HardwareOC Vízhűtés - tapasztalatok, vélemények
Elküldve: 2003. 06. 09. 20:15
Ja, ugye rézből van?
Rám
Emberek!
Egerben
Zoknit
Ellopni
Rettenetes!
Elküldve: 2003. 06. 09. 20:30
idézet:
Ezt írta PeC:
Bicska: már abbahagytuk...![]()
[/quote]
RE.: OK
Egyébként tudod mi a poén PeC? Az, hogy ezeket a sirály radiátorokat a HWSW-s tuningMESTEREK többször szapulták=(leugatták)
Bicska
Elküldve: 2003. 06. 09. 23:26
idézet:
Ezt írta JAMER:
Hali mindenkinek!
Csak annyi, hogy elolvastam az elég becsmérlő véleményeket, és ezeket erősen cáfolnom kell!! Ugyanis most szereltem be Yvorl-ék rendszerét és azon kívűl hogy kék a blokk, és ez nem megy a szemem (barna) színéhez, a hűtés eléggé ütős! Össze sem lehet hasonlítani a léghűtéssel (pláne árban), de sztem akkor is bőven megérte![/quote]
Elküldve: 2003. 06. 09. 23:31
idézet:
Ezt írta Csybe:
én is ezt vettem észre elsőnek....
bicska: milyen tuningmesterekre gondolsz? és az miért is baj, ha valaki elégedetlen egy középszerű radiátorral?
Elküldve: 2003. 06. 10. 00:16
idézet:
Ezt írta Brian [aki Robicica volt]:
Ha megnézed az oladalamon, ez az adat már ott van. 33.000cm2 ami ugye 3,3m2 ez azért már nem kevés. Mellékesen kellően nagy résekkel, és (bár még nem mértem meg) kb.10-12kg rézzel. Azért ez már elég nagy tömeg ahhoz hogy legyen némi hőelvonó képessége.
Ami miatt én a passzív mód mellett vagyok: A kis lakás miatt a hálószobában van a gépem, és a csend mindenek felett!
Amúgy (nem bosszantás képpen) a légkondi miatt a lakásban nem megy feljebb 25 foknál a hőfok, így nincs akkora gondom a hűtéssel.
Persze hátránya is van a hűs lakásnak: nem hivatkozhatom a melegre, ha még egy sört akarok inni...
[qb] Wizard privi ment
[ 2003. június 09.: Brian [aki Robicica volt] szerkesztette a hozzászólást ][/QB][/quote]
Nekem is max. 26 fok körül van a szobámban de akkor sem megyek passzívban...Próbáld egyszer ki mennyit dob rajta pár darab 12 centis venti...Kiváncsi lennék nagyon!
Elküldve: 2003. 06. 10. 06:43
Még szerintem a nettó 40000.- sem rossz ár érte mert most néztem az Aquarius II. bruttó 36000.-! De ez az én véleményem senki ne kezdjen el engem itt szapulni!!!! Ha egy mód van rá!
BIGfoot
U.I.:Hajrá srácok csak így tovább.
Elküldve: 2003. 06. 10. 09:48
komplett rendszerhez szerintem ez nem rossz ar... a kulsejen nem nehez mar valtoztatni. viszont ha gyorscsatikat akarsz, akkor cirka 12e forintal dragul meg a rsz! erre gondolt vki...?? meg mielott sokallja a "gyari" cuccok arait... asszem aki egyket tizezer forintban gondolkodik, nincs tisztaban az arakkal.
harminc-negyvenezres kategoriaban valaszthatsz a kompaktabb rszek, vagy a barkacsnak tuno megoldasok kozott. ha otvozni akarod... akkor ember legyen a talpan, aki kihozza a komplett rszt 30ebol gyorscsatikkal meg harom blokkal.
Elküldve: 2003. 06. 10. 10:11
Én nem tom, hogy kik tuningmesterek, nem is érdekel csak megállapítottam, hogy sokan csesztették ezt a radiátort. Bajnak nem baj. Sajnos ezen a téren kompromisszumkésznek kell lenni : ár/felület/telj/dizájn/méret.
Egyébként, ha emlékeztek a szar "rendszeremre"-ha az volt egyáltalán, szóval csináltam 1-t apámék cégének. A cél annyi volt, hogy a viszonylag nagy teljesítményű (szerver)gép napi 24 óra működés mellett ne fagyjon 20x....(apám nem írta meg a véleményét a HWSW-n)
Bicska
Elküldve: 2003. 06. 10. 10:21
Far Cry, Splinter Cell, Half-Life 2, Doom 3, stb.
Letöltés: HOCBench
-= Nem a szegénység a legnagyobb gond a világon =-
Elküldve: 2003. 06. 10. 10:24
idézet:
Ezt írta roadside:
Az árról nem érdemes valóban vitatkozni, aki akarja megveszi, lesz aki saját maga bütyköl stb. Azonban érdekességképpen: foglalkoztat a gondolat, hogy a vízhűtést kombinálom a peltier hűtéssel. Felvettem a kapcsolatot a gyártó céggel, s mikor arról beszélgettünk, hogy milyen méretű és teljesítményű kell, elhűlve tapasztaltam, hogy ha vízhűtés aljára szeretnék egy peltier elemet dobni akkor az cirka (max.) 110 W-ot eszik és nettó 16.000 Ft-ba kerül (a garantált hőmérsékletkülönbség a két oldal között 78 fok, mérete 50x50). Szóval ennek tükrében csodálom a Thermaltake SubZero 4G-t, mert az "csak" 30 egynéhány ezer forintba kerül. De mindegy, megcsinálom, hajt a kíváncsiság.[/quote]
tuningnet.hu
pár éve csinált hasonlót
Elküldve: 2003. 06. 10. 10:27
köv az lessz, hogy nem e lehetne desztvízbe, vagy gépolajba tenni az egész gépet...
Elküldve: 2003. 06. 10. 10:31
van egy fórumoldal: vízhűtés és rejtelmei, ajánlom figyelmedbe, elég sok minden át lett beszélve...
Elküldve: 2003. 06. 10. 10:39
idézet:
Ezt írta gaboor:
biz időközönként előjön a "spanyol viasz" téma
köv az lessz, hogy nem e lehetne desztvízbe, vagy gépolajba tenni az egész gépet...[/quote]
Igaz a viasz hasonlat, bár itt nem a megépítés a kérdés, hanem a teljesítmény. A SubZero 75 Wattot evett és igen meg voltam vele elégedve (főleg P4 használatával), de sajnos ekkora modult csak kisebb 40x40-es (vagy kisebb) méretben kapni csak, meg még plussz jellemzők is hibádzanak. De egy biztos: a víz + peltier kombinációja piszok drága, sok Wattot eszik, de a külföldi "színtuning" emberkéket nézve aki nem sajnálja rá a lét, az hasonlót fabrikál (na meg nincs folyékony nitrogén minden sarkon).
Na de vége az OFF-nak.
[ 2003. június 10.: roadside szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 10. 10:41
roadside!: Nem kaptál te véletlenül az utóbbi 5 percben mail-t/privi-t)
Bicska
Elküldve: 2003. 06. 10. 10:49
idézet:
Ezt írta bicska:
Hello
roadside!: Nem kaptál te véletlenül az utóbbi 5 percben mail-t/privi-t)
Bicska[/quote]
Válaszoltam.
Elküldve: 2003. 06. 10. 11:22
idézet:
Ezt írta roadside:
Felvettem a kapcsolatot a gyártó céggel, s mikor arról beszélgettünk, hogy milyen méretű és teljesítményű kell, elhűlve tapasztaltam, hogy ha vízhűtés aljára szeretnék egy peltier elemet dobni akkor az cirka (max.) 110 W-ot eszik és nettó 16.000 Ft-ba kerül (a garantált hőmérsékletkülönbség a két oldal között 78 fok, mérete 50x50). [/quote]
megnézem mivel, hogy hűtesz le rendesen egy rendszert, amiben csak a cpu+peltier páros 200-250 watt hőt nyom. emelett kfiejezetten gazdaságos amennyi áramot zabál a peltier...
azt a 78 fokot is megnézem olyan körülmények között ahogy nekünk kell....
Elküldve: 2003. 06. 10. 11:29
idézet:
Ezt írta WiZARD:
megnézem mivel, hogy hűtesz le rendesen egy rendszert, amiben csak a cpu+peltier páros 200-250 watt hőt nyom. emelett kfiejezetten gazdaságos amennyi áramot zabál a peltier...
azt a 78 fokot is megnézem olyan körülmények között ahogy nekünk kell....[/quote]
Az ötletet Etele [aki néha Draco] adta, ezzel itt:
[url="http://"http://www.swiftnets.com/products/mcw5000-PT.asp"]SwifTech peltieres hűtés[/url]
A gazdaságosság most nem szempont, a kíváncsiság hajt, ráharaptam a témára, de tényleg fejezzük be erről a csevejt, a téma a HOC vízhűtése.
Elküldve: 2003. 06. 10. 11:32
Elküldve: 2003. 06. 10. 12:06
idézet:
Ezt írta arn:
ertelme nem sok van... feleslegesen megdragitja a rendszert. a processzornal gond lenne a hoszigeteles, ill a nagy melegedes hatasara teljesen mas anyagokat kellene hasznalni: csovek, pumpa (!). a tobbi talan birna a kikepzest.[/quote]
Itt a pont!
Én azon gondolkodtam ,hogy csak szimplán úgyis kellene hűtő a szobámba és átlagos hűtés fokozaton bevágnám a radiátoraimat a hűtőbe...Nos ez az átlagos hűtés olyan 6-7 fokot csinál a hűtő terébe...Kb. a víz lenne 10 fokos nálam...A gépben elég meleg van, melegebb mint mondjuk a fürdőszobánkban...Azért a hasonlat a fürdőszobához mert megnyitottam full hidegre a csapot és megmértem hány fokos víz jön...11 fok volt és a csaptelep 2 másodpercen belül olyan szinten "párás" lett ,hogy 2 percen belűl csepegett róla a víz...A gépben ez még nagyobb hőmérsékleti különbségek között jelenne meg...Peltierről nem is beszélve...Ezeken már 500 kört futottunk itt a fórumon,hogy mit hogyan és miért illetve miért ne...Roadside a peltieres cuccot nem hozod ki emberi árból és ha ilyenre akarsz garanciát vállalni akkor be fogsz csődölni mert ez nagyon macerás és nagy a hibázás lehetősége...Mellesleg szerintem felesleges...
Elküldve: 2003. 06. 10. 12:22
idézet:
Ezt írta Zollka:
Itt a pont!
Én azon gondolkodtam ,hogy csak szimplán úgyis kellene hűtő a szobámba és átlagos hűtés fokozaton bevágnám a radiátoraimat a hűtőbe...Nos ez az átlagos hűtés olyan 6-7 fokot csinál a hűtő terébe...Kb. a víz lenne 10 fokos nálam...A gépben elég meleg van, melegebb mint mondjuk a fürdőszobánkban...Azért a hasonlat a fürdőszobához mert megnyitottam full hidegre a csapot és megmértem hány fokos víz jön...11 fok volt és a csaptelep 2 másodpercen belül olyan szinten "párás" lett ,hogy 2 percen belűl csepegett róla a víz...A gépben ez még nagyobb hőmérsékleti különbségek között jelenne meg...Peltierről nem is beszélve...Ezeken már 500 kört futottunk itt a fórumon,hogy mit hogyan és miért illetve miért ne...Roadside a peltieres cuccot nem hozod ki emberi árból és ha ilyenre akarsz garanciát vállalni akkor be fogsz csődölni mert ez nagyon macerás és nagy a hibázás lehetősége...Mellesleg szerintem felesleges...[/quote]
Utoljára: a fene sem akarja forgalmazni a peltier-es megoldást, csak a tiszta kíváncsiság vezet, kipróbálni, meddig mehetünk el. Emberek: beszélhetünk a HOC hűtéséről is?
[ 2003. június 10.: roadside szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó
A téma zárva.