HWSW Informatikai Kerekasztal: HardwareOC Vízhűtés - tapasztalatok, vélemények - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HardwareOC Vízhűtés - tapasztalatok, vélemények

#61 Felhasználó inaktív   roadside 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 07. 22:57

idézet:
Ezt írta yam-shee:

Hehe látom nem figyeltél. Nem a KM18G Pro !
‘KX18D Pro II’
[/quote]

De figyeltem. Csak az előbbit ismerem, amit pedig Te írtál még újdonság, számomra nem létezik. Persze megdobhatsz eggyel tesztcélra.
HardwareOC tesztprogramok

Far Cry, Splinter Cell, Half-Life 2, Doom 3, stb.

Letöltés: HOCBench

-= Nem a szegénység a legnagyobb gond a világon =-

#62 Felhasználó inaktív   yam-shee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 23:01

idézet:
Ezt írta roadside:

De figyeltem. Csak az előbbit ismerem, amit pedig Te írtál még újdonság, számomra nem létezik. Persze megdobhatsz eggyel tesztcélra.
[/quote]

Küldtem róla egy mélt.

#63 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 23:07

idézet:
Ezt írta -=Yvorl=-:

Oké, a 12 cm-es ventiről simán elhiszem, hogy jobb, csak én személy szerint e feljebb említett "léghűtés vs. vízhűtés" hozzáállásom miatt fölöslegesnek tartom, de a világon semmiből sem áll olyat tenni rá. Az nForce2 Ultra 400 és a hőmérős GPU pedig őszintén megvallom, hogy tesztalkatrész hiányában nem került a cikkbe.

Blokk: a blokk kialakítása egyszerű, kicsit megbolondított kígyó, nem olyan, mint a ti spec cuccaitok (nézegettem őket eleget), nem véletlenül döntöttem mégis emelett. Kipróbáltam én is többféle formát, mégis maradtam ennél, mert szerintem ez éri meg a legjobban, nem szeretnék fölösleges vízáramlási háborúba belekezdeni, volt már itt elég ilyen. Azért nem raktam ki a belsejéről képet, mert szerintem sokan elhitték azt, amit itt a HWSW-n olvasni lehetett, hogy a belső hőátadó felület mindenek felett, én nem így gondolom. Most nincs nálam a fényképező, hétfőn felrakhatok képet, ha szükséges.

Csak magamat tudom ismételni: szerintem ha BÁRMEKKORA feszültséggel üzemelő processzort simán le tud hűteni a rendszer, akkor a többi nem érdekes.

Most van nálam tesztelni egy Barton magos 3000+, tudom, hogy ezzel nagyon biztató eredményeket lehetne produkálni, de egyszerűen nem merem túlságosan meghajtani, nincs most fölösleges 100 000 forintom. Az én saját procimat már szivattam eleget, de 2,10-en ugyanazt tudta, mint 1,75-ön, ez pedig nem a hűtés hibája.

[ 2003. június 07.: -=Yvorl=- szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Épp ezért mondtam a 12 centis ventit mert semmiből nem áll rátenni és lényegesen jobb értékeket érsz el vele hidd el mind zajban mind teljesítményben, ezt tapasztaltam és jól is néz ki egy ekkora venti egy nagy radiátoron! Azt a 3000+-os Bartont igazán felhúzhatnád pedig 2500-ra :) Kiváncsi lennék pár benchmarkra :D Tudod a blokk felépítés meg súly és ilyesmik nem azért mondom mert én is azt gondolnám ,hogy a felület mindenek felett meg stb. hanem ha valaki venni akar már egy ilyen rendzsert és 40 ezret kiad rá akkor tudni akar róla szinte mindent és csak a jobb eladási mutatók érdekében tanácsolom ezt ,hogy minnél több infót és tesztet mellékelsz a cuccról annál többen fogják megvenni mert annál jobban meggyőzve érzik magukat!

#64 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 23:10

Abit NF7(-S) 2.0 , Epox 8RDA3+ , Soltek FRN2-RL , Asus A7N8X rev2.0 , MSI K7N2 Delta , ezek már rég vannak . a chaintech is már Ultra 400-al szereli a lapjait(7NJL1,7NJS) .

[ 2003. június 08.: fLeSs szerkesztette a hozzászólást ]

#65 Felhasználó inaktív   yam-shee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 23:14

idézet:
Ezt írta fLeSs:
Abit NF7(-S) 2.0 , Epox 8RDA3+ , Soltek FRN2-RL , Asus A7N8X rev2.0 , MSI K7N2 Delta , ezek már rég vannak . a chaintech is már Ultra 400-al szereli a lapjait(7NJL1,7NJS) .

[/quote]
Soroljam még miket szerelnek nemhivatalosan az uj chippel?? :D

#66 Felhasználó inaktív   -=Yvorl=- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 07. 23:15

idézet:
Ezt írta Zollka:

Épp ezért mondtam a 12 centis ventit mert semmiből nem áll rátenni és lényegesen jobb értékeket érsz el vele hidd el mind zajban mind teljesítményben, ezt tapasztaltam és jól is néz ki egy ekkora venti egy nagy radiátoron! Azt a 3000+-os Bartont igazán felhúzhatnád pedig 2500-ra :) Kiváncsi lennék pár benchmarkra :D Tudod a blokk felépítés meg súly és ilyesmik nem azért mondom mert én is azt gondolnám ,hogy a felület mindenek felett meg stb. hanem ha valaki venni akar már egy ilyen rendzsert és 40 ezret kiad rá akkor tudni akar róla szinte mindent és csak a jobb eladási mutatók érdekében tanácsolom ezt ,hogy minnél több infót és tesztet mellékelsz a cuccról annál többen fogják megvenni mert annál jobban meggyőzve érzik magukat!
[/quote]

Köszönöm szépen a jó tanácsot, hétfőn mellékelem a belsejéről a képet. A Bartonnal még meglátom, hogy mit merek megtenni, megnézem, hogy mit tud alapfeszen, de komoly feszt tuti nem merek neki adni, majd ha az enyém lesz :D

#67 Felhasználó inaktív   roadside 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 23:17

idézet:
Ezt írta fLeSs:

[/quote]

Azért azt túlzás mondani, hogy "rég" a piacon vannak.

#68 Felhasználó inaktív   gaboor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 23:18

csak egy kis követ kell dobni a nyugodt óceánba és szökőár lessz belőle...

:D
OCPortal.hu - Overclock & Casemod with FÓRUM

#69 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 23:32

idézet:
Ezt írta roadside:

Azért azt túlzás mondani, hogy "rég" a piacon vannak.
[/quote]

Én több mint 1,5 hónapja nyúzom a 8RDA3+-ot...És akkor mikor megvettem már 1 hónapja külföldön kapható volt...Csak nálunk ilyen lassúak a dolgok... De majd talán ha az EU-ban leszünk :D :D :D

#70 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 00:50

idézet:
Ezt írta roadside:
Azért azt túlzás mondani, hogy "rég" a piacon vannak.[/quote]
Abit NF7(-S) 2.0 - már kb 2,5 hónapja van MO.-on .
Epox 8RDA3+ - Zollka-nak,
Soltek FRN2-RL - ez volt nekem az Abit előtt , cca 3 hónap
Asus A7N8X rev2.0 -tényleg csak most csordogál be még
MSI K7N2 Delta - kb 1,5 hónapja van a nagykernek , ahol melózok
Chaintech 7NJL1,7NJS - ezt nemtom , hogy van-e már , mármint új NB-es , meg kéne nézegetni egy újabb szállítmányt .

#71 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 08:33

Jéé! Ez az a radiátor, amit én találtam, és linkeltem be [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=6&t=000694&p=8"]ITT![/url]
Az árát ugye nem mondtátok komolyan??!? :eek: 17000 Ft? Hol éltek ti? kb egy 10-essel olcsóbb a nagy és a kicsinek pedig írtam az árát!

Tényleg minden tiszteletem a tietek Yvorl, de ez a vízhűtés egy kicsit gáz. Nem fikázásból mondom, de lehetne igényesebb, pl a csonk (mit keres itt teflonszalag? :rolleyes: :confused: ) pl. mint mindenhol máshol fogazott csonkok, a radiátor csonkjairól nem is beszélve. Írtam, hogy a csonk belső átmérője kicsi, de ki lehet forrasztani a gyárit, és nagyobb simán belefér, én is így csináltam meg. Máris nem szűkíti le a kersztmetszetet.

Az ára a legdurvább! bk. 15e Ft-ból kijön az egész, és ez kerülne 40000 Ft-ba? na neee...

Aki ezt megveszi ennyiért, az meg is érdemli...

Yam-shee -ék legalább igényes rendszert gyártanak, jó tervezéssel, stb.

Tényleg ne vedd sértésnek, de ezen még bőven van mit fejleszteni, mielőtt bárkinek eladtok belőle egyetlen darabot is!
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#72 Felhasználó inaktív   roadside 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 08:47

idézet:
Ezt írta PeC:
Jéé! Ez az a radiátor, amit én találtam, és linkeltem be [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=6&t=000694&p=8"]ITT![/url]
Az árát ugye nem mondtátok komolyan??!? :eek: 17000 Ft? Hol éltek ti? kb egy 10-essel olcsóbb a nagy és a kicsinek pedig írtam az árát!

Tényleg minden tiszteletem a tietek Yvorl, de ez a vízhűtés egy kicsit gáz. Nem fikázásból mondom, de lehetne igényesebb, pl a csonk (mit keres itt teflonszalag? :rolleyes: :confused: ) pl. mint mindenhol máshol fogazott csonkok, a radiátor csonkjairól nem is beszélve. Írtam, hogy a csonk belső átmérője kicsi, de ki lehet forrasztani a gyárit, és nagyobb simán belefér, én is így csináltam meg. Máris nem szűkíti le a kersztmetszetet.

Az ára a legdurvább! bk. 15e Ft-ból kijön az egész, és ez kerülne 40000 Ft-ba? na neee...

Yam-shee -ék legalább igényes rendszert gyártanak, jó tervezéssel, stb.

Tényleg ne vedd sértésnek, de ezen még bőven van mit fejleszteni, mielőtt bárkinek eladtok belőle egyetlen darabot is!
[/quote]

PeC: Ha Yam-shee-ék benne vannak összevetjük a két rendszert közösen, azután írhat bárki olyat, hogy "Gáz". Ha pesti vagy Te is megbizonyosodhatsz a teljesítményről, szivesen látunk.

#73 Felhasználó inaktív   roadside 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 08:49

Ja mégvalami PEC: szivesen elmegyek veled vásárolni 15.000 Ft-tal a zsebemben. Vegyük meg a boltokban mindezt így annyiért, ha sikerül viheted a cuccot haza (és hátha mutatsz nekünk olcsóbb helyeket - ezzel csak mi is nyerhetünk).

[ 2003. június 08.: roadside szerkesztette a hozzászólást ]

#74 Felhasználó inaktív   -=Yvorl=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 09:09

idézet:
Ezt írta PeC:
17000 Ft? Hol éltek ti? kb egy 10-essel olcsóbb a nagy és a kicsinek pedig írtam az árát!
[/quote]

Elnézést, de ezt NEM én írtam...

A többivel kapcsolatban csatlakozom Roadside-hoz. Mellesleg megjegyezném, hogy ebben az üzembe helyezés és egyéb terméktámogatás is benne van. A radiátor csonkjairól meg annyit, hogy ilyen szivattyúval teljesen megfelelnek. Amúgy a mi rendszerünkben egy gramm ragasztót nem találsz.

#75 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 22:03

idézet:
Ezt írta PeC:
....

[/quote]

Annyit szólnék hozzá eme költségvetési vitához:

Én február óta készítem a vízhűtésem. (link az aláírásban) Csak a benzinköltségem túllépte már a 15e Ft-ot. Anyagbeszerzések, gyártatás, kikészítés, .....
Mellékesen megjegyzem, a radiátorom költsége már túl van a 60.000 Ft-on.
Ehhez képest "valaki" azt mondja itt van 40.000 Ft-ért és 1 óra alatt beszerelheted, én azt mondom megéri.
Persze vannak jobbak, szebbek, de mindennek ára van!

[ 2003. június 08.: Brian [aki Robicica volt] szerkesztette a hozzászólást ]

#76 Felhasználó inaktív   gaboor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 22:15

idézet:
Ezt írta Brian [aki Robicica volt]:

Annyit szólnék hozzá eme költségvetési vitához:

Én február óta készítem a vízhűtésem. (link az aláírásban) Csak a benzinköltségem túllépte már a 15e Ft-ot. Anyagbeszerzések, gyártatás, kikészítés, .....
Mellékesen megjegyzem, a radiátorom költsége már túl van a 60.000 Ft-on.
Ehhez képest "valaki" azt mondja itt van 40.000 Ft-ért és 1 óra alatt beszerelheted, én azt mondom megéri.
Persze vannak jobbak, szebbek, de mindennek ára van!

[ 2003. június 08.: Brian [aki Robicica volt] szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

csodájára jártam a rendszerednek!
Első osztályú PROFI munka!!
Minden elismerésem a Tiéd!
OCPortal.hu - Overclock & Casemod with FÓRUM

#77 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 23:04

idézet:
Ezt írta gaboor:

csodájára jártam a rendszerednek!
Első osztályú PROFI munka!!
Minden elismerésem a Tiéd!
[/quote]

Igen csak ez kissé már másik árkategória...A rászánt időről nem is beszélve...

[ 2003. június 09.: Zollka szerkesztette a hozzászólást ]

#78 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 09. 00:37

Robicica:

Én is megnéztem, és nagyon várom mi lesz. Az a táphűtés... az durva...

(Bocs az OFF-ért)

Üdv!

[ 2003. június 09.: Charles szerkesztette a hozzászólást ]
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#79 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 09. 08:05

idézet:
Ezt írta Zollka:

Igen csak ez kissé már másik árkategória...A rászánt időről nem is beszélve...

[ 2003. június 09.: Zollka szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Igazából csak a radiátor készítése ennyire drága: a kanyar idomok darabja 480Ft, 8kg 0,8mm-es lemez, CNC lyukasztás...
Cserébe viszont igazán nagy felületet kaptam, és nem kell hozzá venti.

A többi blokkhoz az anyag igazán nem volt drága, csak az utánajárás és a barkácsolásra szánt idő volt sok...

Ha valakit érdekel, a tápot eladom. Bár még nem ment egy óránál többet amióta megcsináltam, de azóta megjelent az 550W-os enermax és én maximalista vagyok. Az kell...
:)

#80 Felhasználó inaktív   hoy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 09. 08:11

idézet:
Ezt írta Brian [aki Robicica volt]:

Igazából csak a radiátor készítése ennyire drága: a kanyar idomok darabja 480Ft, 8kg 0,8mm-es lemez, CNC lyukasztás...
Cserébe viszont igazán nagy felületet kaptam, és nem kell hozzá venti.

A többi blokkhoz az anyag igazán nem volt drága, csak az utánajárás és a barkácsolásra szánt idő volt sok...

Ha valakit érdekel, a tápot eladom. Bár még nem ment egy óránál többet amióta megcsináltam, de azóta megjelent az 550W-os enermax és én maximalista vagyok. Az kell...
[/quote]

Hali

És mennyi??

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4