idézet:
Ezt írta arn:
azt mar megbeszeltuk, hogy rosszul valasztottal. val ott alkalmas csatlakozo, csak keresni kell[/quote]
Jolvanna, azért még sajnálni lehet, nem??![]()
![]()
Vízhűtés és rejtelmei # V.
Elküldve: 2004. 03. 03. 10:40
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re
Elküldve: 2004. 03. 03. 13:59
idézet:
Ezt írta arn:
azt mar megbeszeltuk, hogy rosszul valasztottal. val ott alkalmas csatlakozo, csak keresni kell[/quote]
pl veszel 1 esztergát..![]()
..akkor nem lenne probléma..
Elküldve: 2004. 03. 03. 18:51
Éppen a második generációs vízhűtésemet szeretném elkészíteni és kellene nekem egy jó szakember, aki el tudná nekem jó áron készíteni a blokkot (vörösréz ofkorsz, kétrészes, bordás kivitel).
Meg most itt olvasgatom, hogy mindenféle gyorscsatikat használtok. Fel tudnátok engem világosítani ennek a megoldásnak az előnyeiről a szimpla cső+bilincs megoldással szemben (főleg konkrét tapasztalatok érdekelnének)?
amennyiben a fenti kérdésekre valahol már van válasz akkor pliz linkeljetek be, nem nagyon van időm most keresgélni.
Amúgy HookR, WIZARD, Yam-Shee, boho meg a hozzájuk hasonló öreg rókák szoktak még ebbe a fórumba írogatni?
Minden választ előre is köszi!
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2004. 03. 03. 21:08
idézet:
Ezt írta orbano:
Üdv mindenkinek!
Éppen a második generációs vízhűtésemet szeretném elkészíteni és kellene nekem egy jó szakember, aki el tudná nekem jó áron készíteni a blokkot (vörösréz ofkorsz, kétrészes, bordás kivitel).
Meg most itt olvasgatom, hogy mindenféle gyorscsatikat használtok. Fel tudnátok engem világosítani ennek a megoldásnak az előnyeiről a szimpla cső+bilincs megoldással szemben (főleg konkrét tapasztalatok érdekelnének)?
amennyiben a fenti kérdésekre valahol már van válasz akkor pliz linkeljetek be, nem nagyon van időm most keresgélni.
Amúgy HookR, WIZARD, Yam-Shee, boho meg a hozzájuk hasonló öreg rókák szoktak még ebbe a fórumba írogatni?
Minden választ előre is köszi![/quote]
A gyorscsatlakozót a dizájn miatt használjuk, sztem nyugodtan használd az általad elképzelt megoldást.
Gyorscsati jellemzői: kultúrált megjelenés, drága, a hozzá való cső nem elég rugalmas-a többivel rizikós, redszerbontásnál mindenféleképpen le kell engedi a hűtőfolyadékot.
Szerk: hűtőfolydék
Bicska
[ 2004. március 03.: bicska szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 03. 21:31
jó marós embört nem ismer senki közületek, akivel meg lehet csináltatni egy jó kis blokkot?
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2004. 03. 03. 22:55
idézet:
Ezt írta orbano:
[/quote]
Ritkán.
Viszont olvasni szoktak.
Amint igazán új téma vetődik fel, itt lesznek.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 03. 04. 00:39
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2004. 03. 04. 09:38
idézet:
Ezt írta bicska:
A gyorscsatlakozót a dizájn miatt használjuk, sztem nyugodtan használd az általad elképzelt megoldást.
Gyorscsati jellemzői: kultúrált megjelenés, drága, a hozzá való cső nem elég rugalmas-a többivel rizikós, redszerbontásnál mindenféleképpen le kell engedi a hűtőfolyadékot.
Szerk: hűtőfolydék
Bicska
[ 2004. március 03.: bicska szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Hali!
Hát én speciel a helyigény miatt térek át rá... Van hajlékonyabb cső is nézd meg arn képeit....
No szevasztok!
Elküldve: 2004. 03. 04. 18:38
idézet:
Ezt írta hoy:
Hali!
Hát én speciel a helyigény miatt térek át rá... Van hajlékonyabb cső is nézd meg arn képeit....
No szevasztok![/quote]
Ja, tom, ezért írtam ezt: "a többivel rizikós". Páran már beszívták..De egyébként nem értem :confused: ezt a helyigény dolgot. A bilincs max átmérőjében (a csavaros rész miatt) lehet nagy..az meg pont a blokk felett helyezkedik el-->nincs útban.. :confused:
Bicska
Elküldve: 2004. 03. 04. 22:22
Szegény ember vízzel főz...Szerintem kézenfekvő megoldás a hőmérséklet mérésére.
Link:[url="http://"http://www.radikalmod.hu/index.php?p=6&y=34&z=1&st=0&PHPSESSID=62b5813304b93bf3e6d3d99545eeac34"]Radikalmod-hőmérés[/url]
Üdv
Hank
Elküldve: 2004. 03. 04. 22:27
Magyar leírást,esetleg magyarázatot tudnátok-e adni a Tesla féla szivattyúról.Nagyon érdekelne hogy jól értelmeztem a külföldi oldalakat.Hasznosítható lenne főleg ha nincs kavitáció és nagyobb a vízhozama is.
Köszönöm előre is!
Hank
Elküldve: 2004. 03. 05. 09:14
idézet:
Ezt írta bicska:
Ja, tom, ezért írtam ezt: "a többivel rizikós". Páran már beszívták..De egyébként nem értem :confused: ezt a helyigény dolgot. A bilincs max átmérőjében (a csavaros rész miatt) lehet nagy..az meg pont a blokk felett helyezkedik el-->nincs útban.. :confused:
Bicska[/quote]
No szia!
Igen a bilincsel együtt+ a szilikoncső 2mm-s falvastagságú... Na erre már mondhatom, hogy helyigény....
Elküldve: 2004. 03. 05. 10:54
idézet:
Ezt írta bicska:
Bicska[/quote]
amikor megterveztem a blokkot, gondoltam erre is - termeszetesen barmilyen szabvanyos rezcsonk illesztheto ra. akinek nem tetszik a lanos megoldas, hasznalhat bilincset. illetve szukitovel akar az innovatek csatlakozojat is hozzaillesztheted. vario de nagyon
mindegyik csatlakozasnak megvan az elonye hatranya. nekem perpill ez a legszimpibb - ez az ajanlott.
Elküldve: 2004. 03. 05. 13:30
idézet:
Ezt írta arn:
amikor megterveztem a blokkot, gondoltam erre is - termeszetesen barmilyen szabvanyos rezcsonk illesztheto ra. akinek nem tetszik a lanos megoldas, hasznalhat bilincset. illetve szukitovel akar az innovatek csatlakozojat is hozzaillesztheted. vario de nagyon
mindegyik csatlakozasnak megvan az elonye hatranya. nekem perpill ez a legszimpibb - ez az ajanlott.[/quote]
Nekem nincs különösebb problémám a gyorscsatival, eladásnál gond, hogy sokaknak nem ér meg +5-6000 Ft-ot.
Magamnak meg 1x használatos bilincset használok, az sztem elég kultúrált.-->persze lehet, hogy ez csak az én rendszeremre igaz..![]()
Bicska
Elküldve: 2004. 03. 05. 13:36
idézet:
Ezt írta bicska:
Nekem nincs különösebb problémám a gyorscsatival, eladásnál gond, hogy sokaknak nem ér meg +5-6000 Ft-ot.
Magamnak meg 1x használatos bilincset használok, az sztem elég kultúrált.-->persze lehet, hogy ez csak az én rendszeremre igaz..![]()
Bicska[/quote]
egyszer haszálatos bilincs?
Az milyen?
biztosan rögzít?Kell valami speckó fogó a felrakáshoz?
Elküldve: 2004. 03. 05. 14:33
idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:
egyszer haszálatos bilincs?
Az milyen?
biztosan rögzít?Kell valami speckó fogó a felrakáshoz?[/quote]
jaja, speckó fogó..én is úgy kértem..de 100%-os..
Bicska
Elküldve: 2004. 03. 06. 13:06
Jómarósembert még mindig nem ismer senki?
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2004. 03. 06. 18:39
idézet:
Ezt írta orbano:
Hát nem tudom, szerintem egy kicsit már túl nagy felhajtást csináltok a csatlakozók körül. A sima csonk+1mm-el kisebb cső+bilincs tökéletes megoldás. Minden autóban ezt használják, és nagyon nagyon ritkán eresztenek, pedig ott forró víz/fagyálló kering a rendszerben, ráadásul nagyobb nyomáson is. Akkor nekünk miért is nem jó egy megfelelő minőségű/méretű szilikoncső? Nem hinném hogy sokkal drágább mint ezek a spéci csövek a gyorscsatikhoz. Mondjuk aki gyakran szedi szét a hűtését (azonfelül hogy hülye) annak megértem, hogy jobb.
Jómarósembert még mindig nem ismer senki?[/quote]
Szia!
Tudod mennyi a valóban szilikoncső métere??? jóval több mint a gyorscsatlakozós cső ára....
Hali!
Elküldve: 2004. 03. 06. 18:49
idézet:
Ezt írta orbano:
... Mondjuk aki gyakran szedi szét a hűtését (azonfelül hogy hülye)...
...[/quote]
Azonfelül, hogy lehet hogy tesztelésre is használja, lehet, hogy hülye, de azért nem kéne ilyen kinyilatkoztatásokat tenni.![]()
![]()
Elküldve: 2004. 03. 06. 18:55
idézet:
Ezt írta Etele:
Azonfelül, hogy lehet hogy tesztelésre is használja, lehet, hogy hülye, de azért nem kéne ilyen kinyilatkoztatásokat tenni.![]()
[/quote]
Szeretem a bölcs megmondóembereket( nem te) Mindenki megmondja a frankót, mikor hozzászagol a vh.-hez..váá
Bicska

Súgó
A téma zárva.