Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?
Elküldve: 2004. 04. 09. 21:21
Elküldve: 2004. 04. 10. 10:09
Mikor lesznek képek?
Elküldve: 2004. 04. 10. 14:53
Idézet: csosz - Dátum: 2004. április 9, péntek - 20:14
Nem.Kizárt volt ,hogy postán rendelek...Akkor nagyon sok a többlet költség,ezekbe nem akartam belemenni!Egyébként az Alphacool cuccokat innen vettem:
www.watercool.at
Az innovatek cuccokat pedig innen:
www.compushop.at
Mindkét bolt Bécs belvárosában van.Én is kocsival ugrottam ki a cuccokért!
Elküldve: 2004. 04. 10. 15:08
Idézet: csosz - Dátum: 2004. április 9, péntek - 20:26
Így mivel láttam már egy Alphacool pumpát és Eheimet is, azt tudom mondani,hogy ég és föld a különbség a kettő között...Az Eheim mindig ad ki magából egy kis "morgó" hangot még új korában is.Az eheim moddal kapcsolatban nem tudok szólni semmit mert nem próbáltam,viszont Az AP900/1500 pumpa hangtalan.Sok teszt van róla egyébként nézd meg a www.alphacool.de honlapon a pumpa leírásánál a teszteket! Egyébként az AP900 és az 1500-as típus ugyan az a pumpa csak adnak az 1500-hoz egy feszültség átalakító/stabilizáló modult amit a PC tápja és a pumpa közé tudsz bekötni és 12 voltbó 15-18-21-24 voltot képes előállítani! 24 Voltnál érvényes az 1500l/h.Egyébként ez a teljesítmény a tápra köthető pumpák között magasan a legerősebb! Viszont azt is megg kell ,hagyni ,hogy 900l/h-nál amikor 12 volton megy a pumpa akkor nyitott háznál is hangtalan viszont 1500l/h-nál azaz 24 volton már zárt háznál is hallatszik egy kis morgás, kb. mint egy Eheim 1046-os...Viszont 24 Volton kb. 2-szer erősebb egy Eheim 1048-nál!!! Ennek mondjuk értelme akkor van ha triple radiátort alkalmazol vagy 2 darab dual-t és 3-4 blokkot! Egyéb esetben akár egy konvekt-matic radiátornál sincs értelme 15 volt fölé menni...Ekkor még hangtalan a pumpa4 De majd írok róla részletesen és képeket is rakok fel!
Elküldve: 2004. 04. 10. 15:21
Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. április 10, szombat - 9:14
Mikor lesznek képek?
A ház két oldalára teszem majd őket! Éppen ezzel van a gondom most ,hogy még nem volt elég rögzítő csavarom hozzájuk, mert amit adnak hozzá azzal egy plussállatot nem mernék a falon rögzíteni nemhogy egy ilyen 4,5 kg-os radiátort...Egymás után fogom őket kötni úgy terveztem, és felül lesz a beömlő csonk alul pedig a kiömlő mivel így jobb a hatásfok! Most egyiket a gép mellé állítottam és így próbáltam a cuccot ki, de elég impresszív volt így is egy radiátorral!Ami igazán meglepett az a pumpa nagy teljesítménye és emellett ténylegesen 0 hangja és a Silenstar HDD Box Dual is egyszerüen némává varázsolta a vinyót! Mikor tesztekben olvastam ezekről a cuccokról nem akartam elhinni ,hogy ezek 100%-osan ezt tudjak amit írnak róluk ,de be kell látnom ,hogy kegyetlen jó mindegyik darabja a rendszernek és nem csak fizetett reklámduma volt!
Elküldve: 2004. 04. 10. 17:29
Idézet: Zollka - Dátum: 2004. április 10, szombat - 16:26
Zollka!
Ha fent van a beömlő csonk, úgy szerintem kicsit nehezebb a rendszer légtelenítése.
A szivattyú és így a vízáram is a levegő buborékok kijutása ellen dolgozik.
(Én is így kötöttem be, és elég sokat kellett forgatnom a dögnehéz házat, míg ki nem szálltak a radiból a buborékok.
Erre gondoltál?
Üdv.: Janó
Elküldve: 2004. 04. 10. 18:17
Idézet: toth_j - Dátum: 2004. április 10, szombat - 16:34
Ha fent van a beömlő csonk, úgy szerintem kicsit nehezebb a rendszer légtelenítése.
(Én is így kötöttem be, és elég sokat kellett forgatnom a dögnehéz házat, míg ki nem szálltak a radiból a buborékok.
Erre gondoltál?
Ha kinyitod a kiegyenlito tartaly tetejet ott nem jon ki a levego?
Zollka: mien csatlakozoid lesznek (plugin vagy mas?). Gondolkodom a plug in megoldason, milyen elonyei hatranyai vannak a normal csavargatos (innovatek) megoldassal szemben? Hogy mukodik ez a plugin dolog, csak siman bele kell nyomni a csovet es hogy veszem ki utana?
Elküldve: 2004. 04. 10. 18:32
Idézet: toth_j - Dátum: 2004. április 10, szombat - 16:34
Erre gondoltál?
Persze ,hogy nehezebb de addig míg nem légtelenített a cucc addig fogom és lerakom alacsonyabb helyzetbe
Elküldve: 2004. 04. 10. 18:36
Idézet: csosz - Dátum: 2004. április 10, szombat - 17:22
Zollka: mien csatlakozoid lesznek (plugin vagy mas?). Gondolkodom a plug in megoldason, milyen elonyei hatranyai vannak a normal csavargatos (innovatek) megoldassal szemben? Hogy mukodik ez a plugin dolog, csak siman bele kell nyomni a csovet es hogy veszem ki utana?
Nekem pneumatikus csatijaim vannak ,azaz az Innovateknél megszokott csavaros és 8/10-es méretű! Egyértelműen a 8/10-es jobb mert jóval több víz tud átfolyni időegység alatt rajta! Plug-in-ről nem tudok nyilatkozni mert nem volt ilyenem még...Nekem a pneumatikus elsőre szimpatikus volt és kész!
Elküldve: 2004. 04. 10. 18:58
Idézet: csosz - Dátum: 2004. április 10, szombat - 19:22
Természetesen nem jó, hiszen a szilikoncső anyagában még lágyabb, mint a PVC, és az is azért nem jó, mert nem elég kemény.
Elküldve: 2004. 04. 10. 21:12
Amire te gondolsz, azt Push-In Fitting-nek hivjak es igy mukodik (.swf)!
A szoritoanyasat pedig Push-On Fitting-nek.
"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció
Elküldve: 2004. 04. 10. 21:15
Magától sajna nem.
A sorrendem: radi --> szivattyú -->CPU -->tartály --> radi.
Így a procival együtt a szivattyú is hideg vizet kap, és a csövezés is ezzel az elrendezéssel lett a legrövidebb és legrendezettebb.
Viszont az elrendezésem hátránya, hogy légtelenítéskor bekapcsolt szivattyúnál a radiban lévő levegőnek keresztül kell mennie a teljes rendszeren, míg a kiegyenlítőig jut.
Ráadásul csak úgy sikerült felépíteni a hűtést, hogy a radi beömlő csonkja magasabbra került a kiegyenlítő tartály beömlő csonkjánál és a kettőt összekötő csőben van még egy lefele ívelő kanyar is. Így ha lekapcsolom a szivattyút, akkor sem jön ki magától a levegő.
Hát brékeltem vagy fél órát a 40kilós házammal, mire légtelenítettem a rendszert.
Elküldve: 2004. 04. 10. 21:16
Idézet: Zollka - Dátum: 2004. április 10, szombat - 19:41
Mindketto pneumatikus csatlakozo
"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció
Elküldve: 2004. 04. 11. 00:24
Idézet: Zollka - Dátum: 2004. április 10, szombat - 15:58
www.watercool.at
Az innovatek cuccokat pedig innen:
www.compushop.at
Mindkét bolt Bécs belvárosában van.Én is kocsival ugrottam ki a cuccokért!
Szolhatnal. ha legkozelebb kiugrasz
Elküldve: 2004. 04. 11. 11:04
Idézet: HookR - Dátum: 2004. április 10, szombat - 20:21
Külföldi és minden gyártó oldalán pneumatiksnak csakis azt nevezik amit az Innovatek használ szabványosan,tehát amin a cső csavaros "fedőanyával" (nem tudom a magyar nevét pontosan de valami ilyesmi) leszorítható. Szóval csak arra akarok utalni,hogy ezt nevezik kizárólag így! Ennyi!Nem kötekedni akarok csak azoknak segíteni az elnevezésekben akik vásárolni akarnak komplett rendszert és külföldi siteokról rendelik! Mert ott csakis ilyen néven van ez a csati amit én is használok!
Elküldve: 2004. 04. 11. 11:11
Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2004. április 10, szombat - 23:29
Nem megyek szerintem mostanában...Várd meg május 1-jét és vám és magyar áfa nélkül tudsz rendelni bárhonnan (tehát a külföldi áfát kell csak fizetni)!
Elküldve: 2004. 04. 11. 13:28
Idézet: Zollka - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 12:09
Pedig HookR-nak igaza van ám.
Elküldve: 2004. 04. 11. 13:41
Idézet: Etele - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 12:33
Nem az igazáról van itt szó bárkinek...Így hívják és kész, a többit pedig nem így hívják bármennyire is logikátlan...
Elküldve: 2004. 04. 11. 17:11
Nem az igazáról van itt szó bárkinek...Így hívják és kész, a többit pedig nem így hívják bármennyire is logikátlan...
Hello
Hihetetlen..odáig lett fokozva a kedvem, hogy újkra írok a fórumba
Evvel az erővel hidraulikus csatlakozónak is nevezhetnénk, mert ott is használják. Egy kis unikum: az angolok a sörvezetékek csatlakozásaihoz is ezt használják..
Bicska
Elküldve: 2004. 04. 11. 21:38
Idézet: Zollka - Dátum: 2004. április 10, szombat - 14:26
Nem adod el véletlenül? Egyébként ezt hogy lehet úgí felszeretni a ház oldalára, hogy utána szerelhető maradjon a ház? Gondolok itt arra hogy hogyan lehet levenni a ház oldalát ha ott vannak a csövek?
RedCat

Súgó
A téma zárva.