HWSW Informatikai Kerekasztal: HardwareOC Vízhűtés - tapasztalatok, vélemények - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HardwareOC Vízhűtés - tapasztalatok, vélemények

#101 Felhasználó inaktív   Gabika 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 09. 20:15

Izé... Hozé... Köszi.

Ja, ugye rézből van?
Figyeljetek
Rám
Emberek!
Egerben
Zoknit
Ellopni
Rettenetes!

#102 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 09. 20:30

idézet:
Ezt írta PeC:

Bicska: már abbahagytuk... :D ;)
[/quote]
RE.: OK
Egyébként tudod mi a poén PeC? Az, hogy ezeket a sirály radiátorokat a HWSW-s tuningMESTEREK többször szapulták=(leugatták :( )
Bicska

#103 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 09. 23:26

idézet:
Ezt írta JAMER:
Hali mindenkinek!

Csak annyi, hogy elolvastam az elég becsmérlő véleményeket, és ezeket erősen cáfolnom kell!! Ugyanis most szereltem be Yvorl-ék rendszerét és azon kívűl hogy kék a blokk, és ez nem megy a szemem (barna) színéhez, a hűtés eléggé ütős! Össze sem lehet hasonlítani a léghűtéssel (pláne árban), de sztem akkor is bőven megérte!
[/quote]

#104 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 09. 23:31

idézet:
Ezt írta Csybe:

[/quote]

én is ezt vettem észre elsőnek.... :)
bicska: milyen tuningmesterekre gondolsz? és az miért is baj, ha valaki elégedetlen egy középszerű radiátorral?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#105 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 00:16

idézet:
Ezt írta Brian [aki Robicica volt]:

Ha megnézed az oladalamon, ez az adat már ott van. 33.000cm2 ami ugye 3,3m2 ez azért már nem kevés. Mellékesen kellően nagy résekkel, és (bár még nem mértem meg) kb.10-12kg rézzel. Azért ez már elég nagy tömeg ahhoz hogy legyen némi hőelvonó képessége.
Ami miatt én a passzív mód mellett vagyok: A kis lakás miatt a hálószobában van a gépem, és a csend mindenek felett!
Amúgy (nem bosszantás képpen) a légkondi miatt a lakásban nem megy feljebb 25 foknál a hőfok, így nincs akkora gondom a hűtéssel.
Persze hátránya is van a hűs lakásnak: nem hivatkozhatom a melegre, ha még egy sört akarok inni... :D

[qb] Wizard
privi ment

[ 2003. június 09.: Brian [aki Robicica volt] szerkesztette a hozzászólást ][/QB][/quote]

Nekem is max. 26 fok körül van a szobámban de akkor sem megyek passzívban...Próbáld egyszer ki mennyit dob rajta pár darab 12 centis venti...Kiváncsi lennék nagyon!

#106 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 06:43

Hellótok!

Még szerintem a nettó 40000.- sem rossz ár érte mert most néztem az Aquarius II. bruttó 36000.-! De ez az én véleményem senki ne kezdjen el engem itt szapulni!!!! Ha egy mód van rá!

BIGfoot

U.I.:Hajrá srácok csak így tovább.
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#107 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 09:48

nemtom mit vitatkoztok ezen... mindennek ara van. jo magam is kb 20e forintot rakoltottem, pedig csak egy elb*szott blokk huti a gepemet egy muanyag hutoladas dobozbol meg egy klimas radival. ha olyan dbot akarsz, ami megismetelheto legyen (sorozatgyartas) ezer es egy problema akad. hiszen nem ugy van, hogy hopp itt talaltam egyet es kesz...

komplett rendszerhez szerintem ez nem rossz ar... a kulsejen nem nehez mar valtoztatni. viszont ha gyorscsatikat akarsz, akkor cirka 12e forintal dragul meg a rsz! erre gondolt vki...?? meg mielott sokallja a "gyari" cuccok arait... asszem aki egyket tizezer forintban gondolkodik, nincs tisztaban az arakkal.

harminc-negyvenezres kategoriaban valaszthatsz a kompaktabb rszek, vagy a barkacsnak tuno megoldasok kozott. ha otvozni akarod... akkor ember legyen a talpan, aki kihozza a komplett rszt 30ebol gyorscsatikkal meg harom blokkal.

#108 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 10:11

Hello
Én nem tom, hogy kik tuningmesterek, nem is érdekel csak megállapítottam, hogy sokan csesztették ezt a radiátort. Bajnak nem baj. Sajnos ezen a téren kompromisszumkésznek kell lenni : ár/felület/telj/dizájn/méret.

Egyébként, ha emlékeztek a szar "rendszeremre"-ha az volt egyáltalán, szóval csináltam 1-t apámék cégének. A cél annyi volt, hogy a viszonylag nagy teljesítményű (szerver)gép napi 24 óra működés mellett ne fagyjon 20x....(apám nem írta meg a véleményét a HWSW-n)

Bicska :)

#109 Felhasználó inaktív   roadside 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 10:21

Az árról nem érdemes valóban vitatkozni, aki akarja megveszi, lesz aki saját maga bütyköl stb. Azonban érdekességképpen: foglalkoztat a gondolat, hogy a vízhűtést kombinálom a peltier hűtéssel. Felvettem a kapcsolatot a gyártó céggel, s mikor arról beszélgettünk, hogy milyen méretű és teljesítményű kell, elhűlve tapasztaltam, hogy ha vízhűtés aljára szeretnék egy peltier elemet dobni akkor az cirka (max.) 110 W-ot eszik és nettó 16.000 Ft-ba kerül (a garantált hőmérsékletkülönbség a két oldal között 78 fok, mérete 50x50). Szóval ennek tükrében csodálom a Thermaltake SubZero 4G-t, mert az "csak" 30 egynéhány ezer forintba kerül. De mindegy, megcsinálom, hajt a kíváncsiság.
HardwareOC tesztprogramok

Far Cry, Splinter Cell, Half-Life 2, Doom 3, stb.

Letöltés: HOCBench

-= Nem a szegénység a legnagyobb gond a világon =-

#110 Felhasználó inaktív   gaboor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 10:24

idézet:
Ezt írta roadside:
Az árról nem érdemes valóban vitatkozni, aki akarja megveszi, lesz aki saját maga bütyköl stb. Azonban érdekességképpen: foglalkoztat a gondolat, hogy a vízhűtést kombinálom a peltier hűtéssel. Felvettem a kapcsolatot a gyártó céggel, s mikor arról beszélgettünk, hogy milyen méretű és teljesítményű kell, elhűlve tapasztaltam, hogy ha vízhűtés aljára szeretnék egy peltier elemet dobni akkor az cirka (max.) 110 W-ot eszik és nettó 16.000 Ft-ba kerül (a garantált hőmérsékletkülönbség a két oldal között 78 fok, mérete 50x50). Szóval ennek tükrében csodálom a Thermaltake SubZero 4G-t, mert az "csak" 30 egynéhány ezer forintba kerül. De mindegy, megcsinálom, hajt a kíváncsiság.[/quote]

tuningnet.hu

pár éve csinált hasonlót
OCPortal.hu - Overclock & Casemod with FÓRUM

#111 Felhasználó inaktív   gaboor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 10:27

biz időközönként előjön a "spanyol viasz" téma

köv az lessz, hogy nem e lehetne desztvízbe, vagy gépolajba tenni az egész gépet... :p

#112 Felhasználó inaktív   gaboor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 10:31

roadside!

van egy fórumoldal: vízhűtés és rejtelmei, ajánlom figyelmedbe, elég sok minden át lett beszélve...

#113 Felhasználó inaktív   roadside 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 10:39

idézet:
Ezt írta gaboor:
biz időközönként előjön a "spanyol viasz" téma

köv az lessz, hogy nem e lehetne desztvízbe, vagy gépolajba tenni az egész gépet... :p
[/quote]

Igaz a viasz hasonlat, bár itt nem a megépítés a kérdés, hanem a teljesítmény. A SubZero 75 Wattot evett és igen meg voltam vele elégedve (főleg P4 használatával), de sajnos ekkora modult csak kisebb 40x40-es (vagy kisebb) méretben kapni csak, meg még plussz jellemzők is hibádzanak. De egy biztos: a víz + peltier kombinációja piszok drága, sok Wattot eszik, de a külföldi "színtuning" emberkéket nézve aki nem sajnálja rá a lét, az hasonlót fabrikál (na meg nincs folyékony nitrogén minden sarkon).

Na de vége az OFF-nak.

[ 2003. június 10.: roadside szerkesztette a hozzászólást ]

#114 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 10:41

Hello

roadside!: Nem kaptál te véletlenül az utóbbi 5 percben mail-t/privi-t)

Bicska

#115 Felhasználó inaktív   roadside 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 10:49

idézet:
Ezt írta bicska:
Hello

roadside!: Nem kaptál te véletlenül az utóbbi 5 percben mail-t/privi-t)

Bicska
[/quote]

Válaszoltam.

#116 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 11:22

idézet:
Ezt írta roadside:
Felvettem a kapcsolatot a gyártó céggel, s mikor arról beszélgettünk, hogy milyen méretű és teljesítményű kell, elhűlve tapasztaltam, hogy ha vízhűtés aljára szeretnék egy peltier elemet dobni akkor az cirka (max.) 110 W-ot eszik és nettó 16.000 Ft-ba kerül (a garantált hőmérsékletkülönbség a két oldal között 78 fok, mérete 50x50). [/quote]

megnézem mivel, hogy hűtesz le rendesen egy rendszert, amiben csak a cpu+peltier páros 200-250 watt hőt nyom. emelett kfiejezetten gazdaságos amennyi áramot zabál a peltier...
azt a 78 fokot is megnézem olyan körülmények között ahogy nekünk kell....
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#117 Felhasználó inaktív   roadside 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 11:29

idézet:
Ezt írta WiZARD:

megnézem mivel, hogy hűtesz le rendesen egy rendszert, amiben csak a cpu+peltier páros 200-250 watt hőt nyom. emelett kfiejezetten gazdaságos amennyi áramot zabál a peltier...
azt a 78 fokot is megnézem olyan körülmények között ahogy nekünk kell....
[/quote]

Az ötletet Etele [aki néha Draco] adta, ezzel itt:

[url="http://"http://www.swiftnets.com/products/mcw5000-PT.asp"]SwifTech peltieres hűtés[/url]

A gazdaságosság most nem szempont, a kíváncsiság hajt, ráharaptam a témára, de tényleg fejezzük be erről a csevejt, a téma a HOC vízhűtése.

#118 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 11:32

ertelme nem sok van... feleslegesen megdragitja a rendszert. a processzornal gond lenne a hoszigeteles, ill a nagy melegedes hatasara teljesen mas anyagokat kellene hasznalni: csovek, pumpa (!). a tobbi talan birna a kikepzest.

#119 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 12:06

idézet:
Ezt írta arn:
ertelme nem sok van... feleslegesen megdragitja a rendszert. a processzornal gond lenne a hoszigeteles, ill a nagy melegedes hatasara teljesen mas anyagokat kellene hasznalni: csovek, pumpa (!). a tobbi talan birna a kikepzest.[/quote]

Itt a pont!
Én azon gondolkodtam ,hogy csak szimplán úgyis kellene hűtő a szobámba és átlagos hűtés fokozaton bevágnám a radiátoraimat a hűtőbe...Nos ez az átlagos hűtés olyan 6-7 fokot csinál a hűtő terébe...Kb. a víz lenne 10 fokos nálam...A gépben elég meleg van, melegebb mint mondjuk a fürdőszobánkban...Azért a hasonlat a fürdőszobához mert megnyitottam full hidegre a csapot és megmértem hány fokos víz jön...11 fok volt és a csaptelep 2 másodpercen belül olyan szinten "párás" lett ,hogy 2 percen belűl csepegett róla a víz...A gépben ez még nagyobb hőmérsékleti különbségek között jelenne meg...Peltierről nem is beszélve...Ezeken már 500 kört futottunk itt a fórumon,hogy mit hogyan és miért illetve miért ne...Roadside a peltieres cuccot nem hozod ki emberi árból és ha ilyenre akarsz garanciát vállalni akkor be fogsz csődölni mert ez nagyon macerás és nagy a hibázás lehetősége...Mellesleg szerintem felesleges...

#120 Felhasználó inaktív   roadside 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 12:22

idézet:
Ezt írta Zollka:

Itt a pont!
Én azon gondolkodtam ,hogy csak szimplán úgyis kellene hűtő a szobámba és átlagos hűtés fokozaton bevágnám a radiátoraimat a hűtőbe...Nos ez az átlagos hűtés olyan 6-7 fokot csinál a hűtő terébe...Kb. a víz lenne 10 fokos nálam...A gépben elég meleg van, melegebb mint mondjuk a fürdőszobánkban...Azért a hasonlat a fürdőszobához mert megnyitottam full hidegre a csapot és megmértem hány fokos víz jön...11 fok volt és a csaptelep 2 másodpercen belül olyan szinten "párás" lett ,hogy 2 percen belűl csepegett róla a víz...A gépben ez még nagyobb hőmérsékleti különbségek között jelenne meg...Peltierről nem is beszélve...Ezeken már 500 kört futottunk itt a fórumon,hogy mit hogyan és miért illetve miért ne...Roadside a peltieres cuccot nem hozod ki emberi árból és ha ilyenre akarsz garanciát vállalni akkor be fogsz csődölni mert ez nagyon macerás és nagy a hibázás lehetősége...Mellesleg szerintem felesleges...
[/quote]

Utoljára: a fene sem akarja forgalmazni a peltier-es megoldást, csak a tiszta kíváncsiság vezet, kipróbálni, meddig mehetünk el. Emberek: beszélhetünk a HOC hűtéséről is?

[ 2003. június 10.: roadside szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »