HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#741 Felhasználó inaktív   ferix 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 23. 15:42

Idézet: HookR - Dátum: 2004. április 23, péntek - 16:29

"http://"http//www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=6&t=001533&p=%22"
Ha megfigyeled, a masodik "http" utan nincs kettospont, igy azt potolni kell.

http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=6&t=001533&p="

Nekem itt van : mindenhol de akko se működik. Most másoltam ki. :confused:
Pizza szállító robogó hátulján: Ha nem figyelsz valaki éhen döglik!

#742 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 23. 15:42

Idézet: HookR - Dátum: 2004. április 23, péntek - 16:29

"http://"http//www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=6&t=001533&p=%22"
Ha megfigyeled, a masodik "http" utan nincs kettospont, igy azt potolni kell.

:confused:  :eek:  Pótolni :think:

Törölni kell a link elejéből annyit, hogy "sima" http://-el kezdődjön, miért kellene kétszer szerepelnie ennek egy hivatkozásban :confused:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#743 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 15:46

Idézet: ferix - Dátum: 2004. április 23, péntek - 16:42

http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=6&t=001533&p="

Nekem itt van : mindenhol de akko se működik. Most másoltam ki. :confused:

Nem tudom, keresővel nekem ezt találta: https://forum.hwsw.h...=17876&st=0&hl=

#744 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 15:49

Nem értem a link eleve a régi motorra mutat, akkor mit akartok vele? Úgy sem fog működni akármit bűvészkedtek  :think:

Egy kérdésem lenne, van nekem egy 10-es belső átmérőjú rendszerem, vagyis még nincs, de szeretném ha lenne. :)

Bele tudok ebbe valahogy iktatni, egy 4-es csonkokkal rendelkező blokkot  :confused: amit a VGA-ra tennék? Vagy nagyon bezavarna sorba kötve? Párhuzamosan gondolom nincs értelme, mert majd 0 lenne benne az áramlási sebesség a vékony keresztmetszet miatt  :think:

Kösz

#745 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 15:50

Idézet: Mono - Dátum: 2004. április 23, péntek - 16:42

Az elozmenyeket is olvasd - amire valaszoltam! De az igaz, hogy a link alapjaiban rossz, hisz a regi motor hivatkozasa... sorry
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#746 Felhasználó inaktív   ferix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 15:52

Idézet: Mono - Dátum: 2004. április 23, péntek - 16:42

Törölni kell a link elejéből annyit, hogy "sima" http://-el kezdődjön, miért kellene kétszer szerepelnie ennek egy hivatkozásban :confused:

Így van! Pont ezeket töröltem ki és nem ment!

De most már jó a keresős módszerrel.  :omg:

Köszike  :)
Pizza szállító robogó hátulján: Ha nem figyelsz valaki éhen döglik!

#747 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 15:55

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 23, péntek - 16:49

Párhuzamosan gondolom nincs értelme, mert majd 0 lenne benne az áramlási sebesség a vékony keresztmetszet miatt  :think:

Ha az osszkeresztmetszet stimmel, akkor miert ne lenne ertelme? Egy 9-es es egy 4-es ag mar majdnem kiadja a 10-es keresztmetszetet.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#748 Felhasználó inaktív   vizes8-as 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 23. 16:11

Az nem gáz, ha a radim belső átmérője 10mm, minden más pedig 12mm ?

#749 Felhasználó inaktív   vizes8-as 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 16:25

És szerintetek melyik a meggyőzőbb?

Csatolt fájl:

#750 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 16:39

Idézet: vizes8-as - Dátum: 2004. április 23, péntek - 17:25

És szerintetek melyik a meggyőzőbb?

Nekem a felső.

#751 Felhasználó inaktív   boho 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 18:20

Hi

Szerintem az alsó praktikusabb, mert az alsó csatrnában proci felett - a kihagyott furatok - mentén nagy kereszetmetszeten tud a hő a  felső sor alá feláramlani, nagy lesz a tömb "fajhője".
Ha egyenletes eloszlást akarsz, akkor a felső sor két szélső végén 2-2 furatot érdemes elhagyni.

#752 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 19:47

egyetértek bohoval. a szemnek becsapós lehet, hogy a felsőben alul több a lyuk és az biztos jobb. de arrol ne feledkezzünk el ugye hogy a réz nagyon jól vezeti a hőt, tehát fontosabb a megfelelő hőelvezető közeg, mint a járatok elhelyezkedése a processzormaghoz képest.
ja amugy a már összeszerelt blokkom:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
na aztan a masik kerdesem:
hogyan fogassam fel a blokkot? amint látható a 4 lik megvan a socketA-hoz, de nem tudom, hogy simán felcsavarozzam, vagy tegyek az anya alá rugot, vagy mi legyen. hogy szokás? mi elég? elég amúgy átlósan 2 helyen odacsavarozni? (ez lenne az ideális mert a csonkoknál macerásan férek csak el)
vélemények?
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#753 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 20:03

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 23, péntek - 20:47

hogyan fogassam fel a blokkot? amint látható a 4 lik megvan a socketA-hoz, de nem tudom, hogy simán felcsavarozzam, vagy tegyek az anya alá rugot, vagy mi legyen. hogy szokás? mi elég? elég amúgy átlósan 2 helyen odacsavarozni? (ez lenne az ideális mert a csonkoknál macerásan férek csak el)
vélemények?

Átlósan semmiképpen!

Kell a négy csavar, használhatsz rugót - de ne kérdezd, hogy milyet és honnan. :)

#754 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 20:06

Idézet: Mono - Dátum: 2004. április 23, péntek - 21:03

Átlósan semmiképpen!

Kell a négy csavar, használhatsz rugót - de ne kérdezd, hogy milyet és honnan. :)

rugók vannak itthon, akár egymásba is rakhatom őket. de azt mondtad, hogy "rakhatsz". tehát nem muszály? mert ha nem akkor inkább csak simán felcsavarozom...
az átlóssal amúgy mi a baj? nem megy át az átló a cpu magján? hirtelen nem látom hogy is néz ki a foglalat :)
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#755 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 23. 20:07

egyetértek bohoval. a szemnek becsapós lehet, hogy a felsőben alul több a lyuk és az biztos jobb. ...

Hát, azon a rajzon sokminden becsapós lehet, mondjuk minden. :)
Próbáltam abból kiindulni (lehet, hogy rosszul :) ), hogy valamelyest méretarányos a rajz. Ha azt nézzük, hogy a gyűjtőjáratok átmérője 6mm, akkor kb. ugyanilyen vastag a koldplatni is, márpedig szerintem ott már "illene elkezdeni a hűtést"! :) - Persze, ha nem igaz a tézisem, vékonyabb, akkor bohonak én is igazat adok.

#756 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 20:51

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 23, péntek - 21:06

rugók vannak itthon, akár egymásba is rakhatom őket. de azt mondtad, hogy "rakhatsz". tehát nem muszály? mert ha nem akkor inkább csak simán felcsavarozom...
az átlóssal amúgy mi a baj? nem megy át az átló a cpu magján? hirtelen nem látom hogy is néz ki a foglalat :)

Nem tudom, ha át is megy, valahogy úgy "érzem", az nem elég.

#757 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 20:56

egyetértek bohoval. a szemnek becsapós lehet, hogy a felsőben alul több a lyuk és az biztos jobb. de arrol ne feledkezzünk el ugye hogy a réz nagyon jól vezeti a hőt, tehát fontosabb a megfelelő hőelvezető közeg, mint a járatok elhelyezkedése a processzormaghoz képest.
ja amugy a már összeszerelt blokkom:

vélemények?

Én kiprobáltam mindkettőt, de most nincs alatta rugó... Van 4 gumialátét, és lesarkazásvédő. Csak érzéssel huzd meg a csavart.

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#758 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 21:24

Gondolkodtam. Nem hiszem hogy lehet baj a kettővel. Ha belegondoltok, a geometriai középpont marad ugyanott, csak az erő lesz a fele, ha ugynolyan leszorítóerővel számolunk. A barátomnak is 2 pontos rögzítést csináltam és nem volt panasz. Persze én is jobban megbíznék a négyes rögzítésben.
Kipróbáltam, ez a dupla rugós megoldás meg állat. Vágok le 10x1-es rézcsőből akkorákat, hogy megakadályozzák a rugók teljes összenyomódását, valamint meggátolják a rugók szétcsúszását. Elég bika leszorítás lett.
Ja amúgy meddig érdemes felpolírozni a blokk alját? 800-tól 2500-ig vettem papírt (srác megkérdezte hogy bazzeg fénymásolópapírt is adjak?  :D  )
--HunFrost vízhűtés--

#759 Felhasználó inaktív   vizes8-as 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 22:02

Na akkor részletesen, méretarányosan:
Újra átszámoltam mindent és a következőkre jutottam:
D-12  -es furat:113,04mmˇ -->1db
D-8.5 -es furat:56,71mmˇ -->2db-->113,42
D-2    -es furat:3,14mmˇ  --> 36db-->113,04

Így mindenhol egyenletes az áramlás
Ezek után akkor, hogy helyezzem el a 2mm-es keresztfuratokat?(Boho, vagy Mono tanácsa szerint)

A coolplate 6mm
Még mielőtt mindenki elkezdene kötekedni a 2mm-es furatokkal, tutibiztos 100.0000% hogy meg tudják csinálni.

Csatolt fájl:

#760 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 22:09

Szerintem még mindig a második verzió a nyerő. De megpróbálnám úgy csinálni, hogy a blokk közepétől a széle fele a keresztfuratokat folyamatosan sűríteni (a mag fölött kihagysz mondjuk 5-8mm-ert, aztán egyre kevesebbet). a felső sort meg már rendesen. Persze ez már csak amolyan "maximalizmus" :), bár valószínű csak egy teszt tudná megmondani pontosan hogy melyik lenne a jobb.
Megkérdezem itt is hátha: nem tudtok vlami céget aki Inox lemezzel dolgozik és tudnék tülük venni egy kicsit? :)
--HunFrost vízhűtés--

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.