HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#1961 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 30. 03:17

Idézet: Monkey - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 0:02

Nem is kimondottan áresésre gondolok, hanem inkább választékbővülésre! Per pill. még jól elvagyok ezzel a radival, és az igazat megvallva  egy darabig nem akarok a konfigomon variálni. (magára a pc-re gondolok, nem a hűtésre) Bár azért jó lenne egy esztétikus radi, amit nyugodtan feltehetnék a házam oldalára. A mostani miatt nem szívesen fúrnám szét a Csíftekemet..

Az a baj, hogy benne vagyok a halkítás ördögi körében. Mindent hangosnak tartok, ami csak egy minimális zajt is kiad magából.  :reklamacio:  :D

A rendszerünk egyébként hasonló. Azért van pár eltérés: cpu blokk: Zalman ZMWB-2, pumpa: Eheim 1048, ill. értelemszerűen a kiegyenlítő tartály: Innovatek Tank-O-Matic, na meg persze maga a radi. Talán egyszerűbb lett volna a hasonló dolgokat leírnom...

Egyébként nem vagyok teljesen elégedett a rendszerrel. Vízhőfokot nem mérek, bár nem lenne hátrány. A proci hőmérsékletét magasnak találom. Mondjuk ez elég sokmindenből adódhat, de még nem sakkoztam ki. Teljes terhelés mellett 20 fokos szobában 39-40 fokra is felmegy. Igaz, hogy a proci elé van kötve a vga és a chipset is, de azért akkor is.

Mostanában kevés időm volt foglalkozni vele, örültem, hogy egyáltalán működik a gép. Elég sokat szívtam az alaplappal és tápokkal is.

Egyelőre ennyi. Várom a válaszod!

Teljes mértékben értelmetlen dolog azt nézni,hogy mit ír ki az alaplap a proci hőmérsékletére...Nálam most idle 39-40 fok körül van...Aztán csak 1600Mhz-en megy most a proci és 1,45V-on...Össze vissza mér minden szart a hőmérője...Viszont aztán meg 60 fok fölé nem tud menni akár mit is csinálok...Szóval vicces...Nem kell törődni vele!

#1962 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 09:31

Azért szerintem nem teljesen értelmetlen. Közelítő eredménynek valamilyen szinten biztosan jó.  10 órán keresztül futtattam a CPU Stabillity Testet a BurnK7-tel párhuzamosan. A szoba hőmerséklete 18-20 fok volt. A proci 1,65 V-os magfesszel ment 2.012 GHz-en. Így a proci hőmérséklete 38.5 fok körül volt.

Gondolom, a Mosfetek fölött járatsz ventit...

#1963 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 09:33

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 23:49

Hála a jó istennek nem vettem meg! Valóban brummog volt szerencsém hallani......

Mégis milyen a hangja? Hasonlít valamihez? Mennyire hangos a brummogás?

#1964 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 10:05

Itt egy kép a gépemről.

#1965 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 10:41

Idézet: Monkey - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 9:33

Mégis milyen a hangja? Hasonlít valamihez? Mennyire hangos a brummogás?

Egy hangtalan gépnél eléggé zavaró, mélyen brummog....

#1966 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 13:35

Idézet: Monkey - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 10:31

Azért szerintem nem teljesen értelmetlen. Közelítő eredménynek valamilyen szinten biztosan jó.  10 órán keresztül futtattam a CPU Stabillity Testet a BurnK7-tel párhuzamosan. A szoba hőmerséklete 18-20 fok volt. A proci 1,65 V-os magfesszel ment 2.012 GHz-en. Így a proci hőmérséklete 38.5 fok körül volt.

Gondolom, a Mosfetek fölött járatsz ventit...

A táp ventije van közvetlen a fetek fölött! Az a 14 centis venti leszívja róluk a meleget tutira :) Nálam iszonyat magas hőmérsékleteket mér a hőmérő... Kétlem ,hogy ne lenne 10 fok különbség a mért érték és a valóság között!

#1967 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 14:39

Tettél a mosfetekre bordát?

Tényleg, elkezdtem vadészni 14 cm-es ventit, de még nem nagyon találtam...

#1968 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 16:40

Idézet: Monkey - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 15:39

Tettél a mosfetekre bordát?

Tényleg, elkezdtem vadészni 14 cm-es ventit, de még nem nagyon találtam...

Nem tettem...Felesleges...Ha megnézed egyszer ,hogy egy 14 centis venti mekkora légáramlást csinál 700-as fordulaton is akkor rájössz ,hogy felesleges bármit tenni rá mert ez leszívja a meleget róluk!

Nem fogsz találni 14 centis ventit mert egyszerűen nem szabványos típus...Vagy ilyen tápot veszel vagy nem tudom honnan lehetne szerezni!

#1969 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 17:02

Idézet: Monkey - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 10:05

Itt egy kép a gépemről.

1 gepben 3 feleszinu cso?  :eek:

#1970 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 17:22

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 17:02

Szivárványház rulla :) Én sosem voltam oda a csilli-villis dolgokért amit használok gépet ami az aláírásomban is van, nincs benne még egy világítós venti se. Két dolog volt a lényeg amikor összeraktam minél halkabb és minél gyorsabb legyen! :D

De van egy másik gépem ami a szerver a lanpartykon azt kicsicsáztam mint állat :D 3 kék neoncső és 5 kék venti van benne :) Világítós kábelek stb... :p

Szerkesztette: Lufinyul 2004. 12. 30. 17:22 -kor

#1971 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 20:50

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 16:02

Az tkp. csak 2 színű. Egyik szín a zöld, a másik meg a kék, csak ezek közül az egyik zsír új, a másik meg már sokat 'futott'. Egyébként mindkettő teljesen hagyományos cca. 80 Ft/m-es lengyel csoda.

#1972 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 20:51

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 16:22

Én sosem voltam oda a csilli-villis dolgokért amit használok gépet ami az aláírásomban is van, nincs benne még egy világítós venti se. Két dolog volt a lényeg amikor összeraktam minél halkabb és minél gyorsabb legyen! :D

Ott a pont!  :cool:

#1973 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 31. 13:09

Na rendelmtem :)

Ezek lesznek :

1.00 RAMK Ramkühler Revoltec BGA Kupfer 
1.00 RAD Cape CORA 442 Konvekt Midi Black 

1.00 WAK CPUZ NexXxoS Deckel AMD 64 
Inkl. Montagesatz

1.00 RAMK Ramkühler Revoltec 8x Fächer Alu 
1.00 FANZ Lüfterfilter 120mm, Alu Black 
1.00 FANZ Lüfterfilter 80mm, Alu Black 
1.00 FANZ Vibrationsdämpfer 120mm Lüfter 
FAN-Noise-Reducing-Sheet for 120mm Fan´s

1.00 FANZ Vibrationsdämpfer 80mm Lüfter
FAN-Noise-Reducing-Sheet for 80mm FAN´s

1.00 PUME O-Ring Dichtung für AP900/1500 
1.00 WAK CPU Alphacool NexXxoS HP Pro S. A 

Rendeltem pluszba egy Nexxxos HP Pro-t is mert ami van konvekt-o-matik radim felhasználom és barátnőm gépét átalakítom vízhűtésesre :D
A többi cucc magamnak lesz :) Nem upgradelem a Nexxxos HP Pro-mat XP-re mert egyszerűen szerintem kinézetre nincsen szebb a HP Pro-nál és az a kevesebb mint 1 fok miatt nem mondok le a designról ,ezért HP Pro-hoz való AMD64-es lefogatót rendeltem :) Aztán rendeltem egy midi konvektort is :) Ez 4 csöves amiket kettészedek (mivel ez variálható) és 2-2 darabban rakom hozzá a jelenlegi KOM Maxi-hoz...Így kb. egy KOM ultra felületét érem el velük :) Szóval mintha 2 KOM Ultra lenne a gépem oldalán csak nem olyan eszméletlen hosszú méretekkel hanem inkább szélességében helyezkedik ez el! Majd még innovatekéktől is rendelek pár cuccost :)

A többi cucco meg csak apróság :)

#1974 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 31. 13:45

Kép
Kép
Kép

Alphacool MCX-One

Nos jól látjátok :) RAM hűtők egyenként :) A végleges verziók fullra nikkelezettek lesznek :) 2,8mm-es belsőjű csövekkel kompatibilis :) Átalakító járni fog hozzá! Erős pumpa ajánlott vagy 2 pumpa sorba kötése! Belső részében csatornás felépítésű. Darabja 6 euro lesz! 8-as setbe 50 uero lesz átalakítóval, thermal pad-dal,csövekkel :) Szerintem aranyos és jól néz ki ,de a csövek kicsi átmérője nem tetszik,nagyon lefogná az áramlást szerintem...Még egy pumpa meg nem 2 fillér és nem biztos ,hogy megér annyit...

#1975 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 31. 17:38

Ugy kell raragasztani?

#1976 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 31. 18:20

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. dec. 31., péntek - 12:09

Na rendelmtem :)

Nemsokára szülinapom lesz! Nekem is rendelhetnél!  :p  :D

Amúgy finomságos dolgokat válogattál össze, de ezen nem csodálkozom! :)

Az viszont tök ciki, hogy olyan barátnőd van, akinek nem vízhűtéses a gépe!  :Đ

#1977 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 31. 18:49

Idézet: Monkey - Dátum: 2004. dec. 31., péntek - 19:20

Nemsokára szülinapom lesz! Nekem is rendelhetnél!  :p  :D

Amúgy finomságos dolgokat válogattál össze, de ezen nem csodálkozom! :)

Az viszont tök ciki, hogy olyan barátnőd van, akinek nem vízhűtéses a gépe!  :Đ

Jah ,muszájvolt változtatni ezen :) Van elfekvőben egy sima KOM radim és az Ő gépe úgy sincs agyontuningolva meg csak egy p3-mas proci és a VGA lesz hűtve vele :)

Majd még pár dolgot akarok venni, de most leginkább egy Collermaster Stacker lesz az első amire beruházok :) Fekete színbe nagyon jól menne a cuccaimhoz :)

#1978 Felhasználó inaktív   Chosen1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 31. 20:24

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. dec. 31., péntek - 14:45

Szerintem aranyos és jól néz ki ,de a csövek kicsi átmérője nem tetszik,nagyon lefogná az áramlást szerintem...Még egy pumpa meg nem 2 fillér és nem biztos ,hogy megér annyit...

Ha párhuzamban van minden RAM blokk akkor azért javul a helyzet.
Nekem inkább a csövek hajlítgatása tűnik problémásnak. De párhuzamosításnal 1-1 gyüjtő csőből való leágazással talán már nem lesznek feszültségek.

#1979 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 31. 20:51

Idézet: Chosen1 - Dátum: 2004. dec. 31., péntek - 21:24

Ha párhuzamban van minden RAM blokk akkor azért javul a helyzet.
Nekem inkább a csövek hajlítgatása tűnik problémásnak. De párhuzamosításnal 1-1 gyüjtő csőből való leágazással talán már nem lesznek feszültségek.

Igen ,ez jó 5let! De én azért így is beraknék még egy pumpát mellé! Most sem túl nagy az áramlás mert 3 blokkom van +HDD blokk is,meg nagyon nagy a rendszer(3 radiátor)! Az meg már 120 euro lenne! Az 30 rugó...Hmmm... Pedig kinézetre jól néz ki és hatásos is lehet a RAM-ok tuningja szempontjából...

Na mind1...Megvárom míg a kaltmacheren valami német csákó rendel és leírja a tapasztalatait vele kapcsolatba :)

#1980 Felhasználó inaktív   Vagány_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 02. 09:52

CSásztok

Olvasgatom itt, hogy miker írtok, meg miket rendeltek, csak azért, hogy vízhűtéses legyen a gépetek. Na nem azért, az enyém is az, engem is zavart a léghűtő hangja, de én saját magam barkácsoltam az egészet. Vettem egy Zalmann Wb-2-t, egy Hydor Seltz L30-as vízpumpát, nagypolski fűtőradiátorát szereztem, meg egy kiegyenlítő/feltöltő tartályt, kb 1,5 liter vizet keringetek. Ez kb 8 hónapja megy 1.0-ás fázisban, próbaüzemen. Kifogástalan, teljesen csendes. Megbízható. És ez került 15 rongyomba. És azóta semmi gondom a hőmérséklettel se a zajjal. A proci egy Barton 2600+@2400MHz (12x200),  Gigabyte Ga-7N400-pro2-ben. ami maghőmérsékletet mér. Így szobahőtől függően 38-45 fokig mocorog. És ez házibarkács, és nem 60 répa.

Na kössz a figyelmet, csak leírtam a saját tapasztakatokat. Remélem valakinek hasznos.

Csőkutya
AMD 2600+@2400MHz, Gigabyte 7N400 Pro2 v2.0, 1024 DDR 400, Club-3d ATI 9500pro@350x590 128 MB, Audigy 2 Plat, 480 GByte winyó, KENWOOD 5.1, LG FLAT 995 FT plus 19", LG DVD-RAM 4160B,  YAMAHA SCSI CDRW 8824, TERRATEC Cinergy 400 TV, REAL MAGIC MPEG2 and so on...

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.