idézet:
Ezt írta sityak:
...hiszen tényleg(sokkal) olcsóbb és hatékonyabb hütést lehet építeni otthon alaktrészekből mintha az ember megveszi a készen a bolban.
...[/quote]
"...de ha már tanácsot adunk akkor ne vezzessük félre az embereket..."
[ 2004. január 08.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]
Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?
Elküldve: 2004. 01. 08. 14:07
Elküldve: 2004. 01. 08. 18:23
idézet:
Ezt írta UnConnecteD:
Lassan en is tervezem, hogy a zalmanokat kiveszem a gepbol, mert ezen meg mindig van mit halkitani. Szoval nezegettem a cuccokat, es kb. igy kepzelnem el a majdani hutest :
P4 2.8-as procira ezt:
![]()
9800 PRO- hoz:
![]()
es a holeadashoz pedig mondjuk :
![]()
hozza egy Eheim 1048-as pumpa, meg a szukseges cuccok meg.
De az a kerdes, hogy 2 ekkora hotermelot, mint ez a cpu, meg vga elbir-e egy ilyen passziv radiator, vagy felejtsem el ezt az egeszet.[/quote]
Hi!
Az Innovacool Rev.4-et felejtsd el inkább, azt gondolná az ember ,hogy Rev.3 szinten van legalább hűtésben, pedig aztán 3 fokkal gyengébb! Ilyen árért egy CF1 mikrostruktúrás blokkot kapsz már ami kb. 10 fokkal!!! jobban hűt mint a Rev.4!
Itt nézzél szét a blokkok tekintetében: [url="http://"http://www.watercoolplanet.de"]www.watercoolplanet.de[/url] (kühlercharts-nál találod meg a listát)
vagy pedig: [url="http://"http://www.kuehlertest.de"]www.kuehlertest.de[/url]
A Radeon9800Pro-ra szánt blokk nagyon jó...A kérdés csak az ,hogy megéri-e ilyet venni mivel nem szabványos a rögzítése ,tehát amint más kártyád lesz dobhatod ki a blokkot nagy valószínűséggel...
A radiátorról annyit ,hogy ha tuningolni akarsz jó hatásfokkal akkor bizony 2 MAXI kell belőle, feltéve ha ragaszkodsz a passzív üzemhez! A 2 Maxi radi 200 watt terhelésnél úgy kb. 7 fokkal tartja a szobahő felett a vizet...Ez eléggé elfogadható szerintem...Ha azt nézzük erre nekem a múltban 2 darab innovaradi dual volt képes 4 darab 5 volton járatott 12 centis ventivel...Árban sok a két MAXI radi, viszont én hallottam már 12 centis ventit 5 volton, csendes de közel sem nevezhető hangtalannak úgy mint a passzív...
[ 2004. január 08.: Zollka szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 08. 19:00
idézet:
Ezt írta Etele:
"...de ha már tanácsot adunk akkor ne vezzessük félre az embereket..."
[ 2004. január 08.: Etele szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Hallgatom az ellenérveket...
Elküldve: 2004. 01. 08. 19:21
idézet:
Ezt írta sityak:
Hallgatom az ellenérveket...[/quote]
Kétlem ,hogy otthon olyan blokkot dobsz össze ami versenybe száll egy mikrocsatornás blokkal...A radiátor még rendben abból csinálhatsz olyat mint a gyáriak...Ettől függetlenül Brian is épített nagyon komoly vízhűtést de ha jól tudom akkor van "egy kevés" képzettsége a dolgokhoz és neki sem 5 perc volt és a célszerszámok beszerzése sem kutya...SZVSZ otthon egy komoly rendszert ami a gyárival versenyképes csak olyan tud építeni akinek van ideje,hozzáértése,kézügyessége és nagyon drága célszerszámai hozzá! És mint az elején írtam , a rendkívűl nehezen kialakítható mikrocsatornás blokkok szintjét akkor sem érheted el...Árban pedig hagyjuk hova el nem tud jutni a házibarkács is...
Ettől függetlenül abban igazad van ,hogy az Innovatek és sok vízhűtés gyártó nagyon drágán kínálja a termékeiket, de ez csupán azért van mert ha megnézel egy Innovatek radiátort akkor láthatod ,hogy tökéletes minőség/megmunkálás és ehhez nagyon komoly gépek/ szakértelem kell...Mivel nem tömegtermékeket gyártanak ezért a darabár jóval magasabb mintha milliós nagyságrendekben adnának el ezekből a termékekből...Ha a vízhűtés mindennapi velejárója lenne a gépeknek akkor ezek a termékek jóval olcsóbbak lennének...
Elküldve: 2004. 01. 08. 19:27
idézet:
Ezt írta sityak:
Hallgatom az ellenérveket...[/quote]
Mégis, milyen ellenérveket vársz?
Egyszerűen nem igaz amit írtál. Bár ez így hülyén hangzik...![]()
Kifejtem inkább.
Mert az 100%-ig rendben van, hogy olcsóbb rendszert lehet építeni házilag, na de hogy "hatékonyabbat" is "mintha az ember megveszi a készen a bolban", már nem helytálló.
Elég elolvasni pár blokktesztet.
Ajánlom a nagyobb OC oldalakat - nagyon sok olyan teszt van, ahol gyári blokkokat eresztenek össze home-made cumókkal. (És nem XY által, "rezsón heggesztett" sufnibarkács blokkokról van szó.)
Most had ne keressek helyetted - a gugli remekül bevált többeknek is.
Esetleg kérdezd meg HokkR-ot, vagy Yam-Sheet, akik eléggé sokat izzadtak hogy a lehető legjobb blokkot legyártsák, vajon hatékonyabb-e az övék mondjuk mint egy komolyabb innovatek blokk...
Szélsőséges esetek vannak a házi cumóknál is (mint például ezüst blokk, etc.) de ekkor meg ugye nem beszélhetünk olcsóságról, ergo az olcsóbb+hatékonyabb megállapítás máris nem igaz.
És akkor még csak a blokkokról beszéltem.
A radiátoroknál szvsz még inkább kijön (az extrém esetektől megint tekintsünk el, ld. Brian radiátora és annak elkészítési költsége) a gyári, speciálisan vízhűtéssel foglalkozó cégek termékeinek előnye.
Mondjuk pumpát nem tudsz csinálni általában, úgyhogy azt hagyjuk.
Még egyszer leszögezném: abban maximálisan igazad van, hogy a házi megoldások árban barátibbak (hiszen a gyári termékeknél a névért, csomagolásért, etc. is fizetsz), és tényleg nagyon jók is tudnak lenni (feltételes mód nem véletlen...), de hatékonyságban azért (az extrém drága megoldásoktól eltekintve) még nem győzik le a normális gyári rendszereket, alkatrészeket.
Elküldve: 2004. 01. 08. 19:30
idézet:
Ezt írta Etele:
Kifejtem inkább.
Mert az 100%-ig rendben van, hogy olcsóbb rendszert lehet építeni házilag, na de hogy "hatékonyabbat" is "mintha az ember megveszi a készen a bolban", már nem helytálló.
Ajánlom a nagyobb OC oldalakat - nagyon sok olyan teszt van, ahol gyári blokkokat eresztenek össze home-made cumókkal. (És nem XY által, "rezsón heggesztett" sufnibarkács blokkokról van szó.)
Esetleg kérdezd meg HokkR-ot, vagy Yam-Sheet, akik eléggé sokat izzadtak hogy a lehető legjobb blokkot legyártsák, vajon hatékonyabb-e az övék mondjuk mint egy komolyabb innovatek blokk...
Szélsőséges esetek vannak a házi cumóknál is (mint például ezüst blokk, etc.) de ekkor meg ugye nem beszélhetünk olcsóságról, ergo az olcsóbb+hatékonyabb megállapítás máris nem igaz.
A radiátoroknál szvsz még inkább kijön (az extrém esetektől megint tekintsünk el, ld. Brian radiátora és annak elkészítési költsége) a gyári, speciálisan vízhűtéssel foglalkozó cégek termékeinek előnye.
Még egyszer leszögezném: abban maximálisan igazad van, hogy a házi megoldások árban barátibbak (hiszen a gyári termékeknél a névért, csomagolásért, etc. is fizetsz), és tényleg nagyon jók is tudnak lenni (feltételes mód nem véletlen...), de hatékonyságban azért (az extrém drága megoldásoktól eltekintve) még nem győzik le a normális gyári rendszereket, alkatrészeket.[/quote]
Egyetértek, valami hasonlót próbáltam én is fentebb megmagyarázni![]()
Elküldve: 2004. 01. 08. 19:47
[ 2004. január 08.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 08. 19:54
idézet:
Ezt írta Zollka:
Ettől függetlenül abban igazad van ,hogy az Innovatek és sok vízhűtés gyártó nagyon drágán kínálja a termékeiket, de ez csupán azért van mert ha megnézel egy Innovatek radiátort akkor láthatod ,hogy tökéletes minőség/megmunkálás és ehhez nagyon komoly gépek/ szakértelem kell...Mivel nem tömegtermékeket gyártanak ezért a darabár jóval magasabb mintha milliós nagyságrendekben adnának el ezekből a termékekből...Ha a vízhűtés mindennapi velejárója lenne a gépeknek akkor ezek a termékek jóval olcsóbbak lennének...[/quote]
Ehhez már csak annyit fűznék hozzá, hogy: Eléggé utánaérdeklődtem a dolgoknak, hogy mi-mennyibe kerül. Szóval a lényeg: az Innovatek már tömegterméket gyárt a maga nemében. Ha százasával gyártasz blokkokat, akkor már itthon is elérhető az eloxálás, krómozás olcsón.
Bicska
Elküldve: 2004. 01. 08. 20:57
Elküldve: 2004. 01. 08. 20:58
Elküldve: 2004. 01. 08. 21:01
Elküldve: 2004. 01. 08. 21:16
idézet:
Ezt írta Etele:
Kifejtem inkább.
Még egyszer leszögezném: abban maximálisan igazad van, hogy a házi megoldások árban barátibbak (hiszen a gyári termékeknél a névért, csomagolásért, etc. is fizetsz), és tényleg nagyon jók is tudnak lenni (feltételes mód nem véletlen...), de hatékonyságban azért (az extrém drága megoldásoktól eltekintve) még nem győzik le a normális gyári rendszereket, alkatrészeket.[/quote]
tehát akkor mindjárt nem írtam teljesen hülyeségeket mint ahogy mondtad, hiszen a olcsóságban 100%-ig igazam van!
mellesleg akkor sem tartom semmivel jobbnak a a kész rendszereket, egy tudatosan megtervezett és megépített rendszernél(amit ugye ma már nem olyan nehéz megcsinálni),de hát ízlések és pofonok különböznek![]()
Elküldve: 2004. 01. 08. 22:49
idézet:
Ezt írta sityak:
tehát akkor mindjárt nem írtam teljesen hülyeségeket mint ahogy mondtad, hiszen a olcsóságban 100%-ig igazam van!
...[/quote]
Szerinted én állítottam olyat, hogy teljesen hülyeséget írtál?
Ez valami tréfa? :confused: Vagy tényleg nem érted miről van szó...? :confused:
Elküldve: 2004. 01. 08. 23:03
idézet:
Ezt írta Etele:
Szerinted én állítottam olyat, hogy teljesen hülyeséget írtál?
Ez valami tréfa? :confused: Vagy tényleg nem érted miről van szó...? :confused:[/quote]
nem, te azt mondtad, hogy nem igaz amit mondtam.
de most már csak a szavakon lovagolunk és nem a témával foglalkozunk.ami nem helyes
Elküldve: 2004. 01. 08. 23:13
idézet:
Ezt írta sityak:
de most már csak a szavakon lovagolunk és nem a témával foglalkozunk.ami nem helyes[/quote]
Szóval mindenkinek igaza van és ez így van jól.![]()
Vagy nem? :confused:
Bicska
Elküldve: 2004. 01. 08. 23:14
idézet:
Ezt írta sityak:
...[/quote]
Nem is, mert... de olvasd el mit írtam, nem ismétlem magam.
De tényleg offolásba megy el a dolog... úgyhogy
ON.
Elküldve: 2004. 01. 09. 00:09
idézet:
Ezt írta Etele:
Esetleg kérdezd meg HookR-t, vagy Yam-Sheet, akik eléggé sokat izzadtak hogy a lehető legjobb blokkot legyártsák, vajon hatékonyabb-e az övék mondjuk mint egy komolyabb innovatek blokk...
Szélsőséges esetek vannak a házi cumóknál is (mint például ezüst blokk, etc.) de ekkor meg ugye nem beszélhetünk olcsóságról, ergo az olcsóbb+hatékonyabb megállapítás máris nem igaz.[/quote]
A felreerteseket tisztazando ket dolgot fuznek hozza:
- Az 'izzadtsagot' maganak a megvalositasnak a nehezsegei okozzak, azaz olyan hazai kivitelezo ceget talalni, amely kepes a tomegtermeles kivanalmainak eleget tevo minoseget es arat egyszerre produkalni - viszonylag kis darabszam (50-100) eseten is.
- Az allitas, miszerint az ember sajat eroforrasait felhasznalva ne keszithetne hatekonyabb es olcsobb blokkokat (irhatnek akar rendszert is) velemenyem szerint egyedul a mikrocsatornas valtozat miatt allja meg a helyet. A hetkoznapi ember szamara is hozzaferheto megmunkalassal (forgacsolas) barki szamara adott a lehetoseg, hogy - peldanak okaert - az Innovatek blokkjainal hatekonyabbat keszit(tes)sen. A szoban forgo ceg termekeinek elonyet szemely szerint a megmunkalas minosegeben es a szeles, igenyekhez szabhato termekpalettaban latom.
"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció
Elküldve: 2004. 01. 09. 09:07
aki mar kicsit tapogatozott olyan tekintetben, hogy minek mennyibe kerul a legyartasa, az ne csodalkozzon a kis tetelszamban eladhato vizhutessel kapcsolatban minden sokba kerul.
ettol fuggetlenul az innovatek arat igy is elrugaszkodottnak tartom. sorozatgyartassal azokon a cuccokon bizony jokora haszon van. legtobbszor az a problema, hogy olyan technologiak elerese (froccsentes, eloxalas stb) csak tobb (tiz)ezer darabos tetel eseten lehetseges. "hagyomanyos" forgacsolasi munkaknal sem nagyon allnak szoba az emberrel par tizdb kedveert. vagy olyan arat mondanak, hogy behidalsz. lehetseges arkepzesnel pl ilyen "aprosagokat" figyelembe se veszunk, hogy fejlesztesi koltseg, raforditott munkaorak, elhasznalt nyersanyag, programozasok, elbaltazott dontesek, tervek stb...
Elküldve: 2004. 01. 09. 12:15
Háttal nem illik mondatot kezdeni, de..
<---Hát ez az, ezt próbáltam fejtegetni
Na most már tényleg abbahogyom a semmiről való beszélést, mert Etele megfenyít.
Bicska
[ 2004. január 09.: bicska szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 09. 12:46
idézet:
Ezt írta HookR:
A felreerteseket tisztazando ket dolgot fuznek hozza:
- Az 'izzadtsagot' maganak a megvalositasnak a nehezsegei okozzak, azaz olyan hazai kivitelezo ceget talalni, amely kepes a tomegtermeles kivanalmainak eleget tevo [qb]minoseget es arat egyszerre produkalni - viszonylag kis darabszam (50-100) eseten is.
- Az allitas, miszerint az ember sajat eroforrasait felhasznalva ne keszithetne hatekonyabb es olcsobb blokkokat (irhatnek akar rendszert is) velemenyem szerint egyedul a mikrocsatornas valtozat miatt allja meg a helyet. A hetkoznapi ember szamara is hozzaferheto megmunkalassal (forgacsolas) barki szamara adott a lehetoseg, hogy - peldanak okaert - az Innovatek blokkjainal hatekonyabbat keszit(tes)sen. A szoban forgo ceg termekeinek elonyet szemely szerint a megmunkalas minosegeben es a szeles, igenyekhez szabhato termekpalettaban latom.[/QB][/quote]
Pontosan ezt írtam én is...A mikrocsatornás blokkok nem érhetők el egy otthoni házibarkács erejéből innéttől kezdve pedig a gyári rendszereknek megmarad olyan 4-5 fokos előnyük (100 watt terhelésnél) a legprofibb otthoni barkáccsal szemben is ami tuningnál nem elhanyagolható (főleg mivel ebben a szekcióban vagyunk...Igazából sok esetben csak azt tudom elképzelni a mikrocsatornás blokkoknál ,hogy lézerrel vagy egyéb iszonyat drága cuccal vágják ki őket/alakítják ki...De ezt HookR biztos pontosan tudja mivel készítik őket mert ő a szakértő a témában! Azért ez nem kis fejlesztés és befektetés ha egy mikrocsatornás blokkot gyártat egy cég... Ezt keményen meg kell fizetni... Példának legyen itt ő:
[url="http://"http://www.watercooling.de/catalog/popup_image2.php?pID=433"]http://www.watercool...ge2.php?pID=433[/url]
Ez a jelenleg általam ismert legjobban teljesítő mikrostruktúrás blokk... Kb. 19 ezer forint (+vám stb...), viszont nincs párja a teljesítményben...

Súgó
A téma zárva.