Azt hiszem egy kicsit fel kell rázni ez a topic-ot! Kicsit olyan érzésem volt az előbb - miközben olvastalak Titeket - mintha temetnék a vízhűtést.
Szóval!
Akármennyire is sokat kell tanulnom mostanában, azért beiktattam egy kis kedvemre való elfoglaltságot is. Ma kitisztítottam a radiátoromat.
Ezt hallgasságtok!
A képen látható Zsuk radiátort pucoltam ki. Először azzal kezdtem, hogy sima forró vizzel többször is feltöltöttem, majd jól megráztam. Kiöntöttem a vizet belőle és megismételtem a procedúrát kb. ötször. Ezután forró vizben oldott trisóval végeztem el az előző műveletet többször is. A radiátorba kb. nyolc deciliter víz fér. Egy-egy ilyen forróvizes öblítéshez 4-5 evőkanál trisót használtam fel. A tisztítófolyadékot fél-fél órára állni hagytam a radiátorban. Néha meg-meg rázogattam. Elvégeztem a - trisós - átmosást négyszer. Ezek után tiszta forró vízzel öblítettem át újra a radiátort, sokszor. Egyszer csak azt vettem észre, hogy a kiöntött vízből egy légy került elő. Egy elég kövér kis legyecske volt. Természetesen már alúlról szagolta az ibolyát. Mindenesetre érdekes volt, hogy olyan sok sima- és trisós forróvizes öblítés után került csak elő. Na ekkor újabb trisós átmosásokra határoztam el magam. Még háromszor átmostam a radiátort. (Kb. 350 gramm trisót használtam fel.) Majd alaposan kiöblítettem sima forró vízzel.
Azért volt szükség ekkora fürdetésre, mert a radiátorból folyamatosan jött kifelé a trutyi. Addig ismételtem meg az öblögetést amíg nem lett teljesen tiszta a radiátorból kiöntött víz.
A radiátort kitisztítottam, de a mai nap ezzel még nem ért véget. A képen látható álvány és komponenseinek végleges telepítését végeztem még el. A fotó nem túl informatív ezért mesélek róla. A számítógép felől érkező hűtőfolyadék először a radiátorba érkezik, majd a tartályon keresztül jut el a pumpáig. A pumpa ismét a számítógép felé küldi a vizet. A radiátor tetejére két 10 cm-es ventilátort szereltem. Egy harmadiknak is ki van alakítva a helye, ha esetleg szükség lenne rá. A két ventilátorot -egyenlőre - sorosan tervezem bekötni a 12 voltos áramkörbe. 10 és 12 miliméters tömlőket használtam fel ide. A csövek csonkokra való rögzítését kábel-szorító műanyag gyors-szorítókkal erősítettem meg.
Holnapra tervezem a blokkok felszerelését és a vízhűtés rendszer beindítását.
Annyra közel van már a CSEND!
Még egy megjegyzés!
HookR, Te írtad Arn - hozzászólásából idézett bizonyos - gondolatára, hogy: "Szívemből szóltál."
Annyi hozzáfűznivalóm van, hogy én - mint zöldfülű kezdő - szintén hasonlóan érzek! Az én vízhűtésem még nem működött a kedvemre. Még nem hallottam azt a csendet amiben Ti már részesültetek. Engem egyenlőre még az motivál, hogy a vízhűtés ezen kellemes tulajdonságában részesülhessek. DE! Már most azon gondolkozom, hogy majd egyszer... ha majd lesz rá időm... pénzem... energiám, akkor majd hogyan fogom javítani a még ki sem próbált vízhűtésemet.
Érdekes! Vajon, valójában a csend - és egyéb okokra hivatkozva - építgetjük vízhűtésünket? Vagy inkább valamilyen egészen más belső "erő" motivál az alkotásra? Hm.
Szerkesztette: <Euro> 2004. 12. 18. 00:07 -kor