Vízhűtés és rejtelmei # V.
Elküldve: 2004. 03. 08. 22:00
Köszi a hozzászólást. Nekem a blokkot főiskola gyors prototipus gyártó gépével marják ki szakdolgozat keretében ingyen, de az anyagot én viszem.Egyébként a blokk amiröl beszéltem tárgytalan, (ugynis MONO oldalát figyelmesebben áttanulmányozva arra jutottam), mert tele van "áramlási veszteséggel" amikor hirtelen 90 fokot vált a víz útja.Ezért marad a "csigavonal" kialakítás. Mono is ezt tartja a legcélravazetőbbnek(a weblapján olvastam)
Elképzeléseim szerint 18mm vastagságú tömbből lesz kimarva 13 mm mélységben, a tömb közepén viszont 11mm mélységben, hogy a proci magjánál a magasabb hőmérsékletet kompenzálja.Ezáltal jó lesz INTEL és AMD procikra egyaránt.Az alaptömb 60*60 mm továbbra is, viszonta sarkai le lesznek csapva 45 fokban(a körkörös csatorna miatt),a tetejére 10mm vastag plexi lesz ragasztva.
Ha valaki tud egy jó ragasztót ami erre alkamas kérem írja meg.(ami összeragasztja a rezet a plexivel)
Előre is köszi mindent,várom a hozzászólásokat és véleményeket(kritikát).
Elküldve: 2004. 03. 08. 22:05
Ha valaki tud egy jó címet vagy céget amin elindulhatok please jelezze.
Elküldve: 2004. 03. 08. 22:05
A sarkokat meg ne vágd le hanem ott kényelmesen elfér 4db csavar. ezzel odahuzatod a blokkhoz a plexit.Esztétikus és biztonságos.Sőt oldható.
Elküldve: 2004. 03. 09. 10:42
A gumitömítés valóban jobb. Kicsit vastagabb falat hagysz, belemaratsz egy kb 2x2mm-es vályatot, és abba rakod a gumiprofilt, aztán a sarkokon 4 csavarral (vagy középre is és akkor
Vizes8as! Amugy ha kell valami, szólj nekünk és megszerezzük neked. Csak írd meg mi kell, és már küldjük is postai utánvéttel
Hopsza, most látom csak hoy Vizi Naplopó már megmondta a frankót. De mivel én egy megmondóember vagyok aki éppen hogy hozzászagolt a vízhűtéshez, ezért azt mondom, a blokk oldalainak közepén is hagyj ki helyet egy egy csavarnak. Aztán vegyél imbusz fejes (vagy hogy mondják) kadmiumozott csavarokat. Iszonyat jól fog kinézni
(nem mint ha a 4 csavar nem lenne bőven elég
[ 2004. március 09.: orbano szerkesztette a hozzászólást ]
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2004. 03. 09. 12:20
Az elrendezés még nem végleges ugyhogy amiatt ne szapuljatok.
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re
Elküldve: 2004. 03. 09. 12:48
idézet:
Ezt írta bicska:
A gyorscsatlakozót tekintve én rendszerekről beszélek-->így tekintendő az összeg. Egyébként pl. pénzbe kerül a blokktetőkbe a menetvágás. De ez az én próblémám, mert ez vh.-specifikus...
Bilincs: a bilincset kell szétvágni. Ez arra jó, ha 1x összeraksz 1 rendszert és az úgy jó ahogy van..-->ez az én felfogásom-->ezért nem használok gyorscsatit. 4 cm-rel nagyobbra hagyod a csövet és akkor hardver cserénél sem lesz bibi..( perze annak jó a gyorscsti, akiveszi a blokkokat és akkor kompatibilisek, de mivel én csinálom
A [url="http://"http://www.oetiker.com/hu/inhalt/bilder/pr_ksr01_e.gif"]mostaniakhoz[/url]( az első 4, a képen) már nem kell speckó szerszám, csak 1 harapófogó.
Megj.: vízhűtésnél a lényeg a körkörös egyenletes szorítás, nem az erő-->mivel szinte nincs nyomás.
Bicska[/quote]
a menetre a kompatibilitas miatt igyis ugyis szukseg van... az atallas sok egyegy dbnal, es nem a mar befogott db munkalasa (plane muanyagban) - fedo meg kell. igy nem kell a csonkkialakitassal szarakodni. egyszerubb egy mindenfele helyzethez illeszkedo csonkcsaladot felhasznalni: nalunk pl haromfele csonk lesz alapbol a rendszerben. ezt kis tetelben legyartani, stb... nagyon nem eri meg. mindent amit gyartani kell az draga, ha mashol veszem olcso(bb). olyan sokretuen varialhato csonkfelet (kozbeiktathato, beallo, egyenes, stb) meg nem talaltam. de a szabvanyos illesztes lehetove teszi, hogy te csupasz csonkot rakj oda bilinccsel.
Elküldve: 2004. 03. 09. 12:54
idézet:
Ezt írta Adept:
Ime az uj szivattyum és a tartályom(homemade)...
Az elrendezés még nem végleges ugyhogy amiatt ne szapuljatok.
[/quote]
Hi!
Ez milyen szivattyú és honnan szerezted?
Tomka
[ 2004. március 09.: tthom szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 09. 13:57
Elküldve: 2004. 03. 09. 14:31
idézet:
Ezt írta arn:
a menetre a kompatibilitas miatt igyis ugyis szukseg van... az atallas sok egyegy dbnal, es nem a mar befogott db munkalasa (plane muanyagban) - fedo meg kell. igy nem kell a csonkkialakitassal szarakodni. egyszerubb egy mindenfele helyzethez illeszkedo csonkcsaladot felhasznalni: nalunk pl haromfele csonk lesz alapbol a rendszerben. ezt kis tetelben legyartani, stb... nagyon nem eri meg. mindent amit gyartani kell az draga, ha mashol veszem olcso(bb). olyan sokretuen varialhato csonkfelet (kozbeiktathato, beallo, egyenes, stb) meg nem talaltam. de a szabvanyos illesztes lehetove teszi, hogy te csupasz csonkot rakj oda bilinccsel.[/quote]
Én rátaláltam erre a rézcsőre amit a kiegyenlitőbe is beraktam(képen)... Erre ha ráhuzom a csövet, mindenféle bilincs nélkül is tökéletesen passzol és nem folyik. A házam hátulját is ki fogom furni és beleragasztom ezt a csövet és erre fogom ráhuzni a csöveket belülről. Igy könnyen leválasztható a hűtő és könnyen szerelhető is a rendszer.
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re
Elküldve: 2004. 03. 09. 18:07
idézet:
Ezt írta orbano:
A járatkialakítással ennyit szerintem ne törődj! Lényeg a nagy hőátadó felület, illetve hogy mennyire jól vezeti el a hőt a magtól. A többi, mint az áramlási tulajdonságok másodlagosak (persze nem elhanyagolandók). Persze nem mindenkinek ez a véleménye, ezért is volt olyan nagyon nagyon hosszú az első vízhűtés topic
A gumitömítés valóban jobb. Kicsit vastagabb falat hagysz, belemaratsz egy kb 2x2mm-es vályatot, és abba rakod a gumiprofilt, aztán a sarkokon 4 csavarral (vagy középre is és akkorlefogatod.
Vizes8as! Amugy ha kell valami, szólj nekünk és megszerezzük neked. Csak írd meg mi kell, és már küldjük is postai utánvéttel
Hopsza, most látom csak hoy Vizi Naplopó már megmondta a frankót. De mivel én egy megmondóember vagyok aki éppen hogy hozzászagolt a vízhűtéshez, ezért azt mondom, a blokk oldalainak közepén is hagyj ki helyet egy egy csavarnak. Aztán vegyél imbusz fejes (vagy hogy mondják) kadmiumozott csavarokat. Iszonyat jól fog kinézni
(nem mint ha a 4 csavar nem lenne bőven elég)
[ 2004. március 09.: orbano szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ne szivassuk már egymást..Én ezt az adott hozzászólásodra írtam. Én se most kezdtem a játékot, hülyeségnek tartottam, amit te hülyeségnek tartottál és nem csak én...
Bicska
Elküldve: 2004. 03. 09. 20:11
de tényleg ne vegyétek már ennyire komolyan a dolgokat. nyilván senki nem akar itt senkit sem lehülyézni. és szerintem mindenki tudta ezt jól amikor én azt irtam hogy hülye aki gyakran pakolássza a vízhűtését. mert az
Amúgy holnap megyek maróshoz. Remélem ő nem mondja azt hogy hülye vagyok és menjek nyámba a 13mm mély 3, vagy jobb esetben 2 mili széles vályataimmal
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2004. 03. 09. 20:57
Elküldve: 2004. 03. 09. 21:14
idézet:
Ezt írta Adept:
PEACE Boys!!!![]()
![]()
[/quote]
Az a gyorscsati milyen?
Innovatek féle vagy beledugós?
Elküldve: 2004. 03. 09. 22:18
idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:
Az a gyorscsati milyen?
Innovatek féle vagy beledugós?[/quote]
Küldtem neked egy mailt egy képpel.
[ 2004. március 09.: Adept szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 09. 22:48
Aszongya file not found.
Elküldve: 2004. 03. 09. 23:33
idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:
Nem tudom megnézni!
Aszongya file not found.[/quote]
emailt nem kaptad meg?
Elküldve: 2004. 03. 09. 23:46
idézet:
Ezt írta Adept:
emailt nem kaptad meg?[/quote]
De csak a kép linkje nem jó.
Elküldve: 2004. 03. 10. 09:44

Súgó
A téma zárva.