Nagyon kevés tennivaló van már a vízhűtésem elkészültéig. (Mintha ezt már írtam volna.) Ezen kevés dolgok egyike, hogy a már elkészült blokk-komponenseket összeforrasszam. Bevallom őszintén, hogy már nagyon régóta várat magára ez a munkafolyamat. Apum segítségét igénybe véve szerettem volna ezt elvégezni. Mivel tegnap arról értesített, hogy majd csak a két ünnep között lesz ideje velem foglalkozni, így úgy döntöttem nem várok rá olyan sokáig és nélküle forrasztom meg a blokkokat. Ehhez a Ti segítségeteket kérem. Nagy szükségem van rá.
Lefényképeztem nektek a cpu-blokk alkotóelemeit: maga a vörösréz blokk, sárgaréz tető és sárgaréz csonkok. Ezeket kell összeforrasztani. Nem tudom, hogy milyen szerszámokra lesz szükség. Például milyen forrasztópálkát kell használni? Pillanatforrasztónk van itthon, de úgy tudom, hogy ez ide kevés lesz. Forrasztóónunk is van, tudom, hogy ez is fog kelleni.
Magát a forrasztás menetét még elképzelni sem tudom. Felmerült bennem a kérdés például, hogy csak simán a blokk széleit forrasszam majd körbe, vagy megoldható az is, hogy a blokk-test és a tető közötti egész felület forrasztva legyen. Ez utóbbi eset kívánatosabb, bár újabb kérdést vet fel: Az érintkező felületekre hogyan vihető fel úgy és olyan mennyiségben a cin, hogy a forrasztandó elemek összeillesztésekor a feleslegessé vált olvadt forrasztóanyag ne follyon be a járatokba?
Elgondolkodtam azon is, hogy vajon a csonkok, blokk és tető forrasztását hány lépésben tanácsos kivitelezni. Először mondjuk a csonkokat a tetőhöz forrasztom és csak utána forrasztom majd ezt a blokk-testhez. Ez esetben a második forrasztáskor nem fognak megolvadni a csonk-forrasztások? Ha igen, akkor ugye az egészet egyszerre kellene forrasztanom?
Még csak a pillanat-forrasztónkkal ügyködtem ezelőtt és ehhez hasonló forrasztást - mint amire készülök - még nem is láttam.
Ugye érthetőek a kérdéseim és nem utalnak mélyen gyökeredző ostobaságokra?