HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Brutálisan lassítja az XP-s gépeket a frissítés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Brutálisan lassítja az XP-s gépeket a frissítés

#101 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 12. 30. 13:31

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2013. 12. 24. 18:24

Na, egy ilyen rendszeren üzemeltess stabilan, aminek a gyártója semmiért nem vállal felelősséget.

Vannak ám helyek ahol tök jól stabilan működnek, de miért is vállaljanak felelősséget? Sanyika majd felrak egy Daemon toolst, OS kékülzöldül, aztán leáll az MS-el vitatkozni? Értelme sem sok lenne.
Make love not Wor.

#102 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 12. 30. 14:16

Üzenet megtekintéseIdézet: georg1945 - Dátum: 2013. 12. 24. 17:29

XP PROF rendszerem van.

Kiváló!

Nem téveszt a gépelés. Ha meg nem korszerű az IE8, hát akkor ott van a Firefox, mert a Chrome olyan önkényes lett, hogy a neki öreg eszközöket (drive) törli. Így letörölte a hangot nálam. Eredmény: repült a Chrome. Meg aztán nehezen is tölt be.

Most néztem: árulnak olyan dobozos XP Professional-t, amelyik gyártófüggetlen és rajta van már az SP3 is. Az ára 18-24000 FT
Az igen! Tényleg nem téveszt a gépelés? A titkod mester, de azonnal :omg: Gyártófüggő XP-t is érdekes lenne látni.

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2013. 12. 24. 18:24

Vagy mehet a szla a microsoftnak? Ja, nekik nem, mert ők semmiért nem vállalnak felelősséget. Na, egy ilyen rendszeren üzemeltess stabilan, aminek a gyártója semmiért nem vállal felelősséget.
Mondjuk a Máékröszaftban ez a blama, a supportjuk lófaszt sem ér. Szóval csak a support miatt lófaszt sem érdemes tőlük megvenni.

Egyébként meg a kínaiakat nem zavarja ez a brutális lassulás, meg a terméktámogatás lejártának közeledte, fél Kína sztak verz XP-t használ, IE6-tal megküldve. Nem hogy a frissítések, vagy az SP3 nincs nekik fent, de nagyrészt az SP1 sincs. Nem hiába, arrafelé nem keresnek megoldást a problémára, hanem a problémát szüntetik meg.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#103 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 12. 30. 14:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 12. 30. 14:16

Mondjuk a Máékröszaftban ez a blama, a supportjuk lófaszt sem ér. Szóval csak a support miatt lófaszt sem érdemes tőlük megvenni.

Nemtom, én már kretén hibára kaptam onnan egyedi és béta patchet is. Vagy éppen bejöttek a gépre remote debugolni, mikor kolléga nagyon összekavarta a fejét.
Make love not Wor.

#104 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 04. 19:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 12. 30. 14:16

Gyártófüggő XP-t is érdekes lenne látni.

Valahol talán még akad vmelyik láda mélyén ilyen nekem is. Compaq gépeknél volt divat még ilyen hekkelt NT-s rendszer, meg WIN2000, de HP is elkövetett ilyent, XP-vel. Nem megy fel csak adott típusú gépre, csak ahhoz való driverek és szoftver körítés van benne. Olyan, mint a Móriczka versön szarrá hekkelt WIN telepítők, csak ezt neves gyártó művelte, és nem bővítette, hanem lekorlátozta a lehetőségeket. A CD-ről (DVD-ről) saját telepítő butul, ellenőrzi a BIOS-t, HW-ket, szériaszámokat, ha nem stimmel, akkor error. Ha stimmel, felnyomja a WIN telepítőt a HDD-re, butul, és települ a WIN, driverek integrálva, Office, meg a HP szarok előtelepítve. (XP saját generic driverei általában ki vannak ezekből spórolva)

#105 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 04. 19:48

dupla

Szerkesztette: hkpk 2014. 01. 04. 19:49 -kor

#106 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 04. 21:44

@"Geri":
a hit ereje
Egy mohamedán, egy katolikus és egy zsidó vitatkozik, melyikük istene a nagyobb hatalmú.
A mohamedán azt mondja
- Felénk nagy földrengés volt, de mi erősen fohászkodtunk Allah-hoz és 30 km-es körzetben minden ház ép maradt.
- Az semmi - mondja a katolikus -, nálunk árvíz volt, de mi erősen imádkoztunk Istenhez és 30 km-es körzetben minden ház ép maradt.
- Ezt hallgassátok, barátaim - mondja a zsidó -: képzeljétek, a múlt szombaton séta közben az utcán egy nagy táska pénzt láttam heverni.
Tudjátok, mi szombaton nem nyúlhatunk pénzhez, de én erősen imádkoztam az Úrhoz és képzeljétek, 3 méteres körzetben péntek lett!

#107 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 05. 00:32

ism

#108 Felhasználó inaktív   MadarasTeszko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2014. 02. 06. 19:03

Nekem a rendszer üresjáraton-nál írja ki a 99-et, de ha elindítok egy programot akkor lejjebb ugrik jóval pl: mozilla firefox

#109 Felhasználó inaktív   Euro Glass 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 06. 19:27

"Brutálisan lassítja az XP-s gépeket a..." ...z NSA féle trójai alrendszer...

:-Đ

#110 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 06. 19:55

Üzenet megtekintéseIdézet: MadarasTeszko - Dátum: 2014. 02. 06. 19:03

Nekem a rendszer üresjáraton-nál írja ki a 99-et, de ha elindítok egy programot akkor lejjebb ugrik jóval pl: mozilla firefox

Komolyan? És ha elindítasz egy notepadot még lejjebb ugrik? Próbáld már ki, nagyon izgat.

:D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#111 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 06. 19:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Euro Glass - Dátum: 2014. 02. 06. 19:27

"Brutálisan lassítja az XP-s gépeket a..." ...z NSA féle trójai alrendszer...

:-Đ

UNCSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#112 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 07. 12:24

töltsd le a legújabb (januári) kumulatív ie patch-et és telepítsd, utána jó lesz.
(szerk.: legalábbis remélem, a novemberi és decemberi miskulanciánál ez kellett)

Szerkesztette: xclusiv 2014. 02. 07. 12:25 -kor

#113 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 07. 14:39

De ez pont azt jelenti ám, hogy a procit jobban eszi, persze ezt egyik programnál sem lehet elkerülni. Az a jó az üresjáratnak, ha 99%-100%-on van, mert azt jelenti, hogy a proci pihen (0-1%-ban használt csak), nem csinál semmit, csak egy pihentetőfolyamatot futtat, ami a nagy semmit hajtatja végre a procival.

A DOS/Win9x-ekben az (is) volt a gáz, hogy nem volt idle process, és ha egy kicsi programot is indítottál el, vagy a gép nem csinált semmit, akkor is 100%-on tekert az egyik folyamat, és feleslegesen erőlködött a gép, ette, pazarolta az áramot a semmire, meg melegedett feleslegesen, fárasztotta a tápot, és pörgette a ventiket.

Szerkesztette: Raynes 2014. 02. 07. 14:47 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#114 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 28. 17:40

Üzenet megtekintéseIdézet: hokuszpk - Dátum: 2013. 12. 21. 20:05

Kipróbáltam. Ez egy hamvas, lendkerekes fostalicska. Hiába töltöttem le a 470MB-os fájlt, hiába települt fel rendszergazdai joggal egy XP SP3-ra, kérte, hogy indítsam újra a gépet, és indítsam el a Windows Update-et, mert bekészítette neki a cuccost. Az utasítás szerint jártam el, el is indul WU, viszont egyáltalán nem a számára bekészített csomagokat kezdte el telepíteni, hanem elkezdte lehuzigálni a MS-tól (mivel legális sorozatszámmal használt WinXP-ről van szó). Csak akkor mi a büdös fasznak töltöttem le ezt az usite-os baromságot, ha egyszer így is, úgy is az MS-től húzza a cuccost a WU?

Faszom már, nem lehet egy SP4-et rendesen megcsinálni, ezek sem lehetnek ilyen magyar gyökerek, de még szédítenek is másokat a szarjukkal. A Májkrémszaft meg menjen a kurva anyjába, nem igaz, hogy ez nekik jó, hogy minden egyes Windows telepítéskor boldog-boldogtalan cibálja a frissítőszervereiket feleslegesen, ők is sávszélt spórolnának egy SP4 kiadásával vagy egy leírással, ami leírná, hogy hogyan kell a frissítéseket beleintegrálni az SP3-as telepítőbe. Persze, azt is értem, hogy miért nem adják ki, egyrészt munka nekik az SP4 .exe telepítő vagy SP4-es installCD tető alá hozása, amit már senki nem fizet meg nekik, nincs belőle újabb profit, másrészt azt akarják, hogy akik kalózwinnel nyomják, azok ne tudjanak kényelmesen frissíteni, hanem szenvedjenek az SP0-ás vagy SP1-es botnetes szarjukkal. Elcseszett egy öltönyösnyakkendős logika ez.

#115 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 28. 22:14

Na, nem kellett hozzá kibaszott 6 óra sem. 5 óra alatt letöltötte és feltelepítette az összes frissítést, aztán mást csináltam, de az egyik frissítéssel baj volt, arra fix-et kellett tölteni, aztán külön letölteni kézzel a frissítést, és úgy telepíteni, így lett majdnem 6 óra. Végül minden fent van, olyan friss lett minden, hogy gyöngyvirágillata van ennek a szarnak, csak kurva sokáig tartott.

Visszavonom, amit az előtt írtam. Ez így a MS-nak sem jó, hogy kismillió fix-eket és problémamegoldásos tudásbázist kell csinálni még rá a frissítésekre, meg frissítések frissítései. Egyszerűen baromarcúság, saját magukat is csak feleslegesen szivatják vele. Lenne egy integrált telepítő 100 frissítésenként, vagy 100megányi frissítésenként, aztán semmilyen fixszel nem kéne szopniuk nekik sem. Ezt a mostani megoldást (mindenki szív vele) tuti valamelyik menedzser balfasz találta ki. Az tuti, gépet, Windowst nem sokat láthatott életében, de az értekezleteken biztos fasza marketingbullshitet tud nyomni, meg szépen grafikonozni. Ezek azok a fajta állatok, akik a saját szarukat is megeszik, csak azért mert úgy gazdaságos, vagy a grafikonon úgy néz ki :bolond:

#116 Felhasználó inaktív   gduck 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 02. 28. 22:54

@Raynes: Valami nagyon elrontottál :( Az usite Sp4 egy nagyon jó dolog, már rengeteg gépet frissítettem vele! Alul bepipálod, hogy automatikusan indítsa újra a gépet, 1-2 újraindítás után felrak vagy 130 frissítést és már kész is. Utána még az M$ oldalról leszed vagy 5-öt (ami azóta megjelent). Így az SP3 napra kész állapotban van <1 óra alatt, szemben az M$ online update fél napjával :D :D

#117 Felhasználó inaktív   Euro Glass 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 28. 23:54

@Raynes: nem tudom milyen vason nyomtad de nekem 1 óra alatt megvolt az egész baszás az SP3-ról , a 900 Mhzes Linuxban lévő VirtualBoxba telepített XP-n..

(TAPS, GRAT, BANGHEAD)

#118 Felhasználó inaktív   Euro Glass 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 28. 23:55

@Euro Glass: mármint a standard windows update, semmiféle sp4, meg és pistike féle verzsön :D

#119 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 01. 09:01

Üzenet megtekintéseIdézet: gduck - Dátum: 2014. 02. 28. 22:54

@Raynes: Valami nagyon elrontottál :( Az usite Sp4 egy nagyon jó dolog, már rengeteg gépet frissítettem vele! Alul bepipálod, hogy automatikusan indítsa újra a gépet, 1-2 újraindítás után felrak vagy 130 frissítést és már kész is. Utána még az M$ oldalról leszed vagy 5-öt (ami azóta megjelent). Így az SP3 napra kész állapotban van <1 óra alatt, szemben az M$ online update fél napjával :D :D
Mindent bepipáltam, amit kellett. Lement a kötegfájl ablaka, kérte indítsam újra, és az IE8-on kívül baszott bármit is feltenni. Azért volt ilyen sok óra, mert a netem sem a legjobb, 3Mbites, plusz sok frissítést szedett le, valami 173-at. Aztán mire telepítette őket, meg újraindítgatta a gépet. A billentyűzetkiosztásokkal kapcsolatos KB2686509 frissítés meg fel sem akart menni, ahhoz még fixet is kellett túrni.

Lehet próbából felteszem az egyik virtuális gépemre is, de ha ott sem működik, akkor egy életre végeztem ezzel az usite-os szarral.

Üzenet megtekintéseIdézet: Euro Glass - Dátum: 2014. 02. 28. 23:54

@Raynes: nem tudom milyen vason nyomtad de nekem 1 óra alatt megvolt az egész baszás az SP3-ról , a 900 Mhzes Linuxban lévõ VirtualBoxba telepített XP-n..

(TAPS, GRAT, BANGHEAD)
Nem vagy te beteg? SP3? Meg még az összes frissítés rá? Ha ilyen félping alapú trójai alrendszereket telepítesz, akkor jól letámad a cionista NSA! :] :banghead: Amúgy 2GB RAM-os Core2Celeronon csináltam, SATA2-s merevlemez társaságában. Minimum 2x olyan erős, mint a 900-as EEE Cerka.

Szerkesztette: Raynes 2014. 03. 01. 09:02 -kor

#120 Felhasználó inaktív   Euro Glass 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 01. 09:48

@Raynes: "...Amúgy 2GB RAM-os Core2Celeronon csináltam, SATA2-s merevlemez társaságában. Minimum 2x olyan erős, mint a 900-as EEE Cerka..."

ja. a VirualBox verzsön XP-nél 4x olyan gyors gépen is 6x anniy időt vett neked igénybe a folyamat. Te bisztos valami űberzseni lehetsz ! :D

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.