a 2 db Innovatek Konvekt-o-matik MAXI-t? És hogyan kötötted be őket? :)
Mikor lesznek képek?  ;)

A ház két oldalára teszem majd őket! Éppen ezzel van a gondom most ,hogy még nem volt elég rögzítő csavarom hozzájuk, mert amit adnak hozzá azzal egy plussállatot nem mernék a falon rögzíteni nemhogy egy ilyen 4,5 kg-os radiátort...Egymás után fogom őket kötni úgy terveztem, és felül lesz a beömlő csonk alul pedig a kiömlő mivel így jobb a hatásfok! Most egyiket a gép mellé állítottam és így próbáltam a cuccot ki, de elég impresszív volt így is egy radiátorral!Ami igazán meglepett az a pumpa nagy teljesítménye és emellett ténylegesen 0 hangja és a Silenstar HDD Box Dual is egyszerüen némává varázsolta a vinyót! Mikor tesztekben olvastam ezekről a cuccokról nem akartam elhinni ,hogy ezek 100%-osan ezt tudjak amit írnak róluk ,de be kell látnom ,hogy kegyetlen jó mindegyik darabja a rendszernek és nem csak fizetett reklámduma volt! :)  Egyébként van még régebbről egy sima konvekt-o-maticom is de ezt már nem tudnám hova rakni hely hiányában így ez most kimarad a rendszerből! :) Képek jövő hét végén lesznek kb.!

#766 Felhasználó inaktív   toth_j 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 10. 17:29

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. április 10, szombat - 16:26

Egymás után fogom őket kötni úgy terveztem, és felül lesz a beömlő csonk alul pedig a kiömlő mivel így jobb a hatásfok!

Zollka!
Ha fent van a beömlő csonk, úgy szerintem kicsit nehezebb a rendszer légtelenítése.
A szivattyú és így a vízáram is a levegő buborékok kijutása ellen dolgozik.
(Én is így kötöttem be, és elég sokat kellett forgatnom a dögnehéz házat, míg ki nem szálltak a radiból a buborékok. :( )
Erre gondoltál?
Üdv.: Janó

#767 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 18:17

Idézet: toth_j - Dátum: 2004. április 10, szombat - 16:34

Zollka!
Ha fent van a beömlő csonk, úgy szerintem kicsit nehezebb a rendszer légtelenítése.
(Én is így kötöttem be, és elég sokat kellett forgatnom a dögnehéz házat, míg ki nem szálltak a radiból a buborékok. :( )
Erre gondoltál?

Ha kinyitod a kiegyenlito tartaly tetejet ott nem jon ki a levego?

Zollka: mien csatlakozoid lesznek (plugin vagy mas?). Gondolkodom a plug in megoldason, milyen elonyei hatranyai vannak a normal csavargatos (innovatek) megoldassal szemben? Hogy mukodik ez a plugin dolog, csak siman bele kell nyomni a csovet es hogy veszem ki utana? :) Ja es 6/8 vagy 8/10 es rendszered lesz? Meik mier jobb? Ja es jo a pluginbe a szilikoncso.. mer pl watercoolingen irjak pvc abszolut nem jo. Na ennyi:)

#768 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 18:32

Idézet: toth_j - Dátum: 2004. április 10, szombat - 16:34

Zollka!
Erre gondoltál?

Persze ,hogy nehezebb de addig míg nem légtelenített a cucc addig fogom és lerakom alacsonyabb helyzetbe :) Ennyi :) Egyébként ha fennt vana a beömlő nyílás az bőven megéri ennyit szerintem,hogy nehezebb légteleníteni!

#769 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 18:36

Idézet: csosz - Dátum: 2004. április 10, szombat - 17:22

Ha kinyitod a kiegyenlito tartaly tetejet ott nem jon ki a levego?

Zollka: mien csatlakozoid lesznek (plugin vagy mas?). Gondolkodom a plug in megoldason, milyen elonyei hatranyai vannak a normal csavargatos (innovatek) megoldassal szemben? Hogy mukodik ez a plugin dolog, csak siman bele kell nyomni a csovet es hogy veszem ki utana? :) Ja es 6/8 vagy 8/10 es rendszered lesz? Meik mier jobb? Ja es jo a pluginbe a szilikoncso.. mer pl watercoolingen irjak pvc abszolut nem jo. Na ennyi:)

Nekem pneumatikus csatijaim vannak ,azaz az Innovateknél megszokott csavaros és 8/10-es méretű! Egyértelműen a 8/10-es jobb mert jóval több víz tud átfolyni időegység alatt rajta! Plug-in-ről nem tudok nyilatkozni mert nem volt ilyenem még...Nekem a pneumatikus elsőre szimpatikus volt és kész! :)

#770 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 18:58

Idézet: csosz - Dátum: 2004. április 10, szombat - 19:22

... Ja es jo a pluginbe a szilikoncso.. mer pl watercoolingen irjak pvc abszolut nem jo. Na ennyi:)

Természetesen nem jó, hiszen a szilikoncső anyagában még lágyabb, mint a PVC, és az is azért nem jó, mert nem elég kemény.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.