HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 telepítési "zsákutca" - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 telepítési "zsákutca" Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 07. 18. 23:14

Miért sértődnék be ? Pofára estetek vastagon, semmi használhatót nem tudtatok felmutatni, és ezt beszólásokkal kompenzálnátok, röhögök rajtatok. Ez éppen nem sértődési állapot öregem - most sem vagy tisztában fogalmakkal, amiket használsz. Nem trollkodás ám tőlem, csak újabb generációs tapasztalat. Én annak idején nem szégyelltem a szakmunkások körében sem tanulni az igazi szakmát diplomás pályakezdőként, szóval erősen vízionálsz valamit magadnak, amit szórakozva, bár egyre fogyó motivációval figyelek egy ilyen helyen. Talán elkerülte a figyelmedet, ez az én topicom, ti meg visszajártok szerelmesen, felőlem miért ne, csak éppen nem tudjátok miért.

De, hogy a kérdésedre válaszoljak: miközben bőszen frissített a háttérben (nem letöltött, hanem telepített) 1024 x 768 felbontásban, teljes képernyőn ment egy jó minőségű házivideó, tessék itt van, valami HP gyűjtőé:

Másoknak: semmi gond a "cérnaelszakadással", én is voltam nekihevült fórumozó, az ember néha csak azért ír le olyanokat, mert tudja, IRL nem mondana ilyet a másiknak.

A Win 7 on Oldies projekt állása:

az első frissítés után eltűntek a hardverkezelő kérdőjelei, egy ACPI jelölésű kivételével, bár a rendszereszközök között van valami ilyesmi, és jött is egy feljövű üzenet, hogy installálta. A BIOS-ban hiába vettem ki előtte, a kérdőjel ott marad, de valószínű nem sok vizet zavar, valami monitorozási opció csak. A többit a Win 7 nevesítette, a régi SMC kártyát típus szerint, az audió eszközt is, infraport, minden működik.

Azért nem minden sima: 2 GB RAM fölött életképtelen a dolog, már a betöltéskor lefagy (a telepítőről bootolásnál is). A memóriakezelő nem nForce hanem "PCI szabványos RAM vezérlő", viszont van "nForce PCI System Management" és "nForce2 AGP állomás - PCI híd". Az alaplap max 3 GB-ot tudna, XP alatt tudja is, de ez legyen a legkevesebb gond.

Igazán az érdekelne - már ha valakinek van még kedve ilyen "szövegkörnyezetben" közreműködni - hogy mik a tipikus Win 7 alkalmazások, "helyzetek", amelyek próbára tennék a gépet. Eddig minden simán fut, mint fentebb jeleztem. Nyilván nem játékokra gondolok, az egy egész más tészta, hanem olyan alkalmazásokra, amelyek Win 7-re lettek kitalálva.

Szerkesztette: Pápaszemes 2013. 07. 18. 23:25 -kor

#122 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 07. 19. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 19. 00:14

De, hogy a kérdésedre válaszoljak: miközben bőszen frissített a háttérben (nem letöltött, hanem telepített) 1024 x 768 felbontásban, teljes képernyőn ment egy jó minőségű házivideó, tessék itt van, valami HP gyűjtőé:

ez nem igazán válasz, lévén a a felbontásra kérdezett rá. lehet az újdonság erejével hat: a fogaskerék jelnél keresd a jutyúbos oldalon. a legelső jobboldalt, balról.

Idézet

Igazán az érdekelne - már ha valakinek van még kedve ilyen "szövegkörnyezetben" közreműködni - hogy mik a tipikus Win 7 alkalmazások, "helyzetek", amelyek próbára tennék a gépet. Eddig minden simán fut, mint fentebb jeleztem. Nyilván nem játékokra gondolok, az egy egész más tészta, hanem olyan alkalmazásokra, amelyek Win 7-re lettek kitalálva.

win7-re az aeró lett kitalálva, azt kb. lehet buktad is, vga függő. 64 biten is használható, ellentétben az xp-vel, de nincs annyira ramod, h kihasználd.
programban meg kb. ugyanazt futtathatod, mint eddig.
esetleg, ha ssd-t tolsz alá, van trim.

Szerkesztette: avmanster 2013. 07. 19. 14:36 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#123 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 19. 14:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 19. 00:14

Miért sértődnék be ? Pofára estetek vastagon, semmi használhatót nem tudtatok felmutatni, és ezt beszólásokkal kompenzálnátok, röhögök rajtatok. Ez éppen nem sértődési állapot öregem - most sem vagy tisztában fogalmakkal, amiket használsz. Nem trollkodás ám tőlem, csak újabb generációs tapasztalat. Én annak idején nem szégyelltem a szakmunkások körében sem tanulni az igazi szakmát diplomás pályakezdőként, szóval erősen vízionálsz valamit magadnak, amit szórakozva, bár egyre fogyó motivációval figyelek egy ilyen helyen. Talán elkerülte a figyelmedet, ez az én topicom, ti meg visszajártok szerelmesen, felőlem miért ne, csak éppen nem tudjátok miért.

Másoknak: semmi gond a "cérnaelszakadással", én is voltam nekihevült fórumozó, az ember néha csak azért ír le olyanokat, mert tudja, IRL nem mondana ilyet a másiknak.

A Win 7 on Oldies projekt állása:

az első frissítés után eltűntek a hardverkezelő kérdőjelei, egy ACPI jelölésű kivételével, bár a rendszereszközök között van valami ilyesmi, és jött is egy feljövű üzenet, hogy installálta. A BIOS-ban hiába vettem ki előtte, a kérdőjel ott marad, de valószínű nem sok vizet zavar, valami monitorozási opció csak. A többit a Win 7 nevesítette, a régi SMC kártyát típus szerint, az audió eszközt is, infraport, minden működik.

Azért nem minden sima: 2 GB RAM fölött életképtelen a dolog, már a betöltéskor lefagy (a telepítőről bootolásnál is). A memóriakezelő nem nForce hanem "PCI szabványos RAM vezérlő", viszont van "nForce PCI System Management" és "nForce2 AGP állomás - PCI híd". Az alaplap max 3 GB-ot tudna, XP alatt tudja is, de ez legyen a legkevesebb gond.

Szóval még szenvedsz vele mindig. Nem megy rendesen a memó, kérdőjelesek a hardware-ek. Valóban tuti lehet, jól megmutattad.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#124 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 19. 15:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 07. 19. 15:58

Szóval még szenvedsz vele mindig. Nem megy rendesen a memó, kérdőjelesek a hardware-ek. Valóban tuti lehet, jól megmutattad.

mennyivel rosszabb, mintha valami pufilinuxszal aberráltkodna? :D

Szerkesztette: avmanster 2013. 07. 19. 15:00 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#125 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 19. 15:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 16. 17:17

Oké, nézzük:

van egy jól működő 10 éves gépem, a célom az volt, hogy telepítsek rajta Win 7-et, konfiguráció a nyitóban. Bár a felvetésben csak implicit volt benne, de később egyértelműsítettem #4-ben, hogy a lemez adatait (a kiterjesztett partícióban) meg szeretném őrizni végig.

Ehhez képest a "ha meg valaki írt valamit, akkor csakazértsem" felállás a következő volt:

- " 16 GB nem elég, próbáld nagyobb partíción" . 32G-n próbáltam, akkor sem ment.

- " 32 G sem elég, próbáld még nagyobbon" - ezt "csakazért sem", mert ellenkezik az adatmegőrzéssel.

a telepítési helyigényre vonatkozó további csakazértsemeket arra alapoztam, hogy a Microsoft infói szerint 16G elég. Lehet, hogy tartós használatra (gyűlő anyagok stb.) nem, de ez nem lehetett a kiinduló probléma forrása.

- "felejtsd el a kiterjesztett partíciót" - lásd a fentebbi csakazértsemet

- " vegyél ennél jobb vasat hozzá" - csakzértsem, mert nem ez volt a problémafelvetés, vásárolni magamtól is tudok.

itt meg kell jegyezni, hogy a 10 év puszta hangoztatásán kívül nem hangzott el semmilyen releváns érv a HW csere szükségszerűségére.

eddig van-e kérdésed ?

A logikai partíciókról akkor is mentsd le az adatot (régi vinya bármikor megmakkanhat). Én a helyedben nem szenvednék logikai partícióval.

A releváns érv a hw-cserére, hogy drivergondjaid vannak. Nem is kell ennél több.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#126 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 19. 15:08

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 07. 19. 16:00

mennyivel rosszabb, mintha valami pufilinuxszal aberráltkodna? :D

Sokkal. A lénöksz alatt legalább a hw-ei mennének, meg annak az erőforrásigénye is kisebb.

#127 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 19. 15:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 07. 19. 16:58

Á, csak megmaradt a hitében, mint a Gyula... Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#128 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 19. 18:18

Hűha, ezt a topikot miképp hagytam eddig figyelmen kívül!? :cool2:
Amúgy értelmes hozzászólásom nincs. :D

üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#129 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 19. 19:07

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2013. 07. 19. 20:18

Kedves szabi, talán öregszel... A következő szint: Windows8-at egy 486-osra, aztán ha sikerült, kollektíve lehülyézni minket! Kép

#130 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 19. 19:13

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2013. 07. 19. 19:18

Hűha, ezt a topikot miképp hagytam eddig figyelmen kívül!? :cool2:

üdv
szabi

veled egyszer még barátok is lehetünk :D

a többi felvetésre a teljesség igénye nélkül:

pontosítok ACPI ügyben: teljesítmény ellátás vezérlés, nyilván az akkus gépeknél van jelentősége. Ha ezen a gépen "kérdőjeles" (bár valamit beinstallált frissítésnél), akkor nyilván kimarad a játékból, de kérdem én, ez kinek hiányozna ?

A kemény HW-probléma a videókártya, a HD 4650 kezelhetetlensége telepítői fázisban. Egyszerűen "nem hagyja szóhoz jutni a gépet", nincs csökkentett mód, semmi, erről a topic elején bőven volt szó. NEM a régi alaplap az oka elsődlegesen. Jópár eset van a neten erről, újabb gépeken is. Megoldás: másik kártya - nálam egy 9600 XT - használata, majd miután fent van az Win 7, kártyacsere. NEM SZABAD hagyni, hogy használatba vegye a "felismert" kártyát vagyis nincs újraindítás (Ekkor derül ki egyébként, hogy HD 4670-nek látja). Lehet indítani a HD 4650 drivertelepítőt, és minden a helyére kerül (reboot után természetesen. Akkor kellemetlen, ha újratelepítés jön, mert lehet ki-be rángatni a kártyákat megint, hát ez el lesz kerülve, ha csak lehet.

A 2GB-os RAM határ megint nem gond, ez legyen a legnagyobb gondom, hogy 3 GB helyett csak 2 van ( korábban hülyeséget írtam, pont fordítva). A 3-as szám gyanús egy kicsit, kíváncsi vagyok, ha 4 lenne, azt se szeretné-e a Win7.

Tehát ennyi az egész HW ügy.

A logikai partíciókkal miért kellene "szenvedni", mi ott a szenvedés ?? Semmi közük nem volt a történésekhez, sőt, inkább jól jöttek közben.

A youtube-hoz valóban nem értek, mindjárt megnézem.

#131 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 19. 19:21

igen, a 480-nál van egy pont.

én arra céloztam, hogy a videó jó minőségű, éles kontúrokkal stb. a teljes képernyőn is, nem pedig egy életlen, alacsony információtartalmú stream.

#132 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 19. 19:30

persze nem a "4650" telepítőről van szó, hanem 4xxx-ről, ezért is furcsa az egész

#133 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 19. 19:35

Aero ... felhasználói élmény, áttűnések, kell a fenének.

#134 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 19. 19:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 19. 20:35

Aero ... felhasználói élmény, áttűnések, kell a fenének.

namost ezen felül sokkal többet nem kapsz a win7-től egy xp-vel szemben sem. bár én nem szívesen használnék már újra xp-t.

Idézet

#135 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 19. 19:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 19. 20:21

igen, a 480-nál van egy pont.

én arra céloztam, hogy a videó jó minőségű, éles kontúrokkal stb. a teljes képernyőn is, nem pedig egy életlen, alacsony információtartalmú stream.

igen, és ha feltolod 720-ra, akkor kapsz 1280x720-as felbontást, amitől leköhög a gép. az mondjuk még az ilyen csoda xga monitoron is jobban kiadja magát.

Szerkesztette: avmanster 2013. 07. 19. 19:46 -kor

Idézet

#136 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 19. 19:48

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 07. 19. 21:46

igen, és ha feltolod 720-ra, akkor kapsz 1280x720-as felbontást, amitől leköhög a gép. az mondjuk még az ilyen csoda xga monitoron is jobban kiadja magát.
Még nem tudtam eldönteni, hogy ez csupán csak megközelíti, avagy le is veri Gyulát? Kvalifikáld magad, Barátom!

Szerkesztette: Macikák 2013. 07. 19. 19:49 -kor

#137 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 19. 20:00

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 07. 19. 20:43

namost ezen felül sokkal többet nem kapsz a win7-től egy xp-vel szemben sem. bár én nem szívesen használnék már újra xp-t.

erről is volt már szó. én nagy ívben megvetem, leszarom a Win 7-et és az egész Microsoft szardagasztást fejlesztéseket.

az XP támogatásával 2014-ben leállnak.

#138 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 19. 20:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 19. 21:00

erről is volt már szó. én nagy ívben megvetem, leszarom a Win 7-et és az egész Microsoft szardagasztást fejlesztéseket.

az XP támogatásával 2014-ben leállnak.

Akkor miért is szopsz vele?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#139 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 19. 20:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 07. 19. 21:07

Akkor miért is szopsz vele?

huhh ... három sor elolvasása már nem megy ?

meg bocs, de az eddigiek éppen, hogy pozitív fejleményekről szólnak - ja igaz, nincs áttűnéses buziság és egyebek (itt lehet mondani), és nincs nagy-nagy felbontású youtube sem - mert minek is ?

Szerkesztette: Pápaszemes 2013. 07. 19. 20:16 -kor

#140 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 19. 20:16

Ó, Haverkám! Kérdezted, hogy mi a stájsz a Win7-tel... Kép

Háde, toljál már fel egy ilyet, csumidázlak:

Kép

Jah, ez ennek a szmötyi P4-emnek a Win7 élmény-indexe, csak mert rendes vagyok.

Ha a 300-ezres gépemét posztolnám, tökön is böknéd magad!

Tehát kérlek, Te se legyél smucig! Rakd már fel a Tiéd, hadd röhögjük betegre magunkat, köszi... Kép

Szerkesztette: Macikák 2013. 07. 19. 20:31 -kor

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.