HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#3811 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 08. 23:44

Koszonom! Ez a kepen meg nyers allapot, csak a gyanta lett egy ledrotkorongozva. Majd lefenykepezem a sajat blokkom is, a 22 furatost. Azt egy kicsit fullosabbnak tartom. De ezek is nagyon jo eredmenyeket produkalnak, hiaba "pici" a meretuk.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#3812 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 23:51

Idézet: <Euro> - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 21:41

A tápom valóban egy elég kockázatos eleme a számítógépemnek. Már nagyon sok helyről hallottam, hogy vigyázni kell vele, nem szabad gyengét, noname-et használni. Tudom, hogy az én számítógépem is megérdemelni egy komolyabb tápot. Csak hát olyan drága egy jobb minőségű darab. Ezt pedig nemrég alakítottam át úgy, hogy kapcsolja a - gyárilag monitorok számára beépített - kimenő 230V-os hálózati aljzatot, amihez még egy hosszabbítóelosztót is készítettem.

Igazából eddig úgy voltam ezzel a tápkérdéssel, hogy nem cserélem le. De most az jutott az eszembe,hogy ha működni fog a vízhűtésem - ami egy héten belül bekövetkezik (remélem) -, a processzort egy kicsit (vagy nagyon) tuningolni szeretném. Ennek fényében pedig komolyan fontólóra kellene vennem a kérdést.

Mit gondolsz Johnny - mennyi pénzt kellene egy megfelelő tápra rászánni? Az a 400W-os DTK például mennyibe kerül?

Egy jo tap!!!

HA nincs annyi love,akkor 300W-os valtozat vagy valami mas jo marka!
Mennyit szansz ra?

Szerkesztette: Johnny Mnemonic 2004. 12. 08. 23:54 -kor

#3813 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 23:52

A tápegységek árával nem vagyok tisztában. Azt tudom, hogy a legolcsóbbak kb. négy-ötezer forintba kerülnek. Úgy gondolom tízezer forintért kaphatok egy "jobbat". A linket megnéztem. Az ára nem túl horribilis. Majd megnézek még egy-két másik terméket is - összehasonlításképpen. Valamint beleolvasok az általad javasolt tápos topoikba is. Aztán majd mérlegelek.

PeppeR, ennek a blokknak milyen a belső kialakítása?

Az eredményeket számszerüsítd, légyszi.

Szerkesztette: <Euro> 2004. 12. 09. 00:01 -kor

#3814 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 00:03

Idézet: <Euro> - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 0:52

Ennek a blokknak milyen a belső kialakítása?

Az eredményeket számszerüsítd, légyszi.

3000+ barton, alapfeszultseg, tuning nelkul. Szobahomerseklet, barkasz futo holeadonak. A holeado lamellai elonytelen helyzetben vannak, vizszintesen. Teljesen passziv a holeado. A rendszer 10mm-es keresztmetszetu, 600l/h-as szivattyu. Jelenleg meg csak a cpu van a rendszerben.

Idle: 35C
Terhelve: 2* cpu burn 42C

A blokk belso kialakitasa tuskes, a tuskek az alaptombbe vannak forrasztva, majd ez beburkolva egy oldalpalasttal es egy csoves fedlappal. Az anyagkoltseg blokkonkent elkepesztoen alacsony, tovabba szerintem a teljesitmenye sem olyan veszes.  Meg valamit? :)
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#3815 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 00:08

Idézet: Johnny Mnemonic - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 0:51

Egy jo tap!!!

HA nincs annyi love,akkor 300W-os valtozat vagy valami mas jo marka!
Mennyit szansz ra?

Nem kötöszködni akarok, de én 12cmes 360/400/400+os tápot vennék, Sirtec, Super Flower, Q-Tec, Coolink márkák közül. Pl a 360Sirtec halk 12 cm ventivel 11E.

Ne járj úgy mint én, hogy a táp a leghangosabb! :(

Jól hangzik. Radin nem fordítasz? Milyen lapban mérted? Külső/maghő?

// A HUNFrost blokkokat (rev2,rev3) vki be tudja nagyjából lőni hűtés szempontjából? Tudom hogy nehéz...  A gpu blokk nem is izgat, annak tök mind1.

Szerkesztette: MC Pite 2004. 12. 09. 00:11 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#3816 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 00:08

Szerintem jól teljesít így passzívan. Korrekt!

#3817 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 00:17

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 0:08

Nem kötöszködni akarok, de én 12cmes 360/400/400+os tápot vennék, Sirtec, Super Flower, Q-Tec, Coolink márkák közül. Pl a 360Sirtec halk 12 cm ventivel 11E.

Nézegettem én is ezeket a 12 cm-es ventivel szerelt tápokat. Közben azon gondolkoztam, hogy egy ilyet hogyan aplikálnák be a házamba.

Szerkesztette: <Euro> 2004. 12. 09. 00:19 -kor

#3818 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 01:07

Nekem a 12cm-es ventilatorral szerelt tapokban az tetszik, mikor be kell szerelnem oket egy toronyba. A ventilator hasznos feluletenek a 93%-a elveszik, a hazban levo kozepmerevito miatt. Midi haznal ilyen problema szerencsere nincs.

#3819 Felhasználó inaktív   isamisa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 09. 10:10

Sziasztok!!

A jó tápra ne sajnáld a pénzt Euro!!
Nekem egy szar volt és megmakkant a procim és az alaplapom.
Most egy Sirtec 360 Wattos van Nagy 12cm-es kék ledes ventivel, passzív PFC-vel és titán!! házzal.
15 centiről már egy kicsit hallani de a gépemből csak a vinyó fejpozicionálása halatszik(seegate Baracuda 80 GB 7200rpm)
Nagyon fullosan néz ki! és szerintem jó. 12eFt

Isa

Szerkesztette: isamisa 2004. 12. 09. 10:22 -kor

ASUS A7V880 KT880, AMD 3000+ Barton@3300+, 1024Mb Samsung , Homme made vízhűtés,MSI Ati Radeon x1950Pro AGP 256Mb , Seegate Baracuda 80G HDD,LG CDRW, LG H22L Light Sribe DVD-RAM, Creative SB Live!, FSP Bluestorm 350Watt

#3820 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 13:20

Mi az a  passzív PFC?

#3821 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 17:17

Idézet: <Euro> - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 14:20

Mi az a  passzív PFC?

Ezt ide kellene...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#3822 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 17:32

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 1:07

Nekem a 12cm-es ventilatorral szerelt tapokban az tetszik, mikor be kell szerelnem oket egy toronyba. A ventilator hasznos feluletenek a 93%-a elveszik, a hazban levo kozepmerevito miatt. Midi haznal ilyen problema szerencsere nincs.

:offtopic:
Midi torony házam van, és ugyanúgy belóg alulról valami támasztó fül kb 5-6 centit...
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#3823 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 17:45

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 18:32

:offtopic:
Midi torony házam van, és ugyanúgy belóg alulról valami támasztó fül kb 5-6 centit...

Az valami alatamaszto dolog lehet, ami szerintem teljesen felesleges. Ha csak nem comodore hazad van, amit puszta kezzel ossze tudnek gyurni, ha nem lenne iszonyu sorjas a szel. Barmelyik tapot megtartja az anyagaba csavarhato negy darab csavar. Szerintem amputald le azt a fulet...

#3824 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 18:13

nekem enermax 300W-os tapom van, ami imo eleg jo de van hatanya boven. nagyon stabil feszeket ad, ami jo dolog, de a ventik iszonyu hangosak. nekem mivel mar nem garos, szetkaptam beletettem 2db 8cmes csendes ventit, es igy mar tokeletes. De ha vki ujat szeretne venni, akkor nem ajanlom, mert a ventik miatt elviselhetetlenul hangos.  :up:

Szerkesztette: matyee 2004. 12. 09. 18:15 -kor

ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#3825 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 18:36

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 1:43

Táp garos maradjon ez fontos, right!MC Pite

Üdv!
Ha pontos miliméterben megtudod adni a tápventid csatijának méreteit,lehet hogy tudnék neked gyártani új venticsatit szabályzással.
Hank

Szerkesztette: Hank 2004. 12. 09. 18:42 -kor

#3826 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 19:44

Mint az újabb nf7eken...
Köv héten (vagy január) szétszedem, és lemérem. Nekem elég lenne a csati is, onnan NP. Bár gyárthatod onnonantól szériában, az enermax tulajok hálásak lesznek!
Mekkora az esély hogy tudsz ilyet gyártani?  Még megróbálnám kideríteni hol lehet a hőmérő- a bordán, vagy akárhol? Nekem a borda logi, de ott nem láttam...

Hank, keskeny lengőaljzatos relés cuccod nincs? Véletlenül olyan led kivezetéssel, hogy a házak ledje ráköthető??? Mert jópár emberkének jó lenne a ház egyik ledjét rákötni (sok vizesnek amúgy is nagyobb házikója van, ahol van plusz 1-2 ledcsati) .
Ha ebből lenne ilyen verzsön (nekem elég <500W teherbírás is, 99%ban csak pumpát kötünk rá), kellene egy - meg szerintem másoknak is jobban tetszene ez a verzió - esetleg a minimaldesign miatt a molex csati nem osztana,csak szimpla ág lenne,hogy minél kevesebb legyen a kábel,  sőt a gondolom 12V/5V kivételével a többi vezeték sem kell, úgyis kiműtöm ha szerelhető a dobozod. És a szab. fényerő sem tészta.
Szóval egy LE verzió
-keskeny aljzat(a nem földelt)
-a ledet egy olyanba dugnád, hogy arra tudjunk házledet kötni igény esetén (vagy led semkell, csak kivezetés)
-elég kisebb áramú alkatrészekből
-ha a molex vezetéken is tudnánk csökkenteni a kábelek minimalizálása végett jó, ha nem, nem.
-és persze enm tudom mi a hosszó 230as vezeték, de nem kell hosszabb szerintem mint ami a tápba megy-úgy is 1helyre dugjuk.

Ez picit off/reklám volt :Đ , sorry.

Szerkesztette: MC Pite 2004. 12. 09. 20:06 -kor

#3827 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 23:21

Üdv!
Ismerek pár alkatrész forgalmazó céget,nagy választékban van mindenféle csatijuk.Távolkeleti gyártmányoknál,nem lehet tudni,minden gyártó kitalálhat egyedit is.Pontos rajzot adsz,akkor katalógusból kitudom lesni van,vagy nincs.Ha nincs rábűvölünk egyet :cool:
Minden eddig általam gyártott áramkör tudta,tudja a külső led vezérlést.Látható is a fórumom képén vékony zöld-sárga vezeték és csati formában +1 zöld led.Eddig minden alaplapon amit láttam 1 raszter távolságú lábkiosztást használtak(2.54mm),ezt raktam rá én is.Kompatibilisnek kell lenni mindennel.
Fényerő szabályzó azért kell,mert különböző színű ledeknek más a nyitófeszültségük és nem tudhatod te se mire rakod fel késöbb.Pl a kék led 3V alatt meg se nyikkan,viszont zöld led már tönkre is megy ekkora fesztől.Minden házba más és más ledet raknak,jobb ha mindennel működik.Szivattyúhoz csak azért használok földelt dugót,mert eddig ebbe tudta mindenki belerakni.Eheim ha jól emlékszem nem síma villa,de ha megmondja a rendelő milyen szivattyúja van arra csinálom.Molex csati jogos,megoldható elosztó néklül.Hülye egy helyzet,de a kisebb áramú relé drágább :confused:
A táp 230V-os kimenete ha van vastag és a házon kívül tanyázik.Barmolásmentesen,csak a villa vezethető ki,de tudok csinálni átalakítót erre is.Fölösleges egyszerübb bedugni a konektorba.
Ha érdekel egy,írj priviben,mert még kapok egy nyaklevest a moderátoroktól :D .
Hank

#3828 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 02:12

Értem :) . Egy takarólemezt moddoltam, ott meg yki most is a vezeték, gondolommások is így csinálják ált. Led ok, relé ok, molex akkor ok lesz :) , ahogy a vékony csati is. AZért is mertem ide írni, mert néha van 1 pici reklámod, de még sokan enm tudnak rólad, holott jó lenne nekik ilyesmi...

Akkor majd mérek, és ha találunk, akkor megnézzük más táposoknak is hogy milyen, mert akkor lehet fix vagy potis csendesítőket gyártani. Én a hátsó ventit 7, alsót 9 V környékén szeretném maximalizálni-másoknak is ez a baja, ott a víz, lehetne halk, de a táp :rolleyes: :reklamacio: !
Sorry a fél offért.

#3829 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 11:03

Üdv!
Akkor nyugodtan felvilágosíthatod a többieket,jó lesz nekik és nekem is!

#3830 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 12:11

https://forum.hwsw.h...ST&f=28&t=77348

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 190
  • 191