HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#1041 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 02. 23:05

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 23:59

De...Légtér kell neki rendesen...Alulról is legalább 5 centi és felett meg legelább 1 méter légtér...Oldaltról is kell 30 centi...

Egyébként ha rám hallgatsz ezeket veszed:

Ezt a pumpát: http://www.aquatuning.de/product_info.php/...products_id/145
Ezt a radiátort: http://www.aquatuning.de/product_info.php/...products_id/112 (de 2 darabot!!!)
Ez a CPU blokk: http://www.aquatuning.de/product_info.php/...products_id/205
Ez a GPU blokk: http://www.aquatuning.de/product_info.php/...products_id/163
ez a kiegyenlítő: http://www.aquatuning.de/product_info.php/...products_id/206

255 euro összesen...Passzív és király rendszered lesz így...

Tök ugyan ezt néztem ki magamnak! :D
Kivéve Gpu azzal még nem vagyok meggyőzve kicsit nézelődök! illetve a pumpán is agyalok még!
De amint lesz money jön a cucc! Ez kb 1-2 hónap! De addig ki kell találnom hogy hűtőm le a cuccost!
PS: Miben tudnám ezt megtervezni milliméter pontosan? Esetleg CAD?

Üdv

#1042 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 09:39

Idézet: Xero - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 18:46

Kösöznöm szépen!
Tudod privben már írtam a te cuccod a legszimpibb így megkérdezném ha nemgáz hogy mennyiért és hol csinálták neked a blokkokat?
Nekem igazán csak GPU-ra meg CPU-ra kellene mivel a chipset így jó passzívan is!
Szal érdekelne mennyi egy ilyen minőségű cucc kiveitelezése!
A vezetékekből milyet érdemes venni?Bilincses vagy csatis megoldás a hatékonyabb illetve olcsóbb?
A radiból már megvan a fix aszem! Black Ice Pro 2 lesz és ha minden jól megy majd befér a felső nagy helyre a táp elé! Kérdés hogy elég-e ha kivágom ház tetejét teszek rá rácsot és a fölötte lévő 5 centin "lélegzik"?!
Vagy kell alá venti?
Gondolkozom még azon is hogy kívülre rakom a két hátsó 8 centis elé és azokat hajtanám szép lassan!?
Mit szólsz hozzá?

Üdv

a blokkokat egy srac csinalta. amugy ha nincs ismerosod, azt ajanlom vedd meg, mert lehet az innovatek is olcsonak tunik majd par db legyartasa utan.

csatlakozas? lanos 2es falvastagsagu csovel... ennel jobb csovezest perpill szvsz nem talalsz.

#1043 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 12:52

Kezdek elgondolkozni egy komplett vízhűtésen.
Miért csak németo-ba lehet kapni? :reklamacio:
Az innovatek cuccok nagyon bejönnek!

#1044 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 13:03

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 13:52

Kezdek elgondolkozni egy komplett vízhűtésen.
Miért csak németo-ba lehet kapni? :reklamacio:
Az innovatek cuccok nagyon bejönnek!

Itthon is van forgalmazója az Innovateknek szal nem kell érte Németbe menned.

#1045 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 13:07

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 14:03

Itthon is van forgalmazója az Innovateknek szal nem kell érte Németbe menned.

Viszont olcsóbbra kijön a dolog ha jó helyről rendeled!

#1046 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 13:33

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 14:07

Viszont olcsóbbra kijön a dolog ha jó helyről rendeled!

Ez is igaz  ;)

#1047 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 22:33

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 14:33

Ez is igaz  ;)

Raktam fel pár képet a gépemről,az aláírásomban megtalálható :) Tudom ,hogy Tégedet izgatott legjobban a dolog így most szólok :) Persze bárki megnézheti akinek kedve van hozzá...Nem túl jók a képek mert egy Nokia 6230 csak erre képes :)

Más:

Mit szóltok ehhez (az első helyen lévő Nexxxos XP-re gondolok)???

http://watercoolplan...p?open=4&show=1

Asszem én upgradelek mert azt írja minden Nexxxos HP Pro-hoz lehet venni upgradet ,hogy teljes értékű XP-legyen...Amúgy is akartam AMD64 lefogatót rendelni a jövőre gondolva ,így most rendelek egy ilyen upgradet is :)

Szerkesztette: Zollka 2004. 06. 04. 22:45 -kor

#1048 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 22:52

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 23:33

Raktam fel pár képet a gépemről,az aláírásomban megtalálható :) Tudom ,hogy Tégedet izgatott legjobban a dolog így most szólok :) Persze bárki megnézheti akinek kedve van hozzá...Nem túl jók a képek mert egy Nokia 6230 csak erre képes :)

Más:

Asszem én upgradelek mert azt írja minden Nexxxos HP Pro-hoz lehet venni upgradet ,hogy teljes értékű XP-legyen...Amúgy is akartam AMD64 lefogatót rendelni a jövőre gondolva ,így most rendelek egy ilyen upgradet is :)

Megnéztem a képeket király a cucc!  :up:  ;) Az érdekelt igazán hogyan kötötted be a két radit, nekem a pumpához van csatlakoztatva a feltöltő tartály s úgy szeretném megoldani a két radis dolgot  :)

#1049 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 23:16

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 23:52

Megnéztem a képeket király a cucc!  :up:  ;) Az érdekelt igazán hogyan kötötted be a két radit, nekem a pumpához van csatlakoztatva a feltöltő tartály s úgy szeretném megoldani a két radis dolgot  :)

Igazából én is a tartályra akartam kötni,de nem tudtam helyhiány miatt megoldani...Na veszel még egy maxit?

#1050 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 09:58

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 0:16

Igazából én is a tartályra akartam kötni,de nem tudtam helyhiány miatt megoldani...Na veszel még egy maxit?

Igem már folyamatban van a dolog, és a Cooler Master ház is meg van rendelve!  ;)

#1051 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 11:39

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 10:58

Igem már folyamatban van a dolog, és a Cooler Master ház is meg van rendelve!  ;)

fuhhh....Szedheted szét akkor az egész cuccot...Bár nem tudom nálad hány blokk van de 4 blokkal bánni már ilyen kis helyen mint a jelenlegi házam egy kisebb mutatvány! :D Majd egy fél év múlva szétkapom, és ugradelem a blokkom XP-re illetve bekötöm a maradék KOM radit, valami új házat dobok a rendszer alá, illetve veszek WD Raptort ,egy mobile bartont, még egy 512-es modult és VGA-t...:D Egyszerre akarom mindezt mert bármelyiket külön cserélném akkor szét kell kapni a rendszert...Na jó a VGA-t nem meg a RAM-ot ,de ezeknek a hiányát nem is érzem most igazán :)

Egyébként ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt:

http://www.bastelfred.de/Info2.html

Nem tudom a némettel ,hogy állsz...A lényeg ,hogy azt írjá le amit mi is már mondtunk és úgy emlékszem nem hallgattál ránk ,hogy kell légáramlás a gépbe bizonyos helyeken...Nos ez a cikk is erről ír...Tanulságos...

#1052 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 15:47

Gyönyörű ez a blokk:)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ennek nagyon örülök ,hogy egy egyszerű upgrade-el XP-t lehet csinálni a HP Pro-ból :) Látszik ,hogy nem az Inteltől tanulták a marketinget :D HA Intel gyártaná ezt a blokkot akkor az új verzóhoz 12/10-es csőrendszert raktak volna ,hogy mindent kelljen cserélni a régi rendszeredből :nevet2:

Egyébként aki nem ért németül annak leírom míről is szól a dolog hátha valakit érdekel:
Ez egy olyan upgrade ami 1/8"-as csonkról 1/4"-sé alakítja a HP Pro-t illetve a belső "vízeloszlató" rendszer a "tüskék" felett megváltoztatja a vízáramot az előző változathoz képest hatékonyabban! 30%-kal nagyobb lesz így a vízátáramlás (52l/óra-ról kb. 67l/órára egy AP900-zal ami az egész rendszernek kedvező) és kb. 8-10%-kal nagyobb hűtési teljesítményt ígérnek...Ez ugye függ a hűtendő proci típúsától is...A watercoolplanet-nél a 128mm2-es die simulatoron eheim 1046-tal 0,138C/W-ot tud a blokk...Összehasonlításképpen ugyanitt egy XX-Flow 0,185C/W-ot tud...Arról már nem is beszélve ,hogy egy Eheim 1046-nál erősebb pumpával még nagyobb előnyre tehet szert mivel jobban profitál ez a blokkialakítás a nagyobb vízhozamból mint az eltérő kialakítású blokkok...

Más:

Tudom sokaknak nehéz döntés a pumpa kiválasztása,itt egy nagyon igényes és széleskörű teszt:

http://www.kaltmacher.de/artikel35241-df3e..._vergleich.html

:offtopic:

Nektek nem tűnt fel ,hogy kissé kihalt a fórum mostanában??? :(  :confused:  :down:

#1053 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 15:58

elkezdődött az uborkaszezon (vizsgaidőszak, felvételik, nyaralás, miegymás)
amúgy mi a pumpateszt eredménye?
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#1054 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 16:07

Idézet: orbano - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 16:58

elkezdődött az uborkaszezon (vizsgaidőszak, felvételik, nyaralás, miegymás)
amúgy mi a pumpateszt eredménye?

Nézd meg :) Nem hirdetnek eredményt csupán leírják melyikkel mire jutottak,zaj ,teljesítmény stb. téren :) Érdemes átolvasni!!!

#1055 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 18:13

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 12:39

fuhhh....Szedheted szét akkor az egész cuccot...Bár nem tudom nálad hány blokk van de 4 blokkal bánni már ilyen kis helyen mint a jelenlegi házam egy kisebb mutatvány! :D Majd egy fél év múlva szétkapom, és ugradelem a blokkom XP-re illetve bekötöm a maradék KOM radit, valami új házat dobok a rendszer alá, illetve veszek WD Raptort ,egy mobile bartont, még egy 512-es modult és VGA-t...:D Egyszerre akarom mindezt mert bármelyiket külön cserélném akkor szét kell kapni a rendszert...Na jó a VGA-t nem meg a RAM-ot ,de ezeknek a hiányát nem is érzem most igazán :)

Egyébként ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt:

http://www.bastelfred.de/Info2.html

Nem tudom a némettel ,hogy állsz...A lényeg ,hogy azt írjá le amit mi is már mondtunk és úgy emlékszem nem hallgattál ránk ,hogy kell légáramlás a gépbe bizonyos helyeken...Nos ez a cikk is erről ír...Tanulságos...

Németből nem vagyok jó, de azért leszűrtem a cikk értelmét nagyjából  ;)  Nekem továbbra sincs venti a gépben illetve van a plexi oldalon van egy venti is ami nagyon halkan jár kb. 1200 körül. Na meg persze a tápventi!

#1056 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 10:41

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 23:33

Más:

nem elsz te kicsit a fokok buvoleteben? :) 0.7fok... ha a lepke rafingik a procidra nagyobb difit kapsz. ugy vizblokkok kozott (cakkpakk) lehelletnyi a tuningban tapasztalhato elteres.

#1057 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 10:49

Idézet: arn - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 11:41

nem elsz te kicsit a fokok buvoleteben? :) 0.7fok... ha a lepke rafingik a procidra nagyobb difit kapsz. ugy vizblokkok kozott (cakkpakk) lehelletnyi a tuningban tapasztalhato elteres.

Igazi megszállott!  :D

#1058 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 10:16

Idézet: arn - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 11:41

Szerinted mennyit számítana ha egy ilyen blokkot full ezüstből készítenének??? Végülis szerintem egyszer eljön ennek is az ideje ,hogy ezüstből lesz ilyen blokk mert elég kevés anyag van benne...Már most is láttam ezüst blokkot de az gyenge kialakítású volt szóval nem ért sokat...Szóval csak a hűtő résznek kellene ezüstből lennie a fedő maradhat ugyan ez...olyan 110 gramm körül van a hűtő része rézből elkészítve...Ez ezüstből sem lenne sokkal több(olyan 130 gramm)...Nehezebb lenne az ezüstöt megmunkálni? Elektrokémia szempontból nem nagy dolog mert a védőoldatok kb. 3 Voltig bírják a potenciálkülönbséget így az alu és ezüst még megfér egymás mellett!reakciókézsége a levegőn ez gond lehetne de azért a szobában ritkán fordul elő bármiféle kéntartalmú gáz így nem hiszem ,hogy ne lenne ellenálló ilyen használat mellett!

#1059 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 10:24

az ezustel az a baj, hogy a jobb hovezetesi ertekeket nagy tisztasaggal erheti el... ezt szvsz eleg nehez beszerezni (meg marha draga is). az ipari ezust nem hinnem, hogy jobb hovezeto, mint a konnyen beszerezheto vorosrez.

Szerkesztette: arn 2004. 06. 14. 10:25 -kor

#1060 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 16:05

Thermaltake Aquarius III ,    megér ez ennyit?
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.