HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#3701 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 22. 12:58

//offocska: Amennyire bemegy mindig betolom, kézzel ellenőrzöm még húzás közben is többször. Most néztem, ha tálálnék Soyot, nem lenne rossz, csak az meg max ,185V-de 6fancsati,  1 helyen a feszstabok, hogy egy nagy nb bordát rárakhass(!!!) és emögött a hátsó panel ki van lyuggatva, hogy szellözzön/ha aktívan hűtöd, kimenjem a meleg! Remek!
Ha nincs soyo akkor gigára (gyárilag borda a feszstabokon) nem tudom :think: ... láttam ahogy leszakadt az előző, és mint élény bennem van. Az egyik köröm pár megfogta, de ha nem teszi, összeszúzza a zuhanó blokk a vgamat is, és a proc is vszínű füstbe menne... +a zárlat amit okozna még. Az volt a szerencsém, hogy épp kikapcsolt a múltkor, meg hogy nem esett le. Azért kérdezlek, mert csak több tapasztalatod van ezekkel mint nekem :( .

Kép
Kép

//Az természetes, hogy 2400on megégette a kezemet a fesz stab ic borádja(én tettem rá,réz) ahogy lehúztam pár percre róla a ventit? Gbt nem volt ilyen forró!

Szerkesztette: MC Pite 2004. 11. 22. 13:09 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#3702 Felhasználó inaktív   SZöG 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 22. 15:24

Szaisztok
egy Ordasi CPU és VGA blokkom van kis radiátorral és hozzáadott pumpával.
mkkora AMD procira merjem rárakni?
egy 1200mhz-es AMD Athlonra menne. ezt elviszi?
mekkora a max amire rámerjem rakni?
köszi a választ

#3703 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 15:59

IMHO rarakhatod egy 3.4-es prescottra is. Mukdoni mukodni fog, a hatekonysagarol meg Te magad fogsz meggyozodni.

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#3704 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 16:57

ezt szeretnem elkesziteni, talaltam marost, aki megcsinalja, marcsak ilyen csatlakozok kellenenek. vki meg tudja mondani hol lehet beszerezni. (es lehetoleg nem ezeket a netes vizhutes boltokat mondjatok, mert dupplajaba kerul ott minden) kosz elore is  :up:

Kép

Szerkesztette: matyee 2004. 11. 22. 16:57 -kor

ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#3705 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 17:55

ha esetleg nem szeretnetek ide cimet irni (reklam miatt) akkor emailen/pü-ben adjatok tippeket. koff  :respect:
ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#3706 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 23:19

Idézet: matyee - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 17:57

ezt szeretnem elkesziteni, talaltam marost, aki megcsinalja, marcsak ilyen csatlakozok kellenenek. vki meg tudja mondani hol lehet beszerezni. (es lehetoleg nem ezeket a netes vizhutes boltokat mondjatok, mert dupplajaba kerul ott minden) kosz elore is  :up:

Ugorj vissza a 122 oldal közepére. Van ott egymás után két hozzászólásom a wincsi hűtőhöz.
Olcsó gyorsan elkészül. :D  Nekem tökéletesen működik. :D
Egy dologra érdemes odafigyelni, hogy rézlap amire ráforrasztod a csöveket, ha egy mód van rá, 30 mm széles legyen legaláb, mert a két cső közé nehezen tudsz találni eléggé kisfejű csavarokat!
Minek keseríteni az életet egy maróssal! :mad:

#3707 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 23:51

Idézet: DrHIL - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 0:19

Minek keseríteni az életet egy maróssal! :mad:

Nem mindenki tud forasztani...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#3708 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 00:33

Idézet

Ugorj vissza a 122 oldal közepére. Van ott egymás után két hozzászólásom a wincsi hűtőhöz.

nem igazan ertek en hozza, de az a legkisebb gond, mivel eleg hamar bele lehetne jonni, a nagyobb gond h szerszamaim sincsenek. a forrasztas gondolom meg nem sima onnal meg palkaval tortenik, vagy igen?
egyebkent winyohuto amit belinkeletem sem tul bonyolult. igazabol pontos meressel kifurni a winyo tarto lyukakat illetve hosszaba furni egy lyukat a viznek es menetet bele a csatinak... nekem ez sem lenne persze egyszeru, de igazabol ez nem maros melo...

Szerkesztette: matyee 2004. 11. 23. 00:34 -kor

#3709 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 06:11

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 20:24

Akkor létszi ezt is töröld ki, mert a jelenleg érvényben lévő magyar helyesírási szabályozat értelmében (mindkettőnk fálydalmára) a motoros, forgólapátos légkeverő szerkezet megnevezése: ventilátor.

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 20:49

Bocs, de nem ventillátor, hanem ventilátor, egy l-el, így helyes (először nekem is furcsa volt én is dupla l-el írtam régebben de egy L a helyes)

:omg: Ez azert kulonosen kinos, mert eddig en is az egy 'l'-es verziot hirdettem. Az elmezavar elso tunetei?! :(
Koszonom, hogy felhivtatok ra a figyelmem. Mivel mar igy is sok az offtopic, az eredeti hozzaszolasokat kitoroltem.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#3710 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 06:20

Idézet: matyee - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 16:57

...marcsak ilyen csatlakozok kellenenek. vki meg tudja mondani hol lehet beszerezni. (es lehetoleg nem ezeket a netes vizhutes boltokat mondjatok, mert dupplajaba kerul ott minden) kosz elore is  :up:

Idézet: HookR - Dátum: 2004. máj. 10., hétfő - 14:27

A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#3711 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 13:15

A pumpát milyen közel lehet rakni pl.vinyókhoz? Nem mágnesez akkora erővel, hogy leszedje az adataimat?

Szerkesztette: Vizi naplopó 2004. 11. 23. 13:51 -kor

SPM fokozat pajti!!!

#3712 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 16:22

Idézet: matyee - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 1:33

szerszamaim sincsenek. a forrasztas gondolom meg nem sima onnal meg palkaval tortenik, vagy igen?

A lényeg az, hogy gyanta nélküli forrasztó ón kell hozzá. Nagyon leegyszerűsíti a forrasztást, ha folyasztó szert használsz hozzá!!!  Ilyet használnak a vízvezeték szerelők a rézcsövek forrasztásához. Pákával ilyen nagy tömegű anyagot kellően nem lehet felmelegíteni. Gáz forrasztó kell hozzá.

#3713 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 16:48

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 14:15

A pumpát milyen közel lehet rakni pl.vinyókhoz? Nem mágnesez akkora erővel, hogy leszedje az adataimat?

Mondjuk floppy alatt kozvetlenul a vinyo, a szivattyu pedig a haz aljaban - szerintem necces. Rakd 5.25-os helyre a vinyot es nem lesz gond. Vagy magnesesen arnyekolod a szivatyut.

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#3714 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 16:51

Nagyon kevés tennivaló van már a vízhűtésem elkészültéig. (Mintha ezt már írtam volna.) Ezen kevés dolgok egyike, hogy a már elkészült blokk-komponenseket összeforrasszam. Bevallom őszintén, hogy már nagyon régóta várat magára ez a munkafolyamat. Apum segítségét igénybe véve szerettem volna ezt elvégezni. Mivel tegnap arról értesített, hogy majd csak a két ünnep között lesz ideje velem foglalkozni, így úgy döntöttem nem várok rá olyan sokáig és nélküle forrasztom meg a blokkokat. Ehhez a Ti segítségeteket kérem. Nagy szükségem van rá.

Lefényképeztem nektek a cpu-blokk alkotóelemeit: maga a vörösréz blokk, sárgaréz tető és sárgaréz csonkok. Ezeket kell összeforrasztani. Nem tudom, hogy milyen szerszámokra lesz szükség. Például milyen forrasztópálkát kell használni? Pillanatforrasztónk van itthon, de úgy tudom, hogy ez ide kevés lesz. Forrasztóónunk is van, tudom, hogy ez is fog kelleni.

Magát a forrasztás menetét még elképzelni sem tudom. Felmerült bennem a kérdés például, hogy csak simán a blokk széleit forrasszam majd körbe, vagy megoldható az is, hogy a blokk-test és a tető közötti egész felület forrasztva legyen. Ez utóbbi eset kívánatosabb, bár újabb kérdést vet fel: Az érintkező felületekre hogyan vihető fel úgy és olyan mennyiségben a cin, hogy a forrasztandó elemek összeillesztésekor a feleslegessé vált olvadt forrasztóanyag ne follyon be a járatokba?

Elgondolkodtam azon is, hogy vajon a csonkok, blokk és tető forrasztását hány lépésben tanácsos kivitelezni. Először mondjuk a csonkokat a tetőhöz forrasztom és csak utána forrasztom majd ezt a blokk-testhez. Ez esetben a második forrasztáskor nem fognak megolvadni a csonk-forrasztások? Ha igen, akkor ugye az egészet egyszerre kellene forrasztanom?

Még csak a pillanat-forrasztónkkal ügyködtem ezelőtt és ehhez hasonló forrasztást - mint amire készülök - még nem is láttam.

Ugye érthetőek a kérdéseim és nem utalnak mélyen gyökeredző ostobaságokra?

Csatolt fájl:

#3715 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:23

Idézet: <Euro> - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 17:51

...

Ezen forrasztast mar regebben megbeszeltuk, nem?!

PeppeR

#3716 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 22:12

Pepper! Hogy neked milyen jó a memóriád! Nekem már rég kiment a fejemből. Rémlett valami, de azt hittem csak valami dézsávű-érzés.

Akkor most illene visszalapoznom, ugye?

#3717 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 22:14

Idézet

Akkor most illene visszalapoznom, ugye?

elore sajnallak a 123 oldal vegignyalazasa miatt, de GL HF!

#3718 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 22:17

Mit jelent az a GL HF?

#3719 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 22:17

Idézet

Mondjuk floppy alatt kozvetlenul a vinyo, a szivattyu pedig a haz aljaban - szerintem necces. Rakd 5.25-os helyre a vinyot es nem lesz gond. Vagy magnesesen arnyekolod a szivatyut.

nekem chieftec nagytorony aljaban van a pumpa es a legfelso winyokeretben vannak a winyok, olyan 11-12 cm van kozottuk. eddig megmaradt amugy minden adat  :up: 

#3720 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 22:19

Idézet

Mit jelent az a GL HF?

Good Luck, Have Fun

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.