HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#4361 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 07. 19:02

Na, összedugtam az asztalon a cuccosomat, egyelőre még nem akartam gépben kipróbálni. Mint kiderült, jól tettem. Van 3 blokk, egy Lada radiátor, egy Hydor Seltz L20-as, meg egy feltöltőtartály, ezeket szilikoncsővel kötöttem össze. A probléma ott jött elő, hogy egy pár perc után a pumpa alatt kis tócsa keletkezett. Szerintem a beömlő csonknál eresztett, nem is kicsit. Ez az a csonk ugye, amelyik a motorhoz csatlakozik, és amit azzal a kis kék kerek bizbazzal rögzítettem magához a pumpához. Szóval a kérdés, hogy vajon hogyan lehet ezt rendesen leszigetelni, ti hogyan oldottátok meg L20-as esetén?
[Gigabyte GA-770TA-UD3] [AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX Black Edition C3] [Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9] [Sapphire HD5750 1GB DDR5 Vapor-X] [Seagate 7200.12 1TB 32MB SATAII] [Pioneer 109 XLB] [Chieftec DA-01 SLD] [Corsair HX450W] [Samsung 970p] [Logitech MX518] [APC Smart UPS SU700INET] [Win7 Ultimate x64 HUN]

#4362 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 19:25

Szia
Nekem nem kellett semmi extra szigetelés még. Esetleg próbáld meg egy kicsivel nagyobb O-gyűrűvel. Mármint vastagabbal. vidd el alami boltba, és mutasd meg, hogy ennél nagyobb kellene.
SPM fokozat pajti!!!

#4363 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 19:34

A lényeg az,hogy ne feszüljön az bevezető cső! A csonkon van egy kis karom, ha nem a helyére kerül, deformálódhat az egész és csöpöghet. Ha csonk oldal irányban megfeszűl, a rotor állása is megváltozhat és ilyenkor zajossá válik amellett, hogy könyen folyhat a tömítés mellett. én is jártam így :mad:

Szerkesztette: DrHIL 2005. 02. 07. 19:37 -kor

#4364 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 19:38

Ja.Tényleg van egy kis pozicionáló pöcök rajt. Annak passzolnia kell.
SPM fokozat pajti!!!

#4365 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 19:56

Hőleadó-radiátor témához lenne egy vad ötletem. Annak idején komolyan fog lakoztam vele, csak helyi adottságok miatt nem tudtam kivitelezni.
FŐLDHŰTÉS Kb 1,5 méter mélyen már állandó a hőmérséklet. Kb 12 fok. Ha egy spirál csőkígyót leásnánk 1,5 m alá környezetét finom homokkal kitöltenénk, elég jó hőleadóhoz juthatnánk. Azokon a területeken ahol ráadásul a talajvíz is magasan van tuti jó megoldás lehetne.

#4366 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 20:09

Csak oda más speckó pumpa kell, mert ezeknek a kis szivattyúknak nincs ekkora emelési magasságuk. Vagy csak néhánynak.
A szülők asszem néznének, mikor bontod fel a parkettát :D
Ja és az első emelettől felfelé már kiőve a dolog.
SPM fokozat pajti!!!

#4367 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 20:29

Idézet: YoungOld - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 19:02

Na, összedugtam az asztalon a cuccosomat, egyelőre még nem akartam gépben kipróbálni. Mint kiderült, jól tettem. Van 3 blokk, egy Lada radiátor, egy Hydor Seltz L20-as, meg egy feltöltőtartály, ezeket szilikoncsővel kötöttem össze. A probléma ott jött elő, hogy egy pár perc után a pumpa alatt kis tócsa keletkezett. Szerintem a beömlő csonknál eresztett, nem is kicsit. Ez az a csonk ugye, amelyik a motorhoz csatlakozik, és amit azzal a kis kék kerek bizbazzal rögzítettem magához a pumpához. Szóval a kérdés, hogy vajon hogyan lehet ezt rendesen leszigetelni, ti hogyan oldottátok meg L20-as esetén?

Nekem is meggyűlt a bajom az L20-asommal. A pumpa beömlő csonkjánál lévő műanyag elemek enyhén szólva törékenyre sikeredtek. Könnyen elpattannnak ha már egy kicsit nagyobb terhelés éri őket.

Talán néhányan közűletek emlékeztek még, hogy hogyan mentek tönkre a Hydor pumpám műanyag elemei. Miután lecseréltem őket, rögtön azzal kezdtem, hogy letörtem azokat a bizonyos karmokat a kék rögzítő elemről. Először spárgával és szigetelőszalaggal próbálkoztam orvosolni a helyzetet. Csak ideiglenes megoldás volt. Öt napig bírta a pumpa csöpögés nélkül. Ekkor azonban már készen volt az új, kék gyűrűt felváltó rögzítő bilincs-szerűség.

Miközben arra készültem, hogy újratöltsem a rendszert, közben vettem észre, hogy egy csomó repedés van a pumpa azon műanyag kis elemén is amelyikbe a beömlő csonkot kell becsavarni. 6-8 helyen voltak rajta apró repedések. Erre - ha jól emlékszem - egy 14 miliméter széles gyűrűt húztam rá kívülről.

Sajnos most képekkel nem tudok szolgálni, mert nincs itthon a fényképezőgépem.

#4368 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 20:42

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 20:34

A lényeg az,hogy ne feszüljön az bevezető cső! A csonkon van egy kis karom, ha nem a helyére kerül, deformálódhat az egész és csöpöghet. Ha csonk oldal irányban megfeszűl, a rotor állása is megváltozhat és ilyenkor zajossá válik amellett, hogy könyen folyhat a tömítés mellett. én is jártam így :mad:

Csonk nem feszül, a cső se irányítja más irányba. A kis karom a helyén van, figyeltem rá. Amúgy hamar sikerült légteleníteni a cumót, utána már csak rezgett, de különösebben nem volt hangja.
Úgy emlékszem, hogy fémből is eszkábáltak ehhez már csonkot, nem tud erről valaki valami közelebbit? melyik alkatrészeket is kellene kicserélnem? és hogy szigeteljem?! Van itt nekem egy tubus gumiám pasztám, ilyen szilikonszerűség, esetleg azzal ha lekenném?
[Gigabyte GA-770TA-UD3] [AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX Black Edition C3] [Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9] [Sapphire HD5750 1GB DDR5 Vapor-X] [Seagate 7200.12 1TB 32MB SATAII] [Pioneer 109 XLB] [Chieftec DA-01 SLD] [Corsair HX450W] [Samsung 970p] [Logitech MX518] [APC Smart UPS SU700INET] [Win7 Ultimate x64 HUN]

#4369 Felhasználó inaktív   Lalakirály 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 07. 20:46

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 20:56

Hőleadó-radiátor témához lenne egy vad ötletem. Annak idején komolyan fog lakoztam vele, csak helyi adottságok miatt nem tudtam kivitelezni.
FŐLDHŰTÉS Kb 1,5 méter mélyen már állandó a hőmérséklet. Kb 12 fok. Ha egy spirál csőkígyót leásnánk 1,5 m alá környezetét finom homokkal kitöltenénk, elég jó hőleadóhoz juthatnánk. Azokon a területeken ahol ráadásul a talajvíz is magasan van tuti jó megoldás lehetne.

Hát elég vad. Ha mégis megcsinálod egyszer azért rakd fel lássuk mi is. :eek:

#4370 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 00:06

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 19:56

Egy srác az overclock.com-on csinált egy olyant, hogy a garázst fűtötte a géppel. Ahhoz elég volt egy eheim 1250 aszem. Ráadásul ne felejtsd el, hogy onnantól fogva a gép lanra hurcolását elfelejtheted.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#4371 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 00:46

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 18:05

Mit csinosítottál rajta?

Kivagta a regi alaplapot. Mit nem latsz meg, kerdezz batran?!  :pokeas:
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#4372 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 10:06

Na jelentem az éjjel végig ment a cuccos az asztalon. Változtatást nem csináltam még a pumpán, hanem kicsit megigazítottam. Szivárgásnak jele nincs, szépen megy minden, de azért majd a pumpát valahogy le kell szigetelnem. Gondoltam arra is, hogy a rotort tartó csonkos bizbazt pillanatragasztóval odaerősítem, hogy ne jöhessen ki. Vagy ez nem jó ötlet?

#4373 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 11:38

Idézet: YoungOld - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 11:06

Gondoltam arra is, hogy a rotort tartó csonkos bizbazt pillanatragasztóval odaerősítem, hogy ne jöhessen ki. Vagy ez nem jó ötlet?

A helyedben nem ragsztanám össze. A jövőben bármikor előfordulhat, hogy szét kell szedned valamiért!

#4374 Felhasználó inaktív   isamisa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 12:21

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 19:05

Mit csinosítottál rajta?

Hali!

A plexi tetőt!! :cool:
Bár az alaplapot is nemrég vettem.

ilyen volt

isa
ASUS A7V880 KT880, AMD 3000+ Barton@3300+, 1024Mb Samsung , Homme made vízhűtés,MSI Ati Radeon x1950Pro AGP 256Mb , Seegate Baracuda 80G HDD,LG CDRW, LG H22L Light Sribe DVD-RAM, Creative SB Live!, FSP Bluestorm 350Watt

#4375 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 12:30

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 20:56

ez nem uj dolog... tolunk nyugatra igy hasznositjak a fold meleget haz hutesehez. biztos talalsz rola informaciot, mert itt egy csomo masik problemat kell megoldani.

en is csak onnan tudok rola, hogy amikor nekialltunk ket eve vizhutesfejlesztesnek, megkerdeztunk par hutessel/futessel foglalkozo szakembert.

#4376 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 15:15

Sok problemat kellesz kikuszobolnod, mert ha egy vakond vagy valami megragja a csoved azt nem fogod nagyon kedvelni.
Meg akkor a prociblokkot es a kornyeket be kellene csomagolni, mert a szobaban nem 12C van es ha kb 12C a diferencia akkor igen erosen lecsapodhat a proci kornyekere a kondenzviz.
Ha nem ertetted akkor irj es priviben elmondom.
Tiesto Forever!!! No meg a WaTeRCooL!!!
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor

#4377 Felhasználó inaktív   isamisa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 15:28

Hú de tapasztalt lett valaki  :D  :D

mesélhetnék a jeget a vízbe akcióról is ;)
ASUS A7V880 KT880, AMD 3000+ Barton@3300+, 1024Mb Samsung , Homme made vízhűtés,MSI Ati Radeon x1950Pro AGP 256Mb , Seegate Baracuda 80G HDD,LG CDRW, LG H22L Light Sribe DVD-RAM, Creative SB Live!, FSP Bluestorm 350Watt

#4378 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 15:45

Idézet: isamisa - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 16:28

Hú de tapasztalt lett valaki  :D  :D

:D

#4379 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 17:24

Hummerdikk kolléga komoly szakértő a vakond és természete témában :respect: .
Ismeri a fémcsövek földben való elrágási idejét és vakondok fémhez viszonyított potenciálját :D
Ne haragudj de ezt nem lehetett kihagyni!
hank

#4380 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 17:51

Idézet: hummerdikk - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 16:15

Sok problemat kellesz kikuszobolnod, mert ha egy vakond vagy valami megragja a csoved azt nem fogod nagyon kedvelni.
Meg akkor a prociblokkot es a kornyeket be kellene csomagolni, mert a szobaban nem 12C van es ha kb 12C a diferencia akkor igen erosen lecsapodhat a proci kornyekere a kondenzviz.
Ha nem ertetted akkor irj es priviben elmondom.

A vakond nem probléma egy gerezd fokhagyma vagy rézcsöveket alkalmazol és még a hőátadás is jobb lesz.
12 fokot inkáb előnynek látom. Egy 'keverő sönt' alkalmazásával könyen elérhető, hogy 17-18 foknál ne legyen hidegebb a vhűtőviz.

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.