HWSW Informatikai Kerekasztal: Chaintech fanok ide, Chaintech alaplap FAQ!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Chaintech fanok ide, Chaintech alaplap FAQ!!! Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   zoty 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 24. 21:03

Idézet: Chromo - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 20:35

találtam az alaplapomhoz 2008.08-as biost.
Valaki segítene hogyan tudom frissíteni?
rom-kiterjesztésű file.
Chaintech Zenith, AMD 3200+@2205 Spire 5E070B1H3G, 2x256 Samsung DDR 400 CL3, Asus9999GT 350/700

#562 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 26. 23:12

Idézet: Socket - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 23:52

Chaintech SK8T800 Summit-ról, kinek milyen tapasztalata van?

Nincs senkinek se ilyenje? :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#563 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 00:52

Socket én majdnem ilyet vettem, de aztán rádobtam 2.000ft ot és így VNF3-250 es lett belőle...

#564 Felhasználó inaktív   lordvico 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 11:12

Idézet: JiM - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 12:26

Nekem ilyen lapom van már 1 hete. A 3.0-ás BIOS-szal elég kellemes a lap. Néha mikor kemény terhelés alatt van, valami "szercsegő" hang jön a lapról, ezt más cséntek tulajok megerősítették már, hogy más lapon is van ilyen (állítólag a kondik). A lappal elég szépen lehet tuningolni ahogy olvastam külföldön is és a Prohardveren fLaSs tesztjét. Viszont én a Kingstonnal ha fejre állok akkor sem tudom 217-es sfb fölé vinni a rendszert, még asszinkronba sem képes 225-el felkapcsolni, csak sípol a lap ... :(
De az ár/teljesitmény aránya elég kedvező, ajánlani tudom.

Nekem egy hete van meg az új Chaintech egy Asus Tusl2-c és megbántam a cserét.  :(

A teljesítmény persze nőtt, de a 9500pro video miatt nem drasztikus a változás, HL2 alig gyorsabb valamivel.... Na de ez nem az alaplap hibája

A szörcsögés viszont igen, nem tudom ilyet hogy lehet kiadni a forgalomba, eccerűen fejfájást kapok tőle és éjjel is hallom a fejemben ezt a ciripelést.
Nekem terheléstől függetlenül jelen van, csak win csökkentett módban nincs. Ott tartok hogy inkább cs. módban dolgozom. Extra halk gépben különösen idegesítő.

Úgy tűnt hogy az sp2 feltelepítése előtt is csendben volt, nemtom mi lehet az összefüggés....

#565 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 23:13

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 0:52

Socket én majdnem ilyet vettem, de aztán rádobtam 2.000ft ot és így VNF3-250 es lett belőle...

Mennyiivel jobb választás ez a  Nforce miatt?
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#566 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 00:33

Nem VIA chipset, hanem Nforce, és ami fontosabb, hogy 3 memória slot van rajta. (legalábbis nekem számított)
Tud még egy két pluszt, de azok nekem annyira nem számítottak.
Nézd meg a hivatalos honlapot, ott jól összelehet hasonlítani.

#567 Felhasználó inaktív   kecsawi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 06:17

VNF4 Ultra VE
uj revízióval találkozott már valaki?
Athlon64 X2 3800+@2750,Zalman CNPS7000A-Cu,
A8N SLI,3 GB RAM,MSI 6800GS,Maxtor 2x7L250S0, LE32R72B, 420-as Chieftec táp,Audigy 2 ZS,Gigabyte GN-WPKG,WinFast TV2000 Expert, Toshiba L30 volt

#568 Felhasználó inaktív   Chromo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 14:21

Idézet: kecsawi - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 6:17

VNF4 Ultra VE
uj revízióval találkozott már valaki?

Szvsz nincs még új verzió, csak bejelentették. Gondolom ha lenne új rev. akkor a chaintech oldalon berakták volna legalább a News-ba. De ott sincs...
Viszont ha ez a cooler lesz rajta, akkor nem sok jóra lehet számítani.:)
Kép
Ezt ugyanúgy le kell cserélni, mint a passzívat, mert hangos. :( 

Azt viszont jó lenne tudni, hogy az új biosokkal megoldódott-e a tuningolási probléma.
2005/1/17 bios-ban már van 1T/2T állítás és talán az FSB-t is jobban lehet emelni biosból, nem csak szoftveresen. Ha ezt megoldották, akkor jó kis lap lehet a VNF4.

#569 Felhasználó inaktív   figu 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 02. 25. 18:55

Valakinek van chaintech 9cjs zenith alaplapja?

#570 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 09:06

Nézegetem a s939-es lapokat, és feltűnt, hogy a chaintech VNF4ultra csak valami 23e Ft. Miért olcsóbb ennyivel, mint pl a DFI?

Tuninghoz jó kis lap? Tudom, hogy nagyon új még, de megéri megvenni?
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#571 Felhasználó inaktív   Chromo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 01:23

Idézet: PeC - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 9:06

Nézegetem a s939-es lapokat, és feltűnt, hogy a chaintech VNF4ultra csak valami 23e Ft. Miért olcsóbb ennyivel, mint pl a DFI?

Tuninghoz jó kis lap? Tudom, hogy nagyon új még, de megéri megvenni?

Idézet

Azt viszont jó lenne tudni, hogy az új biosokkal megoldódott-e a tuningolási probléma.
2005/1/17 bios-ban már van 1T/2T állítás és talán az FSB-t is jobban lehet emelni biosból, nem csak szoftveresen. Ha ezt megoldották, akkor jó kis lap lehet a VNF4.

#572 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 11:12

Eddig OK, néztem is a honlapjukon, hogy kiadtak már újabb biost, ahol állítólag már lehet tuningolni is, csak gondoltam itt hátha tud valaki konkrétumot.

#573 Felhasználó inaktív   Chromo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 03:55

Idézet: PeC - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 11:12

Eddig OK, néztem is a honlapjukon, hogy kiadtak már újabb biost, ahol állítólag már lehet tuningolni is, csak gondoltam itt hátha tud valaki konkrétumot.

Világos. :)
Engem is ez érdekelne, de úgy látszik nincs senkinek ilyen lapja.  :(

#574 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 09:11

Idézet: Chromo - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 4:55

Világos. :)
Engem is ez érdekelne, de úgy látszik nincs senkinek ilyen lapja.  :(

Talán majd nemsokára lesz. Még töprengek...
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#575 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 10:08

Nos, tegnap beléptem a Chaintech tulajok táborába egy VNF4 Ultra Zenith Value lappal.

Még éppen csak arra volt időm, hogy összerakjam az új konfigom vele, egy friss WinXP installig jutottam el vele, chipset és vga driverinstallon kívül másra még nem volt időm.

A lapon nagyon halk (gyakorlatilag hangtalan) chipsethűtő van, tehát már nem passzív a chipset hűtése, ezen javítottak. Nagyon meglepődtem mikor kiderült, hogy nem egy 6-8000-en pörgő förmedvény van a bordán (mint a többi NF4-es lapon....), hanem egy tényleg ultrahalk venti. Nagy pirospont a lapnak.

Lap külsőre tetszik, bejön ez a sötétbarna-fekete nyák, semmi felesleges diszkófíling hupilila slotokkal és egyebekkel (erre nincs szükségem).

A lap ergonómiája szuper: jó helyen vannak a csatik, a chipset szerencsére nincs egyvonalban a PCI-E slottal, így ha valakinek nem lenne mgfelelő a mostani hűtés, az nyugodtan csereberélgeti rajta a bordákat, hűtőket.

BIOS: február 3-ai bios van a lapban gyárilag, 1T/2T állítható, sokmindent lehet benne bizergálni (halom memótiming, feszállítási lehetőségek, tuningopciók). Igazából nem nagyon volt időm még ezekkel eljátszadozni, majd hétvégén bepótlom és írom a tapasztalatokat. Majd nézek újabb biost, hátha van már hozzá.

WinXP install simán és gyorsan ment, nem volt semmi gáz vele. Utána egyből kapta a 6.39-es NF4-es drivereket, simán felkúsztak.

Akkor jöjjenek a feketepontok (eddig 2-őt találtam):
- a laphoz mellékelt könyvecske (users guide) nagyon szegényes, nagyon el van nagyolva benne minden, nem elég részletes

- ha túlhúzod a gépet (pl. ram timingokat esetleg nem bírná a ramod), akkor nem áll vissza defaultra a bios, nincs hotkey, amit bootnál lenyomva bios default beállításokkal jönne vissza. marad a jumperes biostörlés. Mondjuk lehet, hogy van valami trükk, csak eddig még nem jöttem rá (könyvben nem találtam róla semmit, az Abitnál lévő Insert bill. nyomogatás nem segített, csak a biosreset).

Kb. ennyi pár vele töltött óra után. :) Még jövök :)

Szerkesztette: Rudi 2005. 03. 04. 10:22 -kor

#576 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 14:42

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 10:08

Akkor jöjjenek a feketepontok (eddig 2-őt találtam):
- a laphoz mellékelt könyvecske (users guide) nagyon szegényes, nagyon el van nagyolva benne minden, nem elég részletes

- ha túlhúzod a gépet (pl. ram timingokat esetleg nem bírná a ramod), akkor nem áll vissza defaultra a bios, nincs hotkey, amit bootnál lenyomva bios default beállításokkal jönne vissza. marad a jumperes biostörlés. Mondjuk lehet, hogy van valami trükk, csak eddig még nem jöttem rá (könyvben nem találtam róla semmit, az Abitnál lévő Insert bill. nyomogatás nem segített, csak a biosreset).

Kb. ennyi pár vele töltött óra után. :) Még jövök :)

Eddig igen jó, amiket írtál róla. A feketepontok nem érdekelnek, mert:
1 - sosem foglalkoztam a manuallal
2 - egyszer kell csak beállítani a tuningot, aztán akár el is lehet felejteni, hogy bios van a gépen! :) Különben meg az eddigi gépem is csak CMOS törlés után indult újra, tehát megszoktam. Az asus parameter recall meg úgyis idegesít csak.

Remélem nem lesz vele soha senkinek gondja, mert boltos ismerős szerint az eddigi chaintech lapokból sokat kellett visszahozni gariba.

#577 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 15:25

Idézet: PeC - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 14:42

Eddig igen jó, amiket írtál róla. A feketepontok nem érdekelnek, mert:
1 - sosem foglalkoztam a manuallal
2 - egyszer kell csak beállítani a tuningot, aztán akár el is lehet felejteni, hogy bios van a gépen! :) Különben meg az eddigi gépem is csak CMOS törlés után indult újra, tehát megszoktam. Az asus parameter recall meg úgyis idegesít csak.

Remélem nem lesz vele soha senkinek gondja, mert boltos ismerős szerint az eddigi chaintech lapokból sokat kellett visszahozni gariba.

Azért azt minimum leírhatták volna a könyvbe, hogy melyik slotokban is müxik a dual channel, és nem csak a nem ajánlott konfigurációk kizárásával lehetne rájönni, hogy hová is kéne dugni a 2 modult. Plusz a bios menük és azok opciói sincsenek leírva, hogy mi mire jó. Szal nagyon-nagyon fapados a könyv.

Biosvisszaállítás: Abitnál megszoktam ezt , és a jó dolgokat nehezen felejti el az ember. Szóval hiányzik ez a Chaintechből nekem. Szeretek a beállításokkal bíbelődni, de ha minden félresikerült kísérlet után mindent be kell állítani elölről, akkor a hajamat fogom kitépkedni egyenként (vagy visszafogom kisérletezgető énem :)).

Szerkesztette: Rudi 2005. 03. 04. 15:28 -kor

#578 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 16:28

Na és meddig tudod stablinan húzni ebben a lapban a procit? mennyi a max adható vcore és vmem? PCI freki csak fix lehet, vagy lehet állítani az osztót?

#579 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 17:16

Idézet: PeC - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 16:28

Na és meddig tudod stablinan húzni ebben a lapban a procit? mennyi a max adható vcore és vmem? PCI freki csak fix lehet, vagy lehet állítani az osztót?

Húzás még nem volt, egyelőre csak installálom fel a dolgaimat. Lassan odaérek ehhez a részhez is. :)
Max vcore 1.7V, max vmem 2.9V, a AGP/PCI és PCI-E frekik mind fixek (de saját magad is állíthatod őket MHz-enként).

Ez az első postom az új gépről, elég gyorsnak tűnik még alapon is a 2400MHz-en szaladgáló Bartonom után is. :cool:

Szerkesztette: Rudi 2005. 03. 04. 17:22 -kor

#580 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 17:42

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 18:16

Húzás még nem volt, egyelőre csak installálom fel a dolgaimat. Lassan odaérek ehhez a részhez is. :)
Max vcore 1.7V, max vmem 2.9V, a AGP/PCI és PCI-E frekik mind fixek (de saját magad is állíthatod őket MHz-enként).

Ez az első postom az új gépről, elég gyorsnak tűnik még alapon is a 2400MHz-en szaladgáló Bartonom után is. :cool:

:offtopic:
Látom Nv Silencer6-od van, énis ilyet akarok venni, de nem láttam sehol. Ha megírnád, hogy hol tudnék venni ilyet, azt nagyon megköszönném (TTS-re gondoltam, de nem láttam eleddig a honlapjukon).
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

Téma megosztása:

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.