Pöpecek a blokkok.
Vízhűtés és rejtelmei # V.
Elküldve: 2004. 12. 06. 21:56
Ha Te nem vagy, szerintem nem keresem fel azt az ismerősömet aki a keményforrasztást végezte.
Örülök neki, hogy annyi segítő tanácsot és véleményt kaptam tőletek: Vízhűtéses Szakiktól!
Már készül a radiátorom szűkítésének forrasztása is. Utána tisztítás. A trisót ma vettem meg. Aztán pedig már csak össze kell rakni a rendszert.
(Sajnos mostanában annyira szűkében leszek a szabadidőnek. Még karácsony előtt lesz öt elővizsgám a suliban. Ha ebből négyet sikeresen teljesítek (elégséges érdemjegy) akkor már nagyon örüni fogok. Azért a vízhűtésre szerintem még szakítani fogok annyi időt, amennyi kell. Legalább annyi előnye lesz, hogy utána csendben tanulhatok.)
Szerkesztette: <Euro> 2004. 12. 06. 21:57 -kor
Elküldve: 2004. 12. 07. 12:08
Idézet: <Euro> - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 21:56
Ha Te nem vagy, szerintem nem keresem fel azt az ismerősömet aki a keményforrasztást végezte.
Örülök neki, hogy annyi segítő tanácsot és véleményt kaptam tőletek: Vízhűtéses Szakiktól!
Már készül a radiátorom szűkítésének forrasztása is. Utána tisztítás. A trisót ma vettem meg. Aztán pedig már csak össze kell rakni a rendszert.
(Sajnos mostanában annyira szűkében leszek a szabadidőnek. Még karácsony előtt lesz öt elővizsgám a suliban. Ha ebből négyet sikeresen teljesítek (elégséges érdemjegy) akkor már nagyon örüni fogok. Azért a vízhűtésre szerintem még szakítani fogok annyi időt, amennyi kell. Legalább annyi előnye lesz, hogy utána csendben tanulhatok.)
Szívesen.
Én is kaptam segítséget, éppen eleget.
Hajrá, sok sikert a vizsgákhoz, tehát több kalappal.
Elküldve: 2004. 12. 07. 16:27
Na hát akkor ahogy megigértem: A képek:
Ez a vléghütő
39- 40 fokos vele a proci
Blokk
33 fokot tud!!! annál nem nagyon megy feljebb.
szétszedve
szétszedve2
A gépben
Lefogato
Az álványom
Hali: Isa
Elküldve: 2004. 12. 07. 17:27
Idézet: isamisa - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 17:27
Gratula!
Újabb bizonyíték hogy van helye a homemade megoldásoknak.
Nagyon ötletes volt a barátod esztergálási megoldása, az alapötletért pedig Hookré a dicséret.
A járatok mérete mekkora? Talpvastagság?
Hány Watt-ot tart 33-fokon, vízhőmérséklet?
Léghűtővel mennyi volt eddig (milyen fajtával)?
Elküldve: 2004. 12. 07. 19:44
(Először azt hittem, hogy a ventilátoros hűtő is ugyanarra a blokkra épül.)
Elküldve: 2004. 12. 07. 19:54
http://free.x3.hu/isamisa/rendszer
A radiátoron nincs ventilátor? Mert ha ez így van mér értem a közel 40 fokos proci hőmérsékletet.
Elküldve: 2004. 12. 07. 22:54
Olyan botorsággal zargatnálak titeket, hogy érdemes-e szenvednem a silencerem (modosítottam kicsit, políroztam és kireszltem a keret helyét) gpu blokkra cseréljem. Cirka +3ropi, és nagy adag szenvedés :Đ .
A keretet most nem szedem le, most frankó kisker garim van 1,5év még rá.
Igazából most semmi jelentősége a vízhűtésemnek, mert a tápom nagyon hangos, és 2év gar, az 2 év gar. Lenne egy megoldás garosan halkyítnai, de nem találok olyan csatlakozót, amivel gyárilag csatlakoztatják a ventit. képek itt Ha lenne 2 pár, akkor ellenálással kics hosszabító vezetéket, és kész.
A proci 2500at nem fog menni 99% (léggel 3perc után hiba, 2400on 18óra prime stabil,többet nem néztem) tehát csak nyűg a vizecseke (egyelőre?)
1,a procinak most mindegy, hogy 1-2°al melegíti a rendszert, többet nem számít bele gondolom
2,silencernél jobban nem igazán hűt ez sem, proci már előmelegíti a vizet neki (cpu->gpu->radi->tartály->pumpa->cpu...), +10-20 Mhztől nem esek hasra.
Szerintetek megéri-e a belezést, stb. Hunfrost rev3as GPU blokk lenne? :confused:
//Másik:most az L20 egyetlen blokkon és radin hajtja át a vizet, és eléggé nagy hévvel nyomja a tartályba. Lehet hogy gyorsan is kissé? És akkor hatásfokban ugyanott maradnék, mert lasabban áramolna a víz?
Köszönöm a válaszotokat!
[Konfig] [Hűtéstechnika] [Képeim] [Bringa]
Elküldve: 2004. 12. 07. 23:31
CPU Burn-in v1.01 verziójú programmal teszteltem a léghűtésemet.
Számítógépem a következő elemekből épül fel: Acorp nagytorony ház, 300W Acorp táp, AOpen AK79D-400VN alaplap, AMD2500+ Barton, 512MB Hynix DDR PC3200, Samsung SP1614N HDD, Plextor DVDR PX712A, Teac CD-W540E, Sapphire Radeon 9600XT VIVO, Globalwin TAK68
Az Acorp táp gyárilag 6 volt feszültséggel hajt meg egy Evercool ventilátort. Az ATI kártyán is van venti. És még egy 10 centis venti (szintén Evercool) - ugyancsak 6 volttal meghajttva - hűti a vincsesztert.
A gépről még annyit, hogy én oldal-borítás nélkül használom. A TAK68-as hűtő ventilátorait az alaplap szabályozza a processzor éppen aktuális terheltségének függvényében. Így rendszerint 30%-on járatva (1500-as fordulatszám) a processzor hőmérséglete 38 fok. Ilyenkor mondjuk ilyen programok működnek: Office, ACDSEE, Total Commander, Opera, Network Assistant, Messenger, Deamon Tools és hasonló háttérben futó alkalmazások. Tehát semmi komoly program.
Most pedig a CPU Burn-in eredmények:
A ház oldalborítása a helyén:
Alapjáraton: CPU: 45, System: 34
100% terhelés alatt: CPU: 53,5, System: 35
A ház oldalborítása nélkül:
Alapjáraton: CPU: 35,5, System: 32
100% terhelés alatt: CPU: 41, System: 31,5
(Környezeti hőmérséglet: 21°C, TAK68-as venti 100%-on járatva)
A ventilátor hűtőmről csatoltam egy képet, hogy világos legyen mindenki számára milyen is ez a Globalwin hűtő. Ez amúgy egy elég hangos szerkezet. Ellenben ha nem 100%-os teljesítményen járatom, jelentősen csökkenthető az általa keltett zaj. 80%-os teljesítményen a processzor hőmérséglete - nyitott ház mellett - bőven 50°C alatt marad, bármennyire is meghajtom a rendszert (Far Cry, Doom3, ilyesmik).
Csatolt fájl:
-
tak68.jpg (0byte)
Letöltések:: 0
Szerkesztette: <Euro> 2004. 12. 07. 23:43 -kor
Elküldve: 2004. 12. 07. 23:39
Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 22:54
Ez mi?
Elküldve: 2004. 12. 07. 23:52
Elküldve: 2004. 12. 08. 00:25
A kérdés csak az, hogy a garanciát feláldozod-e a csend érdekében.
Egyáltalán miért van neked ilyen silencered? A CPU-dat most is vízzel hűtöd, ha jól tudom.
Elküldve: 2004. 12. 08. 01:43
Idézet: <Euro> - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 1:25
A kérdés csak az, hogy a garanciát feláldozod-e a csend érdekében.
Egyáltalán miért van neked ilyen silencered? A CPU-dat most is vízzel hűtöd, ha jól tudom.
Ez neked kis venti? Ha minden 5Von van, akkor sem lehet hallani a vgat... ha mindent lehúzok és nincs terhelés a tápon, akkor lehet hallani, minimálisan.
Táp garos maradjon ez fontos, right? Különben enm problémáznék rajta, silentblade+zmf2 és kész.
Garancia kell, soxor szívok, ha nincs gar, akkor beszopom tuti
Gyk igen, vízzel. Csak épp nem, de amúgy igen. Mert ez a legjobb léghűtés vgra (a * tesztjéből a ev2 kimaradt, és ez kiviszi a meleget, ez nagyon fontos) , és ennél a blokk sem sokkal jobb. Miért kellen triviálisnak lennie a gpu vízhűtésének ha a poc azzal van? :confused:
Elküldve: 2004. 12. 08. 09:21
Így már el is hiszem, hogy szinte hangtalan. Szóval maradhat.
Ettől függetlenül viszont a vízzel hűtött vga azért egyértelmű számomra, mert ha már ott az a vízűtés, akkor - egy blokkal több vagy kevesebb a vízkörben -, nem számít, befogadná a gépezet.
DrHIL! Most olvasom csak ismét, hogy a CPU Burn-in program kétszeri elindítását javasoltad. Miért? Nekem szimplán futtatva is 100%-on volt a Windows Task Manager szerint a CPU terheltsége.
Elküldve: 2004. 12. 08. 15:21
Idézet: DrHIL - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 20:54
http://free.x3.hu/isamisa/rendszer
A radiátoron nincs ventilátor? Mert ha ez így van mér értem a közel 40 fokos proci hőmérsékletet.
Hali mindenkinek!
Valamit félreértettél: Az a 40 fok a léghűtőhöz tartozik!!!
A prociblokk az 33fokon tartja a procit, úgy hogy semmi ventilátor nincs a hűtőradin. a szoba 21fokos volt. a vízhőmérsékletet még nem mértem le.
A járatok 1,5 mm esek a falk pedig 2,5mm-es
Ezen még lessz faragva, meg a fedőn is.(csak halkan kérdezem meg itt is : Debrecenben hol tudok Plexi vagy Polikarbonáthoz hozzájutni?)
A Barátom megcvsinál magának is egyett 2mm-2mm-es vájat-fal vastagsággal. Ha az jobban teljesít akkor az enyimet is kiszélestítjük.
Chosen1: Az eredeti tervrajz valaholaz 55-85. oldalt van( nem tudom pontosan keres rá)
A mag felett 7mm, aztán csökken 5mm-ig a talpvastagsága. a réz mérete 10*50*50mm
A procim alapbeállításon van( nem tudom hol van az a watt kalkulátor, egyszer kiszámoltam)
A léghűtőröl ott van a kép(Aerocool full réz)39-40fokos vele a proci...
Isa
Elküldve: 2004. 12. 08. 18:53
Idézet: <Euro> - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 23:31
Nem kotozkodes keppen mondom,de szvsz azt a tapot surgossen cserelni kellene valami jobbra!!!
Egy ilyen konfig megerdemelne egy 400W-os DTK pl!
Nezz at a tapkerdes topikba.
Elküldve: 2004. 12. 08. 21:41
Igazából eddig úgy voltam ezzel a tápkérdéssel, hogy nem cserélem le. De most az jutott az eszembe,hogy ha működni fog a vízhűtésem - ami egy héten belül bekövetkezik (remélem) -, a processzort egy kicsit (vagy nagyon) tuningolni szeretném. Ennek fényében pedig komolyan fontólóra kellene vennem a kérdést.
Mit gondolsz Johnny - mennyi pénzt kellene egy megfelelő tápra rászánni? Az a 400W-os DTK például mennyibe kerül?
Elküldve: 2004. 12. 08. 22:09
Csatolt fájl:
-
blokk.JPG (0byte)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2004. 12. 08. 23:05
Amikor az én blokkjaimat lágy-forrasztottuk én is nagyon féltem attól, hogy az ón a tető alatt a járatokba fog folyni. Aztán az egyiket szét kellett szedni, mert először lyukasra sikeredett. Szétszedés után megnyugtató volt látni, hogy egyáltalán nem volt ón a járatokban.

Súgó
A téma zárva.