Nos, tegnap beléptem a Chaintech tulajok táborába egy VNF4 Ultra Zenith Value lappal.
Még éppen csak arra volt időm, hogy összerakjam az új konfigom vele, egy friss WinXP installig jutottam el vele, chipset és vga driverinstallon kívül másra még nem volt időm.
A lapon nagyon halk (gyakorlatilag hangtalan) chipsethűtő van, tehát már nem passzív a chipset hűtése, ezen javítottak. Nagyon meglepődtem mikor kiderült, hogy nem egy 6-8000-en pörgő förmedvény van a bordán (mint a többi NF4-es lapon....), hanem egy tényleg ultrahalk venti. Nagy pirospont a lapnak.
Lap külsőre tetszik, bejön ez a sötétbarna-fekete nyák, semmi felesleges diszkófíling hupilila slotokkal és egyebekkel (erre nincs szükségem).
A lap ergonómiája szuper: jó helyen vannak a csatik, a chipset szerencsére nincs egyvonalban a PCI-E slottal, így ha valakinek nem lenne mgfelelő a mostani hűtés, az nyugodtan csereberélgeti rajta a bordákat, hűtőket.
BIOS: február 3-ai bios van a lapban gyárilag, 1T/2T állítható, sokmindent lehet benne bizergálni (halom memótiming, feszállítási lehetőségek, tuningopciók). Igazából nem nagyon volt időm még ezekkel eljátszadozni, majd hétvégén bepótlom és írom a tapasztalatokat. Majd nézek újabb biost, hátha van már hozzá.
WinXP install simán és gyorsan ment, nem volt semmi gáz vele. Utána egyből kapta a 6.39-es NF4-es drivereket, simán felkúsztak.
Akkor jöjjenek a feketepontok (eddig 2-őt találtam):
- a laphoz mellékelt könyvecske (users guide) nagyon szegényes, nagyon el van nagyolva benne minden, nem elég részletes
- ha túlhúzod a gépet (pl. ram timingokat esetleg nem bírná a ramod), akkor nem áll vissza defaultra a bios, nincs hotkey, amit bootnál lenyomva bios default beállításokkal jönne vissza. marad a jumperes biostörlés. Mondjuk lehet, hogy van valami trükk, csak eddig még nem jöttem rá (könyvben nem találtam róla semmit, az Abitnál lévő Insert bill. nyomogatás nem segített, csak a biosreset).
Kb. ennyi pár vele töltött óra után.

Még jövök
Szerkesztette: Rudi 2005. 03. 04. 10:22 -kor