idézet:
Ezt írta BiroDani:
Bocs, de ennyire nem vagyok otthon a villamosságtanban...
Mellesleg amikor kijött a Celeron2-ek közül a 566-os és nem volt az kispályás proci, akkor én már otthon vízhűtéssel vártam. Az FC-PGA - Slot1 átalakítót komolyan húzta ennek a blokkomnak az elődje.
Illetve milyen hőmérsékletet viselnek el ezek a kis "hőtermelő izék"?
[/quote]
Akkor a hatalmas hűtésbeli tapasztalataidnak hogyan higgyünk?
Azok a kis "izék" ugyanolyan szilíciumchipek, mint a processzor.
Nem is azokkal lesz gond vízhűtésnél, hanem a táp többi izéjével, amik nem kapnak légáramlatot. De ezzel is foglalkozva volt már ezen a fórumon.
Egyébként az idézett táphűtés (egyik) hibáját abban látom, hogy a közös hűtőbordán a tranyóktól elég távol kezdi a hűtést. Feleslegesen nagy utat kell megtennie a hőnek a rézben. Már azzal jobb lenne, ha a sarkokba forrasztott volna két külön csövet. Láttunk már ilyet is.
Vízhűtés és rejtelmei # V.
Elküldve: 2004. 02. 22. 13:15
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 02. 22. 13:25
idézet:
Ezt írta bicska:
Etele, nem fejtenéd ki a véleményed?![]()
![]()
![]()
![]()
Bicska[/quote]
Nem szokásom ismételgetni magamat.![]()
Elküldve: 2004. 02. 23. 11:51
idézet:
Ezt írta Adept:
Uraim, lelepleztem a rejtélyt...
Leellenőriztem az MBM honlapján, hogy helyesek-e a beállitások a MBM-ban az alaplapomra vonatkoztatva. Igen helyesek voltak, kérdés melyik mit mér? Eszerint alaphelyzetben:
Sensor1 53fok
Sensor2 33fok
Fogtam egy papírlapot és körbekeritettem a procifoglalatot, hogy a southbridge-ről felszálló hő és a venti által keltett légmozgás kevésbé hasson rá.
Elinditottam egy HotCPU-t
Sensor1 57fok
Sensor2 37fok
Odatettem a ventit a Southbridgre irányitva, HotCPU megy
Sensor1 49fok![]()
Sensor2 36fok
Leállitottam a HotCPU-t, venti megy
Sensor1 45fok
Sensor2 33fok
Azt hiszem ez önmagáért beszél. Ezek szerint a MBM hivatalos beállitásai sz@rok...
Megoldodott a kínom.
Kell egy hűtés a SB-re, a MBM meg kapja be a ballábam...
Ja! közben a vizem a tartályban 34,7fok körül mozgott.[/quote]
hasonlo jelenseget mar parszor leirtam... az cpus homero altal mutatott ertek nagyban fugg a kornyezo alkatreszek homersekletetol: a szenzort becsapja pl a nyakon atterjedo ho. tehat mas futi az erzekelot... ha egy leghutesnel a stabkockakra vetit applikalsz nagyban javitatsz a processzorod homersekleten. pontosabban a jelzett erteken
ps: nem hutod a stabkockakat kulon ventivel??? ha nem, probald ki, es ugy merd le.
Elküldve: 2004. 02. 23. 13:40
idézet:
Ezt írta Öregszem:
Azok a kis "izék" ugyanolyan szilíciumchipek, mint a processzor.
Nem is azokkal lesz gond vízhűtésnél, hanem a táp többi izéjével, amik nem kapnak légáramlatot. De ezzel is foglalkozva volt már ezen a fórumon.[/quote]
Csak alátámasztani tudom! Már jómagam is számtalanszor leírtam...
idézet:
Egyébként az idézett táphűtés (egyik) hibáját abban látom, hogy a közös hűtőbordán a tranyóktól elég távol kezdi a hűtést. Feleslegesen nagy utat kell megtennie a hőnek a rézben. Már azzal jobb lenne, ha a sarkokba forrasztott volna két külön csövet. Láttunk már ilyet is.[/quote]
Mindemellett nekem a réz lap és réz cső közötti hőátadás sem tetszik. Jó esetben egy vonalon hozzáérnek egymáshoz, bár jobban össze vannak "tapasztva" forrasztóónnal, de az nem feltétlen tartozik a tűrhető hővezetési tényezővel rendelkező anyagok közé.
A többi alkatrész mellett itt külön kiemelném a légmozgástól teljesen megfosztott transzformátor szinte totálisan elzárását mindennemű szellőzéstől.
Kis további adalék, mint érdekesség: ha valaki picit jártasabb a tápegységekben és hallott már az ominózus "LC-235ATX" típusjelzésről, akkor könnyen feltűnhet ennek a tápnak a típusjelzése is: "LC-A400ATX", még a betűtípus is teljesen ugyanaz. Vakmerő vállalkozás ilyet ezzel a típussal. Na persze nem feltétlen csak ezt a tápot lehet így átalakítani...
Elküldve: 2004. 02. 23. 13:52
idézet:
Ezt írta BiroDani:
De ha nincs igazam, akkor valaki magarázza el, hogy miért emelt 2 fokot az az egy kanyar. [/quote]
Ez most kérdés részedről :confused:
Ha bemész egy szerelvényboltba és kilencven fokos kanyart keresel, vissza fognak kérdezni sokmindent, de lesz köztük olyan kérdés is, hogy könyök legyen, vagy ív :confused: - nem tudom, hogy ez alapján érzed-e a különbséget a kettő között, de elmondom: Mindkettő kilencven fokos. A könyök idom a lehető legkisebb "helyen", azaz kis rádiusszal, míg az ív egy kényelmesebb, nagyobb rádiusszal teszi meg a kilencven fokot. Ennek pusztán áramlástechnikai oka van. Ugyanis már régen rájöttek arra, hogy az egymás után sok-sok elhelyezett könyök után "elfogy" a nyomás, ez ott is számít, ahol "nagyban" csinálják...
idézet:
Mellesleg amikor kijött a Celeron2-ek közül a 566-os és nem volt az kispályás proci, akkor én már otthon vízhűtéssel vártam. Az FC-PGA - Slot1 átalakítót komolyan húzta ennek a blokkomnak az elődje.[/quote]
Pedig akkor már elég nagy tapasztalattal kellene rendelkeznded ezen a téren. Továbbra sem válaszoltál az előző oldalon feltett kérdésemre, röviden: miért volt jó neked sárgarézből készíttetni a blokkodat :confused:
Elküldve: 2004. 02. 23. 15:26
Több, mint elég.
Nem?
Elküldve: 2004. 02. 23. 17:07
idézet:
Ezt írta eddie:
Üdv mindenkinek!
Ma raktam össze a vízhűtésemet, ami megy is szépen (Barton 2800-at hűt). Viszont a szivattyút túl melegnek találom. Olyan 45-50 fok lehet (Sicce Nova 800, zárt rendszerűként megy). Ha van valakinek ilyen irányú tapasztalata, ne tartsa magában.
Előre is köszönöm.
Üdv
eddie[/quote]
Nekem is az van, és meleg is már több mint 1 éve.Nemtom mennyire árt neki, de 1 év (eddig) garantált
![]()
MSI K8N Neo4-Fi 939Dual @245 | AMD A64 3500+ E6 @2700 | 2x512MB DDR500 Kingmax Hardcore @245 | Sapphire X1800GTO 256MB @700/680 | Samsung 200GB - 8MB (SATA2) | Seagate 120GB | Pioneer DVR-110D | Samsung 700IFT | Coolink AP400DX | wótörkúling ;)
Elküldve: 2004. 02. 23. 17:19
idézet:
Ezt írta BiroDani:
Ebből csinálták meg és ennyi. Nem ez volt a kifejezett kérésem. Amíg ilyen jók az értékei a gépemnek, addig nem érdekel, hogy hogy ez csak sárgaréz. Ingyen kaptam. Most visszavettem a gép tempóját alapra. a radiátorokat passzívan használom és teljes a csend. Mindez 29-33 fokon.
Több, mint elég.
Nem?[/quote]
Röviden: ahogy érzed.
Elküldve: 2004. 02. 23. 17:31
idézet:
Ezt írta arn:
hasonlo jelenseget mar parszor leirtam... az cpus homero altal mutatott ertek nagyban fugg a kornyezo alkatreszek homersekletetol: a szenzort becsapja pl a nyakon atterjedo ho. tehat mas futi az erzekelot... ha egy leghutesnel a stabkockakra vetit applikalsz nagyban javitatsz a processzorod homersekleten. pontosabban a jelzett erteken
ps: nem hutod a stabkockakat kulon ventivel??? ha nem, probald ki, es ugy merd le.[/quote]
Ciki ha megkérdezem, hogy mi az a stabkocka? :o
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re
Elküldve: 2004. 02. 23. 17:38
A mobilrackben lévő vinyát hogy hűti az ember fia? Csak azért kérdezem, mert az a leghangosabb venti a gépemben... Kifejezetten sivító hangja van.
Elvan az a vincsi ventillátor nélkül is?
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re
Elküldve: 2004. 02. 23. 17:43
idézet:
Ezt írta Adept:
Kérdés:
A mobilrackben lévő vinyát hogy hűti az ember fia? Csak azért kérdezem, mert az a leghangosabb venti a gépemben... Kifejezetten sivító hangja van.
Elvan az a vincsi ventillátor nélkül is?[/quote]
Nálam nincs hűtve és most 38 fokos!Már nincs is venti a gépemben!
Elküldve: 2004. 02. 23. 17:50
idézet:
Ezt írta Adept:
Ciki ha megkérdezem, hogy mi az a stabkocka? :o[/quote]
Aha!
Képzelj el egy valamit (na ez a stabilizátor kocka), amire a rákötött bemenő feszültségből egy fix (stabil, innen a név) értékű feszültség jön ki. Ezt természetesen te választod meg. Egyrészt a vásárláskor, másrészt, ha olyan környezetet alakítasz ki neki, akkor változtatni is tudod.
Általánosan igaz, hogy a bemenő feszültségnek legalább 2,5-3V-al nagyobbnak kell lennie, mint a kimenő. Ekkor ér valamit. Tud olyat is, hogy ha kicsit változik az előbb meghatározott érték felett, akkor is teljesen stabil lesz a kimenetén a feszültség.
Elküldve: 2004. 02. 23. 17:52
idézet:
Ezt írta Adept:
Kérdés:
Elvan az a vincsi ventillátor nélkül is?[/quote]
Talán cseréld ki a ventit valami halkabbra vagy dobj rá egy ellenállást vagy a táp által adott 5V-ot add neki és ne a 12-t
Más 5letem nincs.![]()
![]()
Bicska
Elküldve: 2004. 02. 23. 18:54
idézet:
Ezt írta bicska:
...
Más 5letem nincs.![]()
![]()
[/quote]
7808-as stabkockával 8V-ról járatni a ventit.![]()
Elküldve: 2004. 02. 23. 20:05
idézet:
Ezt írta Mono:
7808-as stabkockával 8V-ról járatni a ventit.[/quote]
Télleg!!
esetleg a testünk ellenállását is ki lehetne használni..![]()
![]()
Bicska
Elküldve: 2004. 02. 23. 20:23
idézet:
Ezt írta bicska:
Télleg!!
esetleg a testünk ellenállását is ki lehetne használni..
Bicska[/quote]
:confused: :confused: :confused:
Elküldve: 2004. 02. 23. 20:42
idézet:
Ezt írta Morfolgo:
:confused: :confused: :confused:[/quote]
Én nem akartam erre semmit írni...![]()
![]()
Elküldve: 2004. 02. 23. 20:59
idézet:
Ezt írta bicska:
Talán cseréld ki a ventit valami halkabbra vagy dobj rá egy ellenállást vagy a táp által adott 5V-ot add neki és ne a 12-t
Más 5letem nincs.![]()
![]()
Bicska[/quote]
Akkor ugy döntöttem hogy kikötöm![]()
Nem bonyolitom az életemet.
Elküldve: 2004. 02. 23. 22:05
Üdv
Hank

Súgó
A téma zárva.