idézet:
Ezt írta Hank:
Egy rövid hozzászólás a Sicce Nova keringetőhöz.Nekem fél éve megy külsős használatban és azt vettemészre hogy ha a víz hőfoka fölmegy 36-37 fokra,akkor zörögni kezd.Ha jól emlékszem ezt rá is írták,hogy mennyi a max vízhőmérséklet amit kibiír.De ha nem túl meleg víz megy benne,akkor jópár évig vígan elmegy.
Üdv
Hank[/quote]
Van képed róla? A szigetelés és a csonkok átalakitása érdekelne...
Vízhűtés és rejtelmei # V.
Elküldve: 2004. 02. 23. 23:51
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re
Elküldve: 2004. 02. 24. 12:38
Hank
Elküldve: 2004. 02. 24. 13:38
Elküldve: 2004. 02. 24. 13:42
idézet:
Ezt írta Adept:
Ciki ha megkérdezem, hogy mi az a stabkocka? :o[/quote]
mono mar irt rola... hogy megsegitsem a belokalizalasat, ott keresd a procitol balra: talalsz jopar kis kocka alaku izet az alaplapon. ha sotet van, ki is tapogathatod. csak ovatosan, mert eleg meleg tud lenni.![]()
Elküldve: 2004. 02. 24. 16:26
idézet:
Ezt írta arn:
mono mar irt rola... hogy megsegitsem a belokalizalasat, ott keresd a procitol balra: talalsz jopar kis kocka alaku izet az alaplapon. ha sotet van, ki is tapogathatod. csak ovatosan, mert eleg meleg tud lenni.[/quote]
Aham, kicsit félreolvastam fentebb, másra válaszoltam.
Szóval azok a kis centi szer centi méretű fekete kockák a processzor magfeszültségét hivatottak előállítani egy, a tápegység által szolgáltatott, nagyobb feszültségből. Ez tudtommal alaplapfüggő, van ahol az 5, van ahol a 12V-os ágból állítják elő. Általában a CPU foglalat és a hátsó csatlakozópanel (PS/2, USB, Printer, Audio, stb.) között foglal helyet. Legtöbb gyár ennek a hűtését a CPU hűtő által maga körül generált légmozgására hagyja. Ám esetünkben ez konvergál a nullához. Így viszont jobban melegszik, mint kellene, emiatt (is) mérhetünk fals CPU hőmérséklet értéket (akár az alaplap vezetősávjai szállítják a hőt), ill. kicsit magasabb hőmérséklet miatt hajlamosak a szintén ebben az áramkörben részt vevő elektrolit kondenzátorokat idő előtt kiszárítani -> púposodás, sűrű újraindulás és lefagyás.
Most hirtelen nincs jobb képem róla, de itt is ilyesmiről lehetett szó: Az alaplap egy Slot-1-es alaplap, rosszul szellőző házban volt, gyakorlatilag a ház hátsó fala, a proci hátulja és a tápegység alja (amin semmi szellőzőrés nem volt) közrefogta ezt az áramkört, képtelen volt mozogni a levegő. A kondik felpúposodtak, ill. kicsit jobban megnézve az egyik ilyen fekete kocka annyira felhevült, hogy szó szerint kiforrasztotta magát, a saját súlya miatt elmozdult lefelé, annyira, hogy a lábai már nem értek oda az alaplap vezetősávjaihoz, nem kapott többet áramot, így kihűlt és az ón megszilárdult alatta. Ez az én tézisem.
![]()
Szóval csinján ennek a résznek a nem hűtésével!
[ 2004. február 24.: Mono szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 24. 16:33
Elküldve: 2004. 02. 24. 19:57
De pont ezért kérdezem azt korábban, hogy ha nincs plusz venti a gépben, akkor elég-e a 2ventis táp által elszivott levegő a hütéshez?
Mert akkor ezen logika alapján nem lehet teljes vizes rendszert épiteni... Egyszer valami meg fog olvadni
Egyébként valamelyik nap egy öngyújtóval megnéztem, hogy húz-e be levegő a ház résein ( a kártyáknál hátul) és elég szépen szívta be a lángot...
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re
Elküldve: 2004. 02. 24. 20:08
idézet:
Ezt írta Adept:
Mono!
...
Mert akkor ezen logika alapján nem lehet teljes vizes rendszert épiteni... Egyszer valami meg fog olvadni![]()
...[/quote]
Ki mondta hogy lehet? :confused:
Elküldve: 2004. 02. 24. 23:21
idézet:
Ezt írta Etele:
Ki mondta hogy lehet? :confused:[/quote]
Hát, mertem remélni... Akkor ezek szerint tévedtem?
Elküldve: 2004. 02. 24. 23:51
Egy 2000+os T-bred egy Radeon 9700-as egy Sicce Nova keringető és egy 1500 Zsiga hűtő.Rendszerem ebből áll.
Netezés közben 22 fokos szobában 33 fok a CPU,víz 26,játéknál 37 a CPU,víz 30fok.Ha nincs a Radeon bekötve Sehogy nem föl 35 fok fölé.Minden házibarkács,egész rendszert kihoztam 15000 ezer pénzből és jobb mint a gyári csili-vili Innovatek,Zalmann...Nem akarom lehúzni őket,de ha
kellő odfigyeléssel csinálja az ember még jobbat is lehet összehozni,max nem lesz olyan szép.
Üdv
Üdv
Hank
Elküldve: 2004. 02. 25. 00:47
Eheim 1048 as pumparol lenne szo Innovatek rendszerben. Kicsit zajos idonkent, elforditotam 90 fokkal igy most fektetve van, hatha ami van excentrikussag elmulik talan. A kiegyenlito tartalyt ugye csak az oramutato jarasaval megegyezo iranyban lehet tekergetni(hatul pumpa, elolrol tartaly)? Van vmi tomites annak gondolom nem mindegy.
Elküldve: 2004. 02. 25. 09:07
idézet:
Ezt írta Adept:
Mono!
De pont ezért kérdezem azt korábban, hogy ha nincs plusz venti a gépben, akkor elég-e a 2ventis táp által elszivott levegő a hütéshez?
Mert akkor ezen logika alapján nem lehet teljes vizes rendszert épiteni... Egyszer valami meg fog olvadni...[/quote]
Trükközni kell, megoldható a dolog.
Hasonlóképpen lehet eljárni, mint a VGA kártyák memóriáival. Akár egy P1-es hűtőbordát szétfűrészelni, hővezető ragasztóval ráragasztgatni ezekre a "fekete bigyókra", akkor már jó lehet. Az alaplapra merőleges irányba általában szabad a hely, így akár magasabb bordázatú borda is kényelmesen elfér rajta. Oda kell figyelni a jó hőátadásra a borda felé, ez esetben már jó lehet a dual ventis táp. Alaplaptól, procitól, tuningtól függ a dolog. Ha magasabb feszültségen, nagyobb órajelen van járatva a proci, ezek még jobban melegszenek. Kézzel ki lehet tapogatni, melyik mennyire melegszik. Először célszerű lehet egy 20-30 perces járatás után kikapcsolni a gépet és úgy megnézni. Lehet, hogy irtózatosan felforrósodik üzem közben, így kisebb az esélye, hogy megégeted a kezed. Ha nem tűnik nagyon forrónak, akkor menet közben is érdemes megtapizni.
Elküldve: 2004. 02. 25. 12:12
idézet:
Ezt írta Hank:
Egy dologt elfelejtettem!![]()
Egy 2000+os T-bred egy Radeon 9700-as egy Sicce Nova keringető és egy 1500 Zsiga hűtő.Rendszerem ebből áll.
Netezés közben 22 fokos szobában 33 fok a CPU,víz 26,játéknál 37 a CPU,víz 30fok.Ha nincs a Radeon bekötve Sehogy nem föl 35 fok fölé.Minden házibarkács,egész rendszert kihoztam 15000 ezer pénzből és jobb mint a gyári csili-vili Innovatek,Zalmann...Nem akarom lehúzni őket,de ha
kellő odfigyeléssel csinálja az ember még jobbat is lehet összehozni,max nem lesz olyan szép.
Üdv
Üdv
Hank[/quote]
letesztelted azokat is?![]()
epox 8rda deszkanal pl en is olyan ertekeket mertem, hogy azt hittem felfedeztem a spanyolviaszt.
Elküldve: 2004. 02. 25. 18:59
mint a hűtőképesség.Amúgy a széchenyi hegyi adótoronyba a digtális TV adó is vízhűtéssel megy,szépen rászereltek egy bazinyagy légkondi hőleadót egy cirkót és minden szép vörösrézből volt.Jól nézett ki,ekkor kaptam rá a vízhűtésre.
Üdv
Hank
Elküldve: 2004. 02. 25. 19:47
CPU Blokk
Vga Blokk (ezt is kívánom majd "vizezni")
Szivattyú
Radiátor
Kiegyenlítő tartály??? NO 1. kérdés ez mi és mi célt szolgál
Csövek
Bilincsek
Csatik??? no és ez mi? Ami a csövet köti össze a blokkal???
NA ennyi
A hűtést szerintetek sokban befolyásolja ( nagyobb lesz e a hatásfok) ha a házam mindkét oldalldapjára szerelek radiátor ( akkorát mint az oldal és toronyház) így a blokkba bemenőt és kijövö vizett is hűtöm (hűteni szeretném)...
Ha a pumpa 220 ról megy akkor hogy tudom kivezetni? ill bevezetni a házba a 220at?
A blokkot csináltatni szeretnék vkivel (mivel nem vagyok otthonos vasmunkában, se szerszámom sincs hozzá 15 éves vok...) de nem tudom milyet. Csináltam már pár vázlatot de melyik a jobbb ? Amelyikben egy vastag kígyó vályat megy vagy amibe sok vékonyka? Vagy jó e ha az egész blokkot elárasztatom vízzel (természetesen belülről, vagyis a blokk üreges lenne)??? NA úgy nagyjából ennyi lenne....
Ha nagy blödségeket írtam akkor szoljatok az ember a kritikából is tanul.....
Elküldve: 2004. 02. 25. 21:18
idézet:
Ezt írta Hank:
...Amúgy a széchenyi hegyi adótoronyba a digtális TV adó is vízhűtéssel megy,szépen rászereltek egy bazinyagy légkondi hőleadót egy cirkót és minden szép vörösrézből volt.Jól nézett ki,ekkor kaptam rá a vízhűtésre.
[/quote]
Jómagam is elég sok helyen találkoztam már vízhűtéssel melegedő elektronikus alkatrészek körül, KFKI-ban már a nyolcvanas évek tájékán is gyártottak valami tranzisztoros ketyerét, ami vízhűtéssel ment. Nagy teljesítményű tápegységekben is láttam már (Argon lézer táp, sőt, maga a lézer cső is), stb. Szerintem teljesen reális manapság az ekkora méretű, ekkora hőt termelő félvezetők esetében is, mint a processzor.
Elküldve: 2004. 02. 25. 21:43
Azok még keményen vízkövesedtek is mert rá voltak kötve a csapra.
Elküldve: 2004. 02. 25. 21:51
idézet:
Ezt írta cHeKkk:
.....[/quote]
Hello
Kiegyenlítő tartályon keresztül tudod könnyen feltölteni a rendszered vízzel.Tágulási tartályként is működik.Emellett automatikusan légteleníti a rendszered.
A csatik meg a csatlakozók amibe beledugod a csövet.
A két radiátor növeli a hatásfokot de a súlyt is, meg az árat is.A pumpa kanóca kis faragással kifér egy PCI helyen.
Elküldve: 2004. 02. 25. 21:53
idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:
Orosz argon lézerek amilyenek a dizsiben voltak![]()
![]()
Azok még keményen vízkövesedtek is mert rá voltak kötve a csapra.[/quote]
Olyanokat használtam én is.
Elküldve: 2004. 02. 25. 21:57
[ 2004. február 25.: Vizi naplopó szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó
A téma zárva.