HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#641 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 16. 16:29

Ja a másik amit meg akartam kérdezni:
Rájöttem hogy legjobb lesz ha gpu-t és northbridge-t is vízzel hűtöm (vidkari ventije a leghangosabb a gepben jelenleg pedig csak egy radeon 8500LE). NB-vel még elboldogulok, de nem tudom GPU-nak mekkora teljesítményű hűtés kell (elég egy sima U alakú járat vagy azért több kell)? (radeon 9600XT a minimum amit veszek) Elég a GPU-t hűteni, vagy nem árt a memóriákat is? (jobb szeretnék csak passzív bordákat a memória chipekre).
Előre is köszi a válaszokat!
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#642 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 17:16

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 16, péntek - 17:11

Ez a romantik radiátor vagy mifene nekem is felkeltette most az érdeklődésemet. Hogy néz egy ilyen ki? Valakinek van képe róla? Ha igen plz adjon linket. Köszi!

Párszor már linkeltem. ( amúgy miért nem google ?)

http://www.net23.hu/...fo/romantik.htm

http://emil.alarmix....alka/romntk.jpg

#643 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 17:57

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. április 16, péntek - 18:16

Párszor már linkeltem. ( amúgy miért nem google ?)

http://www.net23.hu/...fo/romantik.htm

http://emil.alarmix....alka/romntk.jpg

googleban 3 képet találtam, amik semmire sem voltak jók... Mer hülye azé nem vagyok!  :reklamacio:
Ráadásul ugyanezeket :)
Esetleg akinek van otthon tudna készíteni pár képet? Főleg ha óezüst eloxáltja van, az érdekelne a legjobban. Amúgy nem túl gáz réz blokkal az alu radiator?

Szerkesztette: orbano 2004. 04. 16. 17:59 -kor

"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#644 Felhasználó inaktív   KisOrdog 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 16. 18:01

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 16, péntek - 15:11

A lada radiátor meg biza ontja magából a mocskot de nem tudom miért.

Találtam egy nagyon jó oldalt (mono.uw.hu) ahol baromi jól össze vannak gyűjtve az infok, (köszi a készítőnek) ott a desztillált víz + etilalkesz kombot ajálják, szerintem áttérek arra. Bár lehet, hogy sajnálni fogom a drága etilalkoholt belelocsolni a hűtőrendszerbe :)

Érdekes, hogy nem futottam ebbe a "LadaRadiátorMocsokOntás" problémába egy fórumon sem... Lehet, hogy nem minden ladafűtőradiátor dzsuvatenger?

Az ebben a nagyon rossz, hogy nálam az a dzsuva ami lerakódik, minden csövet, vízpumpát, blokkot beborít.
Nem lehet esetleg szűrni valahogy a vizet? Valami papírszűrővel, vagy ilyesmivel?

#645 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 19:13

Idézet: KisOrdog - Dátum: 2004. április 16, péntek - 19:01

Találtam egy nagyon jó oldalt (mono.uw.hu) ahol baromi jól össze vannak gyűjtve az infok, (köszi a készítőnek) ...

Na! :cool: :up:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#646 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 19:30

Idézet: KisOrdog - Dátum: 2004. április 16, péntek - 12:34

Tisztelt kollégák!

Nincs itt a fórumon valaki, aki a számítógépe vízhűtésében olajat keringet víz helyett?
Nagyon örülnék, ha megosztaná velünk a tapasztalatait a következőkről:

A problémám elsősorban az, hogy a lada fűtőradiátorom nagyon rozsdásodik belülről (mostanra már a műanyag csövek belsejét is rozsdaréteg borítja tőle). Innen jött az ötlet, hogy lehetne a rendszerben víz helyett olajat keringetni, és ez megoldaná a rozsdásodás problémáját. Csakhogy nem tudom, hogy honnan lehetne olyan olajat szerezni, ha egyáltalán lehet, ami nem sűrű annyira, hogy ne tudja keringetni a szivattyú, nem eszi meg a műanyag csöveket sem, és jobb a hővezető képessége (vagy nem sokkal rosszabb) mint a vízé.

Ha valaki csinált már ilyet, annak nagyon megköszönném, ha beszámolna a tapasztalatairól.

Masik dolog.: Mivel eredeti probléma a rozsdásodás, ha valakinek van tippje, hogy az egész rendszert beborító rozsdát hogyan lehetne lemarni, és meggátolni az újboli kialakulását, és azt meg is osztaná velem, az szintén remek lenne!

Hello!

Egyik ismerosom trafo olajat hasznal. Nem szokvanyos szivatyuja van (eheim, nova, hydro, stb...). Korulmenyesebb szerelni a vizzel toltott rendszerhez kepest. Raadasul nem hut jobban, mintha vizzel lenne toltve a rendszer. Ez ugyan lehet az o benasaga is, de iszonyu nehez volt szigetelni a rendszer csatlakozasait. En nem ajanlom az olajat...

Egyebbken nem ertem, hogy a rendszereden belul mi tud rozsdasodni? Az aluminium, vagy a vorosrez?  :think:
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#647 Felhasználó inaktív   toth_j 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 20:21

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 16, péntek - 18:57

googleban 3 képet találtam, amik semmire sem voltak jók... Mer hülye azé nem vagyok!  :reklamacio:
Esetleg akinek van otthon tudna készíteni pár képet? Főleg ha óezüst eloxáltja van, az érdekelne a legjobban. Amúgy nem túl gáz réz blokkal az alu radiator?

Történetesen pont óezüst a radim. ;)
Majd holnap a napfényben készítek róla pár képet és megpróbálom közkinccsé tenni.

#648 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 21:01

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 16, péntek - 18:57

Akkor én vagyok a hülye, hogy ugyanezek alapján telefonáltam, odamentem, megvettem.

#649 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 21:22

Idézet: KisOrdog - Dátum: 2004. április 16, péntek - 14:34

...A problémám elsősorban az, hogy a lada fűtőradiátorom nagyon rozsdásodik belülről (mostanra már a műanyag csövek belsejét is rozsdaréteg borítja tőle)...

Masik dolog.: Mivel eredeti probléma a rozsdásodás, ha valakinek van tippje, hogy az egész rendszert beborító rozsdát hogyan lehetne lemarni, és meggátolni az újboli kialakulását, és azt meg is osztaná velem, az szintén remek lenne!

Szia!
Van direkt autókhoz való fűtőrendszer tisztító, Azt próbáld ki.
Estleg a forróviz+trisó is hasonlóan tisztít.
Ha frankón kimostad akkor nem lesz újra tiszta dzsuva mivel a blokkok és csövek belseje tiszta.
A radi külső tisztítására ajánlom a Brigéciolt.
Ez egy zsíroldó, motormosó lötyi szintén autós cucc.Bekened a felületet vársz amíg a kosz beissza és utána lemosod. Kipróbálhatod belső mosásra is.
SPM fokozat pajti!!!

#650 Felhasználó inaktív   toth_j 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 14:46

Idézet: toth_j - Dátum: 2004. április 16, péntek - 21:21

Történetesen pont óezüst a radim. ;)
Majd holnap a napfényben készítek róla pár képet és megpróbálom közkinccsé tenni.

Készítettem néhány képet a gépemről, (látható rajtuk az óezüst Romantik is).
Itt találjátok őket ;) :
https://w3.externet.hu/~toth_j/
(A felbontások nem olyan túl nagy, sajnos csak ennyit tud a Nokia-m... :) )

#651 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 15:21

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 8:53

Most akkor mégsem olyan jó az Eheim :think: ?
Pedig egy időben mindenki azt mondta, hogy istenkirály cucc, meg nem kezd zörögni évek múlva sem.
ezek szerint felesleges 15-20 ezret kiadni érte mert annyit bír mint egy 5 ezres Nova?

De jó hogy szűkös volt a keret amikor pumpát cseréltem  :)

Nézd, én másfél éve használom az Eheim 1048-amat, csöndes, megbízható. Semmi bajom nincsen vele, sőt. :)

Ráadásul elég sokat van ki-be kapcsolgatva, azt ráadásul nem is szeretik a pumpák, ennek ellenére teljesen rendben működik... :D

#652 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 16:01

Köszi a képeket! Azt hiszem a jövőbeli ház designhoz nem fog illeni egy ilyen radiátor. Maradok a beépített verzióknál. Azt a kicsi ventizajt meg kibírom... :)
--HunFrost vízhűtés--

#653 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 19:10

Hali
A boshnál kaptam megfeleő csatlakozót..:)
réz meg minden 350 ft. volt darabja..:)
Az angol utcában a napTV studióával szemben van a bosh minta bótja..:)

A tápok..
Duálba kötött Dell server tápok lesznek nem soká 20k körül.. (5-600w)
Vízzel és ventivel, sajnos a versenyre nem lessz készen, de amint tudok linkelek képeket..
A mérete nagyobb mint a normál tápé.. de nem lessz hangja és fesz ingadozás sem nagyon..;)

#654 Felhasználó inaktív   defiant9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 05:56

Idézet: toth_j - Dátum: 2004. április 17, szombat - 13:46

Készítettem néhány képet a gépemről, (látható rajtuk az óezüst Romantik is).
Itt találjátok őket ;) :
https://w3.externet.hu/~toth_j/
(A felbontások nem olyan túl nagy, sajnos csak ennyit tud a Nokia-m... :) )

Nem tudom, engem flusztrálna ha egy mágneses csatolású motorral rendelkező műanyagborítású pumpa ilyen közel lene a videókártyámhoz. Mondjuk egy direkt meghajtású se tetszene ilyen közel, de annak legalább kisebb lenne a villamos teljesítménye/tere :)

#655 Felhasználó inaktív   toth_j 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 17:18

Idézet: defiant9 - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 6:56

Nem tudom, engem flusztrálna ha egy mágneses csatolású motorral rendelkező műanyagborítású pumpa ilyen közel lene a videókártyámhoz. Mondjuk egy direkt meghajtású se tetszene ilyen közel, de annak legalább kisebb lenne a villamos teljesítménye/tere :)

Mivel nem lehet semmi zavarást látni a monitor képén, így gondolom nincs túl nagy hatással a kártyára.
Ami szerintem igazán zavarérzékeny, az a tv tuner a kártyán (mert all-in-wonder-em van :cool:), de ez egy fém dobozban csücsül.
Ugyan még nem szedtem szét ilyen szivattyút soha, de az Eheimról még azt is el tudom képzelni, hogy rakott a műanyag dobozba valami árnyékolás félét.
Minden esetre eddig hiba nélkül működik az összeállítás. :cool:

#656 Felhasználó inaktív   RedCat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 19:03

Sziasztok!

Épp vízhűtés vásárlása előtt állok. Igazából kicsit tanácstalan vagyok, mert nem vagyok egy nagy barkács ezermester... Nem tudom hogy komplett szett legyen vagy inkább alkatrészekből szedjem össze? Sajnos magam csinálni nem tudom. Egyenlőre csak CPU-t kellene hűteni, mert a csipszeten Zalman passzív hűtő van, a VGA meg egy HIS EXCALIBUR ICEQ, semmi hangja sincs a ventinek.
Alternatívák:
1. innovaSET LC vagy FS. Szerintem inkább az LC mert jóval olcsóbb...
2. Zalman Reserator. Ez teljesen passzív, hangtalan megoldás, nem kell szerelni sem, minden egyben van. A kérdés hogy a hűtő teljesítménye mennyire jó, érdemes e hosszabb távon beruházni ebbe?
3. Összeszedem alkatrészekből. Amire gondoltam: Zalman ZM-WB2 cpu blokk,  innovaRADI single radiátor + Cooler, HPPS 12V pumpa, AGB-O-Matic tartály. Ez így jó megoldás lenne?

Igazából mindhárom megoldás ( az 1. egy kicsit olcsobb) elég drága, de kb. egy árban vannak. Szerintetek melyik választás lenne a legjobb, illetve van e jobb ötletetek. Elég sok pénzről van szó, nem szeretnék valami zsákutcába vagy hülyeségbe futni...

Előre is köszönöm...

RedCat

#657 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 07:33

Pénteken megint összeraktam a rendszert, és továbbra is csörörg a pumpa! :reklamacio:
Próbáltam a pumpát állítva, fektetve, kézben tartva, simogatva, átkozva, de akkor is csörög!
Előkerítettem a régi 2500 forintos 250 l/h-s Aquam pumpámat, az teljesen zajtalan!

Nem lakik valami Eheim tulaj a III. kerben, eljöhetne egy pillantás/füllentést vetni a pumpámra?
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#658 Felhasználó inaktív   toth_j 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 08:17

Idézet: Scytam - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 8:33

Pénteken megint összeraktam a rendszert, és továbbra is csörörg a pumpa! :reklamacio:
Próbáltam a pumpát állítva, fektetve, kézben tartva, simogatva, átkozva, de akkor is csörög!
Előkerítettem a régi 2500 forintos 250 l/h-s Aquam pumpámat, az teljesen zajtalan!

Nem lakik valami Eheim tulaj a III. kerben, eljöhetne egy pillantás/füllentést vetni a pumpámra?

Ha nem a bentrekedt levegőtől van, akkor szerintem jó eséllyel a forgórész érhet a házhoz.
Nem látsz sehol karmolódást belül a házon? A lapátok épek, nem kopottak, töröttek?
Biztos, hogy a helyére került a kis fehér tengelyed? (Belül a házban meg van fogva, de a lecsavarható szívóoldalon is helyére kell kerüljön. Nem fordult keresztbe?)

Esetleg nem ejtetted le a pumpát?
Ha belül a zárt dobozban letört valami (pl. az állórész felfogatás), az is berezonálhat, és csörgést okozhat... (Nem tudom, szét lehet-e szedni úgy a házat, hogy összerakva továbbra is vízmentes maradjon...)
Tényleg, garanciás még? Ha igen, akkor ne görcsölj, cseréltesd vissza! :cool:

#659 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 08:50

Idézet: toth_j - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 9:17

Ha nem a bentrekedt levegőtől van, akkor szerintem jó eséllyel a forgórész érhet a házhoz.
Nem látsz sehol karmolódást belül a házon? A lapátok épek, nem kopottak, töröttek?
Biztos, hogy a helyére került a kis fehér tengelyed? (Belül a házban meg van fogva, de a lecsavarható szívóoldalon is helyére kell kerüljön. Nem fordult keresztbe?)

Esetleg nem ejtetted le a pumpát?
Ha belül a zárt dobozban letört valami (pl. az állórész felfogatás), az is berezonálhat, és csörgést okozhat... (Nem tudom, szét lehet-e szedni úgy a házat, hogy összerakva továbbra is vízmentes maradjon...)
Tényleg, garanciás még? Ha igen, akkor ne görcsölj, cseréltesd vissza! :cool:

A kerámia tengej a helyén van, máshogy vissza sem tudtam rakni az elejét.
Lejetve nem volt, a lapátok is éppek, viszont a karcolódást nem néztem.
Sajan már nem garis! :( Viszont épp ezért már én is fontolóra vettem a szétszedését.
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#660 Felhasználó inaktív   KisOrdog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 09:58

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. április 16, péntek - 18:30

Hello!

Egyik ismerosom trafo olajat hasznal. Nem szokvanyos szivatyuja van (eheim, nova, hydro, stb...). Korulmenyesebb szerelni a vizzel toltott rendszerhez kepest. Raadasul nem hut jobban, mintha vizzel lenne toltve a rendszer. Ez ugyan lehet az o benasaga is, de iszonyu nehez volt szigetelni a rendszer csatlakozasait. En nem ajanlom az olajat...

Egyebbken nem ertem, hogy a rendszereden belul mi tud rozsdasodni? Az aluminium, vagy a vorosrez?  :think:

Köszi az infót!
Azóta ráadásul megtudtam, hogy bizonyos műanyagokon az olaj átfolyik, úgyhogy még ha nem is enné meg a műanyagot, olyan "olajnyirkosak" lennének a csövek...

A lada fűtőradiátorban egyébként a lamellák rézből vannak, de a két oldala talán acélból, vagy vasból...

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.