Vízhűtés és rejtelmei # V.
Elküldve: 2004. 04. 15. 09:40
mindketto barkacs.
Elküldve: 2004. 04. 15. 12:02
Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 8:58
Pedig egy időben mindenki azt mondta, hogy istenkirály cucc, meg nem kezd zörögni évek múlva sem.
ezek szerint felesleges 15-20 ezret kiadni érte mert annyit bír mint egy 5 ezres Nova?
De jó hogy szűkös volt a keret amikor pumpát cseréltem
Jó az!
Persze azok között is előfordulhat hibás, de ha bebizonyosodik, hogy itt ez az egy tényleg az, akkor idáig ez az első, amiről csak hallottam, hogy hibás.
Elküldve: 2004. 04. 15. 12:53
Idézet: Mono - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 13:07
Persze azok között is előfordulhat hibás, de ha bebizonyosodik, hogy itt ez az egy tényleg az, akkor idáig ez az első, amiről csak hallottam, hogy hibás.
Én meg remélem, hogy nem ez lesz az első.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!
Elküldve: 2004. 04. 15. 13:40
Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 8:58
Pedig egy időben mindenki azt mondta, hogy istenkirály cucc, meg nem kezd zörögni évek múlva sem.
ezek szerint felesleges 15-20 ezret kiadni érte mert annyit bír mint egy 5 ezres Nova?
De jó hogy szűkös volt a keret amikor pumpát cseréltem
Nekem kb. egy éve megy a 1046-os. Minden nap vagy 4-5 órát. Eddig csak jó véleményem van róla.
Szerintem erről inkább csak azok írtak még véleményt, akiknek problémája volt vele.
A többiek meg csendben örülnek a választásuknak.
Én továbbra is megbízható korrekt cégnek tarom az Eheim-ot.
(Aztán nehogy úgy járjak vele, mint a M*xt*r vinyóval. Azt is sokáig szerettem.
Hiába mondták, hogy két tábor van. Az egyiknek épp bad sector-os a winyója, a másiknak meg az lesz...
Elküldve: 2004. 04. 15. 20:23
Amúgy lassacskán kezdenek készülni a dolgaim és a képek is. Jövő hét szerdára minden alkatrész meglesz...
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2004. 04. 15. 23:24
Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 21:28
Amúgy lassacskán kezdenek készülni a dolgaim és a képek is. Jövő hét szerdára minden alkatrész meglesz...
Köszönjük!
Akkor viszont megoszthatnád velünk, hogy pontosan milyen LADA, évjárat, stb., az ugyanis sarkallatos pontja lehet a dolognak. "Sima" hűtőből ugyanis legalább három féle van és mindet LADA hűtőnek hívják.
Elküldve: 2004. 04. 16. 07:18
De akkor mi a retek csörömpölt benne...
Mellettem se menj.
Elküldve: 2004. 04. 16. 07:20
Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 21:28
Egy Codegen toronyba nekem is centire befért az 1.0-ás hűtésem fogalmamsincsmilyen Lada radija!
Mellettem se menj.
Elküldve: 2004. 04. 16. 08:11
Idézet: Mono - Dátum: 2004. április 16, péntek - 0:29
Akkor viszont megoszthatnád velünk, hogy pontosan milyen LADA, évjárat, stb., az ugyanis sarkallatos pontja lehet a dolognak. "Sima" hűtőből ugyanis legalább három féle van és mindet LADA hűtőnek hívják.
Na most meg rohanhatok vissza am róshoz mert én marha 90 fokkal elforgatva akartam vele kimaratni a műanyagot. az meg nagy szívás lenne...
Szerkesztette: orbano 2004. 04. 16. 08:13 -kor
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2004. 04. 16. 08:16
Idézet: Scytam - Dátum: 2004. április 16, péntek - 8:23
De akkor mi a retek csörömpölt benne...
Mint már többen is mondták, levegős a rendszered. Vagy bentrekedt néhány köbcenti vagy még kevesebb, vagy valahol levegőt szív be...
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2004. 04. 16. 08:22
Idézet: Scytam - Dátum: 2004. április 16, péntek - 8:25
Képzeljétek, a Skoda radim pont befért a Codegen házba, az előlap és a táp közé.
Aztán lecseréltem egy Romantik 4 tagú radira, ami meg pont ráfér a ház oldalára.
Ez már szinte parajelenség.
Elküldve: 2004. 04. 16. 08:26
Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 16, péntek - 9:21
A vödörben kipróbáltam azt is, hogy milyen hangja van amikor levegőt is szív, és még csak nem is hasonlított az összeszerelve produkált csörömpölésre!
Nem eccerűen szürcsögött a pumpa, hanem olyan hangosan csörgött, hogy elnyomta az öcsém gépében pörgő ( ~5000 ) 2db ventijét! Ne mondja nekem senki, hogy a levegő képes ilyen zajt produkálni egy pumpában!
Mellettem se menj.
Elküldve: 2004. 04. 16. 08:38
Nekem volt egy Novám ami levegős volt és az úgy csörgött mint amikor szárazon hajtod a pumpát.Vitte a vizet csak levegős volt.
Ha vödörben szépen megy akkor csak a levegő lehet. Gondold végig, azzal hogy belemerítetted a vízbe, kizártad a levegő bejutását de semmi mást nem változtattál.
Elküldve: 2004. 04. 16. 09:05
Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2004. április 16, péntek - 9:43
Nekem volt egy Novám ami levegős volt és az úgy csörgött mint amikor szárazon hajtod a pumpát.Vitte a vizet csak levegős volt.
Ha vödörben szépen megy akkor csak a levegő lehet. Gondold végig, azzal hogy belemerítetted a vízbe, kizártad a levegő bejutását de semmi mást nem változtattál.
Ezért némi változás történt, mert szétszedtem a pumpát, hátha eltört benne valami, vagy tényleg van benne valami, de mivel mindent rendben találtam összeraktam. Lehet, hogy ezzel meg is javítottam a pumpát? :confused:
Mindenesetre tegnap összeraktam, ma pedig feltöltöm a rendszert, remélem most már nem lesz probléma.
Ja, szárazon is megcsörgettem a pumpát, és akkor sem produkált olyan hangerősséget mint üzem közben!
Mellettem se menj.
Elküldve: 2004. 04. 16. 09:54
Idézet: toth_j - Dátum: 2004. április 16, péntek - 7:27
Aztán lecseréltem egy Romantik 4 tagú radira, ami meg pont ráfér a ház oldalára.
Ez már szinte parajelenség.
amikor elkezdtem az egesz vizhutesezest... en is azzal a radirral szemeztem. hogy valt be???? mert eladom a mostani tornyot, es visszaterek a barkacsmegoldasokhoz - harmadannyibol is kihozom ugyanazt, amit most max csunyabban
szoval - mit hutesz, es hany fokos a vized cpuburnnel??? az asztalom oldalara akarok vmi hocserelot applikalni. nem tudom, hogy maradjak e a klimas megoldasnal... vagy jo ez is? tok jo: kb ott vagyok mint masfe eve
rajottem, ugysem leszek meg nelkule - es legalabb mar van tapasztalat. elkezdem harmadik vizhuteses korszakomat
mint picasso
Szerkesztette: arn 2004. 04. 16. 10:05 -kor
Elküldve: 2004. 04. 16. 10:47
Idézet: arn - Dátum: 2004. április 16, péntek - 10:59
szoval - mit hutesz, es hany fokos a vized cpuburnnel??? az asztalom oldalara akarok vmi hocserelot applikalni. nem tudom, hogy maradjak e a klimas megoldasnal... vagy jo ez is? tok jo: kb ott vagyok mint masfe eve
rajottem, ugysem leszek meg nelkule - es legalabb mar van tapasztalat. elkezdem harmadik vizhuteses korszakomat
mint picasso
Víz hőmérsékletet nem szoktam mérni, csak procit, meg ház belsőt.
A Skoda hűtő nem annyira jött be.
Igaz zárt házban használtam és két sorba kötött 8centis ventivel húztam ki róla a meleget, de mindig 55-60°C körül volt a proci terhelve. (ilyen burn-öket nem nagyon szoktam használni, én inkább pénzt keresek a géppel.
3D-ben szoktam modellezni, de egy bonyolultabb összeállítás azért így is rendesen megdolgoztatja a procit. (XP1800))
A Romantik teljesen más. Nem kell rá venti, és ugyan azzal a konfiggal a hőmérséklet lecsökkent max. 45-47°C-ra. Nagyon tetszik, csak javasolni tudom. (Szinte érthetetlen, de ahogy kivülre raktam a radiátort, ráadásul a ház belső hőmérséklete is csökkent.
Elküldve: 2004. 04. 16. 13:08
Idézet: toth_j - Dátum: 2004. április 16, péntek - 9:47
A Skoda hűtő nem annyira jött be.
Igaz zárt házban használtam és két sorba kötött 8centis ventivel húztam ki róla a meleget, de mindig 55-60°C körül volt a proci terhelve. (ilyen burn-öket nem nagyon szoktam használni, én inkább pénzt keresek a géppel.
3D-ben szoktam modellezni, de egy bonyolultabb összeállítás azért így is rendesen megdolgoztatja a procit. (XP1800))
A Romantik teljesen más. Nem kell rá venti, és ugyan azzal a konfiggal a hőmérséklet lecsökkent max. 45-47°C-ra. Nagyon tetszik, csak javasolni tudom. (Szinte érthetetlen, de ahogy kivülre raktam a radiátort, ráadásul a ház belső hőmérséklete is csökkent.
Nem gyütt be a Skoda hűtő? nem a Skoda fűtő radiátorra gondolsz? Nekem ez van és én ezt ajánlom mindenkinek, annyira meg vagyok vele elégedve...
3centire lóg ki, alul-felül másfél centis rés marad a két 5 1/4-es helynek köszönhetően, és egy db 8cm-es 5-os venti van rajta. Amit, ha akarok, bekapcsolok, ha nem, nem.
A proci nem megy 50fok felé. p4 2G@2.2G.
Elküldve: 2004. 04. 16. 13:34
Nincs itt a fórumon valaki, aki a számítógépe vízhűtésében olajat keringet víz helyett?
Nagyon örülnék, ha megosztaná velünk a tapasztalatait a következőkről:
A problémám elsősorban az, hogy a lada fűtőradiátorom nagyon rozsdásodik belülről (mostanra már a műanyag csövek belsejét is rozsdaréteg borítja tőle). Innen jött az ötlet, hogy lehetne a rendszerben víz helyett olajat keringetni, és ez megoldaná a rozsdásodás problémáját. Csakhogy nem tudom, hogy honnan lehetne olyan olajat szerezni, ha egyáltalán lehet, ami nem sűrű annyira, hogy ne tudja keringetni a szivattyú, nem eszi meg a műanyag csöveket sem, és jobb a hővezető képessége (vagy nem sokkal rosszabb) mint a vízé.
Ha valaki csinált már ilyet, annak nagyon megköszönném, ha beszámolna a tapasztalatairól.
Masik dolog.: Mivel eredeti probléma a rozsdásodás, ha valakinek van tippje, hogy az egész rendszert beborító rozsdát hogyan lehetne lemarni, és meggátolni az újboli kialakulását, és azt meg is osztaná velem, az szintén remek lenne!
Elküldve: 2004. 04. 16. 13:38
Idézet: Lityi - Dátum: 2004. április 16, péntek - 14:08
3centire lóg ki, alul-felül másfél centis rés marad a két 5 1/4-es helynek köszönhetően, és egy db 8cm-es 5-os venti van rajta. Amit, ha akarok, bekapcsolok, ha nem, nem.
A proci nem megy 50fok felé. p4 2G@2.2G.
Ja-ja, persze, hogy a fűtő.
Az előbb csak arra gondoltam, hogy a vizet hűtő, sorry...
De nekem jobban tetszik a Romantik, mert
- kisebb a zaj
- alacsonyabb a hőmérséklet
- nagyobb a térfogata, több víz van a rendszerben, ami így lassabban melegszik fel
- felszabadult az a két 5 1/4-es hely, így még a ház is szellősebb,
- esztétikusabb, stb-stb.
Hátránya csak az ára, meg hogy az asszony így látja, hogy már megint valami hülyeségre költöttem a konyhapénzt.
(Ha kipróbálnád, szerintem Te is megszeretnéd, és utánna már ezt ajánlanád...
Elküldve: 2004. 04. 16. 16:11
Idézet: KisOrdog - Dátum: 2004. április 16, péntek - 14:34
Nincs itt a fórumon valaki, aki a számítógépe vízhűtésében olajat keringet víz helyett?
Nagyon örülnék, ha megosztaná velünk a tapasztalatait a következőkről:
A problémám elsősorban az, hogy a lada fűtőradiátorom nagyon rozsdásodik belülről (mostanra már a műanyag csövek belsejét is rozsdaréteg borítja tőle). Innen jött az ötlet, hogy lehetne a rendszerben víz helyett olajat keringetni, és ez megoldaná a rozsdásodás problémáját. Csakhogy nem tudom, hogy honnan lehetne olyan olajat szerezni, ha egyáltalán lehet, ami nem sűrű annyira, hogy ne tudja keringetni a szivattyú, nem eszi meg a műanyag csöveket sem, és jobb a hővezető képessége (vagy nem sokkal rosszabb) mint a vízé.
Ha valaki csinált már ilyet, annak nagyon megköszönném, ha beszámolna a tapasztalatairól.
Masik dolog.: Mivel eredeti probléma a rozsdásodás, ha valakinek van tippje, hogy az egész rendszert beborító rozsdát hogyan lehetne lemarni, és meggátolni az újboli kialakulását, és azt meg is osztaná velem, az szintén remek lenne!
Azt hiszem az előző topicokban ezt már kiveséztük és arra jutottunk hogy nem nagyon van ilyen, vagy ha van, az aranyárban. Emléxem valami hővezető lötyire ami nem vezeti pl. az áramot, de a hőt elég jól, viszont az tízezrerkbe került, és nem tudom hogy mennyire csökkenti a korróziót. Szerintem felejtsd el és maradj a víznél. A lada radiátor meg biza ontja magából a mocskot de nem tudom miért. ESETLEG VALAKINEK VAN VALAMI ÖTLETE? Az ugyebár belül sárgaréz (tegnap fűrészelgetés közben felsértettem az egyik csövet és aranysárga színe volt). Na majd utánajárok én ennek...
Ez a romantik radiátor vagy mifene nekem is felkeltette most az érdeklődésemet. Hogy néz egy ilyen ki? Valakinek van képe róla? Ha igen plz adjon linket. Köszi!
--HunFrost vízhűtés--

Súgó
A téma zárva.