Hali mindenkinek!!
Szerintem arra gondolt hogy vett egy sparyt és azzal fújta le: nekem ez ugrott be mert amikor nekem is volt egy allumínium színü, akkor valami ilyesmi volt a végeredmény.(Ha jól látom a csöveket kimaszkoltad, igaz??)
Nagyon kiváncsi vagyok hogy milyen lesz a hatásfoka!!
Mit is fogsz vele hűteni??
Hummerdik: Hány éves vagy ha nem vagyok nagyon indiszkrét?!
Nézd csak egy kis segítség:
http://www.mek.iif.hu/porta/szint/muszaki/...ml/szereles.htm
Forrasztásos kötésnél kétféle megoldás lehetséges:
Lágyforrasztás,
Keményforrasztás.
A két forrasztási módszer között két lényeges eltérés van. Az egyik a forrasztási hőmérséklet, a másik a munka menete. Megegyezés született arról, hogy a 450°C-t tekintjük a határnak. Az ez alatti hőmérsékleten történő forrasztást lágy forrasztásnak nevezzük, e felett pedig kemény forrasztásnak. Természetesen a két forrasztási hőmérséklet ettől nagyon messze van. A lágyforrasztás 200-250°C hőmérséklet környékén történik, a keményforrasztás pedig 670-730°C körül. A kívánt hőmérséklet mindig az alkalmazott anyagoktól függ.
A forrasztásokat alacsonyabb hőmérsékleteknél egyszerű PB gázzal üzemelő forrasztópisztollyal végezhetjük, de a magasabb hőmérsékleteknél célszerűbb az acetiléngázzal üzemelő forrasztópisztoly használata. A lángot minden esetben szórtra (nem szúró) és semlegesre (se nem oxidáló, se nem redukáló) kell beállítani.
A lágy forrasztásos összekötéseknél minden esetben folyasztót kell alkalmazni (2.2. táblázat). Kerülni kell a forrasztás során a folyasztó túlhevítését, mert hatását elveszti.
Fontos, hogy a folyasztó vékonyan kerüljön a cső vagy idom forrasztási felületére annak érdekében, hogy csak a műszakilag elkerülhetetlen mennyiségű hidegvízben oldódó folyasztó anyag kerüljön a vezeték belsejébe. Legjobb az, ha a folyasztószert a cső külső felületére visszük fel, mert a felesleges mennyiséget az idom felhelyezése a csövön kívülre juttatja. Ezt a felesleges folyasztó anyagot öblítéssel el kell távolítani.
A külső felületekről a folyasztó maradványát optikai okokból kell a forrasztás után eltávolítani, hogy elkerüljük a zöld korróziós termékek képződését. Lágy forrasztásos folyasztó esetén egy puha nedves ronggyal lehet ezt eltávolítani
A lágy forrasztó paszta alkalmazása (por alakú lágy forrasz és folyasztó keveréke) egyszerűsíti a folyasztó helyes adagolását és a paszta színváltozása (szürkétől ezüstig, a forrasz olvadása) jelzi a felhasználónak a helyes üzemi hőmérsékletet.
A lágy forraszt közvetlen láng alkalmazása nélkül kell megolvasztani a forrasztási helyen. Először felmelegítjük a forrasztási helyet, majd a lángot elvesszük és úgy adagoljuk a forraszanyagot. A megolvasztáshoz elegendő hőmérsékletet ad a forrasztási hely melege (2.37. ábra).
A 2.3.-as bekezdésnél van egy kép is!! Bár ez csövek összekötéséről szol azért nem tér el a lényeg!! Szóval hajrá!!!
Isa