HWSW Informatikai Kerekasztal: Chaintech fanok ide, Chaintech alaplap FAQ!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Chaintech fanok ide, Chaintech alaplap FAQ!!! Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 06. 17:02

idézet:
Ezt írta Demon Eyes Kyo:
A 4-eset fogom valszeg megvenni. Még 1 lama kérdés, érdemes 2*128mb-t venni hogy ki tudjam használni a 2 csatornát v. csak egy db 256-os modult? 2*256-ra nincsen pénz.[/quote]

SZVSZ vegyél 1x256-ost, és később ha lesz pénzed még egy 256-ost.
A dual channel annyival nem gyorsabb (max 5%) hogy megérje majd szenvedni mikor bővítenéd a memóriát és csak fillérekért tudod eladni a 128-as moduljaidat...

#242 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 06. 17:05

idézet:
Ezt írta jordan6:
pedig szvsz van értelme...
nálam is van pár kiegászítő venti és egész tuningolható a gépem... :cool: ;)
[/quote]

Ácsi.

Nekem is van rendszerventim (nem is egy), de nem is erről van itt szó.

Amin én "felháborodtam": minek a venti a kondikra, mikor szvsz egy borda is simán elég lenne??? Hogy majd fél év múlva elkezdjen zörögni az a kis (gondolom speckó) ventilátor, és szenvedj azzal hogy gariztasd miatta a lapod vagy hogy vadássz egy hasonló darabra... érted, ugye?

#243 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 06. 19:49

Hello mindenkinek

Bizonyos értelemben én is beléptem a klubba :D
A gyerekem gépét cseréltem le egy TUSl-c 1300-as tualitint egy AMD rendszerre
Ma vettem meg neki az alaplapot egy 7NIL1-es lapot 2400-as proccival, valamint egyelőre egy 256 mb ddr 333-as samsung ramot vettem. Szolok ez az első AMD gépem igy ne nézzetek hülyének nagyon :) csak egy kicsit.
Win98 fel driverek fel, Sandra teszt nem rosz a sebbesége :D
A másik gépem egy p4-es rendszer
Ez picit más :)))
a 3D mark 2001 pl kilép
Még egy megjegyzésem ami nem tetszik
Ennek a leirása elég puritán ASUS p4p800 deluxe-hez képest legalábbis.

#244 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 06. 19:59

Azért irtam csak ide, hogy megnyugtassatok nem csináltam nagy hibát amikor ezt igy megvettem :D :D :D
Ja kifelejtettem vicces mivel ez az első AMD proccim és sokat olvastam a lesarkazástól igy annyira ovatosan csináltam hogy levert a viz :D :D
tetejében a boltban is felhivták a figyelmet
Ja remélem nem ég le a procci beállitottam a biosba 85 fokot (sajnos ez a legkissebb) Amugy ráragasztottam egy hőérzékelőt a procci hasára azt mondja a pici 44 fokon üzemel :))
Ez megfelelő??

#245 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 06. 20:26

idézet:
Ezt írta adamsky:
Azért irtam csak ide, hogy megnyugtassatok nem csináltam nagy hibát amikor ezt igy megvettem :D :D :D
...
Ja remélem nem ég le a procci beállitottam a biosba 85 fokot (sajnos ez a legkissebb) Amugy ráragasztottam egy hőérzékelőt a procci hasára azt mondja a pici 44 fokon üzemel :))
Ez megfelelő??
[/quote]

Nem követtél el nagy hibát. :)

De azt nem értem miért ragasztottál hőmérőt a proci aljára, mikor magában a prociban is van és sokkal pontosabban mér mint egy külső érzékelő... :confused:

[ 2003. szeptember 06.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]

#246 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 06. 20:49

Egyszerü

Ezt adták a hütöhöz :)))
Na a 3D mark 2003 is az első repülös tesztnél elszállt :)))
Jo akkor 3D markok kilőve
Majd holnap a gyerek játszik egy kis 3D vel akkor meglátjuk :))

#247 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 08. 08:33

Na egy kis fejlemény :))

Másik ramot tettem bele.
A 3D-és játékok mennek de olyan 10-15 perc után csontra fagynak. A 3D mark 2003 a második game tesztett betöltené és elszáll, kilép.
Ma délután kölcsönbe szerzek egy NVDIA kártyát igaz csak mx400-ast és megnézem azzal.
Ja a játékoknál nem mindegyik száll el .
Ami elszállt
Midtown madness 2
IG2
Serius Sam 2

Lehet hogy az ATI kártya nem nyerő a számára??
Majd este kiderül.

Amugy megjegyzem ketyetlen gyors egy gép lett rosszabra számitottam. Ja a Sandrával minden teszt lefut, csak a 3D Markkal nem ezért bizom a monitorcserében.
Mégegy kérdés
A Biosba a legkissebb höfoknál 85 fokra állitottam, hogy lője le a gépet. Le is fogja???
Ja a procci alapon 42 fokon megy ha terhelem kkor 52-54-re megy fel. Digitalizáltam vele itt nem fagyott ki. (De jol gyors volt :)))

#248 Felhasználó inaktív   kecsawi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 08. 09:36

idézet:
Ezt írta adamsky:
Na egy kis fejlemény :))

Másik ramot tettem bele.
A 3D-és játékok mennek de olyan 10-15 perc után csontra fagynak. A 3D mark 2003 a második game tesztett betöltené és elszáll, kilép.
Ma délután kölcsönbe szerzek egy NVDIA kártyát igaz csak mx400-ast és megnézem azzal.
Ja a játékoknál nem mindegyik száll el .
Ami elszállt
Midtown madness 2
IG2
Serius Sam 2

Lehet hogy az ATI kártya nem nyerő a számára??
Majd este kiderül.

Amugy megjegyzem ketyetlen gyors egy gép lett rosszabra számitottam. Ja a Sandrával minden teszt lefut, csak a 3D Markkal nem ezért bizom a monitorcserében.
Mégegy kérdés
A Biosba a legkissebb höfoknál 85 fokra állitottam, hogy lője le a gépet. Le is fogja???
Ja a procci alapon 42 fokon megy ha terhelem kkor 52-54-re megy fel. Digitalizáltam vele itt nem fagyott ki. (De jol gyors volt :)))
[/quote]

Üdv a klubban :cool:
- biost frissítettél?
- memtesttel nem hibázik a ram?
- prime95 (vagy más)procinyúzót bírja vajon a gép?
- pontos config nélkül nehéz a fagyás okát kideríteni, a beállítások alapon vannak?
- a védelem működik, nekem már lőtte le a rendszert a 85 C
:D a cooler jól van felrakva? ...
Athlon64 X2 3800+@2750,Zalman CNPS7000A-Cu,
A8N SLI,3 GB RAM,MSI 6800GS,Maxtor 2x7L250S0, LE32R72B, 420-as Chieftec táp,Audigy 2 ZS,Gigabyte GN-WPKG,WinFast TV2000 Expert, Toshiba L30 volt

#249 Felhasználó inaktív   kecsawi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 08. 09:40

Jó hír annak aki Zalman7000A-t akar felrakni a 7NJL1-re:
tökéletesen felmegy, arra kell figyelni, hogy a táp elég messze legyen az alaplap szélétől.(házcsere? :D )
Athlon64 X2 3800+@2750,Zalman CNPS7000A-Cu,
A8N SLI,3 GB RAM,MSI 6800GS,Maxtor 2x7L250S0, LE32R72B, 420-as Chieftec táp,Audigy 2 ZS,Gigabyte GN-WPKG,WinFast TV2000 Expert, Toshiba L30 volt

#250 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 08. 11:09

idézet:
Ezt írta kecsawi:

Üdv a klubban :cool:
- biost frissítettél?
- memtesttel nem hibázik a ram?
- prime95 (vagy más)procinyúzót bírja vajon a gép?
- pontos config nélkül nehéz a fagyás okát kideríteni, a beállítások alapon vannak?
- a védelem működik, nekem már lőtte le a rendszert a 85 C
:D a cooler jól van felrakva? ...
[/quote]

Biost még nem frissitettem, ma fogok
memtesttel néztem
Primo 95-öt este megsassolom
Szerintem jol van felrakva de sajnos nem látok alá
:D igy is olyan nehezen ment fel anniyra páráztam, csak le ne törjem a procci sarkát, csak le ne törjem a procci sarkát :D :D

Köszi a tanácsokat ezeket még megcsinálom

#251 Felhasználó inaktív   XXL-2K 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 08. 13:48

HI!

Van egy nagy problémám. Felraktam a legújabb Biost 7NJL1-6-12 és azóta minden indulás után elfelejti a CPU bealítást. Vagyis nem elfelejti csak átalítja... :(
pl.: Idáig 14X 166Mhz-en használtam most meg a biosba ez a bealítás van de csak 21**Mhz-n megy. És 2700+-t ír ki az elején. De amikor bealítom akkor megy 2300Mhz-n de amint újraindítom a gépet (nem kel kikapcsolnom elég csak butolni) átalítja magát... Miért van ez?

Udv.: XXL-2000 :mad:
*Chaintech 7NJL1 *AMD 2100+@2200Mhz(11x200|1.71v) *PBA Radeon 9700 *Kingmax 512 HardCore(400/7-3-3-2C) *SAMSUNG 120GB 8MBc *SyncMaster 957MB *Pinnacle PCTV Pro *SB Live! 5.1 *Creative Inspire P580 5.1 *NEC DVD-RAM

#252 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 08. 20:09

idézet:
Ezt írta XXL-2K:
HI!

Van egy nagy problémám. Felraktam a legújabb Biost 7NJL1-6-12 és azóta minden indulás után elfelejti a CPU bealítást. Vagyis nem elfelejti csak átalítja... :(
pl.: Idáig 14X 166Mhz-en használtam most meg a biosba ez a bealítás van de csak 21**Mhz-n megy. És 2700+-t ír ki az elején. De amikor bealítom akkor megy 2300Mhz-n de amint újraindítom a gépet (nem kel kikapcsolnom elég csak butolni) átalítja magát... Miért van ez?

Udv.: XXL-2000 :mad:
[/quote]

Ha egy kicsit visszaolvastál volna akkor tudnád, hogy az 5-ös bios a 7NJL1-hez egy bugos szar, mindenkinek hasonló tüneteket produkált mint neked. Rakd vissza a 4-est.

Könyörgöm, mielőtt kérdeztek olvassatok egy-két oldalt vissza, mert unalmas u.azt leírni hatszázszor... :mad: :mad:

#253 Felhasználó inaktív   sinya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 08. 21:08

Van valakinek 7VJL APOGEE alaplapja? Miért nem akar menni a 166mhz mikor lehet szorzót állitani.
"Bátran tervezd meg a jövődet, de ha jót akarsz, csak ceruzával!"

#254 Felhasználó inaktív   Bazijoe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 12. 21:58

Ha vót már, bocs.
Szóval súlyos tervezési hibák vannak az Nforce-os chaintech-eken, mindenki ügyeljen rá!
Névszerint, a lesarkazott AMD procik után itt van (vagy lehet) a "lesarkazott" chaintech. Ugyanis a fiuk az ajánlásoknak ellentmondva a processzor foglalat mellé aplikáltak 3 smd-t, amiből a foglalathoz közelebbit seperc alatt le lehet törni egy hűtő felrakásnál. (Névszerint egy smd tekercs, beszerezni szinte lehetetlen)A probléma már ismert a nagykerekben, úgyhogy a garis ügyintézéssel kár is próbálkozni. Szóval óvatosan a procihűtőkkel.

#255 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 12. 22:20

idézet:
Ezt írta sinya:
Van valakinek 7VJL APOGEE alaplapja? Miért nem akar menni a 166mhz mikor lehet szorzót állitani.[/quote]

Nekem is van pl. :cool:

Megy az, az enyém pl. 13,5x166-on 2400+@2800+

Memo 133-ra, proci 166-ra. Ebben a beállításban a memo is 166-on fog menni, ha 166-ra rakod akkor a memo már 200-on menne, ami nem fog müxeni. A 166-os jumpert felejtsd el, aki direktbe rádugta 166-ra, még senkinek sem indult a lapja. (az enyém sem :( )

Updated: Télleg müx a 166-os jumper, csak előtte be kell állítani valami alacsony szorzót, utána jumper 166-ra és müx :cool:

[ 2003. szeptember 17.: Lazarevics szerkesztette a hozzászólást ]

#256 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 14. 22:17

idézet:
Ezt írta Bazijoe:
... Szóval óvatosan a procihűtőkkel.[/quote]

Azokkal eddig is óvatosan kellett bánni, mert a fél kilós réztömböket olyan erős rögzítésekkel látják el hogy csoda hogy bírja a Socket... :)
De a figyelmeztetés azért nem árthat. :) Láttunk már karón varnyút... :)

#257 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 16. 18:38

Nos, vettem egy 7njl4 Summit-et, tekintve, hogy ez tűnt a legolcsóbb nforce2Ultra alaplapnak (bruttó 20) Én balga azt hittem, hogy ez a 7njl1 Apogee, Ultra chipsettel, de üveggyöngy (round-cable, front panel audio stb) nélkül.

Csöppet morcos vagyok :mad:
A Chaintech 7njl4-en nem lehet semmilyen feszültséget, sem szorzót állítani. :( :( :(
Így kiherélni egy NForce2Ultra lapot... :eek: És még van képük beleírni a manualba, hogy "this mainboard is designed for overclocking" vagy mi... :confused:

Ezzel ugyanott vagyok, mintha egy még olcsóbb SIS-es asrockot vettem volna, de, ha ráraktam volna még 2 ezrest, akkor egy abit NF7 lappal sokkal jobban jártam volna...

No mindegy. Majd belenyugszom. :( Remélem a stabilitására nem lesz panaszom.

#258 Felhasználó inaktív   sinya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 16. 18:49

idézet:
Ezt írta Lazarevics:

Nekem is van pl. :cool:

Megy az, az enyém pl. 13,5x166-on 2400+@2800+

Memo 133-ra, proci 166-ra. Ebben a beállításban a memo is 166-on fog menni, ha 166-ra rakod akkor a memo már 200-on menne, ami nem fog müxeni. A 166-os jumpert felejtsd el, aki direktbe rádugta 166-ra, még senkinek sem indult a lapja. (az enyém sem :( )
[/quote]

Kösz a választ azóta érdekes módon nekem csak akkor megy 166-on ha a jumpert átrakom .Most 13x175-ön megy 1,8V-on az
AMD XP2400-am .
"Bátran tervezd meg a jövődet, de ha jót akarsz, csak ceruzával!"

#259 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 16. 19:26

idézet:
Ezt írta closed:
Nos, vettem egy 7njl4 Summit-et, tekintve, hogy ez tűnt a legolcsóbb nforce2Ultra alaplapnak (bruttó 20) Én balga azt hittem, hogy ez a 7njl1 Apogee, Ultra chipsettel, de üveggyöngy (round-cable, front panel audio stb) nélkül.

Csöppet morcos vagyok :mad:
A Chaintech 7njl4-en nem lehet semmilyen feszültséget, sem szorzót állítani. :( :( :(
Így kiherélni egy NForce2Ultra lapot... :eek: És még van képük beleírni a manualba, hogy "this mainboard is designed for overclocking" vagy mi... :confused:

Ezzel ugyanott vagyok, mintha egy még olcsóbb SIS-es asrockot vettem volna, de, ha ráraktam volna még 2 ezrest, akkor egy abit NF7 lappal sokkal jobban jártam volna...

No mindegy. Majd belenyugszom. :( Remélem a stabilitására nem lesz panaszom.
[/quote]

Azt a leborult... ez nagyon durva... nem csodálom hogy morci vagy.

Akkor ez a kerülendő lapok közé tartozik... :)

#260 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 16. 21:19

Az összes hajam kihullik :mad: :mad: :mad:

Ezen a trágyán, a biosban nincs hardware monitor!

Egyedül a Motherboard Monitorral tudom nézni a feszültség/hőmérséklet értékeket, de az meg bődületes baromságokat mutat (20 fokos proci(1700+@1793MHz), 6,39 voltos 5V, 15,8 voltos 12V stb) :eek: :eek:

Fel tudná valamelyikőtök tolni az Apogee-hez járó hardware monitor programot valahova? Hátha az használhatóbb...

SENKI NE VEGYEN 7NJL4-ET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én csúnyán megjártam, beszéljetek le mindenkit erről a lapról, nehogy más is megszívja. Ilyen fapados alaplapot a P1-es korszak óta nem láttam.
Ez a lap 100%-ban tuningellenes, sima irodai gépbe való, csak tudnám akkor miért írják az ellenkezőjét a manualban...

A Chaintech minden alkalmazottjának meg nőjön köröm a f@szára, hogy ilyen ótvar lapot piacra mertek dobni. :mad:

(mellesleg sz*pok a memóriával is: a TwinMOS 3200-as modul nem megy 400MHz-en, a legszarabb időzítéssel sem, de 333MHz-en is dobott már egy hátast a win ,bár a Memtest86 standard lefutott így. Bár nem lennék meglepve, ha ennek is az alaplap lenne az oka...)

Téma megosztása:

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.