idézet:
Ezt írta roadside:
Ja mégvalami PEC: szivesen elmegyek veled vásárolni 15.000 Ft-tal a zsebemben. Vegyük meg a boltokban mindezt így annyiért, ha sikerül viheted a cuccot haza (és hátha mutatsz nekünk olcsóbb helyeket - ezzel csak mi is nyerhetünk).
[ 2003. június 08.: roadside szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Na akkor számoljunk!
Radiátor 1db 4300Ft.
Szivattyú 1db 5000Ft
Cső ~ 700Ft (jó, ha szilikont veszel, akkor 400Ft métere)
Blokkhoz anyag 900Ft
Maratás 2000Ft.
Hát nem tudom, de nekem ez még mindig csak 12900 Ft!
És ha még hozzá vesszük a maradék apróságokat, belefér 15000 Ft-ba.
Hidd el, tudom, mert nekem is kijött simán.
De a legjobban az tetszett, hogy ha megveszem, akkor vihetem is haza! Még szép, miután kifizettem.
Na jó, tényleg nem kötekedni szeretnék, csak szerintem fussatok neki még egyszer, hátha másodikra jobb lesz.
HardwareOC Vízhűtés - tapasztalatok, vélemények
Elküldve: 2003. 06. 09. 12:46
Elküldve: 2003. 06. 09. 13:17
idézet:
Ezt írta PeC:
De a legjobban az tetszett, hogy ha megveszem, akkor vihetem is haza! Még szép, miután kifizettem.
[/quote]
???
A költségvetésed igen szépen hangzik, de mire ebből egy rendszer lesz, még legalább ennyit rá kell költened... Nem az első rendszer, amit csinálunk, már minden darabját lecseréltük az előző megoldásnak az elmúlt hónapokban...
Elküldve: 2003. 06. 09. 13:32
idézet:
Ezt írta PeC:
Na akkor számoljunk!
Radiátor 1db 4300Ft.
Szivattyú 1db 5000Ft
Cső ~ 700Ft (jó, ha szilikont veszel, akkor 400Ft métere)
Blokkhoz anyag 900Ft
Maratás 2000Ft.
[/quote]
SZVSZ amikor elkezdesz utána járni akkor derül ki, hogy:
Radiátor: Mekkorát kapsz ennyiért? Ez biztosan nem lesz akkora, hogy venti nélkül lehűtsön egy rendszert. Tehát azt is meg kell venni + felfogatást megoldani
Szivattyú: Biztos van ennyiért is. De az én eheim-hez is meg kellett oldanom a csatlakozást. (minim bilincsek, esetleg csatlakozó esztergáltatása)
Cső: Szilikonnal érdemes foglalkozni, és 1m nem lesz elég. Métere pedig 1000Ft körül van a vékonyabbaknak. (bontex.hu)
+ hozzá minimum 10db bilincs (3blokk, radi, szivatty, x2)
Blokk: Mivel a blokkjaim nyersmérete egyenként majd 1kg volt, a 3db anyagára kb. 5000Ft (bronzker.hu)
Maratás: Gépész vagyok. Ismerem a megmunkálási árakat. Ennél még az óradíj is nagyobb. Mutass nekem olyan helyet ahol nekem ezt a 3db blokkot ennyiért megcsinálják. És ne "Frici bácsit" az öreg szakit aki Neked ennyiért megcsinálta. Nem mindenkinek van ilyen ismerőse.
Egyebek:
-a blokkra kell csőcsonk is (réz egyenes v. kanyar idom)
-Csiszoló és polírozó anyagok
-forrasztó (láng) páka, folyasztószer, ón
-blokk felfogató anyagok, elkészíttetés
-apróságok (csavarok, gumidarabok...)
-deszt víz, alkohol
-Szivattyú kapcsolásához relé + vezetékek
-Festés, kikészíttetés
-utazási költség mire mindezt beszerzed
-A szabadidődnek is ára van, az is kell jó sok
A fentiek miatt kissé leegyszerűsített az egyenleged, hogy 12.900Ft és kész. Szerintem pedig annál sokkal több. És nem biztos, hogy mindenki meg tudná csinálni magának.
És végül gondolom a HOC nem egy non-profit szervezet. Megkérik a belefektetett munka és kísérletezgetés árát. SZVSZ még a megfizethető kereteken belül.
[ 2003. június 09.: Brian [aki Robicica volt] szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 09. 14:14
idézet:
Ezt írta Brian [aki Robicica volt]:
hoy: Privi ment[/quote]
Csak privi? Akkor nekemis!![]()
Elküldve: 2003. 06. 09. 14:35
idézet:
Ezt írta -=Yvorl=-:
???
A költségvetésed igen szépen hangzik, de mire ebből egy rendszer lesz, még legalább ennyit rá kell költened... Nem az első rendszer, amit csinálunk, már minden darabját lecseréltük az előző megoldásnak az elmúlt hónapokban...[/quote]
Mivel nekem se maz elős vízhűtésem ami elkészült, hidd el, nem kellett többet ráköltenem.
Elküldve: 2003. 06. 09. 14:57
SZVSZ amikor elkezdesz utána járni akkor derül ki, hogy:
Radiátor: Mekkorát kapsz ennyiért? Ez biztosan nem lesz akkora, hogy venti nélkül lehűtsön egy rendszert. Tehát azt is meg kell venni + felfogatást megoldani
*Ezekszerint nem olvastad a linkben szereplő vízhűtés és alapanyagai oldalon található írásomat...
Nem volt szó ventillátor nélküli radiátorról, de nézd meg melyikről beszélek (ugyanaz, mint amit használnak) és házba építve elég ventillátor nélkül is, úgy hogy vagy ezek keresztül kifelé- vagy befelé megy a levegő a házból.
Szivattyú: Biztos van ennyiért is. De az én eheim-hez is meg kellett oldanom a csatlakozást. (minim bilincsek, esetleg csatlakozó esztergáltatása)
*van. szintén olvasd el az előbb említett topicot.
Cső: Szilikonnal érdemes foglalkozni, és 1m nem lesz elég. Métere pedig 1000Ft körül van a vékonyabbaknak. (bontex.hu)
+ hozzá minimum 10db bilincs (3blokk, radi, szivatty, x2)
*tudom, nekem is szilikon van, bár ha veszel pl. gardena könyököt, akkor lehet PVC is, mert nem kell kanyarban mennie. Elírtam, nem 400, 800Ft volt nekem méteres, és nem bontex, hanem bondex. A kettő nem ugyanaz.
Blokk: Mivel a blokkjaim nyersmérete egyenként majd 1kg volt, a 3db anyagára kb. 5000Ft (bronzker.hu)
*Ok, én egy blokkal számoltam. szintén a bronzekr, és a 60*60*20 mérethez a 3db nem 5000. Ezekszerint nekem mindig kedvezményes áron adták...
Maratás: Gépész vagyok. Ismerem a megmunkálási árakat. Ennél még az óradíj is nagyobb. Mutass nekem olyan helyet ahol nekem ezt a 3db blokkot ennyiért megcsinálják. És ne "Frici bácsit" az öreg szakit aki Neked ennyiért megcsinálta. Nem mindenkinek van ilyen ismerőse.
*Nekem meg a bátyám gépész, de nem ő csinálta, mert nem dolgozik a szakmába. Nem frici bácsi, és bárki bemehet a gépműhelybe. Egy blokkhoz számoltam ismét. 3db már nem 2000 darabja, főleg hogy mivel sorozatba gyártják ki kell hogy alkudjanak egy kisebb árat.
Az órabérekről annyit, hogy egymástól két utcányira lévő gépműhelybe voltam más esztergályos munka miatt, az egyik helyen húzták a szályukat, hogy hú, hát ez nehéz megcsinálni, stb, de egy hét alatt 10000Ft ért megcsinálják, a másik helyen (ahova azóta is járok) csak annyit mondott a mester, hogy gyere vissza holnap után, 4000Ft. Tehát nem mindegy a hely sem.
Egyebek:
-a blokkra kell csőcsonk is (réz egyenes v. kanyar idom)
-Csiszoló és polírozó anyagok
-forrasztó (láng) páka, folyasztószer, ón
-blokk felfogató anyagok, elkészíttetés
-apróságok (csavarok, gumidarabok...)
-deszt víz, alkohol
-Szivattyú kapcsolásához relé + vezetékek
-Festés, kikészíttetés
-utazási költség mire mindezt beszerzed
-A szabadidődnek is ára van, az is kell jó sok
*tényleg ára van ezeknek is, a szabadidőnek főleg.
Itt most csak az alapanyagok árairól volt szó.
De könyörgöm! Ők ezzel akarnak pénzt keresni, akkor gondolom utánajártak, hogy hol a legolcsóbb minden, és mivel nem egy darabról lenne szó, mint Neked, vagy nekem, gondolom kialkudtak egy olcsóbb árat is.
A fentiek miatt kissé leegyszerűsített az egyenleged, hogy 12.900Ft és kész. Szerintem pedig annál sokkal több. És nem biztos, hogy mindenki meg tudná csinálni magának.
És végül gondolom a HOC nem egy non-profit szervezet. Megkérik a belefektetett munka és kísérletezgetés árát. SZVSZ még a megfizethető kereteken belül.
*tényleg le van egyszerűsítve, de ismét mondom, csak az alapanyagokról volt szó. Tényleg nem tudja mindenki megcsinálni magának. Non-profit? Szigorúan a vízhűtést nézve nem hinném.
Mivel már régebben is megcsodáltam a Te vízhűzésed is, ahoz viszonyítva tényleg nem sok a 40000Ft. Viszont én ezért az összegért sokkal, ismétlem sokkal profibb kivitelezést várnék el, ha megvenném. És itt most nem a hűtőteljesítményt mondom, mert az a majd az összehasonlítás után derül ki.
ui. szerintem hagyjuk itt abba a vitát, mert nincs sok értelme. Ha pénzt akarnak keresni, tegyék. Remélem sikerül nekik beindítani az üzletet, én nem is emiatt problémáztam.
Egész egyszerűen ugyanannyi ráfordított energia, és pénz árán sok apróbb változtatások révén egy sokkal igényesebb rendszert csinálhatnának. Ennyi.
Nincs kedvem vitázni, mert felesleges.
Elküldve: 2003. 06. 09. 16:08
idézet:
Ezt írta kondenzator:
Csak privi? Akkor nekemis![/quote]
Gondoltam ez nem a bolhapiac...Privi ment
Wizard: Levél ment.
PeC: OK. Másképp látunk dolgokat. Kcs ment.
Elküldve: 2003. 06. 09. 16:40
Nem akarok túlzottan belemenni ebbe az árvitátokba mert nem ismerem a gyártási árakat...Csak annyit akarok mondani ,hogy van egy ár aminél nem érdemes szerintem többet egy saját készítésű rendszerre rászánni mert mondjuk kétlem ,hogy bárki otthon jobbat csinál hasonló árból mint mondjuk egy csúcs gyári rendszer (pl. Innovatek)...Kivéve ha valakinek ez a barkács a szenvedélye...
Más:
Nem tudom ti, hogy vagytok vele de én ezt a passzív radiátorosdit kezdem csak mint szépen hangzó szállóigét elfeledni mert valahogy ilyen melegben nálam rohadtúl nem ésszerű tuning mellett...Mondjuk robicica radiátora nem tudom mekkora felületű majd ő ad róla felvilágosítást de nálam 2 dual radiátor egyenként kb. 10000 cm2 felülettel tehát összesen 20000cm2 felülettel ha kikapcsolom a 4 darab 12 centis ventit amik 5 volton mennek akkor a hőmérséklet kb. 10 fokot emelkedik...Nos ez már számomra jelentős hőmérséklet különbség és sosem járatom passzívban a radiátorokat...Szerintem passzívban nem egy túlságosan nyerő dolog használni a rendszert ha mondjuk van rajta 200 watt terhelés mert a vízhőmérséklet hamarosan a 45-50 fokot fogja elérni...Biztos sok függ a radiátor kialakításán is ,hogy mire tervezték de szerintem egy 12 centis venti 5 volton járatva nem éppen egy nagy hangforrás mert szinte hallhatatlan...Szóval van értelme ennek a passzívosdinak komoly hőmérséklet emelkedés mellett??? Szerintem nincs....
Elküldve: 2003. 06. 09. 17:53
Szerintem ez a rendszer messze jobban megéri mint az Aquarius II. Mert ebben minden(!) benne van ami egy tunning hűtéshez kell. Csak most azt nem értem hogy 40000.- vagy 40000+Áfa. Erre válaszoljon már valaki! Azoknak akik ezt a rendszert összerakták azoknak nagy CONGRATULATIONS!!!! Nagyon szuper lessz és már tervezem én is hogy ilyet kéne venni. Hajrá csak így tovább fiúk/lányok!!!!
BIGfoot
Update:Lessz sima socketA leszorító is? Mert nekem majd olyan kéne!!!!!
[ 2003. június 09.: BIGfoot szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 09. 18:02
Rám
Emberek!
Egerben
Zoknit
Ellopni
Rettenetes!
Elküldve: 2003. 06. 09. 18:05
Far Cry, Splinter Cell, Half-Life 2, Doom 3, stb.
Letöltés: HOCBench
-= Nem a szegénység a legnagyobb gond a világon =-
Elküldve: 2003. 06. 09. 18:23
idézet:
Ezt írta roadside:
Bruttó 40.000 Ft az ára. A cikk a jövőhéten kicsit át lesz szabva, mert sokan kértek még plusz képeket és leírást a hűtésről, így ezt teljesítjük.[/quote]
Köszi a választ! De ha át lessz szabva a cikk akkor ugye ide majd beírjátok? Előre is köszi!
BIGfoot
Elküldve: 2003. 06. 09. 18:31
idézet:
Ezt írta roadside:
Bruttó 40.000 Ft az ára. A cikk a jövőhéten kicsit át lesz szabva, mert sokan kértek még plusz képeket és leírást a hűtésről, így ezt teljesítjük.[/quote]
bocs, én kavartam be árral, de mailban rákérdeztem Yvorl-nál és azt mondta, hogy nettó 40000.
nekem teljesen mind1, csak egymás között egyezzetek meg, hogy ugyan azt mondjátok![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 06. 09. 19:16
Csak annyi, hogy elolvastam az elég becsmérlő véleményeket, és ezeket erősen cáfolnom kell!! Ugyanis most szereltem be Yvorl-ék rendszerét és azon kívűl hogy kék a blokk, és ez nem megy a szemem (barna) színéhez, a hűtés eléggé ütős! Össze sem lehet hasonlítani a léghűtéssel (pláne árban), de sztem akkor is bőven megérte!
Elküldve: 2003. 06. 09. 19:46
Ha a fiúk netto 40 körül adják a vízhűtést, 3*000 Ft mondjuk az anyagár, akkor gáz, hogy *000 Ft hasznot tesznek rá? Avagy nem ők forrasztgatnak, csiszolnak x órát és a készítőnek is kell fizetniük x 1000 Ft-ot!! Én elviszem évente szervízbe(haverhoz) kocsimat átnézetni, 1 teljes napot se dolgozik vele, mégis elkér 6-7000 Ft-ot vagy többet csak a szerelésért( ha egyáltalán van mit rajta szerelni?). Én is megcsináltam a saját vízhűtésemet(volt is kép róla a HWSW-n), persze nem volt szép, az volt az I. és remélem nem a legutolsó !
Én ezeket az jelentéktelennek tűnő dolgokat tapasztalatból tudom. Szóval a lényeg: ha adott egy blokk(kimarva), még nem befedve, akkor azt 20 féle képpen össze lehet rakni-20 féle rögzítéssel, 20 féle csonkkal, 20 féle tetővel és kb., de nem biztos 16 millió szinre le lehet fújni.....
( Akinek nem inge, ne vegye magára !!)
Szóval szapuljátok csak egymást!!
Bicska
Elküldve: 2003. 06. 09. 19:51
idézet:
Ezt írta Zollka:
Hi!
Mondjuk robicica radiátora nem tudom mekkora felületű majd ő ad róla felvilágosítást de nálam 2 dual radiátor egyenként kb. 10000 cm2 felülettel tehát összesen 20000cm2 felülettel ha kikapcsolom a 4 darab 12 centis ventit amik 5 volton mennek akkor a hőmérséklet kb. 10 fokot emelkedik...Nos ez már számomra jelentős hőmérséklet különbség és sosem járatom passzívban a radiátorokat...[/quote]
Ha megnézed az oladalamon, ez az adat már ott van. 33.000cm2 ami ugye 3,3m2 ez azért már nem kevés. Mellékesen kellően nagy résekkel, és (bár még nem mértem meg) kb.10-12kg rézzel. Azért ez már elég nagy tömeg ahhoz hogy legyen némi hőelvonó képessége.
Ami miatt én a passzív mód mellett vagyok: A kis lakás miatt a hálószobában van a gépem, és a csend mindenek felett!
Amúgy (nem bosszantás képpen) a légkondi miatt a lakásban nem megy feljebb 25 foknál a hőfok, így nincs akkora gondom a hűtéssel.
Persze hátránya is van a hűs lakásnak: nem hivatkozhatom a melegre, ha még egy sört akarok inni...
Wizard privi ment
Elküldve: 2003. 06. 09. 19:58
na gondoltam hozzaszolok mar en is a nagy vitahoz... a hardeareOC vizhutes egyaltalan nem nez ki rossznak, de 40 000ft sok erte!!! ez a rendszer kozelebb all az Ordasi rendszerehez, az OCportalos cuccokhoz kepest meg nulla. szerintem elhamarkodtak a cikket is, csomo lenyeges dolog kimaradt belole. szerintem varni kell meg amig kiforr a rendszer... de azert hajrra sracok!!!
Elküldve: 2003. 06. 09. 19:59
idézet:
Ezt írta Gabika:
Arról a kisebb radiátorról hol van kép, és mekkora az? a méreteknél nem értem azt a +os dolgot. Az a talp mérete vagy mi?[/quote]
Akkor még egyszer a link [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=6&t=000694&p=8"]ITT!!![/url] (kicsit görgesd le a képekig)
És a gyártó linkje [url="http://"http://www.hawco-refrigeration.co.uk/catalogue/Section5/css/Section5_p54.htm"]ITT!!![/url]
A plusz a csonkokat jelenti, a megadott méret csak a radiátort jelenti. Ebből még kiállnak a csonkok, és két kis lemez, amivel fel tudod fogatni.
Brian: Akkor megbeszéltük!Kösz, és viszont!
![]()
Bicska: már abbahagytuk...![]()
![]()

Súgó
A téma zárva.