HWSW Informatikai Kerekasztal: HardwareOC Vízhűtés - tapasztalatok, vélemények - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HardwareOC Vízhűtés - tapasztalatok, vélemények

#121 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 10. 12:40

Hello

Peltier lehűtéséhez tényleg "atomvízhűtés" :cool: kellene. Az aztán melegszik rendesen...Egyébként nem elég, hogy az egyik oldalt hűteni kell, a másikat a hideget pedig a procimag körül fűtőfóliával melegíteni. A NAGYOK is így csinálják.

Bicska

#122 Felhasználó inaktív   -=Yvorl=- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 10. 19:43

idézet:
Ezt írta digital_nightmare:
hello
csomo lenyeges dolog kimaradt belole.
[/quote]

De pontosan mi? Mert én most tényleg nem tudom, hogy pontosan mit kellene beleírnom még a cikkbe. Amit említettek, úgy vettem észre, hogy mindent tisztáztunk (gondolok itt arra, hogy van-e értelme említeni, hogy milyen alaplappal ment a teszt)

#123 Felhasználó inaktív   -=Yvorl=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 19:45

idézet:
Ezt írta Gabika:
Arról a kisebb radiátorról hol van kép, és mekkora az? a méreteknél nem értem azt a +os dolgot. Az a talp mérete vagy mi?[/quote]

A + a csonk mérete. A kisebb radiátorról azért nincs kép, mert egy az egyben pont úgy néz ki, mint a nagyobb, csak kisebb :D

#124 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 20:13

idézet:
Ezt írta bicska:
Hello

Peltier lehűtéséhez tényleg "atomvízhűtés" :cool: kellene. Az aztán melegszik rendesen...Egyébként nem elég, hogy az egyik oldalt hűteni kell, a másikat a hideget pedig a procimag körül fűtőfóliával melegíteni. A NAGYOK is így csinálják.

Bicska
[/quote]

Azért a Peltier hőleadó oldalánál nem anniyra számít már hogy a keringetett víz 30 avagy 50 fokos, míg a prociblokknál igenis számít, hiszen akkor a víz közvetlenül hűti... tehát atomvízhűtés nem kell a Peltiernek, ellenben egy low-end megoldásnál biztosan többre van szükség... SZVSZ egy jól összerakott H2O rendszer bőven elbír egy megfelelő teljesítményű Peltierrel. De persze az is számít, mekkora teljesítményű az a Peltier, mert ha a cél a -50 fok, akkor már tényleg aránytalanul nagy teljesítményű vízhűtés kell :) :) :)

#125 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 20:13

Ja, és bocsi az offért, de mentségemre legyen mondva, a hardwareOC-sok kezdték :)

#126 Felhasználó inaktív   -=Yvorl=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 20:50

idézet:
Ezt írta BIGfoot:
Hellótok!
Update:Lessz sima socketA leszorító is? Mert nekem majd olyan kéne!!!!!

[ 2003. június 09.: BIGfoot szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Szia!
Mit értesz "sima" alatt? A legbiztonságosabb ez, hogy a foglalat körüli négy lyukon keresztül rögzül. De ha szeretnéd, tudunk csinálni olyan rögzítőt is, ami a léghűtéshez hasonlóan a foglalat pöckéhez csatlakozik, csak nem érdemes ilyet használni.

#127 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 11. 07:43

hulyeseg is... max szuksegmegoldasnak jo. amikor 1ncmen fityeg majd fel kilo, es vastagabb csovek eseten meg azokat is illik normalisan megtartani. es persze ezt szallitas eseten nem kell lebontani sem.

#128 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 11. 12:25

idézet:
Ezt írta arn:
hulyeseg is... max szuksegmegoldasnak jo. amikor 1ncmen fityeg majd fel kilo, es vastagabb csovek eseten meg azokat is illik normalisan megtartani. es persze ezt szallitas eseten nem kell lebontani sem.[/quote]

Ami fél kilós azt mindegy ,hogy rögzíted mert mindenképp le kell szedni ha cipeled a gépet valahova...Egy fél kilós szarnak akkora már a tehetetlensége,hogy teljesen mindegy mi tartja mert ha elmozdul akkor az ketté is törheti a procimagot...És ugye mint olyan ,hogy tökéletes felfogatás nem létezik így a 4 lyukon való rögzítés esetén is ha mondjuk kocsival viszed a gépet és egy kisebb buckára rámész akkor az elég jót fog dobni a gépen...az én blokkom rögzítéssel együtt közel 400 gramm és erre még jön ,hogy a csövek is húzzák picit plusz a víz benne...

#129 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 11. 12:30

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:

Azért a Peltier hőleadó oldalánál nem anniyra számít már hogy a keringetett víz 30 avagy 50 fokos, míg a prociblokknál igenis számít, hiszen akkor a víz közvetlenül hűti... tehát atomvízhűtés nem kell a Peltiernek, ellenben egy low-end megoldásnál biztosan többre van szükség... SZVSZ egy jól összerakott H2O rendszer bőven elbír egy megfelelő teljesítményű Peltierrel. De persze az is számít, mekkora teljesítményű az a Peltier, mert ha a cél a -50 fok, akkor már tényleg aránytalanul nagy teljesítményű vízhűtés kell :) :) :)
[/quote]

Hello

Arról nem is beszélve, hogy 2 körös rendszer kell, mert ugyibár, ami a peltiert hűti az már nem tudja a VGA-t és a chipszetet... :)

Bicska

#130 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 11. 13:15

idézet:
Ezt írta Zollka:

Ami fél kilós azt mindegy ,hogy rögzíted mert mindenképp le kell szedni ha cipeled a gépet valahova...Egy fél kilós szarnak akkora már a tehetetlensége,hogy teljesen mindegy mi tartja mert ha elmozdul akkor az ketté is törheti a procimagot...És ugye mint olyan ,hogy tökéletes felfogatás nem létezik így a 4 lyukon való rögzítés esetén is ha mondjuk kocsival viszed a gépet és egy kisebb buckára rámész akkor az elég jót fog dobni a gépen...az én blokkom rögzítéssel együtt közel 400 gramm és erre még jön ,hogy a csövek is húzzák picit plusz a víz benne...
[/quote]

ebben igazad van, de meg mindig szerencsesebb megoldas mint a masik :)

#131 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 11. 13:53

idézet:
Ezt írta arn:

ebben igazad van, de meg mindig szerencsesebb megoldas mint a masik :)
[/quote]

Azért meg kell védenem az Innovatek megoldását is (hazabeszélek, de ez van :) ): ha minőségi a felfogatás egyre megy hogy csavaros vagy a procifoglalat füleibe kapaszkodik SZVSZ. Amit az egyik elbír azt elbírja a másik is, és viszont: amit nem bír el ez, az sem fogja :) :)

#132 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 11. 14:31

hat a legujabb tervet tuti nem akasztanam ra egy ilyenre :D

#133 Felhasználó inaktív   hoy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 11. 14:58

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:

Azért meg kell védenem az Innovatek megoldását is (hazabeszélek, de ez van :) ): ha minőségi a felfogatás egyre megy hogy csavaros vagy a procifoglalat füleibe kapaszkodik SZVSZ. Amit az egyik elbír azt elbírja a másik is, és viszont: amit nem bír el ez, az sem fogja :) :)
[/quote]

Hmm...

Azért ezt gondold át hosszab távra is! Müanyag elfáradás stb.

Hali!

#134 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 11. 15:03

idézet:
Ezt írta hoy:

Hmm...

Hali!
[/quote]

Azért annyira csak nem fárad el az a műanyag... meg egyébként is minimum másfél évente cserél az ember alaplapot (legalábbis én).
Meg azért van olyan deszka is amin nincsen 4 lyuk a procifoglalat körül ám! :)

#135 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 11. 15:04

idézet:
Ezt írta arn:
hat a legujabb tervet tuti nem akasztanam ra egy ilyenre :D[/quote]

Nem mindenki olyan megalomániás mint te!!! :D ;) :)

#136 Felhasználó inaktív   Nagypapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 11. 15:04

idézet:
Ezt írta hoy:

Hmm...

Hali!
[/quote]

Azért az alaplap se betonból van...

#137 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 11. 15:11

idézet:
Ezt írta hoy:

Hmm...

Hali!
[/quote]

Még eccccer anno néztem miből kell ,hogy készüljön ez a procifoglalat...Nos a legtöbb gyártó hőre keményedő műanyag és valami szar speckó "keverékét" használja ,kémiai ismereteim alapján mire ez a "műanyag" elfárad addigra a géped már ócska szarnak számít és már 20-szor gyorsabb gépek lesznek addigra... Mellesleg ez a műanyag nálam egyszer simán kibírta semmi sérülésnyommal ,hogy egy 1400-as TB elégett benne mert a hűtő hibás volt...Szóval én nem szidnám ezt a műanyagot,főleg nem arra az időtartamra amíg mi használunk egy gépet...

#138 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 12:27

Hali.

Én most rendeltem meg a 2.0-ás verziót.Majd ha minden OK, a jövő 7re jön meg... :smoker:  :D  :respect:
Ha érdekel vkit, leír6om a tapasztalataimat...

#139 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 13:50

Idézet: carr - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 13:27

Hali.

Én most rendeltem meg a 2.0-ás verziót.Majd ha minden OK, a jövő 7re jön meg... :smoker:  :D  :respect:

Írd le!
Intel GM45 + ICH9M|2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 (1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache|512 MB NVIDIA GeForce 9600M GT |2 GB 1066 MHz DDR3|500 GB, 4200 RPM, SATA, 8MB cache|18,4" 1920x1080 pixel, BrilliantView
3DMark06 6565 pont /Windows 7 64bit/
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-

#140 Felhasználó inaktív   Borely 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 14:36

Idézet: carr - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 11:27

Hali.

Írd le, írd le!

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.