idézet:
Ezt írta Demon Eyes Kyo:
A 4-eset fogom valszeg megvenni. Még 1 lama kérdés, érdemes 2*128mb-t venni hogy ki tudjam használni a 2 csatornát v. csak egy db 256-os modult? 2*256-ra nincsen pénz.[/quote]
SZVSZ vegyél 1x256-ost, és később ha lesz pénzed még egy 256-ost.
A dual channel annyival nem gyorsabb (max 5%) hogy megérje majd szenvedni mikor bővítenéd a memóriát és csak fillérekért tudod eladni a 128-as moduljaidat...
Chaintech fanok ide, Chaintech alaplap FAQ!!!
Elküldve: 2003. 09. 06. 17:02
Elküldve: 2003. 09. 06. 17:05
idézet:
Ezt írta jordan6:
pedig szvsz van értelme...
nálam is van pár kiegászítő venti és egész tuningolható a gépem...![]()
[/quote]
Ácsi.
Nekem is van rendszerventim (nem is egy), de nem is erről van itt szó.
Amin én "felháborodtam": minek a venti a kondikra, mikor szvsz egy borda is simán elég lenne??? Hogy majd fél év múlva elkezdjen zörögni az a kis (gondolom speckó) ventilátor, és szenvedj azzal hogy gariztasd miatta a lapod vagy hogy vadássz egy hasonló darabra... érted, ugye?
Elküldve: 2003. 09. 06. 19:49
Bizonyos értelemben én is beléptem a klubba
A gyerekem gépét cseréltem le egy TUSl-c 1300-as tualitint egy AMD rendszerre
Ma vettem meg neki az alaplapot egy 7NIL1-es lapot 2400-as proccival, valamint egyelőre egy 256 mb ddr 333-as samsung ramot vettem. Szolok ez az első AMD gépem igy ne nézzetek hülyének nagyon
Win98 fel driverek fel, Sandra teszt nem rosz a sebbesége
A másik gépem egy p4-es rendszer
Ez picit más
a 3D mark 2001 pl kilép
Még egy megjegyzésem ami nem tetszik
Ennek a leirása elég puritán ASUS p4p800 deluxe-hez képest legalábbis.
Elküldve: 2003. 09. 06. 19:59
Ja kifelejtettem vicces mivel ez az első AMD proccim és sokat olvastam a lesarkazástól igy annyira ovatosan csináltam hogy levert a viz
tetejében a boltban is felhivták a figyelmet
Ja remélem nem ég le a procci beállitottam a biosba 85 fokot (sajnos ez a legkissebb) Amugy ráragasztottam egy hőérzékelőt a procci hasára azt mondja a pici 44 fokon üzemel
Ez megfelelő??
Elküldve: 2003. 09. 06. 20:26
idézet:
Ezt írta adamsky:
Azért irtam csak ide, hogy megnyugtassatok nem csináltam nagy hibát amikor ezt igy megvettem![]()
![]()
![]()
...
Ja remélem nem ég le a procci beállitottam a biosba 85 fokot (sajnos ez a legkissebb) Amugy ráragasztottam egy hőérzékelőt a procci hasára azt mondja a pici 44 fokon üzemel)
Ez megfelelő??[/quote]
Nem követtél el nagy hibát.
De azt nem értem miért ragasztottál hőmérőt a proci aljára, mikor magában a prociban is van és sokkal pontosabban mér mint egy külső érzékelő... :confused:
[ 2003. szeptember 06.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 06. 20:49
Ezt adták a hütöhöz
Na a 3D mark 2003 is az első repülös tesztnél elszállt
Jo akkor 3D markok kilőve
Majd holnap a gyerek játszik egy kis 3D vel akkor meglátjuk
Elküldve: 2003. 09. 08. 08:33
Másik ramot tettem bele.
A 3D-és játékok mennek de olyan 10-15 perc után csontra fagynak. A 3D mark 2003 a második game tesztett betöltené és elszáll, kilép.
Ma délután kölcsönbe szerzek egy NVDIA kártyát igaz csak mx400-ast és megnézem azzal.
Ja a játékoknál nem mindegyik száll el .
Ami elszállt
Midtown madness 2
IG2
Serius Sam 2
Lehet hogy az ATI kártya nem nyerő a számára??
Majd este kiderül.
Amugy megjegyzem ketyetlen gyors egy gép lett rosszabra számitottam. Ja a Sandrával minden teszt lefut, csak a 3D Markkal nem ezért bizom a monitorcserében.
Mégegy kérdés
A Biosba a legkissebb höfoknál 85 fokra állitottam, hogy lője le a gépet. Le is fogja???
Ja a procci alapon 42 fokon megy ha terhelem kkor 52-54-re megy fel. Digitalizáltam vele itt nem fagyott ki. (De jol gyors volt
Elküldve: 2003. 09. 08. 09:36
idézet:
Ezt írta adamsky:
Na egy kis fejlemény)
Másik ramot tettem bele.
A 3D-és játékok mennek de olyan 10-15 perc után csontra fagynak. A 3D mark 2003 a második game tesztett betöltené és elszáll, kilép.
Ma délután kölcsönbe szerzek egy NVDIA kártyát igaz csak mx400-ast és megnézem azzal.
Ja a játékoknál nem mindegyik száll el .
Ami elszállt
Midtown madness 2
IG2
Serius Sam 2
Lehet hogy az ATI kártya nem nyerő a számára??
Majd este kiderül.
Amugy megjegyzem ketyetlen gyors egy gép lett rosszabra számitottam. Ja a Sandrával minden teszt lefut, csak a 3D Markkal nem ezért bizom a monitorcserében.
Mégegy kérdés
A Biosba a legkissebb höfoknál 85 fokra állitottam, hogy lője le a gépet. Le is fogja???
Ja a procci alapon 42 fokon megy ha terhelem kkor 52-54-re megy fel. Digitalizáltam vele itt nem fagyott ki. (De jol gyors volt))[/quote]
Üdv a klubban
- biost frissítettél?
- memtesttel nem hibázik a ram?
- prime95 (vagy más)procinyúzót bírja vajon a gép?
- pontos config nélkül nehéz a fagyás okát kideríteni, a beállítások alapon vannak?
- a védelem működik, nekem már lőtte le a rendszert a 85 C
a cooler jól van felrakva? ...
A8N SLI,3 GB RAM,MSI 6800GS,Maxtor 2x7L250S0, LE32R72B, 420-as Chieftec táp,Audigy 2 ZS,Gigabyte GN-WPKG,WinFast TV2000 Expert, Toshiba L30 volt
Elküldve: 2003. 09. 08. 09:40
tökéletesen felmegy, arra kell figyelni, hogy a táp elég messze legyen az alaplap szélétől.(házcsere?
A8N SLI,3 GB RAM,MSI 6800GS,Maxtor 2x7L250S0, LE32R72B, 420-as Chieftec táp,Audigy 2 ZS,Gigabyte GN-WPKG,WinFast TV2000 Expert, Toshiba L30 volt
Elküldve: 2003. 09. 08. 11:09
idézet:
Ezt írta kecsawi:
Üdv a klubban
- biost frissítettél?
- memtesttel nem hibázik a ram?
- prime95 (vagy más)procinyúzót bírja vajon a gép?
- pontos config nélkül nehéz a fagyás okát kideríteni, a beállítások alapon vannak?
- a védelem működik, nekem már lőtte le a rendszert a 85 C
a cooler jól van felrakva? ...[/quote]
Biost még nem frissitettem, ma fogok
memtesttel néztem
Primo 95-öt este megsassolom
Szerintem jol van felrakva de sajnos nem látok alá
igy is olyan nehezen ment fel anniyra páráztam, csak le ne törjem a procci sarkát, csak le ne törjem a procci sarkát
![]()
![]()
Köszi a tanácsokat ezeket még megcsinálom
Elküldve: 2003. 09. 08. 13:48
Van egy nagy problémám. Felraktam a legújabb Biost 7NJL1-6-12 és azóta minden indulás után elfelejti a CPU bealítást. Vagyis nem elfelejti csak átalítja...
pl.: Idáig 14X 166Mhz-en használtam most meg a biosba ez a bealítás van de csak 21**Mhz-n megy. És 2700+-t ír ki az elején. De amikor bealítom akkor megy 2300Mhz-n de amint újraindítom a gépet (nem kel kikapcsolnom elég csak butolni) átalítja magát... Miért van ez?
Udv.: XXL-2000
Elküldve: 2003. 09. 08. 20:09
idézet:
Ezt írta XXL-2K:
HI!
Van egy nagy problémám. Felraktam a legújabb Biost 7NJL1-6-12 és azóta minden indulás után elfelejti a CPU bealítást. Vagyis nem elfelejti csak átalítja...
pl.: Idáig 14X 166Mhz-en használtam most meg a biosba ez a bealítás van de csak 21**Mhz-n megy. És 2700+-t ír ki az elején. De amikor bealítom akkor megy 2300Mhz-n de amint újraindítom a gépet (nem kel kikapcsolnom elég csak butolni) átalítja magát... Miért van ez?
Udv.: XXL-2000[/quote]
Ha egy kicsit visszaolvastál volna akkor tudnád, hogy az 5-ös bios a 7NJL1-hez egy bugos szar, mindenkinek hasonló tüneteket produkált mint neked. Rakd vissza a 4-est.
Könyörgöm, mielőtt kérdeztek olvassatok egy-két oldalt vissza, mert unalmas u.azt leírni hatszázszor...![]()
![]()
Elküldve: 2003. 09. 08. 21:08
Elküldve: 2003. 09. 12. 21:58
Szóval súlyos tervezési hibák vannak az Nforce-os chaintech-eken, mindenki ügyeljen rá!
Névszerint, a lesarkazott AMD procik után itt van (vagy lehet) a "lesarkazott" chaintech. Ugyanis a fiuk az ajánlásoknak ellentmondva a processzor foglalat mellé aplikáltak 3 smd-t, amiből a foglalathoz közelebbit seperc alatt le lehet törni egy hűtő felrakásnál. (Névszerint egy smd tekercs, beszerezni szinte lehetetlen)A probléma már ismert a nagykerekben, úgyhogy a garis ügyintézéssel kár is próbálkozni. Szóval óvatosan a procihűtőkkel.
Elküldve: 2003. 09. 12. 22:20
idézet:
Ezt írta sinya:
Van valakinek 7VJL APOGEE alaplapja? Miért nem akar menni a 166mhz mikor lehet szorzót állitani.[/quote]
Nekem is van pl.![]()
Megy az, az enyém pl. 13,5x166-on 2400+@2800+
Memo 133-ra, proci 166-ra. Ebben a beállításban a memo is 166-on fog menni, ha 166-ra rakod akkor a memo már 200-on menne, ami nem fog müxeni. A 166-os jumpert felejtsd el, aki direktbe rádugta 166-ra, még senkinek sem indult a lapja. (az enyém sem)
Updated: Télleg müx a 166-os jumper, csak előtte be kell állítani valami alacsony szorzót, utána jumper 166-ra és müx
[ 2003. szeptember 17.: Lazarevics szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 14. 22:17
idézet:
Ezt írta Bazijoe:
... Szóval óvatosan a procihűtőkkel.[/quote]
Azokkal eddig is óvatosan kellett bánni, mert a fél kilós réztömböket olyan erős rögzítésekkel látják el hogy csoda hogy bírja a Socket...
De a figyelmeztetés azért nem árthat.Láttunk már karón varnyút...
![]()
Elküldve: 2003. 09. 16. 18:38
Csöppet morcos vagyok
A Chaintech 7njl4-en nem lehet semmilyen feszültséget, sem szorzót állítani.
Így kiherélni egy NForce2Ultra lapot...
Ezzel ugyanott vagyok, mintha egy még olcsóbb SIS-es asrockot vettem volna, de, ha ráraktam volna még 2 ezrest, akkor egy abit NF7 lappal sokkal jobban jártam volna...
No mindegy. Majd belenyugszom.
Elküldve: 2003. 09. 16. 18:49
idézet:
Ezt írta Lazarevics:
Nekem is van pl.![]()
Megy az, az enyém pl. 13,5x166-on 2400+@2800+
Memo 133-ra, proci 166-ra. Ebben a beállításban a memo is 166-on fog menni, ha 166-ra rakod akkor a memo már 200-on menne, ami nem fog müxeni. A 166-os jumpert felejtsd el, aki direktbe rádugta 166-ra, még senkinek sem indult a lapja. (az enyém sem)[/quote]
Kösz a választ azóta érdekes módon nekem csak akkor megy 166-on ha a jumpert átrakom .Most 13x175-ön megy 1,8V-on az
AMD XP2400-am .
Elküldve: 2003. 09. 16. 19:26
idézet:
Ezt írta closed:
Nos, vettem egy 7njl4 Summit-et, tekintve, hogy ez tűnt a legolcsóbb nforce2Ultra alaplapnak (bruttó 20) Én balga azt hittem, hogy ez a 7njl1 Apogee, Ultra chipsettel, de üveggyöngy (round-cable, front panel audio stb) nélkül.
Csöppet morcos vagyok![]()
A Chaintech 7njl4-en nem lehet semmilyen feszültséget, sem szorzót állítani.![]()
![]()
Így kiherélni egy NForce2Ultra lapot...És még van képük beleírni a manualba, hogy "this mainboard is designed for overclocking" vagy mi... :confused:
Ezzel ugyanott vagyok, mintha egy még olcsóbb SIS-es asrockot vettem volna, de, ha ráraktam volna még 2 ezrest, akkor egy abit NF7 lappal sokkal jobban jártam volna...
No mindegy. Majd belenyugszom.Remélem a stabilitására nem lesz panaszom.[/quote]
Azt a leborult... ez nagyon durva... nem csodálom hogy morci vagy.
Akkor ez a kerülendő lapok közé tartozik...![]()
Elküldve: 2003. 09. 16. 21:19
Ezen a trágyán, a biosban nincs hardware monitor!
Egyedül a Motherboard Monitorral tudom nézni a feszültség/hőmérséklet értékeket, de az meg bődületes baromságokat mutat (20 fokos proci(1700+@1793MHz), 6,39 voltos 5V, 15,8 voltos 12V stb)
Fel tudná valamelyikőtök tolni az Apogee-hez járó hardware monitor programot valahova? Hátha az használhatóbb...
SENKI NE VEGYEN 7NJL4-ET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én csúnyán megjártam, beszéljetek le mindenkit erről a lapról, nehogy más is megszívja. Ilyen fapados alaplapot a P1-es korszak óta nem láttam.
Ez a lap 100%-ban tuningellenes, sima irodai gépbe való, csak tudnám akkor miért írják az ellenkezőjét a manualban...
A Chaintech minden alkalmazottjának meg nőjön köröm a f@szára, hogy ilyen ótvar lapot piacra mertek dobni.
(mellesleg sz*pok a memóriával is: a TwinMOS 3200-as modul nem megy 400MHz-en, a legszarabb időzítéssel sem, de 333MHz-en is dobott már egy hátast a win ,bár a Memtest86 standard lefutott így. Bár nem lennék meglepve, ha ennek is az alaplap lenne az oka...)

Súgó
A téma zárva.